Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מטפלים כל 10 או 15 אלף ק''מ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1579 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, pasat04 כתב:

לא חושב שזה מדגם מייצג. איכות החומרים והטיפול (כנראה) לא מייצגים טיפול של רכב בבעלות פרטית, של בעלים שאכפת לו מתחוקת הרכב.

אני מטפל פעם בשנה, בד"כ לא מגיע ל-10k.

אני יכול להגיד לך שאנשים פרטיים לא מטפלים ברכבים שלהם, ואם כן רובם לא יודעים מה צריך להחליף ומתי, והמוסכניקים שמים להם שמנים שלא בתקן הנכון.

בליסינג לפחות אצלי משתמשים בשמנים של פז (כמו ששמים במורשה) רשום להם בלוח מסודר איזה תקנים לאיזה דגמים ואם אין אז מזמינים במיוחד, (למשל 0w20 לדוגמא).

אנשים כמוני וכמוך זה אחוז קטן במדינה שבה  תחזוקת שבר זה סטנדרט בשבילה אז איך לא בטיפולים..

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 8 שעות, חולגי כתב:

לא תמיד הוראות היצרן צדקו.

לפעמים זה התגלה בדיעבד (בוצה במנועים).

כבר היו המלצות יצרן לטיפול כל 30 אלף ק"מ.

אצלי ברכב מופיע טיפול ראשון אחרי 30K או שנתיים. כל טיפול נוסף אחרי שנה או 30K, מה שבא קודם.

וזה גם מה שאני אעשה. בכל מקרה הרכב באחריות + טיפולים משולמים מראש ל-5 שנים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 52 דקות, חולגי כתב:

@garicho

ולכן, כנראה, אם תחכה שנתיים,

גם אם פעלת לפי הוראות יצרן - הידיים הבאות (אם לא אתה) יסבלו מבוצה במנוע.

Not my problem - שיתלונן בפולקסווגן. הטיפולים שלי במורשה על פי הספר.

פורסם

לפי המחשב רכב, זה לוקח בחשבון את אופי הנסיעה וככה יוצא איפשה בין 10K ל 15K.

והשמן לא יוצא בוצי ולא שום דבר.

סיוויק טורבו 1.0

פורסם
לפני 10 שעות, vadim6385 כתב:

לגבי נסיעה בפקקים - לא חושב שאלה תנאים קשים בשביל רכב מודרני.

לפני 10 שעות, vadim6385 כתב:

אוטו שנוסע בפקקי השרון והמרכז פעמיים ביום, זה לא אוטו שעובד בתנאים קשים.

עובדתית אתה טועה. בדוק בספרי רכב - נסיעה במהירות ממוצעת נמוכה מ-X קמ"ש/נסיעת stop-and-go בפקקים היא אחד הקריטריונים לתנאים קשים - ולו מהסיבה הפשוטה של ריבוי שעות מנוע לכל ק"מ.

חזיר דיזל

פורסם

אני נצמד להוראות יצרן\מחשב הרכב

שזה יוצא אחת לשנה עם נסועה של 7000-8000 בעיקר בעיר\פקקים

מה שכן הסירטון הזה שובר את המיתוס של החלפת שמן אחת לשנה

פורסם
לפני שעתיים, pasat04 כתב:

פולקסווגן? באיזה רכב של קבוצת ואג יש הנחיה לטיפול ראשון ב-30k או שנתיים? 🤔

גולף חדשה.

• לא הבנתי... 1
פורסם
לפני 12 שעות, pasat04 כתב:

פולקסווגן? באיזה רכב של קבוצת ואג יש הנחיה לטיפול ראשון ב-30k או שנתיים? 🤔

הוא גר באירופה ושם אלו ההנחיות להרבה דגמים של הרבה יצרנים, בארץ מטפלים לפי שגרה של תנאי שימוש קשים. 

אני יכול לתת שתי דוגמות מניסיון - רכב טורבו דיזל שנחשב בזמנו עם מנוע "בוצי" - טופל כל 20.000 שזו הייתה הורות היצרן - עד כמעט 350 אלף ק"מ שאז הוא נמכר הכל היה תקין ועבד מצויין. שמן בתקן היצרן והרבה נסיעות בינעירוניות. והרכב השני שהיה לנו, בנזין באותו שימוש טופל כל 30.000 לפי הוראות היצרן וגם שם עד 320 אלף ק"מ הכל היה תקין. 

שתי המכוניות כיסו מרחקים ארוכים על בסיס יומי. 

מנגד ראיתי רכב עם 27 אלף ק"מ בשימוש מועט ושגרת טיפול לא ידועה, עם בוצה. 

• מעניין 2

פורסם

יש מנועים עמידים יותר להזנחה ושמן גרוע ויש שפחות. יש גם איזו מרצדס שהגיעה למליון קמ על השמן הכי זול רק כי הוחלף כל 5 אלף קמ. 

לי אישית לא שווה לקחת סיכונים אבל כל אחד וטעמו.

בגדול כמו שנאמר פה, עד 250 שעות מנוע זה בסדר. בתרגום לקמ מכפילים בקמ"ש ממוצע שזה לרוב סביב 30, אז יוצא שמחליפים כל 7,500 קמ. 

היצרנים נותנים הנחיות אחרות כי באופן מצער הם מתחרים זה בזה במרווחי הטיפולים וגם לא מפריע להם למכור מנועים חדשים.

האתר שלי: long.co.il

פורסם

אבל נגיד אם הוראת היצרן המקורית באירופה לתנאי שימוש רגילים היא החלפת שמן כל 25.000 אלף ובארץ לפי שיגרה של אקלים חם ותנאי שימוש קשים היצרן מנחה על 15.000 אני לא ראה סיבה לקצר עוד ומניסיון שלי כל 15 זה בסדר גמור. 

פורסם

מה שאני אומר בצורה מפורשת שהיצרן משקר לך. אם תשאל את אותו מהנדס רכב שתכנן את הרכב שלך הוא לעולם לא יגיד לך להחליף שמן כל 25 או 15, זה כבר עניין של מחלקת השיווק.

האתר שלי: long.co.il

• תוכן חדש...