Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם כדאי לקנות רכב חשמלי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, רועי5 כתב:

התשובות בהחלט מצוינות, אבל לא נוגעות כלל באסימון שלי, נפילתו וסיבת נפילתו. תאוצות, ביצועים, כל אלו אינם הענין בכלל. הענין הוא הקשר המיוחד והדי מיוחד שיוצרים בעלי רכב חשמלי ככלל, טסלה או לא, עם תחשיבים שבעלי מכוניות הנעה קונבציונלית לא ממש מכירים. העובדה שרכב חשמלי "אוכל" בטריה ביותר תיאבון בנסיעה מהירה, ודאי כזו המתנהלת בכביש מהיר ולאורך זמן, מביאה אותם באופן כמעט בלתי נמנע לנהל נסיעה מחושבת יותר, זללנית פחות ולכן נינוחה ואיטית יותר במרבית הזמן. ושלא אובן לא נכון, מבחינתי מדובר בברכה, ניצול הביצועים הפנומנליים רק כשצריך אותם ולא כי סתם בא למישהו לעשות " שוויץ ", זה דווקא יופי. 

מסכים עם כל מילה שלך בפסקה שמעל.

יחד עם זאת האם תסכים איתי שיש הבדל בין "נסיעה מחושבת יותר, זללנית פחות ולכן נינוחה ואיטית יותר במרבית הזמן" לבין "למה כמעט כל הטסלות...........עסוקות בזחילה יותר מאשר בכל דבר אחר"?

בהרבה מתארי נסיעה נהגי BEV צריכים לחשוב אחרת מנהגי ICE, בעיקר אם בסוף הדרך לא ממתינה להם בוודאות עמדת טעינה זמינה ותקינה - אבל לא ראיתי לא בארץ ולא במקומות אחרים פקקי תנועה שהגורם להם הוא נהיגת BEV תחת חישובי % סוללה מתמידים ולכן למיטב נסיוני האישי ומהיכרות עם בעלי BEV אחרים אנחנו ממש לא עסוקים בזחילה יותר מאשר בכל דבר אחר, וגם אם יש טסלות וחשמליות אחרות שזוחלות זה ברוב המקרים מאותן סיבות ש-ICE זוחלות.

The older you get, the better you used to be

• תגובות 217
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, Uri-G כתב:

עוד פעם ההוא שהצטרף לפורום יום אחרי שטסלה הגיע לארץ בגלל שהוא אינטרסנט 😀

וגם

לפני 5 שעות, evc כתב:

אתה עובר באופן שיטתי על חוקי הפורום, התגובות צריכות להיות ענייניות ולא כלפי מי שכותב אותם.

מעבר לכך שאתה מגחיך את עצמך עם המנטרה הזאת.

בא לי לעשות שלום ביניכם, אפשר לנסות? חשבתי לעשות את זה עוד בסיבובים הקודמים ביניכם אבל... אתם יודעים, זה לא בדיוק נורמלי מה שאני עושה עכשיו.

את evc אני מכיר ממחוץ לפורום. מזה זמן אנחנו משתעשעים מהעובדה שהוא חשוד כשליח אנטי-טסלה מתוך אינטרס. הוא כל כך לא, ממש לא. יותר מזה, ומקווה שהוא לא יכעס עלי: הוא גם לא הוריד את רכישת טסלה מסדר היום שלו עצמו (3/Y). כך או כך, הרכב הבא שלו יהיה חשמלי ועוד השנה. אבל הוא מאוד מאוד מחושב, ריאליסט, לא בגדר מעריץ עיוור, הוא שואל שאלות, קורא הרבה (מאוד) ומאתגר לפעמים בפורום כי זו מטרת הפורום - דיון (ענייני, נקי, מגוון). מי שיקרא את התגובות שלו בשרשור האלמותי על טסלה ויזכור את מה שכתבתי כאן, יראה בעצמו במה מדובר. אין לחשוד בכשרים.

את Uri-G אני לא מכיר אישית אבל אנחנו חברים בקבוצת פייסבוק פעילה ושם וגם פה האיש באמת יודע וגם יודע לכתוב ואומר הרבה דברים של טעם באופן אוטנטי גם הוא. ספציפית לגבי הפוסט האחרון כאן על דוגמאות שהוא נתן לשימוש יום יומי בביצועים - מאוד הזדהיתי והסכמתי, וגם אני מרגיש שאני מקצר זמנים בחשמלית. לדעתי לא כולם נוסעים באותה מהירות ממוצעת. אבל אם evc חושב אחרת ממני וממנו זה לא הופך אותו לאנטי חשמל או אנטי טסלה, תאמינו לי אני במקרה יודע.

אז זהו, חלאס. אין פה שום אינטרס סמוי של אף צד. כל אחד כותב את דעתו הלגיטימית ובסוף רק אני צודק. תלחצו ידיים ושבת שלום.

עריכה אחרונה על ידי Cadillac58

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם

אני כתבתי על ההתרשמות שלי, לא גייסתי חברים שיצפו כיצד נוסעות טסלות בכבישים בינעירוניים ויארגנו סטטיסטיקה שתספר משהו יותר מוסמך. אבל כשאני מחבר את ההתרשמות הפרטית שלי עם ההנחה לפיה חישוב טווחי נסיעה הוא מאפיין המייחד יותר בעלי רכב חשמלי, מאשר אחרים, יחד עם העובדה שבניגוד להנעת בנזין, נסיעה בינעירונית לוחצת ברכב חשמלי היא מתכון בדוק ומוכח לקיצור טווחים, נדמה לי לפחות שיש הגיון במסקנה שלי. זוכר עד היום את התחושה המתסכלת כשהייתי נתקע מאחורי איזו פריוס ( כשהן רק הגיעו לכאן ) ומתחיל לזחול מאחוריה כי הנהג של ההיברידית לא רצה לבזבז דלק יקר כשהוא יכול לנסוע בכיף רק על חשמל, אולי גם זה השפיע..

פורסם
לפני 7 שעות, רועי5 כתב:

התשובות בהחלט מצוינות, אבל לא נוגעות כלל באסימון שלי, נפילתו וסיבת נפילתו. תאוצות, ביצועים, כל אלו אינם הענין בכלל. הענין הוא הקשר המיוחד והדי מיוחד שיוצרים בעלי רכב חשמלי ככלל, טסלה או לא, עם תחשיבים שבעלי מכוניות הנעה קונבציונלית לא ממש מכירים. העובדה שרכב חשמלי "אוכל" בטריה ביותר תיאבון בנסיעה מהירה, ודאי כזו המתנהלת בכביש מהיר ולאורך זמן, מביאה אותם באופן כמעט בלתי נמנע לנהל נסיעה מחושבת יותר, זללנית פחות ולכן נינוחה ואיטית יותר במרבית הזמן. ושלא אובן לא נכון, מבחינתי מדובר בברכה, ניצול הביצועים הפנומנליים רק כשצריך אותם ולא כי סתם בא למישהו לעשות " שוויץ ", זה דווקא יופי. 

אסביר לך למה אני חושב אחרת, זה די פשוט. יש לי טווח של 270 ק"מ בסוללה, אוקיי? אני יוצא מהבית טעון מלא ויש לי 117 ק"מ לעשות ביום מהבית לעבודה וחזרה. אם יש איזה קנייה או סידור בדרך זה עדיין משאיר חצי סוללה. אני יודע מצוין שנסיעה מהירה והאצות חזקות זוללות סוללה, אבל יש לי כל כך הרבה "ספייר" שאני לא עושה בכלל חשבון. ואם במכונית בנזין נהיגה נמרצת הייתה עולה לי נניח עוד ליטר אחד בנזין על 117 ק"מ,  בחשמלית מדובר גג בשני קילוואט, כלומר שקל אחד. אני מוכן לשלם את השקל הזה וליהנות מהביצועים (זה לא שוויץ. קשה להסביר למי שלא ניסה). פעם או פעמיים קרה שבאמת הייתי גבולי בסוללה, שמתי על eco ונסעתי כמו טויוטה. פעמיים בשנתיים.

ואפרופו הפוסט האחרון שלך, על טיוטה היברידית. הייתה לי גם אחת כזו. היא חינכה אותי לנהוג כמו צב. הרי בשביל זה קניתי היברידית, לכסות מרחקים בזול. אבל החשמלית היא פשוט אופרה אחרת, נהיגה חסכונית מול בזבזנית בחשמלית אלו הבדלים זניחים, ולהבדיל מהיברידית החשמלית "רוצה" להמריא. תנסה.

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

פורסם

להגיון, כרגיל, הגיון משלו. ברור שבחשבון קר אין במרבית הנסיעות באוטו חשמלי, ודאי לא בארץ הקטנה הזו, שום בעיה אמיתית של טווח, מעטים אלו המתפרנסים מנסיעות יומיומיות לאילת, אבל תחנות דלק יש בלי סוף וחשוב מכך מילוי מיכל הוא ענין של דקות בודדות. כשהאוטו חשמלי ואתה יודע שנהיגה לוחצת תקרב את המועד ( גם אם זה לא יהיה היום ) שבו תצטרך לחבר אותו שוב למשך שעות בבית או חצאי שעות ויותר בתחנת טעינה מהירה ( ובתנאי שאין שם תור ), נדמה לי שתנסה לדחות אותו ככל האפשר. זו התובנה שלי, אבל אין לי אוטו חשמלי, גם לא יהיה עד שאחליט להרוס את הגינה הקדמית היפהפיה שלי ולארגן חניה עם הטענה, אז בהחלט יכול להיות שאני סתם מקשקש.

פורסם

למה שאתה מתאר יש שם. קוראים לזה "חרדת טווח". מניסיון, היא עוברת מהר מאוד - ודאי אצל נהגים שנוסעים מרחק פחות או יותר קבוע כל יום. שלא לדבר על סוללות של 400 ק"מ. האוטו הבא שלך יהיה חשמלי, אל תשקיע יותר מדי בגינה. ואל תחכה לעליית המס ב-2023.

• רעיון טוב! 1

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

פורסם (נערך)

מילוי מיכל בנזין זה לא עניין של כמה דקות. זה עשר דקות כולל כל ההתעסקות מסביב, ועוד 10 דקות כל הסיבוב בשביל בכלל להיכנס לתחנה.

לרכב חשמלי יש יתרון ענק והוא שהסוללה טעונה בכל בוקר בלי ללכת לשום מקום.

עריכה אחרונה על ידי edward
  • אהבתי 1

האתר שלי: long.co.il

פורסם

מישהו חישב מאיזה תקציב של רכב כבר שווה להשקיע על רכב חשמלי

לדוגמא מי שהמושגים שלו זה 20 אלף וזה מספק אותו אין לו סיבה לחשוב על רכב חשמלי שמתחיל ב120 אלף השאלה מאיזה מחיר וכמה קילומטר 

אני למשל עושה כמעט 40 אלף קילומטר לשנה  ורכב של 30 אלף מספיק לי  אבל ברור שהיה נחמד לשדרג

פורסם

בקיצור - למי שרוצה רכב חדש ויש לו חניה בטאבו, כרגע חשמלי עושה שכל. לכל האחרים זה לא משתלם כלכלית/לא פרקטי.

• אהבתי 1

פורסם

אני לא יודע כחובב של רכבים חשמליים, מהסיבות האישיות שלי והעדפות הנהיגה שלי, אבל יצא לי כבר לנהוג בלא מעט רכבים חשמליים ועוד מהימים של הפלואנס Z.E כבר אז היה לי ברור כי לרוב המחולט של הנהגים זו הנעה עדיפה מבחינת פעולת מערכת ההנעה, לא מדבר כרגע על טווח, טעינה וכו' שכן בעוד מספר שנים עד עשור זה כנראה שכבר לא יהיה בכלל חלק מהדיון. זו מערכת הנעה חלקה, עם זמינות כוח מצויינת עד ל-100-120 קמ"ש (להוציא דגמי טסלה או דגמים יקרים יותר) לזה מצטרפים נסיעה שקטה יותר באופן עקרוני (תלוי כמובן גם באיכות בידוד הרעשים) מרכב כובד נמוך יחסית והמשקל הגבוה שהם יתרון מבחינת תחושת יציבות אך חיסרון עצום בכל הקשור לניהוג (הסיבה שהעיקרית שבגלל אני לא עובר עדיין לרכב חשמלי). 

פורסם
לפני 18 דקות, elimalka כתב:

ב 2023 המס על חשמלית עולה?

לא דובר על 2025?

כמה המס היום ולכמה הוא צפוי לעלות?

כרגע המס 10%, צפוי לעלות ל30% ב2023 ומשם השמיים הם הגבול (כנראה בסוף יגיע ל83% כמו הבנזין)

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, רועי5 כתב:

להגיון, כרגיל, הגיון משלו. ברור שבחשבון קר אין במרבית הנסיעות באוטו חשמלי, ודאי לא בארץ הקטנה הזו, שום בעיה אמיתית של טווח

נכון, אין בארץ באמת בעית טווח אמיתית, וחרדת הטווח זה משהו שעובר די מהר, לפחות למי שיש עמדה בבית. 

מה שמנסיון שלי יש (עם טסלה) זה עודף של אינפורמציה על צריכה רגעית וממוצעת, וכל מיני גרפים שמעודדים, לפחות חלק מהאנשים, לנהוג חסכוני בקטע הישגי (יש פוסטים בפייסבוק של אנשים שמתגאים בצריכה נמוכה). זה ממש גיימיפיקציה... כשאני נוסע בבוקר לעבודה, מסתכל על הגרף של הצריכה ורואה את ההר של הצריכה בהתחלה (הרכב מחמם את הסוללה, והתא, והמושבים) קצת כואב לי בבטן. וכשמישהו לפני בולם קצת חזק מדי ואני נאלץ לגעת בברקס, אני מרגיש סוג של כישלון... מצד שני, כשאני יורד מירושלים, והסוללה נטענת ומגיעים עד המחלף של 431 בלי צריכה נטו, יש תחושת הישג...

אני סה"כ טוען פעמיים בשבוע וכשהכביש פנוי או יש איזה יציאה נחמדה מסיבוב לוחץ כדי לקבל את התחושה הזו בבטן אז זה לא קשור לחסכון. היה לי את זה גם עם היברידית, במידה פחותה. בבנזין אף פעם לא עניין אותי כמה הוא שותה 

עריכה אחרונה על ידי OF
פורסם
לפני 3 שעות, edward כתב:

כרגע המס 10%, צפוי לעלות ל30% ב2023 ומשם השמיים הם הגבול (כנראה בסוף יגיע ל83% כמו הבנזין)

האם לייצר רכב חשמלי יקר יותר מבנזין?

אם משווים אותו רכב בנזין וחשמלי

פורסם
לפני 42 דקות, elimalka כתב:

האם לייצר רכב חשמלי יקר יותר מבנזין?

אם משווים אותו רכב בנזין וחשמלי

כן, רכב חשמלי הרבה יותר יקר מבנזין. העלות כמעט כפולה לעומת רכב בנזין דומה.

• תוכן חדש...