Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכירת רכב לבן אדם פרטי - עצות

Mega
שימו לב! השרשור הזה בן 1125 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אהלן

פעם ראשונה מוכר רכב באופן פרטי, תמיד בוצע טרייד אין בעבר.

אשמח לשמוע כיצד הכל מתנהל מבחינה בירוקרתית וטיפים למכירה נבונה. (זכרון דברים וכו' ) כל מיני דגשים שיש לשים לב עליהם.

בנוגע להעברת הכסף הבנתי שהכי בטחותי זה העברת זה"ב, כיצד אני יכול לזהות שאכן מדובר בהעברת זהב ? 

וקודם נהוג שהקונה מעביר את הכסף ואז עושים העברת בעלות נכון ?

יש מישהי שרוצה לקנות ואני מקבל את הרושם שהיא באה לקנות את הרכב בפזיזות בלהט הרגע 

חושש למכור לה שאחרי זה תשגע אותי עם שאלות ובקשות אחרי הקניה, 

עכשיו היא רצתה ישר להעביר לי 1000 שקל שאני לא אמכור למישהו אחר

ובגלל לא סגרנו על מחיר, נשמע לי תמוהה מידי שהיא ככה ישר מוכנה להעביר לי 1000 שח

מבלי שהיא ראתה אותי בכלל, ראתה את הרכב, רישיונות... האם זה נאיביות של בן אדם או שייתכן מדובר באיזה עקיצה ?

מעלה לי הרבה חששות העניין הזה...

בקיצור כל עצה, דגש, טיפ, הכוונה אשמח לקבל בעת מכירת הרכב.

תודה

עריכה אחרונה על ידי Mega
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שוק היד2 משוגע... תנצל את זה למכירה מהירה.

רוצים להעביר לך 1000 ש״ח תקח. שירדפו אחרייך אחרי זה אם לא רוצים את הרכב. גם משא ומתן על מחיר יהיה לטובך, נתנו מקדמה? אל תוריד שקל אחרי זה. במקרה הכי גרוע תחזיר את המקדמה.

תכין הסכם דברים עם הפרטים של שני הצדדים עם פרטי העסקה - סכום ודרך תשלום ותציין שהקונה מאשר שבדק את הרכב ומצא שהוא מתאים לצרכיו והמוכר מצהיר שהרכב נקי משיעבודים ועיקולים. 

שיעשו לך העברת זה״ב ותעשה העברת בעלות אחרי שאתה רואה את הכסף בחשבון שלך (כ-30דקות) ושהסכם המכירה חתום ע״י שני הצדדים.  אני לא רואה איך אתה יכול להיעקץ ככה.

העברת זה״ב צריך לעשות למספר ה- IBAN שלך. לא למספר חשבון

עריכה אחרונה על ידי galbh
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני אוסיף את השנקל שלי: 

אל תמכור אם אתה לא ראית אדם פיזית. מומלץ לראות ת.ז., וכמו שכבר אמרו - לחתום על הסכם מכירה שמרגע שהועברה בעלות אין לקונה שום טענה לגבי הרכב. סעיף שחשוב שיהיה בהכסם זה שהקונה בדק את הרכב טרם רכישתו והוא מצא אותו מתאים לצרכיו/רצונותיו.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה,

הסכם דברים/מכירה זה בעצם זכרון דברים גם נכון ?

אני לא מתכוון למכור לפני שראיתי את הבן אדם, היא רצתה להעביר לי 1000 שח לשריין את הרכב

לפני שהיא ראתה אותי בכלל או את הרכב (חוץ מתמונות), עכשיו אני בן אדם ישר והכל

אבל מישהו אחר פשוט יכול לבוא לברוח לה עם הכסף וזהו, נתתי לה רק את הכתובת שלי בלי מספר דירה..

לא מבין אנשים או שהם נאיבים באמת או לא יודע מה..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היתרון בהעברת זהב שאתה רואה את הכסף תוך מספר דקות.

אתה מעביר בעלות לאחר קבלת הכסף.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ואל תזוז מילימטר מהטיפים שכתבו לך כי אלו הבסיס שלא להיעקץ.

בסה"כ לא מפחיד למכור לאדם פרטי, ודאי בתקופה כזאת מבוקשת שווה את הרווח על פני טרייד.

אתה לא המקרה הראשון בכלל של אדם שעושים לו העברה לפני שראו את הרכב או אותך בחודשים האחרונים יש אנשים שלא מצליחים למצוא רכב בכל מחיר( כמובן משהו שלא יתקע ברחוב ליד).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לחתום על חוזה (אנשים אוהבים להשתמש בביטוי "זיכרון דברים" והוא לא תמיד נכון).

בחוזה לרשום את כל הפרטים, ברחל בתך הקטנה- פרטים מזהים של שני הצדדים, של הרכב (כולל מספר מנוע ושלדה), ק"מ, יד, מחיר, זמן ומקום העברת הבעלות.

הכנס לחוזה סעיף של "הקונה בדק את הרכב (אם לבד או אם במכון XXX בתאריך XX בעיר XX) ומצא אותו לשביעות רצונו".

דאג לבטל את הביטוח שלך ביום המכירה ותבהיר לקונה שהרכב לא מבוטח החל מהבוקר.

אם ייבקשו ממך "רק את הנייר כדי לנסוע הביתה" תגיד יפה ובנימוס "לא".

המלצה חמה- לאחר העברת הבעלות, תן לקונה את המפתחות, אחל לו/ה בהצלחה והמשך בדרכך. אל תיקח אותו טרמפ באוטו ואל תתן לו טרמפ באוטו שהחל מהרגע הוא שלו.  

דאג שזמן התשלום, העברת הבעלות, ביטול הביטוח ומסירת הרכב ייתכנסו לאותו הבוקר, כי אחרת זה פתח לצרות. 

הורד את מספר הרכב מכביש 6, מנויים עיריות וחניונים כאלה ואחרים.

בהצלחה.

• אהבתי 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ניתן לבצע מכירה גם באמצעות צ'ק בנקאי - תופס לא פחות מהעברת זהב.

ניתן לבצע היום העברת בעלות בנוחות דרך האיזור האישי באתר הממשלתי.

תהליך שלוקח 10 דק'.

בסיום העברת הבעלות, הרכב של הקונה.

מרגע העברת הבעלות, הביטוח שלך לרכב לא בתוקף - גם אם לא ביטלת אותו כך שכדאי לקונה לרכוש פוליסת ביטוח משלו למעמד הזה (היום כבר כל-כך פשוט לרכוש םוליסה שניתן לעשות זאת במעמד העברת הבעלות).

ממליץ בדומה לקודמיי לרשום חוזה ביניכם עם הדגשים שניתנו.

בהצלחה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צריך שלשני הצדדים תיהיה גישה לאיזור האישי באתר הממשלתי ושיהיו מחוברים באותו זמן ויש כל מני הגבלות כמו שלרכב אין יותר מבעלים אחד ברישיון או שהקונה לא סוחר.

כבר עדיף ללכת לדואר.. צריך להזמין תור

עריכה אחרונה על ידי galbh
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עוד דרך לתשלום - פתיחת חשבון בבנק הדואר, עניין של מספר דקות, ואז במעמד העברת בעלות ניתן להפקיד כסף לחשבון (גם מזומן) ולמשוך/להעביר לחשבון אחר. המוגר פותח חשבון, ואז הקונה מפקיד לתוכו כסף. 

עניין חוזה מכירת רכב בין אנשים פרטיים - חשיבותו זניחה יחסית מבחינה משפטית, כי אישור העברת בעלות מכיל את רוב הפרטים של הצדדים ושל הרכב כמובן (כולל מספר שלדה ורישוי), כמו גם מהווה אישור עסקה לשביעות רצונם של הצדדים. 

אגב, אני בתור קונה, לא אעביר שקל למוכר, טרם ביצוע העברת בעלות. עצם העברת בעלות אינה מסכנת המוכר, כי הרכב והמפתחות נשארים בחזקתו  עד קבלת הכסף.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 14 דקות, fatboy1340 כתב:

אגב, אני בתור קונה, לא אעביר שקל למוכר, טרם ביצוע העברת בעלות. עצם העברת בעלות אינה מסכנת המוכר, כי הרכב והמפתחות נשארים בחזקתו  עד קבלת הכסף.

לא מדוייק, אם הרכב על שמך, אתה יכול לסבך את המוכר ולהאשים אותו בגניבה. נדיר, אבל אפשרי.

מה שכתבת היא אופציה טובה רק להוסיף בזכרון דברים שלאחר העברת בעלות, באחריות הקונה להעביר את הכסף למוכר באותו יום עסקים, במידה ולא הועבר, העסקה בטלה.

העברת? מעולה. לא העברת המוכר יכול להשאיר את הרכב והמפתחות אצלו ולא לחשוש (למרות שהוא ישאר עם כאב ראש לבצע חזרה העברת בעלות)

עריכה אחרונה על ידי דור--
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רוב האנשים  אמרו לי חד משמעי קודם הקונה עושה העברת זה"ב/צ'ק בנקאי

ואז המוכר עושה העברת בעלות, נוסעים לבנק עושים העברת בעלות.. לאחר מכן ישר לסניף הדואר העברת בעלות

ועצם העובדה שעשינו העברת בעלות מעידה על כך שהקונה בדק את הרכב והוא לשביעות רצונו 

אבל ליתר בטחון אכין חוזה מכירה.. 

תודה לכולם חברים תרמתם רבות

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, fatboy1340 כתב:

וואלה. יפה.

וכשאתה המוכר, אתה תסכים קודם להעביר בעלות ורק אחכ לקבל את הכסף?

• אהבתי 2
  • מצחיק 2

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תשמע בסופו של דבר מישהו צריך לעשות את הפעולה הראשונה ואז השני את הפעולה השניה,

תמיד לשני יש סיכון, שאתה מוכר רכב אתה תסכים לעשות העברת בעלות בלי לוודא שקיבלת את הכסף ?

אולי לבן אדם אין בכלל את הכסף בחשבון אבל לך את הרכב יש ביד והוא יכול לראות אותו..

עריכה אחרונה על ידי Mega
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, fatboy1340 כתב:

...

אגב, אני בתור מוכר, לא מעביר בעלות לפני שהכסף אצלי בחשבון, איך זה?

אל דאגה, אני אשיג קונה אחר.
אתה תתקשה למצוא רכב שנראה מפנים כאילו יצא מהפעל, וקילומטרים ברכב בן 3-4 שפחותים מקילומטרים של רכב בן 1.

ואיך העברת בעלות, לא מסכנת את המוכר?
בן אדם לא ישר יגרור אותי לבתי משפט ויגיד שהרכב שלו, במקרה הטוב ייגמר הסיפור רק בהוספת עוד שתי ידיים לרכב.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 1125 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...