Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכירת רכב לבן אדם פרטי - עצות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני מבין שזה נשמע מפחיד, ופה בפורום כרגיל כל זבוב הופך להיות פיל ועל שאלה אחת יש 5555555 דעות.

אבל,

אם תקפיד על כללי בטיחות בסיסיים יהיה בסדר.

אתה מתרשם מהאדם מולך. אתה מבהיר לו לפני הפגישה כיצד זה יתנהל:

1. אתם חותמים על חוזה/זיכון דברים שבו כל אחד יקבל עותק + צילום תעודת זהות/רישיון של האחר. אני פשוט מצלם תמונה בטלפון עם החוזה חתום ושתי התעודות לידו.

2. תעמדו אחד ליד השני בעת ההעברה או הוצאת השיק הבנקאי ותמתינו כמה דקות. היה בסדר. 

3. לא מאוד קריטי מה קורה קודם כי הסיכוי שמישהו ינסה לברוח לך עם הרכב אחרי שהעברת בעלות זה לא סביר בעליל. כמוכר אתה מעדיף קודם לקבל כסף. כקונה להפך. ברוב המקרים זה לא ישנה דבר. 

4. ממליץ מאוד להירשם לשירות הממשלתי ולומר לקונה גם. כך אתם עושים העברת בעלות ב-5 דקות באינטרנט. אתה מעביר, הוא מאשר באזור האישי שלו. נגמר.

אני קניתי והעברתי אחרי העברת בעלות. פשטו נשארתי עם המוכר ולידו, כשיש לו צילום תעודה מזהה שלי + חוזה חתום, עד שהכסף היה אצלו בחשבון. גם אם הייתי נמלט לו עם הרכב, תוך כמה שעות הייתי מוצא את עצמי במעצר. אז כל עוד אתה מוכר לאדם נורמטיבי (שזה 99% מהאוכלוסיה) אתה תהיה בסדר.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

ממש.

קניתי ומכרתי עשרות רכבים בחיי ורק מלקרוא פה התפתחה אצלי חרדה.

לפני שעתיים, Ron Poh כתב:

אגב, אני בתור מוכר, לא מעביר בעלות לפני שהכסף אצלי בחשבון, איך זה?

אל דאגה, אני אשיג קונה אחר.
אתה תתקשה למצוא רכב שנראה מפנים כאילו יצא מהפעל, וקילומטרים ברכב בן 3-4 שפחותים מקילומטרים של רכב בן 1.

צודק. הרי ידוע שהרכבים הכי טובים בארץ נמצאים אצלך.

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
  • מצחיק 1
פורסם (נערך)

יש כמה טיפים קטנים שכדאי להכיר אם אתה המוכר:

- אל תיקח צ'ק בנקאי ממישהו שבא איתו מוכן מהבית, לדוגמה סגרתם על 60,000 והוא הביא את הצק כבר מוכן מראש, אל תסכים לזה! לך עם הקונה לסניף הבנק ותראה שהפקידה נותנת לו את הצק הבנקאי באותו הרגע, שמעתי על מקרים שלצ'ק לא היה כיסוי או שהוא מזויף.

- אם הקונה בא עם מזומן אל תסכים לקבל אפילו לא שקל אחד! לי אישית זה קרה, הקונה הגיע עם מזומן והלכנו ביחד לכספומט של הבנק שלי והוא הפקיד לי את הכסף ישר לחשבון.( ככה הכי טוב, הכסף בבנק, לא מזויף, ואין חשש שיקחו לי אותו באיזה אמבוש..)

- דרך טובה נוספת היא העברת זה"ב שהיא מיידית וסופית! לא ניתנת לביטול! קח בחשבון שהעברה בנקאית רגילה ניתנת לביטול! כן כן ניתנת לביטול עד סוף יום העסקים! היום הפקידה אישרה לי את הנושא הזה בטלפון( את האמת ממש הופתעתי, הייתי בטוח שלא ניתן לבטל).

בקיצור רק העברת זה"ב!

אישית אני ביקשתי מהמוכר את 2 המפתחות של הרכב כשהוא ביקש לבצע קודם כל את ההעברה של הכסף ורק אז העברת בעלות.. ככה שבמקרה הכי גרוע המפתחות של הרכב אצלך..

עדיף להקליט גם את ההתנהלות של הקנייה/מכירה בין אם בשיחת טלפון ובין אם בהקלטה רגילה שיש בכל טלפון, אולי זה יעזור לך תדע..

בהצלחה בכל מקרה!

עריכה אחרונה על ידי Tom777
  • אהבתי 1

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם

לגבי המזומן... מכרתי רכב, ואז הקונה שולף מעטפה עבה עם 60,000 ש"ח.

האמת החלפתי צבעים.

למזלי סניף הבנק שאני עובד איתו נמצא בניין ליד איפה שאני גר. ירדנו למטה והפקדנו את הכסף.

אחרת, כנראה לא יודע מה הייתי עושה. להשאר ביום שישי-שבת עם סכום כזה בבית.

נ.ב

זה היה לפני חוק הלבנת הון.

פורסם

אפשר גם לעשות לעצמכם חיים יותר קלים ולהסכים רק להעברת זה״ב, להגיד לקונה מראש. שלא יבוא עם מזומן ולא לבזבז זמן ללכת איתו להוציא צ׳ק בנקאי.

קניתי ומכרתי 2 רכבים בשנים האחרונות ולא היה שום ויכוח באף מקרה שעושים העברת בעלות אחרי שהמוכר רואה את הכסף בחשבון כמו שלא היה ויכוח שהקונה משלם את העברת הבעלות בדואר.

פורסם (נערך)

קניתי ומכרתי בימים האחרונים .

בשתי העסקאות מלאתי חוזה שמופיע באתר לוי יצחק

הקנייה נעשתה בהעברת זה"ב וקודם שילמתי כי הייתי אצל המוכרת בבית וראיתי מייד שאין ממה לחשוש.

אנשים מבוגרים מן היישוב , נחמדים ונורמליים , הורים לשגרירת ישראל באחת הארצות.

אצלי היתה מגבלה של הסכום המקסימלי שניתן להעביר וזה היה הרבה פחות מסכום הקנייה - יש לדעת את המגבלה מראש ולמנוע אי נעימות

אח"כ עברה הבעלות בדואר.

התשלום בדואר במזומן בלבד - ב 2022 עדיין יש רשות ממשלתית שלא מקבלת אשראי - התאמינו ?

במכירה הקונה היה בחור בן 18 בערך ושילם לי במזומן .

לא בקשתי העברת זה"ב כי לא נראה לי שיש לו דברים כאלה והסכום היה 7500 בסה"כ

עריכה אחרונה על ידי zvigolden
פורסם

מקרה אמיתי: חבר הלך לקנות רכב, בדק, הכין צ'ק בנקאי על שמו, נתן לו אותו כבר בדואר, אממה, הרכב לא עבר בעלות בשל עיקול. מה עושים אז? 

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם (נערך)

כשאתה המוכר סביר להניח שאתה יודע אם יש עיקול

למה ליצנים? מכרתי רכב לפני שבועיים.. חתמנו על הסכם מכירה, העברת זה״ב ו-refresh באפליקציה של הבנק בתור לדואר. מכירה הכי קלה ומהירה שהייתה לי

עריכה אחרונה על ידי galbh
פורסם
לפני 11 שעות, שביט כתב:

וואלה. יפה.

וכשאתה המוכר, אתה תסכים קודם להעביר בעלות ורק אחכ לקבל את הכסף?

כשמכרתי את האיביזה, הייתי עם הקונה מול הפקידה בדואר, הקונה משך את הכסף שהכין בחשבונו מראש, הכסף "ישב" על הדלפק מולנו ואז הפקידה עשתה העברה של הרכב, והבחור העביר את הכסף לכיוון השני :) לחצנו ידיים, והוא הקפיץ אותי הביתה! פשוט מאוד

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם
לפני 6 שעות, fatboy1340 כתב:

מקרה אמיתי: חבר הלך לקנות רכב, בדק, הכין צ'ק בנקאי על שמו, נתן לו אותו כבר בדואר, אממה, הרכב לא עבר בעלות בשל עיקול. מה עושים אז? 

אפשר לבקש רשיון רכב עדכני ועיקול צריך להופיע שם.

מה חבר שלך עשה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מכרתי את הרכב שלי לפני מספר חודשים

מצאתי קונה, נפגשנו, הוא ראה את הרכב, אמר שניקח אותו לבדיקה ואם הכל טוב, הוא לוקח.

הגיע בבוקר, לקחנו לבדיקה, הכל היה פיקס., פתחנו מחשב, הוא עשה העברת זהב. כסף לא נכנס מיידי לחשבון, עדיין הוא היה צריך להתקשר לבנקאי שלו(במקרה ספציפי זה, לא יודע למה), ולאשר את העברה. היה מדובר בסכום סביב 50 אלף שח. אחרי שעה ראיתי את הכסף בחשבון. הבדל בין העברה רגילה וזהב, זהב לא ניתן לביטול, העברה באותו יום עסקים כן, לכן רק זהב. 

עשינו חוזה של עמוד, מי מוכר מי קונה, מספר שלדה, רכב לא גנוב, ק״מ, התחייבות שני הצדדים. 

כסף נכנס, פתחנו אתר ממשלתי, תוך 60 שניות רכב עבר, הוא הדפיס מהאתר את הרישיון עם השם שלו ונגמר. 

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, fatboy1340 כתב:

מחזירים לבנק ומבטלים.

רק לא לקרוע אותו ולזרוק. ככה הכסף אולי יחזור אחרי 7 שנים.

מקרה כזה מראה דווקא את היתרון בצ'ק בנקאי על פני העברה. הבעלות לא עוברת- לוקחים חזרה את הצ'ק.

ולמרות זאת, בשורה התחתונה כנראה שהכי טוב העברת זה"ב.

עריכה אחרונה על ידי itzik123
  • תוכן חדש...