Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חשמלי משומש - יש עתיד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1579 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכנסתי לאתר של Aiways ונתקלתי במחירון החלפים שלהם. https://aiways.co.il/wp-content/uploads/2021/12/מחירון-חלפים-דצמבר-21-Aiways.pdf

מעבר לכך שיש שם ברגים ב 15 שקלים, ומסרק הגה ב 12,000 שקלים, החלף היקר ביותר הוא הסוללה - כ 100,000 שקלים !!!! 2/3 ממחיר רכב חדש.
מה שאומר בעצם שרכב חשמלי בן כ 7 שנים (אני מניח שזה אורך החיים של סוללה  ) - ייזרק לפח. 
כך שבעצם , אם נעבור לכלי רכב חשמליים, לא יהיו מכוניות משומשות כמעט. מעבר להשפעה השלילית העצומה על הסביבה .
אני מפשפס משהו?

• רעיון טוב! 1
פורסם

אחריות 8 שנים על הסוללה.

ניתן לשפץ סוללה או חלק מהתאים שלה. אם לאתבצע שיפוץ הטווח ירד

• מצחיק 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

הכל עוד בהתחלה.

המחיר מחירון הוא פיקציה שנועדה לשרת בעיקר את חברות הביטוח וכל התעשיה סביבה.
אף אחד לא קונה סוללה ב 100,000 שח - וזה גם לא ישאר המחיר בעוד כמה שנים (המחיר של הסוללות - ירד).

ברגע שהחשמליות יהפכו למיינסטרים, כולם ירצו לתקן אותם.

בעוד כמה שנים כבר תוכל לשפץ סוללה בכל פינת רחוב כמעט, בעשירית המחיר של אחת חדשה.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני אצטט את elimalka  משרשור אחר:

"מקריאת כל התגובות נראה

שהדעות הם לכאן וכאן,

אף אחד לא באמת יודע מה יהיה.

למעשה אין דרך לדעת."

במקרה זה שתי השורות הראשונות עדיין לא רלוונטיות, אבל השתיים האחרונות מאוד רלוונטיות

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

אורך חיים של סוללה מודרנית מקוררת נוזל הוא הרבה יותר משבע שנים.

לדוגמה טסלה 3 מאבדת בממוצע 5% ל-100,000 מייל, מה שאומר שלמעשה אין משמעות לירידת הסוללה. רכב הבנזין שלך יתפגר הרבה לפני.

אתה יכול לראות פה קישור למאמר: https://www.findmyelectric.com/blog/how-long-does-a-tesla-battery-last

• מצחיק 1
פורסם

אני טענתי בשרשור אחר שזה בכלל לא משנה מה יהיה אורך החיים האמיתי של הסוללות.

מספיקים כמה מקרים כאלה ב-YNET, של סוללה שהלכה מחוץ לאחריות ובנאדם יצטרך לשלם מכיסוי כמה עשרות אלפי שקלים( ודי, לא צריך לספר לי סיפורים ששיפוץ סוללה שעולה 50-100 אלף שקל יעלה 4-5 אלף בעוד 8 שנים), ויהיה פחד היסטרי מלגעת ברכבים כאלה מחוץ לתקופת האחריות. 

לדעתי, אם התכנון לקנות רכב חשמלי משומש ולמכור אותו בעתיד, לא הייתי קונה רכב כזה שבתום השימוש בו, הוא יצא מאחריות. 

פורסם (נערך)

באיזה רכב בגיל 10 מחליפים תיבות ומנועים חדשים ? ולא, אל תביא לי איזה דגם איזוטרי של VAG או סיטרואן שמהווים 0.1% מהרכבים הקיימים.

ואגב, אם אתה כן בוחר להתייחס לאותם דגמים מושמצים, מציע לך לראות בכמה נמכרו בפועל רכבי סיטרואן C5 בני 8-9 עם מנוע 156 כ"ס, שעלו 160 אלף חדשות. תשובה: סביב ה-10-13 אלף שקל. 

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
פורסם

אני לא אמרתי שום דבר על על שום רכב ספציפי, כמו שלא ציינתי שסוללה מתה אחרי מס' שנים ביום אחד וזהו והיא לא. ציינתי החלפה של מכלול ששבק ברכב בין עם חשמל או בנזין והתמחור שלו ברכיב חדש מהיצרן. כמו שציינתי תפוחים לתפוחים.

עדיף כמו שרשמת להתייחס לרוב ולא לרכב ודגם ספציפי.

פורסם
לפני 48 דקות, viper83 כתב:

עדיף כמו שרשמת להתייחס לרוב ולא לרכב ודגם ספציפי.

אז בהקשר לזה ציינתי :

לפני 16 שעות, davemustaine87 כתב:

זה בכלל לא משנה מה יהיה אורך החיים האמיתי של הסוללות.

מספיקים כמה מקרים כאלה ב-YNET, של סוללה שהלכה מחוץ לאחריות ובנאדם יצטרך לשלם מכיסוי כמה עשרות אלפי שקלים( ודי, לא צריך לספר לי סיפורים ששיפוץ סוללה שעולה 50-100 אלף שקל יעלה 4-5 אלף בעוד 8 שנים), ויהיה פחד היסטרי מלגעת ברכבים כאלה מחוץ לתקופת האחריות. 

כמו שברור שלא כול סיטרואן C5 עם מנוע 156 לא תעשה כול כך הרבה נזק שיגרום למחירון שלה להדרדר ככה, וכמו שבפורום רכב עם DSG נחשב לפצצת זמן, למרות שנוסעים כאלו מאות אלפים רכבים, וכניראה לא כולם חווים בעיות היסטריות. 

מה שמשנה זאת הסטיגמא ולא המציאות. 

פורסם
בתאריך 10.2.2022 בשעה 09:37, ser כתב:

נכנסתי לאתר של Aiways ונתקלתי במחירון החלפים שלהם. https://aiways.co.il/wp-content/uploads/2021/12/מחירון-חלפים-דצמבר-21-Aiways.pdf

מעבר לכך שיש שם ברגים ב 15 שקלים, ומסרק הגה ב 12,000 שקלים, החלף היקר ביותר הוא הסוללה - כ 100,000 שקלים !!!! 2/3 ממחיר רכב חדש.
מה שאומר בעצם שרכב חשמלי בן כ 7 שנים (אני מניח שזה אורך החיים של סוללה  ) - ייזרק לפח. 
כך שבעצם , אם נעבור לכלי רכב חשמליים, לא יהיו מכוניות משומשות כמעט. מעבר להשפעה השלילית העצומה על הסביבה .
אני מפשפס משהו?

ברוך הבא לעתיד.

לדעתי - לא, לא יהיה שווה לתקן רכב חשמלי בן 8-10, בדיוק כמו שהיום לא שווה להחליף סוללה בסמארטפון בן 3.

גם אם וכאשר מחיר הסוללות ירדו (וגם ירדו, כבר יש פיתוחים היום), היצרנים ימצאו דרך לסבך ולייקר את התיקון עד כדי להפוך אותו לבלתי אפשרי, אלא אם שמים את הרכב במכולה ושולחים למפעל שיפוץ ייעודי בסין/טורקיה/מקסיקו.

אלא אם הגישה תשתנה, ומודל "רכב בתור שירות" יהפוך לנורמה, אז דווקא יתכננו רכבים שיהיה אפשר לתקן בקלות יחסית ולהחזיק על הכביש כמה שאפשר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מחירי הסוללות לא הולכים לרדת עד כדי כך מהסיבה הפשוטה שרק עלות החומרים וההרכבה זה קצת יותר מחצי מעלות הסוללה כבר היום. הייתי אומר שלפחות בטכנולוגיה הנוכחית הכי רחוק שאפשר להגיע זה לחתוך שליש עד חצי מהמחיר ולא יותר.

אז אותה סוללה שעולה היום 100 אלף שקל כחדשה (וזה מחיר ריאלי לגמרי אגב, בלי הגזמות ורווח מיוחד) תעלה אולי 50 אלף.

בכל מקרה ברגע שרכב מגיע לגיל 8-10 הוא כבר צבר לרוב בלאי שלא מצדיק החלפת סוללה במחירים כאלה ולכן הוא ייזרק לפח בצקלה הרצינית הראשונה.

לגבי אורך חיים של סוללה, מי שכתב פה שזה 5% ל100 אלף מייל זה חצי נכון. יש גם משמעות לגיל הסוללה ואיך טענו ופרקו אותה. סוללה שתמיד יושבת על 100% טעינה תאבד יותר קיבולת וכן סוללה גם מאבדת 1-2% בשנה בלי לנסוע בכלל כפונקציה של הגיל.

לכן אחרי עשור רוב הסוללות יעבדו. אבל ברכב המושבים כבר יהיו קרועים, הרכב אחרי 2-3 תאונות וכדומה. לדעתי הרבה רכבים ייגרטו כשהסוללה עדיין עובדת.

• רעיון טוב! 1

האתר שלי: long.co.il

פורסם
לפני 3 שעות, vadim6385 כתב:

לדעתי - לא, לא יהיה שווה לתקן רכב חשמלי בן 8-10, בדיוק כמו שהיום לא שווה להחליף סוללה בסמארטפון בן 3.

לדעתי אתה טועה.

ההתקדמות במכשירים הסלולאריים כתלות בירידה במחיר גורמת לכך שאחרי 3 שנים תקנה את הטלפון הבא.

בסבירות גבוהה שהוא:  יהיה מהיר יותר, עם מצלמה איכותית יותר, עם מערכת הפעלה חדשה ונתמכת, עם מסך איכותי יותר (ואולי גדול יותר), עם זיכרון יותר גדול, עם נפח איחסון יותר גדול ויש סיכוי שתקבל גם סוללה גדולה יותר או מכשיר יעיל יותר אנרגטית. אז כשמדברים על "כלי עבודה" כמו סמארטפון, שמתבלה יחסית מהר והופך להיות פג תוקף טכנולוגית תוך כמה שנים, ברור שלא כדאי לתקן ב 500-1000 שקל מכשיר שאפשר לקנות אותו *עובד*, משומש, ב 500-1000 שקל.

לפני 2 דקות, edward כתב:

בכל מקרה ברגע שרכב מגיע לגיל 8-10 הוא כבר צבר לרוב בלאי שלא מצדיק החלפת סוללה במחירים כאלה ולכן הוא ייזרק לפח בצקלה הרצינית הראשונה.

...

לכן אחרי עשור רוב הסוללות יעבדו. אבל ברכב המושבים כבר יהיו קרועים, הרכב אחרי 2-3 תאונות וכדומה. לדעתי הרבה רכבים ייגרטו כשהסוללה עדיין עובדת.

לפני 30 שנה בערך, יצאו הדגמים הראשונים (במכוניות הלחם והחמאה) עם הזרקת דלק.

אמרו אז אותו הדבר.

אחרי 10 שנים (שזה בערך 20 שנה אחורה מהיום) כמעט כל מכונית סטנדרטית הכילה מלא מחשבים;

BSI, מחשב מזגן, מחשב פה ומחשב שם. כל רכב מכיל היום סדר גודל של עשרות מחשבים או "מיני מחשבים" קטנים.

גם אז, שמחשב היה עולה עשרות אלפי שקלים, היו אומרים ש"אם המחשב יתקלקל, הרכב ילך לפח".

כל זה - לא קרה.
נתחיל מזה שמכוניות הושבתו באופן טיבעי כתוצאה מתאונות דרכים וכד'. אז חלקי חילוף משומשים - לאט לאט יש.

במקביל קמו מעבדות מחשבים (עד היום עוד מתקנים מחשבים של ניהול מנוע, לוחות שעונים וכד'), למדו (לפני כ 25 שנה) לטפל במערכות הזרקת דלק - והעולם המשיך. שום רכב לא הלך לפח אחרי 8 שנים בגלל תקלת מחשב.

אותו הדבר יקרה עם החשמליות.

ילמדו לתקן, יקומו מעבדות לשיפוץ סוללות ומנועים בכל פינה - וזה בטוח יהיה יותר זול מלהחליף לחלק חדש.

אין שום סיבה שרכב ילך לפח אחרי 8 שנים, זה גיל צעיר מידי בשביל לגרוט רכב על תקלה.

בשוק החופשי חייבת להיות מעין סירקולציה של בעלי מקצוע בענף.

היום מתקנים ראשי מנוע ומשפצים גירים.

עוד 30 שנה יתקנו סוללות, מנועים חשמליים וכד'.

אנשים צריכים להתפרנס וזה כוחו של השוק.
היום עוד הכל בחיתולים אבל זה עוד יקרה.

איציק

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אי אפשר לתקן סוללה. אפשר מקסימום להחליף מודולים במצב קשה אבל שאר הסוללה נשארת ישנה עם הבלאי הנלווה. זה לא זול, מודול אחד כמדומני יכול לעלות 2-3 אלף שקל. עכשיו השאלה האם מישהו "ישקיע" בסוללה ישנה בת עשר בשיפוץ? אולי כן ואולי לא. 

רכב בן 8 לפעמים עדיין יכול לנסוע ולעבוד וזה לא שישר יגרטו את כולם. אך ברור שבשוק החופשי מחיר הרכב לא יהיה גבוה בגלל הסיכון הגבוה על הסוללה. אפשר לראות את אותה תופעה יותר בקטן על רכבים היברידיים בני 8-10 מחוץ לאחריות, אין לרכבים האלה ביקוש גבוה והמחיר בהתאם. ושם להחליף סוללה זה הרבה יותר זול.

יהיה כנראה שוק של סוללות מפירוק כמו שיש מנועים מפירוק, אבל יש הבדל מלקחת מנוע מפירוק ב5 אלף שקל לעומת לשלם נניח 30 אלף על סוללה משומשת - רמות סיכון אחרות.

לאחרונה היה נהג טסלה בת 10 ששרף את הרכב כי הסוללה שלו מתה מחוץ לאחריות ורצו ממנו 20 אלף יורו על החלפה. לא שזה קורה הרבה אבל זה משקף איזו גישה כללית.

• רעיון טוב! 1

האתר שלי: long.co.il

• תוכן חדש...