רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,615 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
נכנסתי לאתר של Aiways ונתקלתי במחירון החלפים שלהם. https://aiways.co.il/wp-content/uploads/2021/12/מחירון-חלפים-דצמבר-21-Aiways.pdf מעבר לכך שיש שם ברגים ב 15 שקלים, ומסרק הגה ב 12,000 שקלים, החלף היקר ביותר הוא הסוללה - כ 100,000 שקלים !!!! 2/3 ממחיר רכב חדש. מה שאומר בעצם שרכב חשמלי בן כ 7 שנים (אני מניח שזה אורך החיים של סוללה ) - ייזרק לפח. כך שבעצם , אם נעבור לכלי רכב חשמליים, לא יהיו מכוניות משומשות כמעט. מעבר להשפעה השלילית העצומה על הסביבה . אני מפשפס משהו?
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
https://www.calcalist.co.il/local_news/article/r1xnwvb1q אממה... רוב המחיר שמשולם למדינה על יבוא חלקי חילוף הוא לא במכס שנגבה רק בהזמנות מעל 500 דולר ושהשיעור שלו די נמוך בכל מקרה - 12 אחוז, אלא במע"מ (17 אחוז) ומס קניה (40 אחוז או 47 אחוז, תלוי בגובה ההזמנה). כמובן שהמיסים האלו נגבים על ערך המוצר+ההובלה, כי אם אפשר לז**ן את הציבור, אז כמה שיותר. על זה אנחנו תמיד מוסיפים גם עוד עמלות שקר כלשהן לנציגי הדואר או חברות השילוח השונות (בנוסף למחיר השילוח העצום ששילמנו). אז בכל הנוגע לבשורת ה'0 מכס על חלקי חילוף לרכב' מדובר בכותרת פופוליסטית ותו לא. כמובן לדעתי, ט.ל.ח
הודעה אחרונה מאת motior, -
- 18 עוקבים
- 29 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
מ- YNET: נהג בטויוטה יאריס חדשה (2021 ומעלה), איבד שליטה על הרכב, סטה ימינה, עלה על מדרכה ופגע בשלושה הולכי רגל בהם תינוקת בעגלה אשר נפצעו קל ובינוני. לבסוף נעצר בתוך לובי כניסה של בית אבות. אז איפה היו מערכות הבלימה האוטומטיות שהיאריס מצויידת בהם ?. או שלא נדע מה היה קורה לולא מערכת הבלימה האוטומטית ?! הכתבה: https://www.ynet.co.il/news/article/r1xnyya0f#autoplay וידאו: https://www.youtube.com/watch?v=otfTFcYcZho
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, חבר הזמין MG חשמלית וקיבל במתנה עמדת טעינה מהחברות: אפקון,גינרגי, סונול evi. איזה חברה מומלצת? תודה
הודעה אחרונה מאת viper83, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הנורה של מערכת abs נדלקת מדי פעם ומתריעה על תקלה, רוב הזמן היא לא דולקת, היא נדלקת לפעמים רחוקות כשאני עוצר עצירה רגילה. בדקתי אמרו לי שלא רואים בעייה במערכת. בכל מקרה האם זה חובה מבחינת החוק? והאם כשאני יעבור טסט בודקים בכלל את המערכת הזו אם היא תקינה? בבדיקה של המערכת עצמה? או הבדיקה היא האם הנורית דולקת?
הודעה אחרונה מאת viper83, -
-
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי רכב ישן מאוד. חניתי במקום אחד כשבוע רצוף ברחוב של השכונה שלי. יש בעיות חנייה בשכונה שלי, ואני לא גר בתל אביב. על האוטו היה לכלוך של ציפורים פרצו לי לאוטו ע"י כיפוף מסגרת החלון. למיטב ידיעתי לא לקחו כלום. אני מניח שרמזו לי שחנייה במקום הזה לא מצא חן בעיני מישהו. מה אפשר לעשות כדי להרתיע ממעשים כאלו את האנשים?
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
אהלן, מחר אני מוכר את הרכב. הבנתי שהעברת בעלות אפשר לעשות דרך האינטרנט, צריך משהו מיוחד? לגבי העברת זה"ב, מישהו יודע איך עושים את זה דרך בנק פועלים? הקונה צריך להעביר לי מן הסתם, אפשר לעשות בלחיצת כפתור או שזה דורש אישור מיוחד בלכתוב לבנקאי? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי לכולם, אני אמור לקבל רכב חדש בשבוע הבא (ריינג רובר) ורציתי המלצה על מקום שמתקין מצלמות רכב באיזור הרצליה 🙏🏻 תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
היי חברים אז שוב צאיכה עזרה איך בwaze לבדוק אם באזור מסוים יש מצלמות אור אדום ומצלמות בכללי? אני נהגת חדשה עשיתי היום איזשהי טעות ועברתי באור אדום לא מצדיקה את עצמי למדתי לקח מה שמלחיץ אותי שזה לא רחוב שקט או משהו זו צומת במרכז העיר מקום מסוכן שיש שם מלא תנועה אז חשבתי על בטוח יהיו במקום כזה מצלמות ניסיתי לבדוק ברשימה "מעודכנת " של מצלמות בישראל, לא מופיע שבמקום הזה יש מצלמות אבל הרשימה הזאת נראית לי לא מעודכנת בשיט, גם חשבתי אולי יש בכלל מצלמות סמויות שאף אחד לא יודע עליהם כי מה העניין של שוטרי תנועה לשים רק מצלמות שיודעים שיש אותן ואז כולם יסעו דווקא שם באופן יפה קיצר לא אסטה מהנושא חברים ניסיתי לבדוק דרך וויז במקום הזה שזה קרה לא מופיע שום סימן כזה של מצלמה ע…
הודעה אחרונה מאת המהיר הזהיר, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בספר רכב רגיל יש טבלאות מלאות מה לעשות כל שנה/חצי שני/10K... רציתי לדעת ברכב חשמלי מה הם הטיפולים שקבע היצרן? והאם יש להם "הנחה" במבחן מעשי "טסט" (כמו 4 שנים ברכב חדש, פעם בשנתיים...)
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
- 10 עוקבים
- 16 תגובות
- 3 אלף צפיות
אחרי מספר שנות עיכוב: זה טונאלה של אלפא רומיאו (ynet.co.il)
הודעה אחרונה מאת rev-Match, -
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אהלן חברים! יש לנו מזדה 3 ישנה, שנת 2008. אני רוצה להפעיל waze בטלפון שלי ולחבר את הטלפון אל מערכת האודיו של המזדה כדי שאשמע ברמקולים של הרכב את הוראות הנסיעה. תאורטית זה מאוד פשוט: לוקחים כבל, שבכל אחד מקצותיו תקע אוזניות (3.5 mm), קצה אחד מחברים לטלפון וקצה שני לשקע שנקרא AUX (קיצור של auxiliary jack) במערכת האודיו של הרכב. הבעיה היא שאני לא יודע איפה ברכב נמצא השקע הזה. לפי הספר של המכונית (שהורדתי מהאינטרנט), השקע הזה אמור להיות בתיבה הזו שצמודה למרפק של הנהג. (וליד השקע הזה, אגב, גם אמור להיות שקע 12V לחיבור של כל מיני מכשירים, אבל זה פחות חשוב לי.) אני מצרף צילום הדף מהספר. אבל... פתחתי את התיבה…
הודעה אחרונה מאת YoJ, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
צמיג שנה על המדף, הייתם לוקחים? לא צמיג זול בכלל מהווה בעיה?
הודעה אחרונה מאת swiv, -
-
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי, הרכב הישן עבר טוטאל לוס (לא אני לא אני). הרעיון זה לקנות, גמו בפעם שעברה, רכב מעבודה של אשתי כפי שעשיתי בפעם שעברה. אבל זה הולך לקרות רק בעוד 4-5 חודשים (יש סבב החלפה מוגדר) ובינתיים זקוק לפתרון לכמה חודשים לרכב. משהו כמו ליסינג, בלי מקדמה, גמיש ביציאה, לא חייב להיות רכב חדש ובמחיר הגיוני. יש כזה? לאן לפנות? תודה
הודעה אחרונה מאת tza, -
-
- אחראי פורום
- 27 עוקבים
- 83 תגובות
- 14.3 אלף צפיות
יותר משלוש שנים עברו מאז נמכרה האייגו הידנית האחרונה ( זה היה באפריל 2018 ) עכשיו היא עושה (סוג של) קאמבק בחסות הייבוא המקביל. איילון מוטורס הוסיפה להיצע אייגו ידנית במחיר 70000 ש"ח. בניגוד לדגמי האייגו המשווקים ע"י יוניון מוטורס, לדגם הזה אין מערכות בטיחות מקוריות.
הודעה אחרונה מאת PriceDevil, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 29 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
אז כפי שכתבתי בשרשור שנפתח כמה דקות אחורה - הB4 2010 נעלה במשך שלוש שנים מישלן אנרג'י סייבר אך אלו התייבשו ואחד מהם פגש את סופו המר (כנראה מסמר או שפה של מדרכה - לא ממש בדקנו) והגיע הזמן לצמיגים חדשים. מגיע לפנצ'ריה האהובה עלי בכפר קסם - למה אהובה עליי? כי אני לא רואה אותם הרבה מבקש ממנו המלצה על צמיגים טובים - אומר לי דאנלופ - עכשיו היו לי כבר דאנלופים ממנו באוונסיס שהיו בסדר גמור - אבל כשהוא אמר לי את המחיר אמרתי לו "שאט אפ אנד טייק מיי מאני" 1600 שקלים כולל מע"מ והתקנה לרביעיה בכותרת בארבעה תשלומים. מרכיב את הצמיגים - יורד איתם אל הכביש ושמעו, ממש ממש מופתע הם שקטים! מה זה שקטים - לא שומעים כלום! חרישיים ממש והם רכיייים, ממש נוח ברמת הו…
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
היי תקשיבו צריכה שוב ייעוץ מכם. אני נהגת חדשה יש לי רכב רק שבועיים. כל פעם שאני נוסעת אני משתדלת לעשות הכל לפי החוק כמו שצריך, זאת אומרת לנסוע במהירות המותרת, להאט באופן משמעותי לפני מעבר חצייה וליד בתי ספר ומקומות כאלה ( ואם ילד יקפוץ לכביש), לעצור איפה שיש תמרור עצור 3 שניות, להאט לפני תמרור מתן זכות קדימה ( גם אם לא באמת יש רכבים שאני צריכה לתת להם זכות קדימה), להאט תמיד באופן משמעותי לפני כיכר, גם אם אני לא רואה רכבים ( לא חסר כאלה שנכנסים מהר למעגל תנועה ואם לא יאט ואכנס גם מהר לא אספיק לעצור זה יגרום לתאונה, עדיף להאט כמה שניות ולוודא שאכנס למעגל תנועה בצורה בטוחה מאשר שיקרה משהו ) וכו וכו וכו. קיצר משתדלת תמיד לעשות הכל לפי החוק, גם כי אני נהגת חדשה וחסרת ניסיון על…
הודעה אחרונה מאת eladns, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי חברה, ביום חמישי יורד לאילת עם הבת זוג אני יוצא מאזור גבעת זאב ותהיתי אם כדאי לי לסוע דרך כביש 90 ים המלח או בעצם ללכת בדרך החלופית (כביש 443 אל 431 אל 6) אני רואה שההבדל בזמן הוא לא ניכר, באזור ה6-7 דק לטובת הדרך "הארוכה יותר" ובאופציה הזאת מצפים לי כבישים עם מספר נתיבים לאורך חלק נכבד מן הנסיעה שלא לציין שבעבר לא נסעתי דרך ים המלח והכביש אינו מוכר לי. מה לדעתם עדיף? תודה רבה *בתמונה הדרך החלופית עוברת דרך מצפה רמון אך הזמן כמעט זהה לכביש 90 דרך צומת הערבה אם יתחשק לי*
הודעה אחרונה מאת קרמבו, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש המלצות למתקין מולטימדיה שיודע לעבוד עם רנו באזור הגליל התחתון? יש לי פלואנס 2013 שהגיע עם המערכת המולטימדיה הדפוקה הידועה שמחברת את המסך רק דרך AUX. מפה לשם, החום הישראלי פוצץ את המסך והוא מת. מחפש מישהו שיודע להחליף ולא דופק מחירים למסך שעולה 300 שקל בעלי אקספרס.
הודעה אחרונה מאת Vxved, -
- 5 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום יש לי שאלה אם גנב דפק את הרכב שלי ואז המשטרה תפסה ועצרה אותו ונגרם נזק גדול לרכב אז הגנב הוא זה שמשלם את הנזקים שקרו לרכב ? או שאני אצטרך לשלם השתתפות עצמית ?
הודעה אחרונה מאת Boltik, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש ידיות בתוך הרכב, מעל החלונות. חשבתי שהן משמשות לעזרה בכניסה ויציאה מהרכב, אבל אני קורא כאן שאין להשתמש בהן למטרה הזו: https://www.tcorolla.net/assist_grips-309.html כתוב שם שייעודן " to support your body while sitting on the seat". מה זה אומר?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
כולנו ידענו שהיום האומלל הזה יגיע. כולם הזהירו אתכם ממנו, אבל לא הקשבתם. אמרתם לעצמכם "נאאאאא מה הסיכוי? זה פבל, אני מכיר אותו אינטרנטית, אין סיכוי...." אז הנה, זה קרה. הלכתי ללמוד. כחלק מזה (לימודי ניהול מוצר) אני "עושה מחקר שוק" על העדפות של צרכני רכב (מפתיע) וממש אשמח אם תוכלו להשיב על הסקר הקצר שחיברתי ביחד בדרך הכי עצלה שיכולתי. יש שם איזה 6 שאלות אז זה ייקח 40-43 שניות בממוצע. תהיו אחים. תעשו ג'סטה. https://forms.gle/pwxR14pb2LEC2YrU9 תודה. אמן אף פעם לא תמותו.
הודעה אחרונה מאת רכב לנסוע, -
- 11 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
עולה על קיה XCeed, ומשהו מרגיש לי לא נוח. לאחר כמה עשרות קילומטרים, אני מבין שההגה לא מול כסא הנהג. הוא ממוקם בסטיה שמאלה. סטיה קטנה, אך מורגשת ומעצבנת. נהגתי על עשרות סוגי רכבים, מעולם לא נתקלתי במשהו כזה. ובכן, מי תכנן את הרכב הזה? איזו בקרת איכות אישרה דבר כזה? 🤦♂️
- 5 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
סרטון מענין אשר מראה גם את הטכניקה ואת בניית השילדה על ידי היצרנים ואופן ספיגת האנרגיה ברכב . מאוד מענין לראות ולהבין את טכניקת בניית השילדות ואופן ההגנה של יצרנים שונים בעת תאונה.
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 9 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
כלומר לוחיות רישוי הן בגודל סטאנדרטי בכל אירופה, הן נדרשות מקדימה ומאחורה, והיצרנים אפילו מכינים מקומות ספציפיים עבורן. השאלה היא למה לעזאזל אנחנו עדין צריכים לחבר אותן עם ברגים קודחים במקום שהיצרן יצייד את הרכב בתושבת שאליה ניתן להכניס את הלוחית, לסגור את התושבת וזהו.
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אי שם בעבר החלטנו להיות נועזים וסופנטניים וקנינו, למעשה בלי בדיקה מוקדמת מסודרת, פיאט בראבו טורבו. התאהבנו במראה, באבזור (ביחס למחיר), בביצועים ובהתנהגות. התמקחנו קצת, שילמנו ויצאנו ממגרש הטרייד אין. במשך כמעט תשע שנים המכונית שימשה אותנו פחות או יותר בנאמנות. זאת אומרת, יחסית למוניטין הרגיל של פיאט עם גיר רובוטי. לא פשוט היה למצוא מוסכים שמבינים במכונה האיטלקית, הבלאי היה יחסית מואץ ועלויות התיקונים לא היו מזוויעות, אבל מעל הממוצע. בשלב מסוים הצטרפה למשפחה קקטוס דיזל והפיאט עברה לשמש לרוב בנסיעות עירוניות קצרות, מה שכנראה לא הוסיף לה שמחת חיים. קצב שריפת השמן טיפס והרכב בקושי עבר טסט (בדיעבד מתברר שזאת בעיה ידועה עם המנועים האלו אחרי קילומטרז' מסוים) גם צריכת הדלק די הכב…
הודעה אחרונה מאת Doc Slow, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
פוקוס דור 1 שנת 2002 האצ'בק (5 דלתות) 1.6 גיר אוטומט יד 3, הרכב בבעלויות קודמות היה פרטי בלבד וטופל רק במוסכי מורשה יבואן עד 142.5K סיבת המכירה: טסט פעמיים בשנה, נקנה ב 16 אש"ח נמכר ב4 אש"ח. בזמן המכירה התקלות שהיו: · להחליף מכסה שסתומים עקב נזילה(החלפת אטם לא פתר את הבעיה, הצעת מחיר 500 שח). · חופש במסרק הגה (כולל כיוון פרונט 1600 שח). · מודול נעילה מרכזית (מחול עולה כ100 שח). · הגיע זמן טיפול שנתי (קטן) למרות שעבר 1.4KKm בשנה (210 שח) סיכום: רכב מדהים! זריז, צריכת דלק ממוצעת של 1:11.5, כייף מאוד לנהיגה, חלקים זולים ואמין. מאוד ממליץ למי שצריך רכב בתקציב זעום. טיפולים - פורד פוקוס.xls.xlsx
הודעה אחרונה מאת עדי-אל, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לחבר שלי גנבו בלילה רכב מסוג CX5 שנת 2015 בצבע שחור. התקשרו אליו מהמשטרה בשעה 3:00 ונאמר לו להגיע לתחנה. מצאו את הרכב כאשר הגנב פרץ את המחסום אחרי פתח תקווה. אמרו שהרכב יוחזר מחר. הרכב שופשף בצד של דלת הנהג, המראה נשברה, ויש חור של קליע. חבר שלי קנה את הרכב לפני כחודש בסוכנות בתל אביב. הוא קנה אותו כבר בידיעה שהוא כבר נגנב פעם אחת והוחזר לחברת הביטוח.(קנה אחרי שהוצג לו אישור מהמשטרה, כי מספר השלדה הושחתה על ידי הגנב באותו הזמן). לדעתכם יש קשר? כנראה שזה אותו גנב? יש מצב שהאוטו הזה פשוט מסומן ויעשו הכל כדי להשיג אותו? לדעתכם הוא עשה טעות כאשר מלכתחילה קנה רכב שידוע עליו שנגנב בעבר? כי בדיוק ליד הרכב שלו, עמד CX5 שנת 2020/20…
הודעה אחרונה מאת Uri-G, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
https://www.kipa.co.il/חדשות/1126816-0/
הודעה אחרונה מאת Ryan OReily, -
-
העדפות בבחירת רכב 1 2
מאת Uri-G-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
בעקבות הסקר של @פבל. חשבתי על סקר מה חשוב לכם ברכב מהחשוב לפחות חשוב. דברים שהם זניחים עבורכם אין צורך לרשום. שלי: 1. בטיחות 2. מחיר - עושה תחשיב של מחיר משוער לכל תקופת אחזקת הרכב. פחות אכפת לי מחיר ראשוני. 3. מרחב פרקטי - לא צריך עודף מרחב. אבל יעדיף רכב קטן מידות חיצוניות פרקטי שיתאים גם לשימוש עירוני. 4. הנאה מנהיגה 5. אבזור מפנק
הודעה אחרונה מאת Sparrow420, -
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 877 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- locus
- itzik123
- NAPOLEON
- Matanb1998
- meny5
- discoTD5
- o.r
- yor2
- גולדן191
- meir_gi
- מה רע בשביט?
- SlowRide