Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופל אסטרה דור 6 בדרך לארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1583 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 16.2.2022 בשעה 13:42, menir1 כתב:

בגרסה העדכנית הזאת היו בעיות במשאבת אוריאה ובגלגלות של רצועת התזמון 

שוב, מידע כוזב.

נכון להיום, ה 1.6HDI הוא המנוע הכי אמין בהיצע שקיים עד סוף שנת 2018. יותר אמין מ 1.2 פיורטק, יותר אמין מ EP6 טורבו ויותר אמין מה 1.5HDI - חוזר ומדגיש - נכון להיום.

1. בפעם ה 1,000,000 - אין שום קשר בין מיכל האוריאה למנוע 1.6. הבעיה במיכל קיימת גם בדגמים 2.0BlueHDI ובינה לבין המנוע אין שום קשר מכאני. הגיע הזמן להפסיק לרשום מידע כוזב בפורום ולהטעות אנשים.

2. בכל מה קשור למרווח החלפת טיימינג כל 165K קמ = הטענה שיש בעיה בגלגלות היא, נכון לעכשיו, לא נכונה - ואסביר גם למה.

א.  אם ליצרן היה *חשד* לכשל באחת הגלגלות, עליו היה לשאת בהחלפה רצועת תיזמון על חשבונו *כולל* משאבת המים. מסתבר, אגב, שזה ממש לא חלק מהריקול. אז.... אם כבר החלפתם את כל הגלגלות (בטענה, אולי, שאחת מהם תקולה ואתם לא יודעים איזו - כי הרי אין שום סיכוי שבעולם שכולן פגומות) למה לא להחליף גם את המשאבת מים, שהיא גלגלת שמקבלת תנועה דרך השיניים של הרצועה (?).

ב. בפרסומים רשמיים של הריקול באירופה, ההחלפה של הרצועה היא אך ורק בגלל "חשש" לבלאי מואץ בשיניים של הרצועת תיזמון, כתוצאה מ"עודף מתח דינאמי" בתנאי עבודה מאובקים. (קרי: ישראל). ליצרן אין שום ריקול כזה בכל העולם, אלא רק בשווקים הידועים באקלים חם ומאובק (ריקול HQX לסיטרואן ו- KLZ לפיג'ו).

ובנימה אישית:
בכמה מכוניות (עם דגם המנוע הזה) בחיים שלך נתקלת באופן אישי בבעיה של גלגלות של רצועת תיזמון שגרמו לנזק במנוע ?
מתוך 3 רכבי 1.6HDI שאני מכיר באופן אישי (שחצו 155,000 קמ כל אחד מהם בנפרד - ועשו טיימינג בטווח של בין 155 ל 165K קמ) -  ועוד *עשרות* שבדקתי עם היסטוריה מלאה במורשה כולל תביעת יצרן ותביעות "ריקול" - לא היה רכב אחד שמצאתי עם רצועת טיימינג שנקרעה טרם זמנה. אחד !
ברור לי שמקרי קיצון - תמיד יהיו. אבל לא זה המקרה, אפילו לא קרוב...ולהשליך ממקרי הקיצון על הכלל ? ממש לא נכון.

סערה בכוס מים, זה כל העניין פה.

איציק

KLZ RECALL.pdf Notification_A12_01186_21_en.pdf

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ריקול טיימניג ל 1.6 דיזל אכן לא קיים באירופה. 

דווקא בעבר נטען שהגלגלת הם הבעיה, גם אני לא הבנתי למה משאבת מים לא בריקול. ואם הגלגלות לא הבעיה, אז אני לא מבין למה מחליפים אותן בריקול... 

בכל מקרה. אני עם 1.6HDI 2016, עברתי 220.000 ק"מ. 

בעיות שהיו:

נגד מאוורר.

נזילת שמן מאטם בית קאמשאפט. 

קלאץ' ב 100.000 ק"מ הפך לקשה בטירוף ומעייף את הרגל, בגלל זה הוחלף בלי שהיה שחוק כמעט בכלל. 

מיכל אוריאה.

מזרק אוריה.

התפרק אימפלר משאבת מים. 

יוניט לחץ שמן נפרצה.

טיימניג הוחלף בטיפול שגרתי ואחרי זה שוב בריקול בלי שהייתה בו בעיה כלשהי. 

סחיבה וצריכת דלק כמו שהיה באוטו חדש. 

צריכת שמן 0.3 ליטר ל 10.000 ק"מ. 

פורסם
לפני 22 דקות, איציק נ. כתב:

שוב, מידע כוזב.

לפני ההקלדה המהירה על המקלדת, טרחת להסתכל על הקונטקסט? התשובה שלך לא רצינית ולוקחת קטע מתשובה שלי לשאלה ספציפית על מנועי הקקטוס - מה בדיוק "כוזב" בתשובה שלי? 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 1 דקה, menir1 כתב:

לפני ההקלדה המהירה על המקלדת, טרחת להסתכל על הקונטקסט? התשובה שלך לא רצינית ולוקחת קטע מתשובה שלי לשאלה ספציפית על מנועי הקקטוס - מה בדיוק "כוזב" בתשובה שלי? 

כי אתה מחבר בין תקלה מוכרת במיכל אוריאה (שלא קשור למנוע, זו תקלה רוחבית בכמה דגמים) לנפח המנוע, וגם ממשיך עם הסיפור הלא נכון על רצועות שנקרעות בגלל הגלגלות - שזה גם לא נכון. יש חשש שהרצועה מתבלה יותר מהם בגלל השימוש בתנאים מאבקים והעומסים שהיא צריכה לעמוד בהם.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לפני 4 דקות, איציק נ. כתב:

יש חשש שהרצועה מתבלה יותר מהם בגלל השימוש בתנאים מאבקים והעומסים שהיא צריכה לעמוד בהם

איציק יש לך מידע, מדוע הם בכל זאת הכניסו לריקול גלגלות של קרנק, קאמשאפט ומשאבת הזרקה? 

פורסם
לפני 7 דקות, איציק נ. כתב:

תקלה מוכרת במיכל אוריאה

תקלה מוכרת שרלוונטית למנוע שבקקטוס - תשובה ספציפית לשאלה ספציפית (הקקטוס שווקה עם המנוע הספציפי הזה). בריקול הזה החליפו את הגלגלות, אז מכאן ההנחה שבהם הבעיה. אחרת, מדוע מחליפים אותם? (לא ציינתי שהרצועה נקרעת...)

פורסם
לפני 21 דקות, Buki כתב:

איציק יש לך מידע, מדוע הם בכל זאת הכניסו לריקול גלגלות של קרנק, קאמשאפט ומשאבת הזרקה? 

בשום מקום לא מצויין מדוע מחליפים אותם וגם אין לאף אחד מושג מה באמת ההבדל בין ה"ישן" ל "חדש", אבל מה שברור הוא שבכל המקורות כתוב באופן מפורש שמדובר בריקול למכוניות שנמצאות בסביבת עבודה מאובקת - וזה אומר שבמדינות אחרות שעובדים בתנאים פחות "מאובקים" אין שום בעיה עם ה"מבנה הנוכחי" של הגלגלות - מה שמעיד על כך שבסופו של יום, זה עובד טוב.

הימור:
לא מן הנמנע שהיצרן מנסה לעשות איזשהו שינוי (אולי בהרכב החומר של הגלגלות בשביל למנוע התפשטות, אולי במשקל, אולי ביכולת העברת החום שלהן ואולי גם במשהו שאין לנו באמת מושג לגביו) בשביל להפחית עומסים בסביבה הספציפית הזו. אבל עצם העובדה שבכל מקום אחר היצרן ממשיך עם אותה המערכת ללא שום שינוי, מעיד על משהו שהוא ספציפי לשוק שלנו, ונכון להיום (שהמנוע הזה משרת קשת עצומה של רכבים - ולא מאתמול) בטיפול שגרתי של המכוניות אין שום בעיה גורפת של רצועות שקורסות טרם זמנן. מקרים נדירים תמיד יהיו, אבל בין זה לבין להשליך על כולם - המרחק עצום.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 5 דקות, איציק נ. כתב:

אבל בין זה לבין להשליך על כולם - המרחק עצום.

שוב הקשקוש הזה - מי "השליך על כולם" ? בן אדם שאל שאלה על בעיות במנועים ששווקו בקקטוס (מעבר לבעיות הידועות במנוע 1.2 המוגדש) וקיבל תשובה מדוייקת, שכוללת גם את הבעיות במנוע ה-1.6HDI ששווק בקקטוס. 

• תוכן חדש...