Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתוך תגובה בשרשור אחר:

בתאריך 19.9.2021 בשעה 13:43, nev כתב:

רכשתי את הרכב שלי לקראת סוף הטסט שלו עם 128000 ק"מ. הבעלים הקודמים החזיק אותו קצת פחות משנה ומכר בטענה ש"הוא קיבל רכב מהעבודה". היה די להוט להפטר מהרכב.

חודש אחרי הקניה קבלתי חידוש טסט ושם היה כתוב שבטסט הקודם (לפני 2 בעלים) היה 177000 ק"מ! ברגע הראשון התעצבנתי על הרמאות.

אח"כ עשיתי קצת חושבים. הרכב היה מטופל היטב, עם היסטוריית טיפולים ענפה ממוסך מרכזי.

הרכב עשה בממוצע כל שנה 11000 ק"מ. בטסט של השנה קודם היה כתוב 106000 ק"מ והחשוב ביותר - היתה קבלה של טיפול ממוסך מורשה שבועיים לפני מועד הטסט עם 116000 ק"מ.

בפועל היו 2 אפשרויות - או שהנהג פתאום נסע 70000 בשנה במקום ה11 הרגילים + הדיח מוסך לשקר או שפשוט כתבו בטעות 177 במקום 117. עשיתי טלפונים למוסכים ווידאתי את אמינות הנתונים.

במכון הטסטים דאגו לרשום את הקילומטרז הנכון ונגמר הסיפור.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Buki כתב:

מכון רישוי זה גוף לבדיקת תקינות טכנית של כלי רכב. 

לא מתפקידם ולא בסמכותם לבצע אכיפה של זיופי ק"מ, הם רושמים את המספר שמופיע וזהו. 

אבל הסיבה שבגינה הוחלט לציין את הקילומטראז' ברשיון הרכב עם כל טסט היא מגמת זיוף הקילומטראז' (או שאולי אני טועה?)... לכל הפחות מצופה מהמערכת להתריע כשהערך המוזן נמוך יותר מקודמו בכדי לשלול טעות אנוש (הקלדה).

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם
לפני 39 דקות, ALÞћÃ כתב:

אבל הסיבה שבגינה הוחלט לציין את הקילומטראז' ברשיון הרכב עם כל טסט היא מגמת זיוף הקילומטראז'

אם היו רוצים לעשות את זה כמו שצריך, בטופס של הטסט היו מופיעים כל הרישומים של כל השנים, נגיד 10 שנים אחורה. כך אפשר היה לראות עקביות. 

נתון של שנה אחת לא עוזר בכלום. 

אני קונה רכב עם 300.000 ק"מ לפני טסט. מוריד ק"מ ל 150.000. הולך לטסט. בטסט רושמים 150.000. 

מוציא רישיון רכב חדש ומוכר את הרכב. בבקשה. הק"מ ברישיון תואם את הק"מ של האוטו...

• מבאס 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 8 שעות, Buki כתב:

אני קונה רכב עם 300.000 ק"מ לפני טסט. מוריד ק"מ ל 150.000. הולך לטסט. בטסט רושמים 150.000. 

עד כמה שאני מבין יש למכוני הרישוי מערכת שמתקשרת מול משרד הרישוי בצורה מקוונת - לא צריך שהמכון יבדוק את הרישומים. המערכת פשוט צריכה להוציא הודעה באדום בוהק - הק"מ שהוזן אינו תואם את הרשום במערכת. וזה לא משנה אם הרישום היה משנה שעברה או מלפני עשר שנים.

אם מגדילים את הראש אז אפשר גם להוסיף  הודעה (אבל בצהוב...) שאומרת שהק"מ שהוזן גבוה משמעותית מהק"מ הרשום - נא לבדוק שוב. וזאת למנוע טעות לצד השני.

פורסם

ואז בעל הרכב יגיד שהחליף לוח שעונים לאחד מפירוק וזה מה שיצא. 

ומה יעשה מכון רישוי? 

פורסם
לפני 12 דקות, Buki כתב:

ואז בעל הרכב יגיד שהחליף לוח שעונים לאחד מפירוק וזה מה שיצא. 

הכל פתיר עם רצון טוב מצד הרשויות.

החליף לוח שעונים - שיעלה אישור מתאים מצד המוסך המורשה והדבר יהיה רשום במשרד הרישוי.

בסופו של דבר, פתרון שנותן מענה ל-99.99% לא צריך להימנע ע"י מקרים של 0.01% (החלפת לוח שעונים).

פורסם

לא צריך שום אישור מוסך. לא צריך שום מערכת שמסמנת באדום שינוי כלפי מטה. לא צריך כלום מעבר למה שכבר קיים. רק להשתמש במה שקיים בצורה טובה יותר. 

רישום ק"מ בטסט מתבצע משנת 2010. 

מה שצריך זה בטופס רישיון רכב להדפיס את כל הרישומים שיש ולא רק שנה אחת אחורה. יש שם בטופס מספיק מקום ריק. 

ואז אפשר יהיה  לראות עקביות. 

סיוכי שמישהו 5 פעמים שינה ק"מ לפני טסט נמוך מאוד וזה יתן פתרון אומנם לא מושלם אבל הרבה יותר טוב ממה שקיים כעת. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הסיפור הזה מוכיח שכל העניין של רישום הקילומטרים מיותר.

מי שרוצה לרמות יכול בלי בעיה.

מי שנורמטיבי ורוצה למכור רכב וכתבו לו משהו אחר בטעות או שהחליף לוח שעונים, יכול להידפק.

אני מניח שכשיתחילו למסות שימוש ברכב לפי נסועה זה כבר לא יהיה כזה רישום בחאווה אלא יתחברו למחשב הרכב כדי להוציא את הנתונים או שטחייבו להתקין מונה מיוחד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מה זה לרשום ברשיון רכב יש כבר מחשבים רבותי

זו אמנם בשורה חדשה אבל נראה לי שהגיע הזמן שלמדינה שקוראת לעצמה סטארטאפ ניישן יהיה סינכרון בין המחשבים

(לא דרשתי סנכרון בין משרדי זה אין סיכוי בישראל)

הלוואי שיתחילו להשתמש סוף סוף בטכנולוגיה הכי פשוטה שיש

פורסם

בקיצור, אתם אומרים שאין ברירה אלא ללכת ל'מתאם לוחות מחוונים' שיתאים את הק"מ בלוח המחוונים לק"מ האמיתי שנרשם בטסט? 

• מצחיק 4

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

חברים

אי הסינכרון בין המערכות הוא פרי הבאושים של אותם לוביסטים שדואגים שיהיה לכם קשה לדעת,את ההסטוריה של הרכב שברצונכם לרכוש.

כפי שכתבתי בתחילת השרשור, ניתן לחזור למכון הרישוי והם מתקנים את הטעות במקום. היתה לי בעיה דומה עם רכב בן שלוש שנים שהיה צריך להכנס לטרייד-אין והק"מ ברשיון היה שגוי. חזרתי למכון חצי שנה אחרי הטסט, ועדכנו תוך 5 דקות.

ו-כן אפשר ללכת ל"מתאם לוחות מחוונים" שהוזכר בהודעה של @discoTD5 לבחור את הקילומטראז' המתאים לכם,  לחזור למכון הרישוי, ולבקש תיקון....

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...