רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,616 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני יודע זה נראה לרובנו עבר כל כך רחוק,אבל לפני קורונה,בשנת 2019 הדיבור הכי חם היה,הנה עוד מעט,אפילו כבר ב-2020,הנהיגה האוטונומית,יקרום עור וגידים ! כבר אז התרוצצו אין סוף רכבים של כל מני סטרט אפים בכל העולם (לא מעט גם באזור הרצליה),ולא היה יום או שבוע,עם איזה ידיע מרעישה מהתחום,הנה דוגמית מאמירה של מאסק,שאף אחד לא מפקפק בגאונותו ואין עוררין,מהפכת EV רשומה על שמו,אבל עדיין מפספס את רוב התחזיות של עצמו ! https://www.cnbc.com/2019/04/22/elon-musk-says-tesla-robotaxis-will-hit-the-market-next-year.html כרגיל כל הקשקשת (הרי המדיה זקוקה קליקבייט,ורשתות חברתיות לאין סוף דיונים הזויים) קרה במציאות של אי הסדרה חוקית,ללא תקנת אישור טכני,לפיו מאשרים מערכות כאלו,אבל אלו …
הודעה אחרונה מאת ldti, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני הבנתי שזה שני דברים שונים יש מדבקה להגנה מנזקים ויש מדבקה שפשוט מחךיפה צבע לרכב. אין גם וגם?
הודעה אחרונה מאת Transporter, -
-
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום וברכה לכולם, שמעתי לאחרונה שיצרו רכב שמחליף את הצבע החיצוני בלחיצת כפתור, נשמע קצת שאפתני מידי, אם כי נראה שהיום הכל כבר אפשרי... נשמע מעניין, מישהו שמע על זה? יש קצת פרטים טכנים? איזה יצרנים?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- 26 עוקבים
- 51 תגובות
- 10.2 אלף צפיות
היי אני כנראה צריך לקנות טסלה לבית הבנתי שרק צריך להכנס לאתר , לשלם איה מקדמה , והם יודיעו לי עוד חצי שנה כשהרכב יגיע. ככה זה עובד? זה באמת לוקח חצי שנה כמו שכתוב באתר? אין מקום אחר שפשוט אפשר לבוא ולתת צק בנקאי ולסגור חשבון ? מה ההבדלים באמת בין ה 3 ל S? אני רואה שרוב האנשים נוהגים על הדגם הכי בסיסי, למה ?
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 10.3 אלף צפיות
אם אני מקבל שלילה על רכב אני יכול להוציא רישיון על אופנוע או שעד השלילה אני מוציא רישיון על אופנוע אני יוכל ליסוע באופנוע?
הודעה אחרונה מאת Levymoris18, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, האם יש דרישות מיוחדות כדי להוציא ולהכניס אופנוע אספנות מישראל? האם יש דרישות מיוחדות במעבר בין ארצות? בריטניה? תודה יואב
הודעה אחרונה מאת pasparto, -
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני רוצה לשתף אתכם במקרה הזוי שקרה לחמי (שהוא גם עו״ד ומאוד הופתע ממה שקרה): יש בבעלותו רכב כבר כמה שנים והוא רצה למכור אותו. הוא נפגש עם מספר קונים והגיע להסכמות עם אחד מהם. חתמו על זכרון דברים והלכו לדואר. הקונה ביקש לבדוק שהרכב לא משועבד (לגיטימי). חמי הוציא מרשם המשכונות את הרשומה של הרכב והפלא ופלא, הרכב שלו משועבד. מתברר שבימים האחרונים נרשם שיעבוד לטובת מימון ישיר עבור הלוואה לרכישת רכב. הרוכש המאושר הוא אחד מהאנשים שהתעניינו ברכב. ספציפית אותו הבחור ביקש לצלם את רשיון הרכב כי הוא רוצה לברר על אפשרויות מימון. משיחה עם מימון ישיר עולה שהבחור קיבל את הכסף! א. מה זאת השכונה הזאת שבן אדם מקבל הלוואה ומשעבד רכב שאינו בבעלותו? ב. …
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים לאחרונה עברתי לביטוח חדש בAIG ונשלחתי לבדיקת מיגון . איך הבדיקה מתבצעת ? האם זה תקין שבודק המיגון מבקש את קוד הרכב ? יש דברים שצריך לשים לב אליהם ?
הודעה אחרונה מאת הרקוליטו, -
האם מדובר ברכב ביטחון 1 2 3 4 5
מאת Liquidator- 22 עוקבים
- 61 תגובות
- 11.5 אלף צפיות
יצא לי לראות היום רכב מסחרית שיש לו סחורה נוסע כמו מטורף ועובר באדום עם סירנה ואורות בצבע אדום ולבן הרכב היה מסחרית ולכן אני שואל אם יכול להיות מדובר ברכב ביטחון או בפורע חוק?
הודעה אחרונה מאת dani666, -
סתם שאלה שעלתה לי... הרי כשרכב מיובא לארץ משולם עליו מס עצום של 120% שזה תופס על כל מה שיש ברכב החל מהרכב, מנוע, צמיגים, דיסקים, פנסים וכו... אז למה יבואנים לא מייבאים לארץ רכבים בגרסה העירומה ביותר ואז משדרגים אותו ב"UPSALE" לגרסה יותר מתקדמת, כך שאפשר יהיה לחסוך בעלות המיסים. ממה שאני מכיר המקסימום שעושים זה להתקין תוספות בארץ כמו מערכת מולטימדיה, השחרות, מדבקות וכו...
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 976 צפיות
שלום, באתר של דאציה כתוב שהרכב הנ"ל מאיץ למאה תוך 10.2 שניות ומהירות מירבית 175 אבל באתר דאציה ברוסיה כתוב שהרכב הנ"ל מאיץ למאה תוך 13.3 שניות ומהירות מירבית 167. בשני המקרים מדובר במנוע k9k. רק שבאתר בישראל הוא מפיק 114כס וברוסי 109. המומנט של הרוסי 24 ושל הישראלי 26 בשני המקרים התיבות ידניות. לא נראה לי הגיוני שהפרש כזה קטן בהספקים יכול לגרום לכזה הפרש גדול בביצועים.
הודעה אחרונה מאת קורן בן אשר, -
- 11 עוקבים
- 20 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
היי קהילה, שאלה בקשר לגניבת רכב בטיימינג מוזר. יצרו איתנו קשר מאיתוראן לשדרוג המערכת, ויומיים אחרי, לפני שהספקנו לשדרג, גנבו את הרכב, בצורה מתוחכמת. מישהו נתקל במקרה דומה? תודה חברים!
הודעה אחרונה מאת ידני, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 920 צפיות
הודעה אחרונה מאת eladts, -
שלום חברים אשמח לדעת האם ביטנה מעל גלגל, (חסרה לי אחת) יכולה לסבך את הטסט? ומה עם מיכל הוישרים שככל הנראה יש לי בו חור ועוד לא סידרתי את זה (כאילו אם אבא לשם בלי מים יחשדו שיש בעיה או שלא מנסים להשפריץ מים בוישרים)? תודה
הודעה אחרונה מאת משה. ט, -
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 26 תגובות
- 9.2 אלף צפיות
אהלן פעם ראשונה מוכר רכב באופן פרטי, תמיד בוצע טרייד אין בעבר. אשמח לשמוע כיצד הכל מתנהל מבחינה בירוקרתית וטיפים למכירה נבונה. (זכרון דברים וכו' ) כל מיני דגשים שיש לשים לב עליהם. בנוגע להעברת הכסף הבנתי שהכי בטחותי זה העברת זה"ב, כיצד אני יכול לזהות שאכן מדובר בהעברת זהב ? וקודם נהוג שהקונה מעביר את הכסף ואז עושים העברת בעלות נכון ? יש מישהי שרוצה לקנות ואני מקבל את הרושם שהיא באה לקנות את הרכב בפזיזות בלהט הרגע חושש למכור לה שאחרי זה תשגע אותי עם שאלות ובקשות אחרי הקניה, עכשיו היא רצתה ישר להעביר לי 1000 שקל שאני לא אמכור למישהו אחר ובגלל לא סגרנו על מחיר, נשמע לי תמוהה מידי שהיא ככה ישר מוכנה להעביר לי 1000 שח …
הודעה אחרונה מאת itzik123, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 20 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
עד היום רק במיסחרית סגורה אין חלונות מאחורה אבל זה אוטו מלא ספסלים מאחורה
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
סופסוף נראה חשמליות איכותיות בתג מחיר שפוי? https://arstechnica.com/cars/2022/01/chevrolet-readies-a-30000-equinox-ev-crossover-for-2023/
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי, מאד מתעניין לרכוש U6. הייתי רוצה לקבל התרשמות מאיכות ה U5 על ידי בעלים שקורא באתר. תודה מראש. מישהו יודע מה הוא תאריך האספקה המשוער של U6?. מחכה מעל חצי שנה, באירופה עדיין לא נמכר. נרשמתי להרשמה מוקדמת באתר של היבואן, אפילו לא חזרו אליי.
הודעה אחרונה מאת yosilogen, -
שלום , יש לי סקודה 2018 4X4 אקסלוסיב שעלה 250 אלף שח הרכב עשה 65000 ק"מ אחרי שנגמרה אחריות בחודשיים נדלקה נורת מנוע , בביקור במוסך מורשה בקרית שמונה התגלתה תקלה מהמכטרוניק וכמובן לא הכירו האחריות , הם עשו איפוס ואמרו אם יחזור צריך להחליף , בקיצור משכתי איזה חודש ועוד פעם תקלה , הרכב לא מחליף הילוכים סדרים , מהילוך ראשון קופץ ל 3 ואז 5 , ואין הילוך אחורי , היגעתי שוב למוסך בדקו והבשורה שצריך להחליף מכטרוניק ואיזה כרטיס עלות 10 אלף פלוס , אוקי אין ברירה תחליפו , אין חלקים במלאי , זה צריך להזמין מחול ותשלום מקדמה , שילמתי מקדמה 3000 שח , אמרו תוך שבועיים יגיע , עבר כמעט חודש ואין חלקים , התקשרתי למוסך ואין שום מידע , אפי…
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 38.3 אלף צפיות
נניח ונכשלתי בטסט השנתי, אני יכול ללכת ולהבחן מחדש במכון רישוי אחר,בלי לשלם מחדש את האגרה? איך הולך העניין הזה? תודה.
הודעה אחרונה מאת דוגי, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
עברו 3 שנים עם האוקטביה, עקב הקורונה הנסיעות פחתו מהעבר. להפתעתי בתחום התקלות אין מה לדווח למעט בעיות במולטימדיה שמותקנת בארץ. מבחינה מכנית רק טיפולים שוטפים. הרכב קצת זולל צמיגים קדמיים וזה לא מפתיע. צריכת הדלק 1-12. בתקופה זו הוחלפו פעמיים דיסקים קדמיים ופעם אחת אחוריים. האמינות מפתיעה בהשוואה לאוקטביה 2009 דיזל שהייתה בשימושי בעבר ובקמ כזה כבר שופץ גיר הוחלפו תותבי מתלה פעמיים מדחס מזגן ואלטרנטור. סה"כ מרוצה מאוד.
הודעה אחרונה מאת mottis, -
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
אזהרה: ארוך מאוד, רב-מלל שלום חברים, לפני שנה סיפרתי לכם על רכישת פולו ידני 2016, והרי לכם עדכון. הפולו החליף סוזוקי גרנד ויטארה 1.6 2006 שהיה ברשותי יותר מעשור וכך לצערי נפרדתי מה 4x4 האהוב עלי. אז איך האוטו? האוטו שקט (מת על זה), ומרגיש קצת פרמיומי לקטגוריה, הכל מהודק, אין חריקות ואין קרקושים. סלון איכותי וסביבת נהג שמרנית ופונקציונלית כיאה למוצאו. הפלסטיקים בכל האזורים מוצקים והדאש מרופד ורך למגע - סה״כ עושה נעים. בפורום נתקלתי במונח ״מלטף דאשבורדים״, מסתבר שאני כזה . מושבים קדמיים מתכווננים לגובה, המושב מאוד נוח לי ומספק תמיכה לגב התחתון וגם להפתעתי לשכמות. עם הגה מתכוונן הישיבה נוחה גם אחרי כמה שעות נהיגה. משענות המוש…
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
במאמץ להתמקד ברכבים חשמליים, נראה כי היונדאי סוגרת את מחלקת הפיתוח של מנועי הבנזין שלה (מחלקה של כ 12000 עובדים!) ותתמקד אך ורק במנועים חשמליים. הפתיע אתכם? או שמובן מאליו? https://electrek.co/2021/12/28/hyundai-shuts-down-engine-development-team-focus-electric-cars/?fbclid=IwAR3_O7aBd7ZXQEPqy7X7Oa6PRqU2nDNzWc4gpuzJyRdWHGKkQmKylXBuWEo
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
- 12 עוקבים
- 32 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
למי שממתין למסירת רכב חדש, ההמתנה צפויה להתארך: https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=rkshmacjf אגרות הרישוי היו אמורות להתעדכן, אבל משרד ממשלתי כמו משרד ממשלתי נתפס בתחילת השנה עם התחתונים למטה, וכולנו נשב ונחכה (גם לי הודיעו היום שעיכוב שהיה אמור להתבצע היום נדחה ״עד להודעה חדשה״)
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מישהו קנה באליאקספרס, איביי שלט תואם סמיילי שעובד? בארץ דורשים בין 100-140 שח לתואם ועד 180 שח למקורי. נראה ממש מוגזם עבור שלט שאמור להיות פשוט ונפוץ. מצרף תמונה
הודעה אחרונה מאת taz3k, -
ערב טוב אשמח לעזרתכם נסעתי היום בכביש עירוני של נתיב אחד ובצד ימין מכוניות חונות . לפניי היה רכב שעמד ולפניו היה רכב שעצר וחסם את התנועה . יצאתי ימינה לעקוף את הרכב שעמד לפניי היה לי מקום לעבור כי לא היו רכבים שם . תוך כדי העקיפה אחרי שכבר עברתי מחצית מהרכב שעומד לפניי ,הרכב לפניי גם יצא לעקיפה ונתקע לי בדלת האחורית . כתוצאה מכך קיבלתי שריטה קטנה בדלת והוא קיבל שריטה קטנה בטמבון בקצה הימני .השאלה שלי מי אשם האם אני כי עקפתי מימין או הוא שיצא בלי להסתכל ? תודה על העזרה . ערב טוב
הודעה אחרונה מאת דור--, -
הרכב בן 20.לא רשום שיש צורך באישור רכב מיושן. ללכת לטסט בלי? להשתולל אם יקבלו לטסט? הרי לא רשום. לא רשום,אני פטור.
מאת eladns-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אז הנה הרכב אצלי כבר שלוש שנים וכל שנה ביקשו אישור בלמים סבבה. 100-150 שקל טבין ותקילין שולמו עכשיו הרכב יעשה כל חצי שנה טסט והופ,לא רשום להביא אישור רכב מיושן. חסכתי 200 שקל או שיגידו לך תביא לא מעניין ואני אתעצבן מאוד כי סליחה לא רשום אל תמציאו לי חוקים דעתכם?
הודעה אחרונה מאת tu3s, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אמי בתחילת התהליך להוצאת הרשיון , צריך לעשות בדיקת עניים ולהמתין שיזמנו אותי לוועדה על מנת להתחיל את הקורס השאלה היא כזאת האם בנוסף לבדיקות עניים צריך גם ללכת לרופא משפחה להביא סיכום רפואי לצורך הוועדה או רק עם תעודת הזהות ? והבנתי שלוקח זמן עד לאישור שאני רשאי להתחיל את הקורס.. מישהו יכול להגיד לי תוך כמה זמן הוא קיבל את האישור בסופו של תהליך הוועדה ? תודה מראש חברים יקרים .
הודעה אחרונה מאת oren1234456, -
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כמו שיש בשטיפה או בהשכרת רכבים..
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
מעט מאוד אייקונים מוטוריים מחזיקים בעוצמת מותג והילה כמו הריינג' רובר. כשמושק ריינג' חדש, זו בהחלט חגיגה לחובבי רכב באשר הם, ובעיקר לבעלי הממון שבהם. היינג' החדש הושק באולם התצוגה החדש והיפה של לנדרובר בכפר סבא. למה כפר סבא? כי המתחם המסורתי של לנדרובר בפתח תקווה עומד להיות מגדל משרדים יוקרתי, וכשתסיים בנייתו, תחזור הנהלת החברה ואולם התצוגה למושבה הותיקה. הריינג' החדש הוא הדור החמישי של משפחת היוקרה הבריטית. השושלת המפוארת התחילה אי שם בשנת 1970 עת הציגה החברה קונספט חדשני – רכב פאר עם יכולות שטח גבוהות. הריינג' המקורי קיבל בשלב מסויים את התואר המחייב 'קלאסיק' ובשנת 1994 פינה את מקומו לדור השני. ב 2004 הוצג הדור השלישי וב 2012 הדור ה…
הודעה אחרונה מאת race driver, -
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 353 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Yoyo770
- topop
- mottis
- יוס123
- David32
- discoTD5
- baer
- Tal7
- פריג'י
- מבין הרבה
- פיגו107שנת2010
- yoni162