Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם כדאי לקנות רכב חשמלי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1581 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 32 דקות, shlomub כתב:

1. גם סיני וגם לא מוכר בארץ. בקיצור מתגלחים עליך.
2. לא כל המכוניות נמכרות לליסינג ב20K פחות. לא בעולם החדש ולא בעולם הישן ובוודאי שלא בעולם של בעיות מלאי. איוניק 5 וטסלה לא נמכרות בהנחות לציים, ושם לפחות אתה משלם את המחירון הריאלי (הגבוה מאוד).
3. המלצת על ג'ילי ועכשיו אתה בכלל טוען שאיוניק 5 משתלם? איוניק 5 מאובזר עולה 217 K, שזה רק K14 פחות מוולוו XC-40 שזה בכלל רכב מסגמנט יוקרה, שמאובזר לא פחות ואפילו יותר, ואני לא אספר לך על ההבדל בתחושה בין לנסוע בוולוו ללנסוע ביונדאי. CX-5 אקסלוסיב יותר שימושי לדעתי מאיוניק ועולה 42K פחות. קשקאי החדש כנ"ל.ייקח לך כמה שנים טובות להחזיר את הכסף ששילמת מראש ובמזומן על החיסכון בדלק.
חד משמעית לא משתלם אלא אם יש לך קימולטראז' של נג מונית וגם אז אתה צריך להתעסק הרבה עם טעינות.

היכן אתה רואה שהמלצתי על ג'ילי?

כנראה שאתה ואני לא נסענו באותן מכוניות.

ה xC40 הרבה פחות מאובזר מיונדאי ועולה הרבה יותר. ובנוסף לדעתי היונדאי נוסע טוב יותר. זה יפה שאתה סוגד לוולוו באשר היא, אבל נראה לי שלא שמת לב שהזיזו לך את הגבינה.

להשוות קשקאי לאיוניק 5 זאת בדיחה שלא רואה סיבה להתייחס אליה. 

עריכה אחרונה על ידי איצו
  • אהבתי 2
  • תגובות 217
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, OF כתב:

ניבוי הוא דבר מאד מסובך, במיוחד בכל מה שנוגע לעתיד... (זה לא שלי, זה משפט של נילס בוהר)

אף אחד לא בטוח בכלום, זה הכל ענין של דעות.

התעשיה הסינית עזבה את הבנזין וממוקדת כולה בחשמל.

מסכים אתך שלא יודעים ולא ניתן לנבא אבל לפחות דבר אחד בדקתי - כמה התעשיה הסינית ממוקדת בחשמל?

לפי כתבה מנובמבר 21 -

" Nearly 19 of every 100 passenger cars sold in the country last month were EVs, including plug-in hybrids."
נכון שזה לא המכוניות המיוצרות בסין אלא הנקנות בסין, אבל אני מניח שרוב המכוניות הנמכרות בסין גם מיוצרות בה.

יש שם גידול מרשים במכירת (ובייצור) חשמליות, אבל עדיין זה רחוק מלהיות הרוב

https://www.forbes.com/sites/russellflannery/2021/11/13/ev-share-of-china-passenger-car-market-more-than-tripled-to-nearly-19-in-october/?sh=4ff8b0152c21

ועוד כתבה - היעד של סין הוא שעד 2030 40% מהמכוניות שנמכרות שם יהיו חשמליות כולל היברידיות פלאג-אין

https://news.mit.edu/2021/chinas-transition-electric-vehicles-0429

עריכה אחרונה על ידי motior

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, ch2856 כתב:

ירידת המחיר בעשור הקודם של הסוללות ממש לא מעניינת, כרגע המחירים לא יורדים ומחיר חומרי הגלם זינק השנה.

אין אפשרות כרגע ובעתיד זה יהיה רק פחות לשפץ סוללה. אתה שוב מסתכל על רכבים חשמליים ישנים, בחדשים, כמו באלו של טסלה, אין אפשרות יותר לשפץ סוללה.

לא מכיר מנוע חלופי וגם לא תיבת הילוכים חלופית כך שכרגע, גם לא צפויה להיות סוללה חלופית. זה לא רכיב פשוט, זה רכיב מורכב מאוד. 

טסלה הגדילה סוללות בכמה דגמים בכמעט 10% בשנה האחרונה  ללא העלאת מחירי סוללות ויונדאי יצאה בהודעה דומה לגבי שנה הבאה. mg הגדילה משמעותית את גודל הסוללות בשנה האחרונה כשתמחור הסוללה לא גדל כגודל התוספת בקוט"ש ויש עוד דוגמאות . ואם קצב עליית חומרי הגלם מדאיגה אותך אז חומר הגלם בשם נפט התייקר ב 50% בשנה האחרונה.

יש חברות שמייצרות קיטים שלמים של הסבות של רכבי בנזין לחשמל בחו"ל, וזה קורה היום, אז מה זה לייצר רק סוללה תחליפית בעוד 10 שנים. למען האמת הניחוש שלי שאנשים בעתיד יחליפו סוללות לא בגלל שהסוללה תגמר אלא כחלק משידרוג הרכב. (הורדת משקל והוספת טווח )

לפני 6 שעות, edward כתב:

מכיוון שאחרי 8 שנים הסוללה לא באחריות והחלפה לא באה בחשבון מבחינת עלות תועלת, הרכב הוא בעצם חד פעמי עד שיש תקלה בסוללה ולכן מחירו יהיה נמוך.

לגבי שיפוץ סוללות, אפשר להחליף חלק מהמודולים אך יש להבין שזה עדיין לא זול, וכל המודולים הישנים שלא הוחלפו הם עדיין ישנים ומצבם בהתאם.

ומה בדיוק ההבדל מרכב בנזין בן 10 שהלך לו מנוע או גיר?

מנוע חדש יעלה במחיר שלא ישתלם גם אם תמצא ואם תשפץ עדיין תשאר עם מערכות תומכות בנות 10 וסבירות גבוהה לתקלות בגלל אינטגרציה נמוכה איתן. ההבדל היחיד הוא שברכב חשמלי, אם תאהב את האוטו תוכל להחליף סוללה(ובמחירים זולים ובהרבה מהיום וזאת רק אם לא תרצה לשפץ או למצוא בפירוקיה) ולפתור  99%  מהבעיות של הרכב לעוד עשור וזה הרבה יותר מחד פעמי של בנזין שהחלפת מנוע לרכב בן 10 סביר להניח תהיה רק סיפתח לשאר הבעיות המכניות שלו.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם (נערך)

תודו, חשמל זה יותר אסתטי מערימת ברזלים נעים ומתפוצצים 2000 פעם בדקה ,מלאים במערכות עזר וחיישנים למיניהם שמכופפים את הפיזיקה לתאוות התנועה של האדם.

כיום ב2021 תעשיית הרכב מנפיקה מוצרים מדהימים אך הם עדיין כרוכים באובר פעילות פיזיקלית וזה לא נאה !

אז הרגש שלנו דוחף לכיוון החשמל וזה פשוט בסדר.

כל השאר שטויות ותשמרו על עצמכם, העיקר הבריאות

עריכה אחרונה על ידי drorstar
דקדוק
פורסם

ברור שהכיוון הכללי הוא חשמל - מעבר לזה, הכל ספקולציות.

1. אף אחד לא יודע אם התחבורה הכבדה (מסחריות, משאיות, טרקטורים, מטוסים, אוניות) תהיה חלק מהשינוי הזה (וגם אם תהיה, השאלה מתי, איך וכמה). דוגמא מהחיים אבל בקטן: מלגזות יש חשמליות ויש דיזל. חשמליות קיימות המון שנים. עדיין במקומות פתוחים שלא חייבים אפס זיהום (כמו במחסן או מרלוג סגור) אני עדיין רואה את הדיזליות - עובדות. ברור לי שזה מעיד על משהו אחרת כולם היו בחשמליות כבר ממזמן, גם מי שעובד בשטח פתוח.

2. אף אחד לא יודע איזה שפן תשלוף הממשלה בשביל לכסות על ההפסדים מירידה בצריכת דלקים - ואיך זה ישפיע על השוק הישראלי (בעיקר).

3. אף אחד לא ממש יודע סדר גודל של תקלות או רמת אמינות של הכלים החשמליים לאורך שנים ולאורך חתך של יצרנים, דגמים וכו'. כולם מתרכזים רק בסוללה אבל שוכחים שיש עוד הרבה חלקי חשמל מסביב...ואם הם לא סופר איכותיים, כמות הכשלים שתבוא תהיה גדולה ומעצבנת.
במקביל לזה, יש לנו עוד הרבה מה ללמוד - וקיים פער גדול (שמקורו בניסיון כמובן) בין הידע שיש בטיפול בתקלות בבנזין\דיזל ביחס לחשמליות "על מלא".
טסלה זה סבבה אבל אי אפשר לבנות על זה תיאוריה שלמה של אמינות או רמת\כמות תקלות. רב הנסתר על הגלוי, רוב הקליינטים עוד באופוריה. ימים יגידו.

4. אם הטעינה תתבצע בשעות השפל, בהן הטורבינות של חברת חשמל עובדות "על ריק", המרוויחה מכל הסיפור הזה תהיה חברת חשמל - בהנחה וכמובן לא יהיו בעיות של אספקת חשמל עבור טעינה של הרבה כלי רכב בו זמנית בכל הארץ - גם בשעות השיא. היא תרוויח גם מטעינה בשעות השיא, אבל בשעות השפל זה רווח נקי.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 6 שעות, davemustaine87 כתב:

כול הסיפורים על סוללות בפירוקיות והחלפות צד שלישי, זה אחלה סיפורים אבל אף אחד לא יתעסק עם זה. בסלולרי לא מתעסקים עם זה, אז ברכב לא יתעסקו עם זה. 

אני החלפתי לפני  שנים רבות סוללות בשני טלפונים סללוריים שהמשיכו לעבוד עוד כמה שנים אח"כ. בשני הסלולרים האחרונים שלי לא החלפתי סוללה כי הסוללה לא הגיע למצב של דגנרציה בשביל להפריע בשימוש ובנתיים הטכנולוגיה התקדמה אז העברתי אותם לילדים והם ממשיכים לתפקד בלי שום צורך בהחלפת סוללה(האמת שרק אחד כי לשני נשבר המסך), ואלה גם הנתונים מחו"ל על סוללות רכבים , שהדגנרציה מאוד נמוכה ולא אמורה להיות בעייתית לאורך כל חיי הרכב כל עוד מייחסים לו אורך חיים של רכב בנזין.

פורסם
לפני שעה, Uri-G כתב:

יש חברות שמייצרות קיטים שלמים של הסבות של רכבי בנזין לחשמל בחו"ל, וזה קורה היום

בכמות של כלום וחצי, כן.

ובהצלחה לאשר הסבה כזאת בארץ או במדינה אחרת עם דיעות דומות בנושא שיפורי רכב או שינויי מבנה.

לפני 26 דקות, Uri-G כתב:

אני החלפתי לפני  שנים רבות סוללות בשני טלפונים סללוריים שהמשיכו לעבוד עוד כמה שנים אח"כ. בשני הסלולרים האחרונים שלי לא החלפתי סוללה כי הסוללה לא הגיע למצב של דגנרציה בשביל להפריע בשימוש ובנתיים הטכנולוגיה התקדמה אז העברתי אותם לילדים והם ממשיכים לתפקד בלי שום צורך בהחלפת סוללה(האמת שרק אחד כי לשני נשבר המסך), ואלה גם הנתונים מחו"ל על סוללות רכבים , שהדגנרציה מאוד נמוכה ולא אמורה להיות בעייתית לאורך כל חיי הרכב כל עוד מייחסים לו אורך חיים של רכב בנזין.

למה אתם כל כך בטוחים שתצליחו להחליף סוללה ברכב חשמלי בעזרת קלות?

אם כבר השוואה לטלפונים, אז קיימים מכשירים שבהם הסוללה מודבקת בין מסך ללוח אם, ולהחלפה שלה יש סיכוי גבוה להשבית את הטלפון לגמרי. כמו HTC One למשל.

למה עושים את זה? לטענת היצרן, כדי שיהיה לך סמארטפון קל ודק ככל האפשר. בפועל - כדי לחסוך בעלויות ייצור, ולהעלות את הסיכוי לכך שתעדיף כבר להחליף את הטלפון כשהסוללה תמות.

אז מה מונע מיצרני רכבים לבנות את הסוללה כחלק אינטגרלי מהשלדה?

הנה, כבר עובדים על זה:

https://electrek.co/2021/01/19/tesla-structural-battery-pack-first-picture/

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 17 שעות, roy007 כתב:

האם המדינה בכלל מוכנה לזה מבחינת תשתיות הטענה?

כיום אני גר בבניין משותף עם חניה פרטית בטאבו ועלות התקנת מטען בחניה תהיה כ-3500₪

העניין שהכי מפחיד אותי בחשמלי זה הבלת״מים, ושפתאום לא תהיה לי סוללה למה שאני צריך.

אשמח למי שיש רכב חשמלי שישתף את חוות הדעת שלו וגם ממי שאין לו, אשמח לדעת מה דעתו

תודה

גילוי נאות - הפיסקה הבאה ממוחזרת... היא מועתקת ככתבה וכלשונה מתגובה שלי שחוגגת חודש לחייה בשרשור אחר. מתנצל מראש בפני אלה שכבר קראו אותה בעבר ורואים אותה שוב - אבל היא לגמרי רלוונטית לשאלה שלך,@roy007.

"...חייב שתיים-שלוש מילים על חרדת הטווח שמוזכרת בכל דיון על חשמליות.

כ-7 חודשים (עדכון מהיום - 8 חודשים...) אני עם חשמלית ועמדת טעינה ביתית. אני מקפיד להתחיל טעינה ב-20% ולסיימה ב-80%, ובנסועה שלי מתבצעת טעינה בערך פעמיים או שלוש בחודש. זה נוח, נקי, קל ולא כואב בכיס. עד כאן שידורנו על טעינה ביתית.

וכעת, הטעינה הציבורית.

מתל אביב כבר נסעתי דרומה, כבר נסעתי צפונה, נטשתי את העמדה הביתית לימים של טיול. האצתי, עקפתי ונסעתי לפחות באותן מהירויות בהן הייתי נוסע עם המכוניות שלי בעבר, הרחקתי לטווחים שדרשו טעינה בעמדות ציבוריות, ולמרות התשתית הלא מפותחת (במונחים של אירופה למשל), כל העסק היה תחת שליטה ובלי וואט אחד של חרדת טווח - כן, עדיין רצוי לתכנן ולדעת מראש מה-יש-ואיפה, אבל גם כאן מתישהו זה ישתפר והרוב ייפתר. הכרה של צריכת החשמל המציאותית במהירויות\טמפרטורות\תכסית\מתארי נסיעה שונים ברכב היא המפתח להורדת או אפילו העלמת מפלס החרדה. יש לומר שהטווח המופיע בלוח המחוונים (לדעתי בכל דגמי BEV) יכול להפוך לתיאורטי לחלוטין במקרים בהם אתה מתגעגע לתחושת המומנט הממכרת, אבל תוך מספר שבועות לומדים להתייחס ל-% הסוללה יותר מכל דבר אחר, ובהתאם לכך מושג הבטחון שלא תיעצר עם 0% מביכים.

ובכן, יש מצב שהשד החשמלי כנראה פחות נורא ממה שמסופר עליו, למרות פיגור התשתיות הנוכחי ואמנם אני (בדיוק כמוכם) לא יכול לנבא את העתיד בכל מה שכרוך בסוללות בנות 8 שנים ויום, אבל נשמע מאוד לא סביר שכלי רכב חשמליים יינטשו או יזרקו לפח, הרבה יותר סביר שתהיה אפשרות לתקן מודולים בסוללה במקרה הצורך ובעלות שלא תדרוש מכירת סבתא, ובטח יש אפשרות שלסוללות יהיה אורך חיים ארוך יותר מהמכונית כולה. נאהב או לא, התעשייה מתקדמת לכיוון עתיד חשמלי ולא נראה שמשהו יצליח לשנות את זה, גם לא חוסר הבהירות העכשווי בעניין סוללות משומשות."

סוף ציטוט עצמי, תודה, בבקשה וסליחה...

• אהבתי 2

The older you get, the better you used to be

פורסם

ברור שהתעשייה שואפת לכיוון הזה. אני לא מה"זקנים" האלה שנאחזים בכוח במוכר והידוע. 

רק רוצה לצנן את האופוריה של מי שבטוח שגם עוד 6-7 שנים הוא ישלם 50 שקל על תדלוק(טעינה) מלא, מלבד צמיגים וברקסים לא יהיו לו שום תיקון במוסך, וגם ימכור ב-10 אלף מעל המחירון תוך כדי שרבים איתו מי יקבל זכות ראשונים על הג'ילי שלו... 

רק פרופורציות ולא משקפיים ורודות. 

פורסם
לפני 26 דקות, vadim6385 כתב:

אז מה מונע מיצרני רכבים לבנות את הסוללה כחלק אינטגרלי מהשלדה?

שום דבר וכנראה שטסלה y  שתיוצר בגרמניה תהיה כזאת ואכן עולה החשש על כך שתהיה בה בעיה  להחליף סוללה. אבל קשה לדעת עדיין וסביר להניח שאם הרכב יהיה נפוץ מספיק והסוללה בעייתית מספיק (בכלל לא בטוח)  מישהו ימצא לזה פתרון. עדיין לא מכיר רכב חשמלי אחר שעושה את זה ורוב הסוללות ניתנות להסרה וטיפול/החלפה. 

לפני 33 דקות, vadim6385 כתב:

למה אתם כל כך בטוחים שתצליחו להחליף סוללה ברכב חשמלי בעזרת קלות

כי כבר עשו ועושים את זה. ואותה שאלה אתה יכול להגיד על מכוניות בנזין. למה אתה חושב שתוכל להחליף מצבר בכזאת קלות? אולי היצרן ידביק בלוקטייפ את המצבר לרכב. או יבנה את מיכל הדלק כחלק מהשילדה או ידביק את הפלאגים למנוע או שלושים אלף דברים אחרים שמחוברים אחד לשני ברכב בנזין ומשפיעים אחד על השני. ראה על בעיות בשרשור הפיורטק של פיג'ו להבין כמה אתה צריך להאמין ביצרן בנזין שלא יסבך את המערכת כדי שיהיה אפשר לפתור בעיות. ברכב חשמלי הכל הרבה הרבה יותר פשוט וזו הסיבה שבמשך כמעט 100 שנה של רכבי בנזין, מספר החברות הלך והצטמצם ובעשור של רכב חשמלי כל סיני עם סככה וסוללות aaa בונה פתאום רכב חשמלי.

לפני 53 דקות, vadim6385 כתב:

ובהצלחה לאשר הסבה כזאת בארץ או במדינה אחרת עם דיעות דומות בנושא שיפורי רכב או שינויי מבנה.

אבל אם יש לך רכב חשמלי אתה לא צריך הסבה רק החלפת מחשב ניהול סוללה וסוללה . 

פורסם
לפני 4 שעות, Uri-G כתב:

טסלה הגדילה סוללות בכמה דגמים בכמעט 10% בשנה האחרונה  ללא העלאת מחירי סוללות ויונדאי יצאה בהודעה דומה לגבי שנה הבאה. mg הגדילה משמעותית את גודל הסוללות בשנה האחרונה כשתמחור הסוללה לא גדל כגודל התוספת בקוט"ש ויש עוד דוגמאות . ואם קצב עליית חומרי הגלם מדאיגה אותך אז חומר הגלם בשם נפט התייקר ב 50% בשנה האחרונה.

יש חברות שמייצרות קיטים שלמים של הסבות של רכבי בנזין לחשמל בחו"ל, וזה קורה היום, אז מה זה לייצר רק סוללה תחליפית בעוד 10 שנים. למען האמת הניחוש שלי שאנשים בעתיד יחליפו סוללות לא בגלל שהסוללה תגמר אלא כחלק משידרוג הרכב. (הורדת משקל והוספת טווח )

ומה בדיוק ההבדל מרכב בנזין בן 10 שהלך לו מנוע או גיר?

מנוע חדש יעלה במחיר שלא ישתלם גם אם תמצא ואם תשפץ עדיין תשאר עם מערכות תומכות בנות 10 וסבירות גבוהה לתקלות בגלל אינטגרציה נמוכה איתן. ההבדל היחיד הוא שברכב חשמלי, אם תאהב את האוטו תוכל להחליף סוללה(ובמחירים זולים ובהרבה מהיום וזאת רק אם לא תרצה לשפץ או למצוא בפירוקיה) ולפתור  99%  מהבעיות של הרכב לעוד עשור וזה הרבה יותר מחד פעמי של בנזין שהחלפת מנוע לרכב בן 10 סביר להניח תהיה רק סיפתח לשאר הבעיות המכניות שלו.

מודל 3 הבסיסית התייקרה בזמן הזה ב-20 אלף שקל בישראל. סוף דיון. 

אין ממש טעם להמשיך 

פורסם (נערך)

המחיר של טסלה 3 עולות בגלל ביקוש יתר והעובדה שאנשים התחילו לסחור בטסלות חדשות על חשבונה(והיא התייקרה בפחות כי חלק מההתייקרות הייתה טעות מס). יש אנשים ששילמו מחיר זהה לאותו דגם של טסלה 3 ועדיין קיבלו סוללות גדולות יותר ששודרגו. ולראיה יש דגמים של טסלה שבהם לא הוגדלה הסוללה שהמחיר שלהם עלה הרבה יותר מטסלה 3(באחוזים), כי התמחור הוא היצע וביקוש בשביל טסלה. מעבר לכך שיש עוד חברות שהגדילו סוללות.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם (נערך)

המודל 3 הבסיסית הייתה עולה יותר מ300 אלף שקל אם המיסוי היה אחיד כמו לרכב בנזין, שבמחיר הזה הם בקושי היו מוכרים רכבים. 

כרגע יש כדאיות אך היא לחלוטין נובעת מהבדלים במיסוי וכמובן חייבים חניה בטאבו אחרת זה לא פרקטי לטעון.

עריכה אחרונה על ידי edward

האתר שלי: long.co.il

פורסם
לפני 10 שעות, X9500 כתב:

גילוי נאות - הפיסקה הבאה ממוחזרת... היא מועתקת ככתבה וכלשונה מתגובה שלי שחוגגת חודש לחייה בשרשור אחר. מתנצל מראש בפני אלה שכבר קראו אותה בעבר ורואים אותה שוב - אבל היא לגמרי רלוונטית לשאלה שלך,@roy007.

"...חייב שתיים-שלוש מילים על חרדת הטווח שמוזכרת בכל דיון על חשמליות.

כ-7 חודשים (עדכון מהיום - 8 חודשים...) אני עם חשמלית ועמדת טעינה ביתית. אני מקפיד להתחיל טעינה ב-20% ולסיימה ב-80%, ובנסועה שלי מתבצעת טעינה בערך פעמיים או שלוש בחודש. זה נוח, נקי, קל ולא כואב בכיס. עד כאן שידורנו על טעינה ביתית.

וכעת, הטעינה הציבורית.

מתל אביב כבר נסעתי דרומה, כבר נסעתי צפונה, נטשתי את העמדה הביתית לימים של טיול. האצתי, עקפתי ונסעתי לפחות באותן מהירויות בהן הייתי נוסע עם המכוניות שלי בעבר, הרחקתי לטווחים שדרשו טעינה בעמדות ציבוריות, ולמרות התשתית הלא מפותחת (במונחים של אירופה למשל), כל העסק היה תחת שליטה ובלי וואט אחד של חרדת טווח - כן, עדיין רצוי לתכנן ולדעת מראש מה-יש-ואיפה, אבל גם כאן מתישהו זה ישתפר והרוב ייפתר. הכרה של צריכת החשמל המציאותית במהירויות\טמפרטורות\תכסית\מתארי נסיעה שונים ברכב היא המפתח להורדת או אפילו העלמת מפלס החרדה. יש לומר שהטווח המופיע בלוח המחוונים (לדעתי בכל דגמי BEV) יכול להפוך לתיאורטי לחלוטין במקרים בהם אתה מתגעגע לתחושת המומנט הממכרת, אבל תוך מספר שבועות לומדים להתייחס ל-% הסוללה יותר מכל דבר אחר, ובהתאם לכך מושג הבטחון שלא תיעצר עם 0% מביכים.

ובכן, יש מצב שהשד החשמלי כנראה פחות נורא ממה שמסופר עליו, למרות פיגור התשתיות הנוכחי ואמנם אני (בדיוק כמוכם) לא יכול לנבא את העתיד בכל מה שכרוך בסוללות בנות 8 שנים ויום, אבל נשמע מאוד לא סביר שכלי רכב חשמליים יינטשו או יזרקו לפח, הרבה יותר סביר שתהיה אפשרות לתקן מודולים בסוללה במקרה הצורך ובעלות שלא תדרוש מכירת סבתא, ובטח יש אפשרות שלסוללות יהיה אורך חיים ארוך יותר מהמכונית כולה. נאהב או לא, התעשייה מתקדמת לכיוון עתיד חשמלי ולא נראה שמשהו יצליח לשנות את זה, גם לא חוסר הבהירות העכשווי בעניין סוללות משומשות."

סוף ציטוט עצמי, תודה, בבקשה וסליחה...

מתייחס ברשותך לנקודה אחת במצוטט שהצליחה להפיל אצלי אסימון סוף סוף ונוגעת בתשובה לשאלה למה כמעט כל הטסלות שאני רואה בכבישים בינעירוניים, עסוקות בזחילה יותר מאשר בכל דבר אחר.

פורסם

הטסלות עסוקות בזחילה כי במציאות של הכבישים והרמזורים בארצינו זה מה שיש. לא ברור איפה ההאצה המדהימה של הרכב הולכת לבוא לידי ביטוי בדיוק, בסוף כולם נוסעים בערך באותה מהירות.

• אהבתי 1

האתר שלי: long.co.il

• תוכן חדש...