Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, Gavrik כתב:

@om2 אם זה היה ככה אז אף אחד לא היה עושה פרסום ומבצעים... אגב יכולים גם לעשות את זה ולהרוויח פשוט יותר כסף. במיוחד במצב בו מלאי הרכבים מוגבל אז כל שקל שאפשר לסחוט מעעסקת מכירת רכב הופך להיות קריטי.

@redroze נקודה מעניינת השאלה היא איפו הקו מתחיל ונגמר? כי אני יודע שעושים דברים מסויימים בארץ בתוספת תשלום... (כנאמר מולטימדיה) מה מפריע ליצרן למכור ללקוח רכב עם פנסים רגילים, חלונות ידניים, ללא מערכות בטיחות ולהתקין הכל בארץ? בדיוק כמו שמתקינים מובילאי או תוספות אחרות.

הקו נגמר ומתחיל בהאם החלק שאתה מתקין הוא מקורי או חליפי. שים לב שכל ההתקנות שציינו פה שהיו עושים בעבר היו עם אביזרים לא מקוריים כי אסור להשתמש בחלק מקורי של היצרן.

בוא ניקח את זה צעד קדימה, למה שלא יישלחו את המנוע מפורק בקופסה בתא מטען וירכיבו בארץ לפני המסירה? צמיגים לא מורכבים על החישוקים? בואנה, אתה תחסוך ליצרנים מיליונים.

@tinokiמה שרשמת לא מדויק. יש זיכוי במס על ציון בטיחות (כמו שיש זיכוי על ציון זיהום), אין פטור מלא.

עריכה אחרונה על ידי redroze

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
לפני 6 שעות, Buki כתב:

פעם, עד לפני כ 25 שנה היו מזמינים מכוניות ללא מזגן ואת המזגן מתקינים בארץ. אחרי זה "מזגן מקורי" הפך למותג, אנשים רצו רכב עם מזגן מקורי שעבד הרבה יותר טוב וגם במקביל היצרנים התחילו להציע גם מכוניות פשוטות עם מזגן מקורי והתקנות מזגנים בארץ הופסקו. 

הסיפור עם מזגני אפטר מרקט הסתיים לאחר שמתישהו בשנות התשעים, עברה תקנה בה הוחלט שכל רכב מעל 1.6 ליטר מחוייב בהתקנת מזגן.

לא מן הנמנע שזה נולד מדחיפה של יצרני מזגנים מקומיים שחשבו על קופה יפה. בסוף, הסתבר ליבואנים שהרבה יותר הגיוני לייבא את הרכבים עם מזגנים מקוריים (מה גם שכמו שכתבת, בשלב הזה היצרנים הציעו את המזגן במכוניות פשוטות ממילא). 

פורסם

לפי מה שהבנתי, שדגמים שמגיעים לארץ, הם דגמים המיועדים לארצות חמות, עם מזגן בתור ציוד תקני, מערכת קירור משופרת, אבל בלי דברים כמו חימום מושבים או מראות.

לפני 7 שעות, Buki כתב:

אפשר היה להזמין בדגמים מסיימים תוספות כמו בקרת שיוט שמותקנת בארץ ועוד דברים.

בפריוס 2011 של ההורים שלי יש בקרת שיוט בהתקנה מקומית, מאחר ובטויוטה של אותם שנים זה סופר פשוט - לחבר את הידית להגה ולמגעים, ההכנה כבר קיימת.

יש עוד רכבים, ששם זה עניין של לחבר ידית/לאפשר אופציה במחשב/להחליף את ההגה.

כשיש מצערת אלקטרונית והכל נשלט מהמחשב, כבר אין צורך בקופסה נפרדת לבקרת שיוט.

כמובן שקיימות גם ערכות בקרת שיוט אפטרמרקט לרכבים ישנים יותר, כמו זה:

http://www.rostra.com/universal-aftermarket-cruise-control-by-rostra.php

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, yohai71 כתב:

הסיפור עם מזגני אפטר מרקט הסתיים לאחר שמתישהו בשנות התשעים, עברה תקנה בה הוחלט שכל רכב מעל 1.6 ליטר מחוייב בהתקנת מזגן

החל מ 1988 או 1989 כל רכב מעל 1600 סמ"ק (מעל, לא כולל את קטגוריית ה 1600 הנפוצה) היה חייב להימכר בארץ עם מזגן. 

התקנות מזגנים בארץ המשיכו בקצב הולך ויורד עד איזור 1996-1997, אז עוד אפשר היה לקנות מכוניות כמו אונו או 205 ללא מזגן בכלל או עם מזגן ישראלי וגם עם מזגן מקורי בדגמים היותר יקרים. 

הדגמים החדשים של סופר מיני אירואפאית ואצל היפנים עוד הרבה לפני היו זמינים עם מזגן מקורי גם בגריסאות הזולות וכנראה שליבואנים הפך לא משתלם להתקין מזגנים בארץ. 

סיפור דומה היה עם חלונות חשמל ונעילה מרכזית ועוד אביזרים, החל משלב מסויים זה הפך להיות ציוד תקני גם בגירסורת איבזור הנמוכות וזה ייתר את ההתקנות המקומיות. 

• אהבתי 1

פורסם

גם כשקונים רכב "יוקרה" בארץ, האבזור דל משמעותית מהדגם שנמכר בארץ המקור, כל פעם המוסך המרכזי התפלאו על פיצ'ר שקיים אצלי ואין בארץ, לדוגמא חיישני התרעה על חגורות בכל מושב, מערכת איכותית יותר, חניה אוטומטית, טעינה אלחוטית שאשכרה שילמו עבורה ולכן היא פועלת גם בישראל, חיישנים שמצפצפים ברמקול הנכון בפינת הרכב בו אתה מתקרב יותר מדי ועוד ועוד. כל מי ששוכר רכב בגרמניה מחברה גדולה מקבל את הרכב עם כל האופציות הקיימות, בישראל זה ההפך הגמור בכל רכב ליסינג

• אהבתי 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

לפי מה שהבנתי, שדגמים שמגיעים לארץ, הם דגמים המיועדים לארצות חמות, עם מזגן בתור ציוד תקני, מערכת קירור משופרת, אבל בלי דברים כמו חימום מושבים או מראות.

בפריוס 2011 של ההורים שלי יש בקרת שיוט בהתקנה מקומית, מאחר ובטויוטה של אותם שנים זה סופר פשוט - לחבר את הידית להגה ולמגעים, ההכנה כבר קיימת.

יש עוד רכבים, ששם זה עניין של לחבר ידית/לאפשר אופציה במחשב/להחליף את ההגה.

כשיש מצערת אלקטרונית והכל נשלט מהמחשב, כבר אין צורך בקופסה נפרדת לבקרת שיוט.

כמובן שקיימות גם ערכות בקרת שיוט אפטרמרקט לרכבים ישנים יותר, כמו זה:

http://www.rostra.com/universal-aftermarket-cruise-control-by-rostra.php

יש הרבה פריאי אבזור שקיימים פיסית ברכב ורק צריך באמצעות התחברות למחשב הרכב לאקטב אותם.

אני "הוספתי" לרכב שלי מעבר אוטומטי בין אורות דרך לאורות גבוהים, תאורת םנייה וזיהוי תמרורי מהירות 

פורסם

זאת לא שאלה של הגיון. ברור שהכי זול ונכון טכנית להרכיב בפס הייצור.

אבל בעולם שלנו רגולציה ומיסים קובעים הכל. אם בשיקלול של עלויות הובלה, מיסים, ושכר עבודה יוצא יותר זול להרכיב אחרי הייצור, עושים את זה.

לפני 10 שעות, Buki כתב:

ברכב מסחרי עדיין כמעט כל המיניבוסים ומוניות שרות מגיעים מהיצרן בתצורת ואן סגור ללא חלונות ומשיבים, את זה מתקינים בארץ כולל מזגן גג.

וזה יוצא זוועה כי המתלים של הרכבים האלה נועדו לסחורה כבדה ולא לנוסעים, שמקללים כל רגע בנסיעה הסיוטית.

לפני 5 שעות, redroze כתב:

הקו נגמר ומתחיל בהאם החלק שאתה מתקין הוא מקורי או חליפי. שים לב שכל ההתקנות שציינו פה שהיו עושים בעבר היו עם אביזרים לא מקוריים כי אסור להשתמש בחלק מקורי של היצרן.

בוא ניקח את זה צעד קדימה, למה שלא יישלחו את המנוע מפורק בקופסה בתא מטען וירכיבו בארץ לפני המסירה? צמיגים לא מורכבים על החישוקים? בואנה, אתה תחסוך ליצרנים מיליונים.

לא המצאת כלום. על המושג CKD שמעת?

completely knocked down
כשיש מדינות עם מס גבוה על רכבים מיובאים, וללא מיסים על תוצרת מקומית. יצרן הרכב מכין מפעל הרכבה בארץ היעד. שולחים את חלקי הרכב בארגזים ומרכיבים ב"תוצרת מקומית".

לגבי המזגנים בשנות ה80, ידוע לי שBMW שלחו לארץ מזגנים מקוריים בנפרד מהרכב כי משיקולי מיסוי זה היה יותר זול. קיט מקורי כלל פולי מנוע חדש עם רצועה נוספת, ובולמי זעזועים שונים בשל השינוי במשקל של הפרונט ברכב. כמובן שהיבואן שמר את הבולמים הנוספים לעצמו, וככה גם חסך עבודה וגם יכל למכור את הבולמים כחלקי חילוף.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני שעה, amosbmw כתב:

וזה יוצא זוועה כי המתלים של הרכבים האלה נועדו לסחורה כבדה ולא לנוסעים, שמקללים כל רגע בנסיעה הסיוטית.

צודק, וגם הגימור המקומי לא באותה איכות של מושבים, פתיחת חלונות וכו׳.
לכן כמעט לא תראו בארץ ואן נוסעים מפואר באיבזור מקורי מהיצרן כי זה יקר מאוד יחסית. מביאים לרוב מסחרי עירום לחלוטין ומאבזרים אותו בארץ.
במכוניות פרטיות כנראה הצרכן הישראלי למד להעריך את איכות האבזור המקורי ולא מוכן לקבל התקנות מקומיות גם אם המחיר מוזל.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם (נערך)
לפני 49 דקות, elibaba כתב:

צודק, וגם הגימור המקומי לא באותה איכות של מושבים, פתיחת חלונות וכו׳.
לכן כמעט לא תראו בארץ ואן נוסעים מפואר באיבזור מקורי מהיצרן כי זה יקר מאוד יחסית. מביאים לרוב מסחרי עירום לחלוטין ומאבזרים אותו בארץ.
במכוניות פרטיות כנראה הצרכן הישראלי למד להעריך את איכות האבזור המקורי ולא מוכן לקבל התקנות מקומיות גם אם המחיר מוזל.

תלוי בגימור והאיכות.
אני חושב שכל לקוח מקומי יעדיף מערכת מולטימדיה סינית עם אנדרואיד מאשר מולטימדיה מקורית שכל מה שאפשר לעשות בה זה לחבר דונגל USB או לחבר את הטלפון בבלוטוס.
או במקרה של רנו קליאו - אני בטוח שכל בעל של הרכב הזה יעדיף מזגן אפטרמרקט שאשכרה עובד מאשר המזגן המקורי הזוועתי של הרכב.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם
לפני 39 דקות, Gavrik כתב:

אני בטוח שכל בעל של הרכב הזה יעדיף מזגן אפטרמרקט שאשכרה עובד

מזגנים בהתקנה מקומית לפחות אלו שאני מכיר לא עבדו טוב. עדיף מכלום כמובן אבל למשל רכב עם מזגן מקורי מגיע עם רדיאטור יותר גדול, אלטרנטור יותר חזק, מצבר עם קיבולת גבוהה יותר, כמו שכתב עמוס אפילו בולמי זעזועים שונים, המזגן משולב כמו שצריך במערכת החשמל של הרכב, מותאם לכוח המנוע וכו'. 

במכוניות עם מזגנים בהתקנה מקומית הפעלת מזגן הייתה לוקחת המון כוח מנוע, משם בא המשפט "האם סוחב לירשליים עם מזגן"? 

זה היה עד כדי כך משמעותי שבאמת בעליות או לפני עקיפה היה צריך לכבות את המזגן במכוניות עם מנועים קטנים. גם צריכת דלק עם מזגן הייתה גבוהה וגם היו תקלות שונות. לא מציאה בכלל. 

פורסם

אתם מתעלמים מ"תוספות" תוכנה שונות, תחשבו על העלאת הספק ע"י תוכנת יצרן (כגון טסלה) או התקנת "צ'יפ" (מקורי של היצרן) בחלק מדגמי פג'ו. אפילו סתם שיפורים המתבססים על חלפים מהיצרן ותוספת תוכנה.

פה היבואן יכול לעשות הרבה כסף, שיפורים "לאחר" שהמכונית נמכרה ללקוח...

פורסם
לפני 3 שעות, Buki כתב:

זה היה עד כדי כך משמעותי שבאמת בעליות או לפני עקיפה היה צריך לכבות את המזגן במכוניות עם מנועים קטנים. גם צריכת דלק עם מזגן הייתה גבוהה וגם היו תקלות שונות. לא מציאה בכלל. 

להוסיף חטא על פשע, המנועים הקטנים באותה תקופה גם היו מוזני קרבורטור. כמובן ש"ניהול המנוע" לא קיבל אינפוט מתי המדחס פעיל. 

לי הייתה רנו 19 1400 סמ"ק עם מזגן "אלכס אורגינל". האורגינל בא לומר "לא אורגינל". גם תיבת ההילוכים האוטומטית הייתה עם 3 הילוכים (!) בלבד.

הצד המשעשע היה להסתכל על לחצן פתית השלג ככפתור טורבו (במצב כיבוי כמובן).

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

היה לי כזה בzx 1.4.

הייתי מדליק את זה רק מחוץ לעיר, כי בעיר האוטו היה פשוט נכבה כשהייתי מדליק את המזגן.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...