Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה

אני עובד בתור מפתח תוכנה בחברת הייטק, משיקולים כלכליים אני לא לוקח רכב חברה(משכורת חודשית שלי היא 30k, אז זה מוריד בנטו, מקטין הפרשות וכו, דברים ידועים).

בקרוב אני מתחיל בנוסף גם עבודה מהצד בתור יועץ תוכנה בחברה בה עבדתי בעבר, מדובר על שעות בודדות בחודש

סגרתי עם החברה הזאת על משכורת של 3000 שח חודשי על הייעוץ, 

וחשבתי לעצמי,  למה לא לקחת מהם רכב חברה במקום ה3000 שח האלה - (שגם ככה בתיאום מס בסוף שנה לא ישאר לי מזה הרבה) ?

פשוט שיביאו לי תלוש עם שכר זעום (רק בשביל להוציא את הלוש), ושמה יהיה לי את השווי מס של הרכב שארצה,

ובעצם לא יהיה לי פגיעה בהפרשות מהפנסיה (של העבודה הראשית שלי), וגם לא ירד לי מהנטו (של העבודה הראשית), כי זה שני תלושים שונים לגמרי.

האם אני צודק בשיקול? מישו פעם נתקל במקרה כזה של משכורת עיקרית , ומשכורת צדדית שהיא בעצם רק הטבה (רכב) ומה המשמעות של זה?

תודה, מקווה שהייתי ברור בשאלה.

פורסם (נערך)

מבחינה מיסויית אין הבדל, מדרגת המס שלך היא 35%, וכשתעשה תיאום מס המעסיק החדש יקבל הוראה לנכות לך מס בשיעור של 35%.

אם תיקח רכב, אני מניח שזה יבוא במקום 3,000 השכר. מה שאומר שאתה תצטרך לשלם למעסיק שלך את השווי מס ויהיה לך תלוש שלילי. לדוגמה:
אופציה 1 ללא רכב: שכר 3,000 ברוטו. נטו שכר 1,590.   החישוב הוא ((0.12+0.35)1-)*3000, לא התייחסתי פה להפרשות סוציאליות.

אופציה 2 רכב: שכר 0 ברוטו, שווי רכב למס נניח 3,500,   נטו לתשלום מס 1,645.   החישוב (0.12+0.35)3500

כלומר באופציה 2 אתה תצטרך לשלם למעסיק השני שלך כל חודש 1,645 שזה רכיב המס בגין הטבת הרכב שקיבלת.
הרכב עולה לך בפועל : 3,235  (1,590 שכר שהפסדת באופציה 1 + 1,645 תשלום מס בגין שווי שימוש)

אם שווה לך לשלם 3,235 על רכב אז לך על זה.
שים לב שבחרתי רכב ממוצע ששווי המס שלו 3,500 רק לשם הדוגמה. רכב יקר/ זול יותר - ישפיע בהתאם.

עריכה אחרונה על ידי דור--
פורסם (נערך)

לפות"ש

התשובה היא: לא

רכב חברה = שווי למס

עריכה אחרונה על ידי avargel
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

תגיע למצב שלחברה השנייה הם לא משלמים לך ואתה חייב מלא מיסים, אתה תיהיה במינוס משכורת 

mazda2 2008-> אצלי מ2017 ->עדיין אצל ההורים עם מעל ל200KKM
civic 2016 1.8-> נמכרה ->  שודרגה בשביל קצת יותר כח 

A1 192HP  2016 Sport 1.8T ->  נמכרה -> החזקתי חצי שנה נמכרה בשביל קצת יותר מרחב פנים.

A3 2.0T 190HP 2018 -> נוכחת חיה ובועטת.

פורסם

מה זה אומר להיות במינוס במשכורת? זה אומר שאני אשכרה אצטרך לשלם למעסיק השני שלי כסף?
ואם אני מגיע להסדר איתם שאני לא משלם להם, הם יספגו את המס הזה, אני רוצה מהם רכב וזהו ,(נגיד וזה יקרה, יש מצב שאם אתעקש אז יקרה כי הם רוצים אותי) - מה אז ההשלכות?

תודה על העזרה חבר׳ה.!

פורסם

הם לא חכולים "לספוג את המס" - אתה חייב לשלם אותו. מה שהמעסיק יכו לעשות בוא "לגלם" את המס, כלומר לשלם לך שכר יותר גבוה, כך שאחרי חישוב מעודכן השכר יתקזז עם המס. אין לי הידע לחשב זאת, אבל במקרה כזה תעלה למעסיק הרבה מעבר ל-3000 ש"ח שעליהם סיכמת.

דרך אגב - בהנחה שתהיה במעמד שכיר יהיה עליך להציג למעסיק החדש "תיאום מס" שלפיו ינוכו לך מיסים, וזה יהיה לפחות 35%. תוסיף לזה גם בט"ל ומס בריאות ותשאר עם איזה 1600 ש"ח נטו, לפני הורדות סוציאליות (אם יהיו).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ההסתכלות על המס היא שנתית וביחס לכל ההכנסות באותה שנה. אתה יכול לעבוד אצל כמה מעסיקים שתרצה, בסוף השנה הכנסת 30 + הטבת רכב כפול 12? על זה תשלם מס לפי המדרגה שתימצא בה

מיצובישי כריזמה 98 -> מאזדה 3 2008 -> סוזוקי SX4 2013 -> מיצובישי אטראז׳ 2015 -> קיה ספורטאז׳ 2012

מתנדב בחלפים - סיוע בהזמנת חלקי חילוף לרכב מחו״ל

פורסם

מעבר לכל מה שנכתב - בדקת אם זה בכלל אפשרי?  קשה לי להאמין שחברה שתעבוד בה מספר שעות בודדות בחודש תסכים לתת לך רכב צמוד.

• רעיון טוב! 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

@motior - כן, הם הסכימו, הם מאוד רצו אותי כי אני מכיר את החברה ואת המערכות שלה מבפנים, לכן לא היה אכפת להם לתת לי, זה עדיף להם מאשר מישו חיצוני שבא ולא מכיר באמת את הקוד והשיטה וכו.

אם אני מצליח לשכנע אותם נגיד לתת לי משכורת של 1500 שח + פלוס רכב (נגיד שווי מס של 3000 שח) , מה ההשלכות של זה במקרה כזה? 

פורסם

ומשכורת מינוס זה אומר שחוץ ממס על הרכב שאשלם בתיאום מס, גם אצטרך לשלם למעסיק? 

אני רוצה להגיע למצב שלמעסיק שלי אני לא משלם כלום, אני מקבל ממנו רק רכב בלי כסף, ובתיאום מס משלם על השווי רכב הזה. 

פורסם

כמו שנאמר, זה לא משנה על כמה מעסיקים המשכורת מתחלקת.

אם אתה רוצה רכב חברה קח רכב אצל המעסיק שיתן לך את התנאים היותר טובים (רכב יותר טוב או יותר זול) ושלם את המס אצלו. אם זה אצל המעסיק השני אתה תצטרך לסכם איתו משכורת שתכסה את עלות הרכב ותשאיר כמה שקלים. מבחינתו יש לך עלות כוללת ולא אכפת לו אם לקחת רכב, קיבלת ארוחות גורמה וטיולים לחול או באת עם אופניים חשמליות ושחית לאיטליה ולקחת את כל הכסף הביתה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

3000 ש"ח לא מצדיקים רכב אצל אף אחד מהמעסיקים, אצל הראשי הם לא יכסו את הפגיעה בנטו ובהפרשות ואצל המשני, כמו שרשמו, הם אפילו לא יכסו את הרכב לפני דלק.

פורסם

אופציה נוספת (קצת ב"תחום האפור"):
אם אפשרי מבחינתך רכב מסחרי (צריך לבדוק בדיוק דגמים. מה שאני מכיר בוודאות - סילברדו/ ראם/ F350) וגם שהרכב יהיה בסופש בתוך החניה של החברה (בתוך השטח שעליו החברה משלמת ארנונה) - הרכב יוכר כ"רכב עבודה" ואז המיסוי עליו נמוך בהרבה, וזה יכול להשתלם גם לך וגם למעסיק 2 שלך.
אם זו אופציה מבחינתך - שווה בדיקה.

• תוכן חדש...