Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1592 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכלל הסופרמיני היפניות פשוט עגלות וכאילו נבנו למדינות עולם שלישי או כקולנועיות לקחת לסופר

I10 i20 פיקאנטו עד לא מזמן היו עם מנוע 4 הילוכים (וחלקם 66 כס) ועכשיו עברו לרובוטי שלוקח לו מ0 ל100 כמו הלנסר החבוטה שלי.. והפלסטיקה שלהם נוראית והם מתנדנדות כמו ריקשות

וכמובן שהסבירות ביניהם נמכרות ביד שניה כאילו היו מי אמבטיה של בל דלפין

גם המיני לא דווקא הסופרמיני

• לא הבנתי... 1
  • תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעה, Mike808 כתב:

ה-1.5 הגיע רק לאחרונה בדגם שאחרי מתיחת הפנים. בגדול - אותו אוטו עם תא נוסעים קצת שונה ועדכוני אבזור קלים.

השינוי המבורך הוא בעיקר המעבר ממובילאיי למערכת מקורית.

וגם כמה שזכור לי ברמת הגימור הגבוהה של האיביזה מקבלים חיישנים מקוריים (אחוריים וקדמיים) ולא בהתקנה מקומית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אם היא תתייאש ותתפשר על הגודל, כפי שכתבו פה יש פורד פוקוס.

ואם (חס וחלילה) היא תתפשר על ג'יפון, אז יש גם את יונדאי קונה.

עם מנוע סופר-בריון, שיותר מהיר גם מהאיביזה 1.5 , וככל הנראה גם יהיה יותר נוח בתוך העיר ,מהאיביזה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

למה שהקונה תהיה יותר נוחה מהאיביזה בעיר? המתלים שלו גם קשיחים יחסית וגם המושבים שלו לא שיא הנוחות ועל כל זה גם לו יש גיר רובוטי.

פורסם

איביזה 1.5 מגיעה עם ג'אנט 18 מיותר שמשפיע על יכולת השיכוך שלה בעיר. היא לא נוחה במיוחד.

תא הנוסעים של הקונה מרגיש עני אפילו יותר מזה של האיביזה/ארונה, אבל המנוע באמת בריון. רמת האבזור נאותה בשני הדגמים הבכירים, ביתר דיי בסיסי.

המחיר של האיביזה 1.5 מאוד אטרקטיבי בעיני ומצליח להפוך את החסרונות שלה לנסבלים. ארונה היא חבילה מאוזנת יותר אבל פער המחיר בגרסאות ה-1.5 עומד על סביבות 10K אחרי שמפחיתים את ההנחה על היעדר מערכת לניטור שטחים מתים, ומי שלא צריך את המרווח ומוכן להתמודד עם נוחות הנסיעה הנחותה יכול להסתפק באיביזה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

כמו שכתבו כאן - מאזדה 2 היא רכב זריז מאוד. החסרון שלה הוא שמדובר על רכב ישן עם מתיחת פנים מינורית מלפני כמה שנים.

פורסם
לפני שעתיים, Mike808 כתב:

איביזה 1.5 מגיעה עם ג'אנט 18 מיותר שמשפיע על יכולת השיכוך שלה בעיר. היא לא נוחה במיוחד.

תא הנוסעים של הקונה מרגיש עני אפילו יותר מזה של האיביזה/ארונה, אבל המנוע באמת בריון. רמת האבזור נאותה בשני הדגמים הבכירים, ביתר דיי בסיסי.

המחיר של האיביזה 1.5 מאוד אטרקטיבי בעיני ומצליח להפוך את החסרונות שלה לנסבלים. ארונה היא חבילה מאוזנת יותר אבל פער המחיר בגרסאות ה-1.5 עומד על סביבות 10K אחרי שמפחיתים את ההנחה על היעדר מערכת לניטור שטחים מתים, ומי שלא צריך את המרווח ומוכן להתמודד עם נוחות הנסיעה הנחותה יכול להסתפק באיביזה.

נוחות זה עניין סובייקטיבי.

אני אישית לא הרגשתי הבדלים בנסיעה בין הFR 1.0 ל1.5 (ג׳אנט 17 מול 18 בהתאמה) ועם שתייהן עשיתי את אותו מסלול של כביש מהיר משובש ורחוב עם באמפרים מוגזמים בהחלט (מי שמכיר את שכונת פרס נובל בראשון, יודע על מה אני מדבר).

הרבה אמרו לי (גם כמעט כל כתבה שקראתי) שהרכב לא נוח, לי היה בסדר גמור, אולי חוסר הנוחות יגיע עם הזמן? אין לי מושג.

פורסם
לפני 12 שעות, yoav911gt2 כתב:

למה שהקונה תהיה יותר נוחה מהאיביזה בעיר? המתלים שלו גם קשיחים יחסית וגם המושבים שלו לא שיא הנוחות ועל כל זה גם לו יש גיר רובוטי.

ולאיביזה איזה גיר יש בדיוק?

גם רובוטי!

אבל שניהם מגיעים בגירסה הדו מצמדית ולשניהם הגיר פועל ללא דופי

פורסם

הקונה אכן חזקה בטירוף. נותנת יכולות עקיפה מרשימות וזה מורגש מאוד. הגיר מאוד נוח, כמעט ולא נתקלתי ברעידות בשום מהירות.

לדעתי אכן צמיגים קצת יותר קטנים היו עדיפים לשיכוך מהמורות אבל לא משהו קריטי.

מה חסר בתא הנוסעים?

פורסם

חוסר הנוחות של האיביזה בולט בעיקר בנסיעה מעל בורות. בור רציני בכביש מהיר גורם לחבטה רצינית ולא נעימה. בג'אנט 17 המצב יותר טוב והאחיזה מספקת, היא גם פחות רועשת עם ג'אנט 17, כך שמבחינתי ה-18 מיותר.

הגיר הרובוטי של פולקסווגן קצת יותר מהיר משל יונדאי, העברות חלקות ופחות מורגשות, בעיקר בעיר.

לדגמי בסיס של הקונה יש ג'אנט 17, ליתר 18.

בתא הנוסעים חסר המסך הגדול שנראה הרבה יותר טוב, קצת פלסטיק רך או צבעוני, הכל שחור ומשמים, ממש דומה ליונדאי i30 הבסיסית 2009 שהייתה לי. מלבד זה הוא באמת אוטו דיי מגניב וחזק מאוד.

פורסם

כנראה יש לנו טעם שונה, לי ממש לא חסר משהו בתא הנוסעים.

מבחינת הילוכים -  בהשוואה לDSG של הפולו 2012 שהיתה לי הקונה עדיפה. לא יודע איך היא בהשוואה לDSG של היום.

פורסם
בתאריך 16.2.2022 בשעה 00:38, Fazer כתב:

ה לא מדויק: זמן המתנה ארוך היינו יכולים לספוג - אבל מלבד לובינסקי לאף יבואן אחר אין את השילוב מנוע חזק + מפואר, גם לא ב"זמן המתנה ארוך".

אמא שלך דומה לאמא שלי. הויתור על ג'יפון הוא נכון. מדובר ברכבים שהעונש שאתה משלם על הגובה והמשקל שלהם לא מתרגם לנוחות התיאורטית של רכב גבוה יותר.

אבא שלי לימד אותי: בוחרים מאופציות שיש לא מאופציות שאין.

צריך להחליט על מה מוותרים, על ההתלהבות על האינטואיציה או על הסיגמנט או על החדש.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...