Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 11.1.2022 בשעה 17:53, amosbmw כתב:

כמובן ש"ניהול המנוע" לא קיבל אינפוט מתי המדחס פעיל. 

אתה בטוח? היה נדמה לי שבזמן שמפעילים את המזגן הסל"ד היה עולה (אאל"ט, היה שם מנגנון שפיזית לחץ על הקורבורטור)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

היה רכיב שנקרא מגביר טורים או משהו כזה אבל המזגן לקח המון כח מהמנוע, במיוחד ברכבים שהיו אמורים להיות חסכוניים עם נפח צנוע.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

היה מגביר טורים בכל רכב קרבורטור שהתקינו לו מזגן. 

למה היה צריך מגביר טורים: 

המדחס מעמיס מאוד על המנוע בסרק. כיוונת את הסרק ל 800 סל"ד, מפעיל מדחס, הסל"ד יורד ל 400 או בכלל כבה. 

כיוונת עם מזגן ל 800 סל"ד, מכבה מזגן הסל"ד עולה ל 1300-1400, לא טוב. 

אז היו מתקינים כזה דבר: לוקחים וואקום מהצונורית לבוסטר בלמים על ידי מפצל, הוואקום נכנס לשסתום חשמלי שהפיקוד שלו מחובר במקביל לפיקוד קלאץ' מדחס.

מהשסתום יוצאת צינורית למפעיל וואקום  עם זרוע שמותקן על הקרבורטור. הזרוע פותח מעט את המצערת בזמן שיש וואקום, זאת אומרת "נותן גז" כשהמדחס פועל. ולא נותן גז כשלא פועל. 

זה כל הזמן היה יוצא מכיוון והיה צריך לכוון מחדש. 

פורסם

הרנו 19 1400 עם מזגן מקורי הצריך כיבוי מזגן בכל עליה מתונה. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, sperial כתב:

הרנו 19 1400 עם מזגן מקורי הצריך כיבוי מזגן בכל עליה מתונה. 

אתה בטוח ששלך היה מקורי? אצלי ברנו 19 היה מזגן ישראלי.

יש לי מגביר טורים למזגן מקורי בBMW 1987 עם הזרקת דלק.

הוא יושב בצנרת שמזינה אויר למנוע, ועובד יפה בלי צורך בכיוונים.

כשכתבתי שזה שיגע את המערכות עם הקרבורטור, התכוונתי שזה לעולם לא היה תקין או מכוון.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

ה-19 לא היה שלי, אלא של אבא שלי, עלה לכביש בסוף 1989 (מודל 1990, מהראשונים בשיטת המספור לא לפי שנים) - ועד כמה שאני זוכר הוא הגיע עם מזגן מקורי. 

מזגן ישראלי היה לי בסקודה פייבוריט, זוכר אותו כמקפיא, לא זוכר איך השפיע על הנהיגה. ומזגן מקורי ראשון שלי באקסנט 1995 (ידנית 1500, האקסנט הראשונה או השניה בחיפה. הבוס שלי דאז חשב שזה איזה חיקוי של הונדה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עכשיו אני כבר לא בטוח. שלי הייתה מודל 1992 וייתכן שהמזגן היה מקורי. מה שבטוח הוא היה לירידות בלבד ..

כנראה התבלבלתי עם מכוניות של חברים מהתקופה שהיה להם "אלכס אורגינל" ישראלי.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...