Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מטפלים כל 10 או 15 אלף ק''מ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1579 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה להזכיר לכולכם משפט "תמונה שווה 1000 מילים", המלצות היצרן מבוססות על סטטיסטיקה מסויימת עם קמצוץ שיווק מפולפל, אבל בסופו של דבר יש מצב בשטח שבגלל המזג האוויר ותנאי הנסיעה ואזור אקלים וכו' וכו'. אני מציעה לעשות בדיקה מפעם לפעם בזמן החלפת השמן לראות את מצבו, כמובן זה לא מדעי ב-100% אבל אינדיקציה מצויינת לעתיד, להמשיך עם שיגרת הטיפולים הנ"ל או לשנות.

אצלי בסיטרואן C4 2008 הוחלף השמן כל שנה ללא קשר לקילומטראז' (15K בשנה בערך), המרווח של 25-30K או משהו דומה אף פעם לא נראה לי הגיוני.  

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, edward כתב:

מה שאני אומר בצורה מפורשת שהיצרן משקר לך. אם תשאל את אותו מהנדס רכב שתכנן את הרכב שלך הוא לעולם לא יגיד לך להחליף שמן כל 25 או 15, זה כבר עניין של מחלקת השיווק.

אבל רשמתי פה שהיה לי רכב שעשה אצלי כמעט 350 אלף, טופל כל 20 ונמכר עם מנוע במצב מצויין, טורבו מקורי והכל מקורי. אז לפחות לחלק מהשימושים זה בסדר. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני שעתיים, Buki כתב:

אבל נגיד אם הוראת היצרן המקורית באירופה לתנאי שימוש רגילים היא החלפת שמן כל 25.000 אלף ובארץ לפי שיגרה של אקלים חם ותנאי שימוש קשים היצרן מנחה על 15.000 אני לא ראה סיבה לקצר עוד ומניסיון שלי כל 15 זה בסדר גמור. 

אני בגישה שלך גם כן.

לקצר מרווחי טיפולים זה סתם בזבוז של כסף.

חוץ מאפקט פסיכולוגי אין באמת תועלת.

אם האוטו לא כל היום במסלול על המנתק / משופר קיצוני, אין סיבה לטפל לפני הזמן.

כמובן שהשמן חייב להיות בתקן הספציפי שקבע היצרן.

לפני שעתיים, edward כתב:

מה שאני אומר בצורה מפורשת שהיצרן משקר לך. אם תשאל את אותו מהנדס רכב שתכנן את הרכב שלך הוא לעולם לא יגיד לך להחליף שמן כל 25 או 15, זה כבר עניין של מחלקת השיווק.

גם אתה מאמין בקונספירציות? שמע סיפור...

דילרים בארה"ב היו מעודדים לקוחות לטפל לפני המועד שהיצרן קבע (יותר טיפולים = יותר כסף למוסכים). לקחו דגימות מעשרות רכבים. הביאו כימאים, מהנדסים ומי שאתה לא רוצה, כולם בלתי תלויים כמובן, והתמקדו בבדיקה של השמן.

ראו שהשמן מתחיל להתפרק באופן זניח ובטל בשישים אם אתה בחריגה לרעה של כמה אלפי ק"מ בודדים מהוראות יצרן (למשל הכנסת את האוטו לטיפול ב-18.5K ק"מ במקום ב-15K), והשלב שבו מתחילה להיות השפעה שלילית של השמן תהיה כבר בחריגה מהותית מהוראות יצרן.

הראו שמי שטיפל לפני הזמן יכל לעשות כפול ק"מ ועדיין השמן היה יוצא ללא רבב בבדיקה, עם אותם אפקט ויכולת סיכה בדיוק.

מה שקורה בפועל זה שהיצרן לוקח מקדם בטחון. וזה לא רק עם השמן.

• אהבתי 1

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

זה בדיוק מה שמובא בסירטון שהעליתי כאן

לבחור הזה מפרוג'קט פארם יש ערוץ יוטיוב שבודק ומשווה מוצרים בצורה הכי מקיפה ומדעית  שנתקלתי בה ברשת

לסיכום מה שהוא מגלה בבדיקות ששמן סינטטי יכול להחזיק בקרטר שנתיים בשקט כמעט בלי לאבד מתכונותיו כגון צמיגות חוזק פילם התנגדות לחומציות קורוזיה ויכולות ניקוי

אז למה מומלץ להחליף כל שנה?

לדעתי מטעמי מרווח ביטחון,שמירה על אחריות\כסת"ח של היצרן או כי "כך נהוג" היה לאורך שנים עם שמן מינרלי ואנשים התרגלו לפרקטיקה כזו

בארה"ב הברית הדילרים(ע"ע "תחנות סיכה") ממליצים באופן גורף ובלי התיחסות להוראות היצרן על החלפה כל 3000 מייל או שלשה חודשים

וזה מטעמי בצע כסף בלבד-יש לא מעט סירטונים על כך ברשת

פורסם
לפני 44 דקות, nit_zan כתב:

זה בדיוק מה שמובא בסירטון שהעליתי כאן

לבחור הזה מפרוג'קט פארם יש ערוץ יוטיוב שבודק ומשווה מוצרים בצורה הכי מקיפה ומדעית  שנתקלתי בה ברשת

לסיכום מה שהוא מגלה בבדיקות ששמן סינטטי יכול להחזיק בקרטר שנתיים בשקט כמעט בלי לאבד מתכונותיו כגון צמיגות חוזק פילם התנגדות לחומציות קורוזיה ויכולות ניקוי

לא מדברים פה על תקופת זמן אלא על שעות מנוע. שמן יכול לשבת שנים ברכב והכל בסדר עד שאתה מגיע ל250 שעות מנוע ואז המצב מתחיל להידרדר.

האתר שלי: long.co.il

פורסם
לפני 8 דקות, edward כתב:

לא מדברים פה על תקופת זמן אלא על שעות מנוע. שמן יכול לשבת שנים ברכב והכל בסדר עד שאתה מגיע ל250 שעות מנוע ואז המצב מתחיל להידרדר.

במסגרת השירות הצבאי נהגתי רבות בטרקטורי גרירה מסוג קלארק(בדומה לאלו שגוררים עגלות מטען בשדה תעופה) בין תפקידי הייתי מבצע להם ימי טיפול בגף רכב 

מועד הטיפול היה נקבע לא לפי תקופת זמן או ק"מ אלא לפי שעות מנוע(היו מצוידים בשעון כזה)

משום מה יצרני הרכב בכללי מוותרים מראש על התקנת שעונים מסוג זה או המלצות טיפול ע"פ שעתון מנוע

זה יכול היה לחסוך את כל הבילבול הקיים בנושא מועדי הטיפולים

כי ק"מ בעיר לא זהה לק"מ בכביש מהיר וטיפול ע"פ זמן הוא גם לא מדויק (אם הרכב בקושי נסע כמו בקורונה)

פורסם (נערך)

לא מדדתי בדיוק . פשוט בזמן קורונה יצא מרווח טיפול של 5K. עשיתי כל שנה. בשנה נורמלית זה יוצא כ 16K .

היו סגרים שהייתי יוצא בשחרית להרביץ נסיעה של חצי שעה בכביש החוף רק כדי שהאוטו לא יעלב בחניה. 

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
לפני 11 דקות, nit_zan כתב:

במסגרת השירות הצבאי נהגתי רבות בטרקטורי גרירה מסוג קלארק(בדומה לאלו שגוררים עגלות מטען בשדה תעופה) בין תפקידי הייתי מבצע להם ימי טיפול בגף רכב 

גם אני הייתי גרריסט על טרקטורים כאלה בטייסת. 

שכחת להוסיף שאם היית מאחר לטיפול, לא היו מסכימים לטפל עד שאחראי על הטרקטור לא היה מקבל תלונה...

מד שעות מנוע קיים בכל טרקטור, מלגזה, כלי צמ"ה וכו'. כלים שלא צוברים קילוצטרז' בזמן עבודתם. 

במכוניות זה משום מה לא נהוג. 

פורסם
לפני 25 דקות, Buki כתב:

גם אני הייתי גרריסט על טרקטורים כאלה בטייסת. 

שכחת להוסיף שאם היית מאחר לטיפול, לא היו מסכימים לטפל עד שאחראי על הטרקטור לא היה מקבל תלונה...

מד שעות מנוע קיים בכל טרקטור, מלגזה, כלי צמ"ה וכו'. כלים שלא צוברים קילוצטרז' בזמן עבודתם. 

במכוניות זה משום מה לא נהוג. 

זה לא קיים כי זה מיותר לשימוש כללי. כל הכלים שדיברתם עליהם עובדים בעיקר על זמן, רכבים פרטיים עובדים על קילומטרז עם התייחסות מסוימת לזמן (או 15K או שנה, המוקדם מבינהם).

פורסם

מכיוון שלהציג מד שעות מנוע באחד התפריתים בלוח שעונים לא עולה הרבה ולא מצריך פיתוח רציני, היה נחמד אם היצרנים היו מציגים את הנתון הזה. היחס בין שעות לקילומטרז' היה נותן עוד מדד של רמת הבלאי ואופי השימוש ברכב. 

פורסם

אצלי ברכב אפשר לחשב בקלות שעות מנוע.

מחשב הרכב מראה מהירות ממוצעת מאז האיפוס האחרון. נניח שהוא מראה לי 40 קמ"ש ממוצע מאז החלפת השמן האחרונה.

בנוסף אני רואה כמה קמ הרכב עבר, נניח 10,000.

אני מחלק 10,000 קמ במהירות ממוצעת שהיא 40 ויוצא לי 250 שעות מנוע, כלומר הגיע הזמן להחליף שמן.

האתר שלי: long.co.il

פורסם

@Buki האם "שעות מנוע" הן אכן מדד של זמן, או שמדובר במונה של סיבובי מנוע (כמובן במיליונים ומיליארדים?)

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 דקות, sperial כתב:

האם "שעות מנוע" הן אכן מדד של זמן, או שמדובר במונה של סיבובי מנוע (כמובן במיליונים ומיליארדים?)

אני לא בטוח שיש לזה הגדרה מדוייקת.

בכלים עם מנוע בעירה פנימית (טרקטור, בובקט וכו') למייטב ידעתי מד שעות מנוע סופר סיבובי מנוע כאשר בסרק או בעומס נמוך בשעת עבודה אחת השעון מתקדם בשעה אחת, בעומס גבוה יותר השעון מתקדם מהר יותר. 

בכלים חשמליים השעון סופר את שעות  עבודה כמו שהם

פורסם

אם כך השע"מ הוא בעצם מדד לצבירת סיבובי מנוע, וזה הגיוני במנועים עם קצב עבודה משתנה. מן הסתם השחיקה שונה בפעולה ב-1000 סל"ד וב-3000 סל"ד, כך שמד השע"מ הוא המדד הישיר ביותר לשחיקה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זו תמונה ששמתי פעם בפורום, שעון של טרקטור ישן. 

ניתן לראות פה שליד מד שעות מנוע מופיע סל"ד שזה כנראה סל"ד עבודה ממוצע של הטרקטור ובסל"ד זה שעה בשעון שווה לשעה בפועל. בסל"ד נמוך הספירה יותר איטית, בגבוה - יותר מהירה. 

uploadfromtaptalk1431268973928.jpg

• תוכן חדש...