Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 19 דקות, mottis כתב:

בקיץ האחרון נסעתי לאילת עם מיכל מלא וחסרתי הביתה בלי תדלוק (כ-700 ק"מ)

היית יכול לחסוך מע''מ גם על הדלק.

• מצחיק 1
  • תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דילמת מנועי ICE או BEV תיפטר בשלב מסויים אם נרצה או לא, פחות או יותר כאשר רוב יצרני הרכב יפסיקו להציע מנועי ICE ו-8 או 10 השנים עד אז זה ממש לא כל-כך הרבה כפי שזה נשמע. סביר להניח שעוד קודם יתרונות BEV - כולל טווחים ומהירויות טעינה שהיום הן בגדר מדע בדיוני - ייתרו את מנועי ה-ICE, למעט עבור אלה בינינו שחייבים לשמוע מתנעים, צילינדרים בפעולה ומנתק סל"ד.

מעבר לכך, חייב שתיים-שלוש מילים על חרדת הטווח שמוזכרת בכל דיון על חשמליות.

כ-7 חודשים אני עם חשמלית ועמדת טעינה ביתית. אני מקפיד להתחיל טעינה ב-20% ולסיימה ב-80%, ובנסועה שלי מתבצעת טעינה בערך פעמיים או שלוש בחודש. זה נוח, נקי, קל ולא כואב בכיס. עד כאן שידורנו על טעינה ביתית.

וכעת, הטעינה הציבורית.

מתל אביב כבר נסעתי דרומה, כבר נסעתי צפונה, נטשתי את העמדה הביתית לימים של טיול. האצתי, עקפתי ונסעתי לפחות באותן מהירויות בהן הייתי נוסע עם המכוניות שלי בעבר, הרחקתי לטווחים שדרשו טעינה בעמדות ציבוריות, ולמרות התשתית הלא מפותחת (במונחים של אירופה למשל), כל העסק היה תחת שליטה ובלי וואט אחד של חרדת טווח - כן, עדיין רצוי לתכנן ולדעת מראש מה-יש-ואיפה, אבל גם כאן מתישהו זה ישתפר והרוב ייפתר. הכרה של צריכת החשמל המציאותית במהירויות\טמפרטורות\תכסית\מתארי נסיעה שונים ברכב היא המפתח להורדת או אפילו העלמת מפלס החרדה. יש לומר שהטווח המופיע בלוח המחוונים (לדעתי בכל דגמי BEV) יכול להפוך לתיאורטי לחלוטין במקרים בהם אתה מתגעגע לתחושת המומנט הממכרת, אבל תוך מספר שבועות לומדים להתייחס ל-% הסוללה יותר מכל דבר אחר, ובהתאם לכך מושג הבטחון שלא תיעצר עם 0% מביכים.

ובכן, יש מצב שהשד החשמלי כנראה פחות נורא ממה שמסופר עליו, למרות פיגור התשתיות הנוכחי ואמנם אני (בדיוק כמוכם) לא יכול לנבא את העתיד בכל מה שכרוך בסוללות בנות 8 שנים ויום, אבל נשמע מאוד לא סביר שכלי רכב חשמליים יינטשו או יזרקו לפח, הרבה יותר סביר שתהיה אפשרות לתקן מודולים בסוללה במקרה הצורך ובעלות שלא תדרוש מכירת סבתא, ובטח יש אפשרות שלסוללות יהיה אורך חיים ארוך יותר מהמכונית כולה. נאהב או לא, התעשייה מתקדמת לכיוון עתיד חשמלי ולא נראה שמשהו יצליח לשנות את זה, גם לא חוסר הבהירות העכשווי בעניין סוללות משומשות.

• אהבתי 3

The older you get, the better you used to be

פורסם
לפני שעה, X9500 כתב:

דילמת מנועי ICE או BEV תיפטר בשלב מסויים אם נרצה או לא

לדעתי האישית אין כאן שום דילמה, כמו שאין דילמה סולר מול בנזין או ידני מול אוטומט. כל אחד מהם תפס את הנישה שלו והם ממשיכים להתקיים במקביל. גם הנע חשמלית תתפוס את הנישה שלה על חשבון ICE, אבל לא תצליח לחסל אותם לגמרי גם בשוק פרטיות/מסחריות קטנות. בעולם הכבד לחשמל אין שום סיכוי בעתיד הקרוב עקב פערי צפיפות אנרגיה בין דלק נוזלי לסוללות.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, galbh כתב:

תגובה מעולה. איזה רכב? הנסועה שלך ממש נמוכה אם אתה מטעין 3 פעמים בחודש..

נסועה לא גבוהה במכונית (I-Pace), בעיר אני רוכב על קטנוע, מסתבר שפקקים ומחסור בחניה לא משתפרים גם עם חשמלית.

The older you get, the better you used to be

פורסם
לפני 12 שעות, race driver כתב:

איזה מוצרים למשל

שהפער מצדיק את הנסיעה ?

טלפונים סלולאריים, לפטופ, רחפן ודייסון (מוצרים שקנינו השנה באילת)

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 13 שעות, X9500 כתב:

מסתבר שפקקים ומחסור בחניה לא משתפרים גם עם חשמלית

מפתיע.......

חשבנו שהטרנד הירוק פותר את כל תחלואי העולם המודרני......

פורסם

מעבר לעבודה מהבית במקצועות שמאפשרים זאת יכולה להפחית את עומסי התחבורה בשעות ובמקומות הכי עמוסים...

אם עובד שיכול לעבוד מהבית יגיע רק פעמיים בשהוע למשרד או אפילו לכמה שעות שלא בשעות העומס - זו התרומה הכי גדולה וזמינה להפחתת עומסי התנועה

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...