Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1592 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי תקשיבו צריכה שוב ייעוץ מכם. אני נהגת חדשה יש לי רכב רק שבועיים. כל פעם שאני נוסעת אני משתדלת לעשות הכל לפי החוק כמו שצריך, זאת אומרת לנסוע במהירות המותרת, להאט באופן משמעותי לפני מעבר חצייה וליד בתי ספר ומקומות כאלה ( ואם ילד יקפוץ לכביש), לעצור איפה שיש תמרור עצור 3 שניות, להאט לפני תמרור מתן זכות קדימה ( גם אם לא באמת יש רכבים שאני צריכה לתת להם זכות קדימה), להאט תמיד באופן משמעותי לפני כיכר, גם אם אני לא רואה רכבים ( לא חסר כאלה שנכנסים מהר למעגל תנועה ואם לא יאט ואכנס גם מהר לא אספיק לעצור זה יגרום לתאונה, עדיף להאט כמה שניות ולוודא שאכנס למעגל תנועה בצורה בטוחה מאשר שיקרה משהו ) וכו וכו וכו. קיצר משתדלת תמיד לעשות הכל לפי החוק, גם כי אני נהגת חדשה וחסרת ניסיון על הכביש אז מן הסתם שלא אסע מהר ואכנס לבעיות אכ ... גם בגלל שנהגים חדשים מסתכלים עליהם פי 10 מאשר על נהג וותיק אם יש עבירות תנועה יכולים אפילו לא לחדש רישיון בעוד שנתיים אכ ויהיה נהג חדש שנתיים נוספות וכו... וגם כי אני בן אדם שבכללי לא אוהב לעבור על חוקים, לא סתם יש חוקים והם רשומים לכולם לא רק למי שנהג חדש גם נהג שהוא 20 שנה על הכביש ויהיה לו ביטחון עצמי מופרז ויעשה מה שהוא רוצה על הכביש יכול לגרום לתאונה שלא הייתה אם היה שומר על כללי התנועה, לא סתם יש חוקים בכביש. 

אבל לא אסטה מהנושא, כל פעם שאני עושה הכל כמו שצריך ( מאטה לפני מעגל תנועה מעבר חצייה תמרור זכות קדימה וכו ) אנשים חסרי סבלנות צופרים לי מאחור כי על הזין שלהם שיש כאן תמרור או מעבר חצייה או מהירות מותרת וכו, הם רצים לא יודעת לאן ועל הזין שלהם כל החוקים ( לצערי תוך שבועיים שני בכביש הבנתי שלצערינו יש מלא נהגים כאלה ) 

והם מלחיצים אותי, אני עושה הכל כמו שצריך, שיחכו כמה שניות , חוקים האלה לא רק בשבילי אלא גם בשבילם בסופו של דבר, על מה הם צופרים לי ולמה?! 

מה היה עדיף שהייתי סתם דוגמא נוסעת מהר כמו משוגעת ומתעלמת מכל כללי התנועה ליד בית ספר ומקומות כאלה ילד קופץ לכביש הייתי דורסת אותו או שנותנת ברקס של החיים ומישהו היה נכנס בי מאחורה בגלל זה ואז נזק לרכבים של שנינו וכו? 

ואפשר להביא עוד אינסוף דוגמאות מה יכול לקרות אם להתעלם מתמרור או ממעבר חצייה או להתפרץ למעגל תנועה וכו. עדיף לחכות כמה שניות ולהמשיך לנסוע בבטחה. 

חברים שאלה לי אליכם איך לא להילחץ מכל הנהגים האלה חסרי סבלנות שכל הזמן צופרים וכו? זה ממש מלחיץ אותי ואז אני נלחצת יוצאת מהריכוז מתחילה בגללם גם לנסוע יותר מהר או יכולה לעבור נתיב יותר מהר וזה גם יותר מסוכן וכו במיוחד בשביל מישהי נהגת חדשה חסרת ניסיון כמוני, למרות שזה מסוכן לכולם. לא רוצה להיכנס לבעיות בגלל אנשים שצופרים ומלחיצים אותי או לצבור נקודות בגללם. איך לא להילחץ מהם?

עריכה אחרונה על ידי yalda12
  • אהבתי 1
  • תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לסנן.

יש צפירה מהסוג של "שים לב, יש פה משהו יוצא דופן / סכנה", אליה אני מתייחס, אבל לצפירות מהסגנון של "תזוז כבר באימש'ך" אני לא מתייחס. לא מתבאס ולא מתעצבן, פשוט אטום אליהן לגמרי. לא שומע.

דורש קצת אימון, אבל בסוף מצליחים. המטרה היא לא לפתח תגובה רגשית לצלילים מסוימים.

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

נשמע שזה לא קל ושזה משפיע עלייך, אבל הדבר היחיד שאת צריכה לעשות הוא להתעלם.

את נהגת חדשה, מצד אחד את עדיין מקפידה לנהוג בדיוק לפי הספר ומצד שני עוד לא התרגלת לג'ונגל שנקרא כבישי ישראל.

כל עוד את נוהגת נכון, ולא נוהגת 10 קמ"ש באזור של 50, המשיכי בשלך, הקפידי לנהוג בנתיב הימני אם את נוהגת לאט יחסית לתנועה, והביטחון יבוא עם הזמן. 

חשוב שלא תנהגי "כמו סבתא" אלא בהתאם לחוקי הדרך והחוק, ולא במוד "פחדני" ולחוץ.

בהצלחה

• אהבתי 3

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 2 דקות, hans כתב:

לסנן.

יש צפירה מהסוג של "שים לב, יש פה משהו יוצא דופן / סכנה", אליה אני מתייחס, אבל לצפירות מהסגנון של "תזוז כבר באימש'ך" אני לא מתייחס. לא מתבאס ולא מתעצבן, פשוט אטום אליהן לגמרי. לא שומע.

דורש קצת אימון, אבל בסוף מצליחים. המטרה היא לא לפתח תגובה רגשית לצלילים מסוימים.

תודה רבה לך, מאוד מאוד עוזר ! אבל תלמד אותי איך לשמוע אך לא להקשיב לצפירות שלהם? אני כל פעם מתייחסת לזה כי פוחדת שאם לא אפנה להם מקום לנסיעה אז הם ידווחו למישהו שאני מפריעה וכו ( לא יודעת איך זה עובד עדיין חח). ולמה הם צופרים לי מה הם רוצים ממני?! רואים שלט נהג חדש אז אפשר לצפור? ולאן הם ממהרים כל כך ולמה חסרי סבלנות ככ תמרורים מהירות וכו גם בשבילם לא רק בשבילי אז אם יש כאן תמרור גם הם צריכים להתייחס ולא לצפור לי על זה שאני התייחסתי והם לא. 

ב2 מילים השאלה שלי איך באמת לא לפחד ולא להתרגש מהצפירות ויעשו לי על זה משנו או לא?   תודה רבה על העזרה

לפני 5 דקות, שביט כתב:

נשמע שזה לא קל ושזה משפיע עלייך, אבל הדבר היחיד שאת צריכה לעשות הוא להתעלם.

את נהגת חדשה, מצד אחד את עדיין מקפידה לנהוג בדיוק לפי הספר ומצד שני עוד לא התרגלת לג'ונגל שנקרא כבישי ישראל.

כל עוד את נוהגת נכון, ולא נוהגת 10 קמ"ש באזור של 50, המשיכי בשלך, הקפידי לנהוג בנתיב הימני אם את נוהגת לאט יחסית לתנועה, והביטחון יבוא עם הזמן. 

חשוב שלא תנהגי "כמו סבתא" אלא בהתאם לחוקי הדרך והחוק, ולא במוד "פחדני" ולחוץ.

בהצלחה

תודה רבה, משתדלת :) אבל איך לא להילחץ באמת ? חח זה באמת ג'ונגל. נגיד אביא דוגמא במעגל תנועה יאט ואסע 16 קמש ובחיים לא אסע שם 35 ( יש כאלה ) זה עוד מה שמורה נהיגה שלי לימד אותי לא יותר מ16. והם צופרים לי! למה? ואני באמת נוהגת לפי הספר כאילו איך שצריך כי יש מצלמות מהירות יש שוטרי תנועה לא חסר דברים לא רוצה לצבור נקודות או להיכנס לבעיות באמת נהג חדש שעשה עבירת תנועה יהיו לזה הרבה יותר השלכות מאשר אצל נהג וותיק. 

איך ללמוד לא להתרגש מהצפירות ואם נהגים האלה יכולים לעשות לי משהו אם כמה שניות הפרעתי להם ?

פורסם (נערך)

ישראל מדינה קשה לנהיגה.

את צריכה להגיע לכביש עם בטחון מלא ביכולות שלך כנהגת או להישאר בבית.

את יכולה לעשות עוד כמה שיעורים (על הרכב שלך) עם מורה נהיגה ולשפר ביטחון.

גם קורס קצר של נהיגה מתקדמת יכול לעזור, וכמובן מלווה. נהגים חדשים מחויבים לנהוג עם מלווה, ולא סתם. 

מכיר סיפור עצוב על אשה מבוגרת שלא צריכה להיות על הכביש. לבעלה שללו את הרשיון מסיבות בריאותיות והתוצאה סכנת נפשות. עשתה כבר 5 תאונות רק בשנה שעברה.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • אהבתי 1
פורסם

קודם כל זהירות על הכביש ולקחת מרווחי ביטחון, זה דבר מבורך. גם אני נוהג ככה, להיכנס למעגל תנועה במהירות סבירה לתנאי הדרך, במיוחד עם מעגל דו נתיבי, זה דבר טוב. לא תרצי שתבוא משאית מצד ימין במהירות, בלי יכולת שלך לבלום.

קודם כל תפנימי את בישראל, הכביש זה שדה קרב, אנשים פה לא יתנו לך ליהנות מהספק. תשמרי על הימין, ואל תעכבי את התנועה, תוך כדאי שמירת המהירות המותרת.

מה אפשר להציע.

דבר ראשון קורסי החלקה, נהיגה מתקדמת. אם תעלי את רמת השליטה ברכב במצבי קיצון, הביטחון יעלה. כמו כן תלמדי לקרוא את הדרך והסביבה.

אולי יש לך משהוא במשפחה שיכול לנסוע איתך וקצת לתת ביטחון.

לעבוד על רוגע פנימי ולסנן את אלו שצופרים, אז שיצפרו!.

לנסות לעשות נסיעות ארוכות, בכבישים שונים בתנאים שונים. לצבור ביטחון.

• אהבתי 2

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

לא להלחץ, זה משהו אישי שאת צריכה לשלוט עליו.

אין חוק למלווה?

את צריכה לנסוע עם מישהו שישב איתך וינחה אותך.

נראה שאת נעולה על מספרים, באמת ככה מלמדים היום?

לעצור ל 3 שניות.

בכיכר 16 קמ"ש.

ו... להאט באופן משמעותי לפני מעבר חציה, בסדר אם אין שדה ראיה, אבל אם פתוח, להתכונן לבלימה אבל לנסוע כמעט כרגיל.

להאט לפני מעגל תנועה כשרואים שאין אף אחד בפנים? בסדר להאט למהירות סבירה של כניסה לעקול, אבל איך שאת מתארת זה נשמע כמו האטה מופרזת.

אני אישית לא צופר לרכבי נהג חדש, שהרי אין טעם סתם להלחיץ. אבל משהו בכל התיאורים שלך נשמע כמו נהיגה הססנית מאוד.

• אהבתי 7
פורסם

מסכים 

תנסי לצאת קצת מהשבלונות של לימודי הנהיגה, ואל תתעסקי במספרים. כשאת בכיכר, תסתכלי קדימה ותנהגי במהירות שנראית לך מתאימה, בכפוף לחוק.

כל מיני כללי אצבע כמו הדוגמא שנתת לדעתי צמש לא עוזרים, ולפעמים עלולים להזיק

• אהבתי 2

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 1 דקה, שביט כתב:

מסכים 

תנסי לצאת קצת מהשבלונות של לימודי הנהיגה, ואל תתעסקי במספרים. כשאת בכיכר, תסתכלי קדימה ותנהגי במהירות שנראית לך מתאימה, בכפוף לחוק.

האמת שאני ככ הרבה בשבלונוט כי יש מצלמות מהירות וכו ופוחדת אם בלי לשים לב אסע יותר ממה שצריך אז אקבל דוח

לפני 21 דקות, פריג'י כתב:

ישראל מדינה קשה לנהיגה.

את צריכה להגיע לכביש עם בטחון מלא ביכולות שלך כנהגת או להישאר בבית.

את יכולה לעשות עוד כמה שיעורים (על הרכב שלך) עם מורה נהיגה ולשפר ביטחון.

גם קורס קצר של נהיגה מתקדמת יכול לעזור, וכמובן מלווה. נהגים חדשים מחויבים לנהוג עם מלווה, ולא סתם. 

מכיר סיפור עצוב על אשה מבוגרת שלא צריכה להיות על הכביש. לבעלה שללו את הרשיון מסיבות בריאותיות והתוצאה סכנת נפשות. עשתה כבר 5 תאונות רק בשנה שעברה.

עברתי מלווה כבר 

לפני 10 דקות, Ron Poh כתב:

לא להלחץ, זה משהו אישי שאת צריכה לשלוט עליו.

אין חוק למלווה?

את צריכה לנסוע עם מישהו שישב איתך וינחה אותך.

נראה שאת נעולה על מספרים, באמת ככה מלמדים היום?

לעצור ל 3 שניות.

בכיכר 16 קמ"ש.

ו... להאט באופן משמעותי לפני מעבר חציה, בסדר אם אין שדה ראיה, אבל אם פתוח, להתכונן לבלימה אבל לנסוע כמעט כרגיל.

להאט לפני מעגל תנועה כשרואים שאין אף אחד בפנים? בסדר להאט למהירות סבירה של כניסה לעקול, אבל איך שאת מתארת זה נשמע כמו האטה מופרזת.

אני אישית לא צופר לרכבי נהג חדש, שהרי אין טעם סתם להלחיץ. אבל משהו בכל התיאורים שלך נשמע כמו נהיגה הססנית מאוד.

עברתי מלווה לנסוע לבד ולנסוע עם מורה נהיגה / מלווה זה 2 עולמות שונים, אני מדברת על תקופה לאחר מלווה כבר איך שהתחלתי לנסוע לבד. לא שמלמדים על מספרים, אני פשוט זוכרת עוד בשיעורי נהיגה בהתחלה הייתי נכנסת למעגל תנועה אפילו 30 קמש ומורה לימד אותי שאסור ואם יבוא מישהו מימין בפתאומיות אנחנו פשוט נתנגש וזהו תאונה, אמר גג 16 קמש תסעי במעגל תנועה לא יותר ותמיד להוריד מהירות לפני להיכנס למעגל. לגבי 3 שניות לא יודעת אם זה טוב או רע זה מה שמורה שלי לימד אותי לטסט לעצור לספור עד 3 ואס לנסוע. אפילו אבא שלי שיש לו רישיון 30 שנה עוצר ומחכה איפה שיש עצור...

פורסם

בטח שלעצור, חובה לעצור כשיש תמרור עצור. אבל 3 שניות?

תלוי בתנועה ובשדה הראיה שיש בצומת.

בטח שבמעגל תנועה נוסעים לאט, אבל באמת את אשכרה מסתכלת על השעון, ונוסעת 16 קמ"ש?

תלוי בקוטר הכיכר, בשדה הראייה בכניסות אליה, מסתכלים על מי שמגיע, ודיי קולטים מי יעצור או מי יש חשש שיתפרץ פנימה.

לא צריך להנעל על מספרים, צריך לדעת לקרוא את התנועה. נשמע שהמלווה שנסע איתך, נסע יותר בשביל לסמן V ולא בשביל להדריך אותך.

טוב... נשמע שאת יודעת בעצמך, מה מפריע לשאר משתמשי הדרך בנהיגה שלך. תחפשי לך מלווה שינסע איתך ותתמקדי בנקודות הנ"ל.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 14 דקות, Ron Poh כתב:

בטח שלעצור, חובה לעצור כשיש תמרור עצור. אבל 3 שניות?

תלוי בתנועה ובשדה הראיה שיש בצומת.

בטח שבמעגל תנועה נוסעים לאט, אבל באמת את אשכרה מסתכלת על השעון, ונוסעת 16 קמ"ש?

תלוי בקוטר הכיכר, בשדה הראייה בכניסות אליה, מסתכלים על מי שמגיע, ודיי קולטים מי יעצור או מי יש חשש שיתפרץ פנימה.

לא צריך להנעל על מספרים, צריך לדעת לקרוא את התנועה. נשמע שהמלווה שנסע איתך, נסע יותר בשביל לסמן V ולא בשביל להדריך אותך.

טוב... נשמע שאת יודעת בעצמך, מה מפריע לשאר משתמשי הדרך בנהיגה שלך. תחפשי לך מלווה שינסע איתך ותתמקדי בנקודות הנ"ל.

הבנתי סבבה. לא מסתכלת על הלוח שיהיה בדיוק 16 קמש חח אבל משתדלת שיהיה משהו באזור .

לפני 35 דקות, שביט כתב:

מסכים 

אתה צודק לגמרי אם אני אתרכז במספרים זה מזיק באמת יותר מאשר עוזר

• תוכן חדש...