רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,615 נושאים בפורום הזה
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הממשל האמריקאי החל בבדיקה רשמית. מדובר על כ- 500 אלף רכבים שעלול להיות בהם באג באופן כזה שמפעיל עצירה פתאומית. לקריאת הכתבה - https://www.bizportal.co.il/car/news/article/801772 בעלים של רכב טסלה שעברה תאונה טוען שהרכב האט מעצמו וכתוצאה מכך נכנסה בו משאית מאחור.
הודעה אחרונה מאת omricn, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
קניתי עוד רכב לאחרונה ובגלל המסירה המהירה לקחתי צבע בסיסי אני רוצה לעשות לו צבע והבנתי שצריך ויניל..אבל זה לא מגן על הרכב משריטות ופתיחות דלת PPF מגן לחלוטין מהכל. הבעיה ש PPF יכולים לשים לי רק שחור מט או שקוף. כנראה שאצטרך לעשות ויניל ואז PPF ויניל לא מגן משום דבר? שמש \ שריטות \ מכות, כלום ?
הודעה אחרונה מאת trademark, -
ב"ה שלום לכולם, לאחרונה רכשנו הונדה ג'אז שנת 2015 צורה חדשה דגם קומפורט, 1.3 אוטומטית, גיר רציף. תחילה אתן סקירה קצרה על הרכב באופן כללי ולסיום אכתוב עלויות (אמנם רק התחלה, אבל בכל אופן). אנחנו זוג + 2 ילדים קטנים וחיפשנו סופר מיני או משפחתית קומפקטית כמה שיותר חדשה (לא סדאן ולא סטיישן, כמה שיותר קצר עקב מצוקת חניה בעיר שלנו) אוטומטית לנסיעות של כ 100 ק"מ ביום (בערך 70 ק"מ מחוץ לעיר והשאר בתוך העיר). דרישות עיקריות: 1. בטיחות - הכי חשוב 5 כוכבי בטיחות/ציון גבוה במבחני ה IIHS. אם אפשר בלימה אוטונומית זה בונוס אבל לא דיל ברייקר. 2. חסכון בדלק. 3. מרווח פנים סביר (2 כסאות בטיחות לילדים מאחור). 4. תא מטען סביר שיכול להכיל טיולון. 5. נוח…
הודעה אחרונה מאת Yossim, -
שבת שלום, אני רוצה לספר על רכב שהוא פחות מוכר/נפוץ בארץ. גרתי 5 שנים בנורווגיה, מתוכם היה לי במשך 3 שנים קראוול סינכרו שנת 2006. אם אני מצליח לחשוב על רכב מושלם לכל משימה, זה הבחור. בזמנו קנינו את הרכב (דרך הסוכנות/מוסך/מגרש מכוניות) מגרמניה, זה נפוץ בנורווגיה שהמחיר הרכב מאוד גבוה, לקנות רכבים בגרמניה ופשוט להביא אותם. מדובר על מודל 2006 נקנה עם 60,000 ק"מ. צבע כסף מטלי(תמונות בהמשך :). 7 מקומות, מנוע 2500, 5 צילנדר טורבו דיזל. גיר ידני 5 הילוכים, וכמובן הנעת סינכרו מרווח גחון של 22 ס"מ, הילוך ראשון סופר קצר לנסיעות שטח, מה שבפועל מנע צורך בזינוק בהילוך ראשון. אפשר היה לנזק על רכב עמוס בשני גם בעליה. , מדובר על הבסיס גלגלים הקצר, 7 מקומות אמיתי ל 7 מ…
הודעה אחרונה מאת לירון .ה., -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שבוע טוב אנשים דעה רווחת שרכב חשמלי זה לא רק מנוע וזהו ועדיין יכולים להיות תקלות וכדומה אולי זה רק אני אך שמתי לב שכאן בפורום למיטב ידיעתי עוד לא עלתה אפילו פעם אחת תקלה ברכב חשמלי ולא משנה איזה מותג. אולי המהפכה באמת מושלמת? התפקדו נא בעלי החשמליות ותתנו לנו תקלות שהיו לכם.
הודעה אחרונה מאת itzik123, -
בוקר טוב לכולם בחיפושיי אחר הרכב הבא, הייתי די נעול על רכב היברידי כדי להקטין משמעותית את הוצאות הדלק שלי. אני נוסע כ-400קמ בשבוע ומוציא על דלק בחודש כ-1200₪, בנסיעות עירוניות. רכב נוכחי מאזה 3 2010 ספיריט אני שואל את עצמי האם כדאי בכלל לעבור לרכב חשמלי? האם המדינה בכלל מוכנה לזה מבחינת תשתיות הטענה? כיום אני גר בבניין משותף עם חניה פרטית בטאבו ועלות התקנת מטען בחניה תהיה כ-3500₪ העניין שהכי מפחיד אותי בחשמלי זה הבלת״מים, ושפתאום לא תהיה לי סוללה למה שאני צריך. אשמח למי שיש רכב חשמלי שישתף את חוות הדעת שלו וגם ממי שאין לו, אשמח לדעת מה דעתו תודה
הודעה אחרונה מאת פבל, -
קראתי סקירה על הדור החדש של אופל אסטרה. יש שני דגמים, דגם בנזין המצוייד במנוע 1.2 ליטר טורבו, ודגם היברידי נטען, עם מנוע 1.6 ליטר טורבו, בשילוב מנוע חשמלי. הרכב אמור להגיע לארץ ברבעון השלישי השנה. אופל כיום תחת בעלות צרפתית, ופסקה אחת בכתבה הטרידה אותי. "האסטרה החדשה נשענת באופן מסיבי על פלטפורמה ומכלולי הנעה מודרניים ומוערכים של פיז'ו 308". האם הם שתלו באסטרה את המנוע עם הרצועה הטבולה, זו שהתפוררה בדגמי פיג'ו הקודמים?
הודעה אחרונה מאת menir1, -
אמא שלי רוצה סופר מיני. כן, למרות שכל היבואנים מנסים לדחוף אותה לג'יפון, היא רוצה סופר מיני: למרות שבכל אולם תצוגה שביקרנו בו ניסו לשכנע אותה שבגילה זה כמעט חובה, היא לא אוהבת לשבת גבוה ורוצה את המימדים הקטנים של סופר מיני. רק מה, היא רוצה גם מנוע בריון (באמת שהדרישה באה ממנה...) ואבזור נוחות מירבי - כזו היא אמא שלי, מאוד מדוייקת במה שהיא רוצה. פז'ו לא על הפרק - היתה לה 206 ואינטואיטיבית לא בא לה עוד פז'ו. אופל קורסה לא מלהיבה אותה. פאביה: יהיה רק עוד חודשיים-שלושה ולא באמת יודעים אם יגיע ה 1.5. איביזה: אין צפי ל FR 1.5 (יש רק דגמים עם מנועי 1 ליטר) פולו: יקרה, ממש יקרה, ויש רק מנוע ליטר. קליאו: יש רק מנוע ליטר. i20: יש ר…
הודעה אחרונה מאת Asaf-R, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 561 צפיות
היי אני מעוניין להתקין מרים שמשות יש כרגע רק שלט נוחות , החלונות חשמליים אבל ללא קשר לשלט, האם יש משהו חשמלי שצריך לדעת לפני שניגשים לעבודה כזו?
הודעה אחרונה מאת idanbeitar, -
- 18 עוקבים
- 28 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
אהלן חברה אני עובד בתור מפתח תוכנה בחברת הייטק, משיקולים כלכליים אני לא לוקח רכב חברה(משכורת חודשית שלי היא 30k, אז זה מוריד בנטו, מקטין הפרשות וכו, דברים ידועים). בקרוב אני מתחיל בנוסף גם עבודה מהצד בתור יועץ תוכנה בחברה בה עבדתי בעבר, מדובר על שעות בודדות בחודש סגרתי עם החברה הזאת על משכורת של 3000 שח חודשי על הייעוץ, וחשבתי לעצמי, למה לא לקחת מהם רכב חברה במקום ה3000 שח האלה - (שגם ככה בתיאום מס בסוף שנה לא ישאר לי מזה הרבה) ? פשוט שיביאו לי תלוש עם שכר זעום (רק בשביל להוציא את הלוש), ושמה יהיה לי את השווי מס של הרכב שארצה, ובעצם לא יהיה לי פגיעה בהפרשות מהפנסיה (של העבודה הראשית שלי), וגם לא ירד לי מהנטו (של העבודה הראשית)…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
נכון להיום יש לי משפחתית גדולה שעונה על כל הדרישות (זוג +2), איפה הבעיה? הושבת הילדים ברכב דורשת תנועה משני צידי הרכב מה שיוצר מצב שצריך לשחק המון עם פתיחת הדלתות וסגירתן על מנת לזוז מסביב לרכב בחניות צמודות ולא רק. התחלתי להשתעשע ברעיון לעבור למיניוואן, מזכרונות הילדות שלי, ברובם היו דלתות הזזה. הופתעתי לגלות שרוב הדגמים מגיעים בתצורת 5 דלתות, סיטרואן c4 , ספייסטורר, רנו סניק, גרנד סניק , שברולט אורלנדו, פורד smax, גלאקסי, טויטות למיניהן. מה האופציות הנותרות, מאזדה 5 וקיה קרניבל . איפה דלתות ההזזה לעזעזל?!
הודעה אחרונה מאת rev-Match, -
תקציר מנהלים: רציתי רכב היברידי, בטיחותי, 5 דלתות, בן לא יותר משלוש שנים. אשתי גם רצתה שיהיה גבוה. אחרי שהתייאשתי מהשגעון בשוק יד 2 הזמנתי יאריס קרוס היברידי ואני צפוי לקבל אותו בעוד כשלושה שבועות. ולסיפור המלא: כשקניתי אוריס היברידית משומשת שנת 2015 ביולי 2018, אמרתי לעצמי שאת הרכב הזה אחזיק 3-4 שנים. הגבלתי את עצמי לתקופה זאת משתי סיבות עיקריות: האחת הייתה שרציתי רכב עם מערכות בטיחות מתקדמות (וב-2018 מכוניות שרציתי עם מערכות אלה היו מעבר לתקציב שלי) הסיבה השנייה הייתה שחששתי שלרכב היברידי בן 6-7 שנים יהיו בעיות עם הסוללה. אמנם רכשתי רכב עם סוללה באחריות ודאגתי להמשיך להאריך אותה, אבל איכשהו החשש היה קיים. בקיץ האחרון התחלתי לחשוב באמת על החלפת הרכב. הדרישות …
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
- 7 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
חוץ מביטוח (דה) חשבתי על: -אפליקציית חניה -עיריה -ארגון מתנדבים יש עוד משהו לדעתכם?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
אז לצהריים אני מביא כותרת של כתבה על מלחמתם של כחולי המדים בכנופיות עבריינים נושאי נשק, כחלק מהמאבק הם מחלטים רכב שיש בו נשק כלשהו - מעשה מבורך ואכן אולי יעזור למלחמה הזו שנפגעים בה הרבה אזרחים תמימים מן השורה. https://www.mako.co.il/men-men_news/Article-5e1f88c393efc71027.htm?sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=1943416319 השאלה הינה האם מי שרוכש רכב (בהנחה גדולה לפי המשטרה) לא צריך לחשוש שיגיע אליו אותו בעלים של הרכב ? או שאין כאן כלל נושא לשאלה. אם זה רכב "רגיל" אני מאמין שלא תהייה בעיה אך אם זה רכב יוקרתי במיוחד כגון R8 AUDI או BMW M3 וכדומה שנושקים למליון שקלים כאן אכן יש התלבטות. יום נהדר ואשמח לקרוא תשובות של חברי הפורום קובי
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
קיבלתי את הרכב החדש מהיבואן (בכוונה לא מציין שם כרגע). יש לי חשש שדחפו לי רכב מתצוגה, בלי לעדכן אותי. האם ניתן עפ"י מספר שילדה לבדוק מתי הרכב הגיע לארץ? אם יובא לאחרונה אז הכל תקין, אם יובא לפני מספר חודשים אז הוא מתצוגה כי לא היה רכב כזה במלאי מספר חודשים. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Little Wing, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם סדר הדברים הוא ככה: הלכתי לחשמלאי שיתקין לי מולטמדיה יצאתי ממנו נתקעתי באמצע הכביש הלך הפיוז הראשי הוא גם הראה לי שהוא נראה לא תקין (היה פתוח מלמעלה ונראה שעשו בו כבר כמה שיפוצים) החליף את הפיוז הראשי נסעתי חצי שעה רצופה ואז נתקעתי באמצע הכביש התקלה היתה אותו תקלה- לוח הבקרה היה חשוך ההגה ננעל אחרי חצי שעה פשוט שיחקתי עם ההגה ושוב המשכתי בנסיעה חייב שמישהו יעשה לי סדר האם זה בטוח להמשיך בנסיעה? למה האוטו נתקע באמצע הכביש?
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חבריי הנכבדים לפורום, מי יודע האם יש יבואן שמייבא באופן סדיר סופר-מיני עם גיר ידני? (חוץ מרנו קליאו אם אני לא טועה) תודה.
הודעה אחרונה מאת ik3, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום רב, ביום 06/02/22 רכשתי לאימי רכב מחברת "אוטומקס" יבואן מקביל יונדאי סנטה פה היברידית שראינו בתצוגה. לא אמרו לה בשום שלב שהרכב שהיא רואה בתצוגה זה הרכב שהיא רכשה. ואמרו שתוך 10 ימים הרכב יגיע (ולהזכיר שהרכב נמצא בתצוגה) לאחר העברה בנקאית ולקיחת הלוואה ותשלום מלא אומר המוכר שנקבל את הרכב ביום שישי באותו שבוע משמע 11/02/22 או יום ראשון 13/02/22 בסוף הודיעו שיום שישי תהיה המסירה בשעה 12:00 נסעתי עם אשתי לאסוף את הרכב ואחרי הסבר לחוץ וחפוז שחררו אותי בברכת מזל טוב והמצלמת דרך קדמית ואחורית שהבטיחו עדיין לא היתה מורכבת והרשיון רכב לא היה ברכב ואמרו שזה יגיע בהמשך השבוע. סמכתי עליהם ונסעתי הביתה, שהגעתי הביתה והחנתי את הרכב ועליתי הביתה הסתכלתי מהחלון על הרכב ושמתי ל…
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן, מדובר על השילוב של מנוע 1.6T עם 180כ"ס והגיר האוטומטי 8 הילוכים של אייסין, שמאכלסים את הדגמים השונים של פיג'ו (3008, 5008, 508 וכו') האם ישנם בעיות ידועות ברכבת הכוח הזו כמו ב1.2T של היצרן? או שבסה"כ, מדובר על שילוב טוב ואמין תחת תחזוקה נכונה? אריאל
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
- 8 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שבוע ו1700 ק"מ בחברת סקודה סופרב משומשת, והשוואה לאופציה שונה אך דומה. מצאתי את עצמי בחודשיים האחרונים פעמיים עם רכב חילופי בראשונה הנירו שלי נכנסה למוסך נדלקה נורת צ'ק אנג'ין (כן כן בקיה) ונשארה שם לכמה ימים, החילופי שקיבלתי היה יונדאי טוסון בת שנה וחצי (2.0 הדגם המפואר). ולפני שבוע הבן שלי דאג לדקורציה חדשה לפגוש והכנף הקידמית והרכב נכנס לפחחות, החילופי סופרב בת כמעט 4 (2.0 עם 180 סוסים) ונסעה 115000 ק"מ, דגם מאובזר מאוד, הספקתי לנסוע איתה 1700 ק"מ בשבוע. אז השקל וחצי שלי על רכב מנהלים משומש שעלותו כמשפחתית כמעט חדשה. הסופרב שאני קיבלתי הייתה מאובזרת מאוד – מושבי עור (משולב אלקנטרה מפנק ביותר), חשמליים עם זכרונות, מושב נוסע גם חשמלי, תאורת לד …
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
האוטו שלי עבר בהצלחה את המבחן רישוי השנתי, והפקידה בטעות הקלידה את הספרה 3 במקום 9 מה אתם ממליצים לעשות, קלטתי את זה אחרי 3 ימים שנכנסתי למשומשת לראות שהתעדכן, אז נכנסתי לGOV.IL הורדתי רשיון רכב מעודכן, וגם שם רשום 131, המצחיק שבטסט הקודם היתי על 151 ככה שזה לא הגיוני, אז תכלס מה עושים.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
חניה במרכז
מאת natitan- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום חברים, אני רוצה לעבור לגור במרכז, אזור ת"א, ולא מעוניין לוותר על הרכב. על ת"א עצמה כבר ויתרתי. השאלה היא: איפה כן? מקום כמה שיותר מרכזי שגם אפשר להסתדר בו עם חניה? בעיקרון העבודה שלי זה באוניברסיטת ת"א ואני רוצה משהו קרוב וגם מרכזי, אז חשבתי על צפון מערב ר"ג, למשל שכונות החרוזים, הגפן, תל בנימין, מרכז העיר א' והראשונים. יש כאן אנשים שמכירים ויכולים להמליץ? ואם לא שם, איפה כן? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 19 עוקבים
- 18 תגובות
- 7 אלף צפיות
מחיר הדלק טס למעלה וחשבתי שיהיה נחמד שאנשים ישתפו איפה הם מתדלקים בזול ואם מקבלים שטיפה/קפה או משהו בסגנון.. אני אתחיל.. עיר: רחובות חברה: TEN ליד מכון ויצמן מחיר: 6.46 לליטר בנזין, הכי זול שנתקלתי באזור, מיקום קצת בעייתי לתחנת דלק אבל בקטנה. יאללה שתפו
הודעה אחרונה מאת nepet, -
איתות, ניידת ? 1 2
מאת yalda12- 8 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
היי תקשיבו אז שוב באתי לספר לכם מה עבר אלי היום קיצר עכשיו ממש חזרתי הביתה מעבודה. הייתי עם וויז. הייתי צריכה לפנות ימינה ולמשהו בטעות הפעלתי איתות שמאלה. ואני בכללי לא קורה לי שלא מפעילה איתות או מפעילה לא נכון. אבל היום התבלבלתי מה לעשות קורה חפעמים. קיצר עצרתי ברמזור אדום וממש מאחורי עצרה ניידת, לא ראיתי של מה של משטרה או של פיקוח אבל 1 מ2 אלה בטוח. ואני עומדת עם איתות שמאלה, רמזור נהיה ירוק וברגע האחרון אני שמה לב שאני עם איתות שמאלה ותוך כדי לפנות ימינה שיניתי איתות לימינה. קיצר פניתי ימינה והמשכתי בדרכי וחזרתי הביתה אבל הלחיץ אותי שניידת הייתה מאחורי אולי הם יחשבו שזה לא בסדר שאני אותתי שמאלה ובדקה ה90 שיניתי איתות לימין ופניתי ימינה. אולי הם פתאום ישלחו לי אי…
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 34 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
קבוצת עמק איילון תייבא את ה-i30 בתצורה הבאה: מנוע 1.0 טורבו T-GDI עם הספק של 120 כ"ס ותיבת הילוכים DCT עם 7 מהירויות. מפרט הבטיחות כולל בלימה אוטונומית, בקרת סטיה מנתיב, ובקרת שיוט אדפטיבית. המחיר: 125000 ש"ח
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 881 צפיות
שלום, אני יודע שניתן להעביר בעלות דרך ייפוי כוח והצגת תעודת הזהות של הבעלים. האם אפשר להציג רק צילום?
הודעה אחרונה מאת tribel, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
מחפשת להשכיר מבעלים פרטי, רכב קטן וחסכוני לביקור של אחי ובת זוגו שמגיעים מגרמניה לביקור של 10 ימים בקריות
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
ערב נעים חברים, שמתי לב שרכבים שמטופלים כל 15 יש יותר סיכון למנוע כגוון צבירת פיח, שריפת שמן, ומשקעי שמן שרוף שנדבקים למכלולים. אני עובד בציי רכב ועוקב אחרי שגרת הטיפולים של הרכבים, כך למשל מנועי יונדאי וקיה כשמגיעות ל15 אלף השמן שלהם נראה בוצי ושרוף ולפעמים חסר מעט, זו דוגמא טובה שהמשיכה הזו של עוד 5K לטיפול לדעתי שגויה ולא בריאה למנוע גם אם מדובר בשמנים איכותיים. אני למשל עושה בין 9ל8 בשנה ומחליף לפי זמן, המנוע תמיד נשאר נקי והשמן לא ''נשרף'' בפנים. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת nit_zan, -
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
קניתי רכב בצבע בסיסי כדי לקבל אותו יותר מהר איך שהוא יגיע אליי אני עושה לו ויניל וPPF מעל, מחליף לצבע שונה מה אני אמור לעשותו מאותו רגע? איך מסדרים את זה שאוכל לנהוג ככה? יש אפשרות לארגן את הכל מראש לפני שהרכב מגיע?
הודעה אחרונה מאת Sparrow420, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
The marker מפרסם כתבה על סכנות הקרינה מרכבים חשמליים, התרשמות שלי היא שמדובר בעיקר בברווז עיתונאי. מהכתבה משתמע ששום דבר לא מגיע עם הוכחה מדעית ושלמקרר במטבח יש קרינה יותר חזקה מלרוב הרכבים החשמליים. ובלי קשר מדובר בקרינה בלתי מייננת. דעתי האישית, היא שאין כלום. לא מדובר בדבר חדש, כבר מעל ל 100 שנים שמיליוני אנשים נוסעים באופן יום יומי ברכבות חשמליות שפועלות בהספק חשמלי יותר גבוה ולא דווח על אף בעיה בריאותית בגלל נסיעה ברכבת תחתית, שבה יושבים ממש מעל המנועים החזקים שנמצאים מתחת למושבים בקרון , או רכבת קלה, או בין עירונית חשמלית. בכל מקרה מדובר בקרינה בלתי מייננת ומבחינתי מדובר בעיקר בהיסטרית הודעות בלתי מבוססות שעוברות ברשתות החברתיות ובג'ורנל ה…
הודעה אחרונה מאת eladts,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 877 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- locus
- itzik123
- NAPOLEON
- Matanb1998
- meny5
- discoTD5
- o.r
- yor2
- גולדן191
- meir_gi
- מה רע בשביט?
- SlowRide