Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה לכל העונים

לאחר התייעצות עם יועץ מס, ככל הנראה אלך לכיוון של פתיחת עסק עצמאי, ככה המס יהיה יותר נמוך וגם יהיה אפשר לגלגל הוצאות מוכרות וכו׳, 
אז אוותר על הרכב מהמעסיק השני, וכבר כנראה אעשה ליסינג בצורה פרטית.

פורסם

מציע להתייעץ גם עם עו"ד.

עם כל הכבוד ליועץ המס הוא יודע להגיד לך כמה מס תחסוך אבל לא מה תשלם עבורו (סתם לדוגמא, אין לך הודעה מוקדמת כי אתה ספק ולא עובד, אפשר לא לשלם לך בזמן כי זו לא הלנת שכר, תנאים סוציאליים וביטוחים שתצטרך לעשות לבד וכו').

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

גם כעצמאי מה שתוכל "להעיס" על המס די מוגבל, וזה כולל את הוצאות הרכב (בתלות בתחום העיסוק, שעליו לא סיפרת לנו). אני מסופק האם בשביל 3000 ש"ח בחודש יש טעם להתעסק עם רשויות המס ולשלם לרו"ח\יועץ מס. לפני שאתה מתחיל בתהליך בדוק מול יועץ המס כמה צפוי להשאר בידך בסופו של דבר. רמז - פרוטות (כמובן בתלות במדרגת המס שאליה מביא אותך המעסיק העיקרי).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 16 שעות, G-רפי כתב:

אופציה נוספת (קצת ב"תחום האפור"):
אם אפשרי מבחינתך רכב מסחרי (צריך לבדוק בדיוק דגמים. מה שאני מכיר בוודאות - סילברדו/ ראם/ F350) וגם שהרכב יהיה בסופש בתוך החניה של החברה (בתוך השטח שעליו החברה משלמת ארנונה) - הרכב יוכר כ"רכב עבודה" ואז המיסוי עליו נמוך בהרבה, וזה יכול להשתלם גם לך וגם למעסיק 2 שלך.
אם זו אופציה מבחינתך - שווה בדיקה.

זה לא תחום אפור, זה שחור. עם מס ההכנסה לא מתעסקים, תשאל את אל קאפונה. מי שחושב שרשות המיסים תקנה את הסיפור על מפתח תוכנה שיש לו טנדר גדול כרכב עבודה מוזמן לקנות ממני את גשר הירקון במחיר מציאה.

• מצחיק 2
פורסם
לפני 18 שעות, elikoko כתב:

תודה לכל העונים

לאחר התייעצות עם יועץ מס, ככל הנראה אלך לכיוון של פתיחת עסק עצמאי

מאוד לא ממליץ.

הרבה הרבה יותר פשוט להתנהל בתור שכיר ב-2 מקומות בו זמנית מאשר שילוב של שכיר ועצמאי.

בלי להיכנס לפרטים, יהיו כל מיני הפרשות והשלמות וחגיגות שלמות של תיאומים. בזבוז זמן משווע.

בכלל, איך שהמערכת בנויה פה, המצב הכי גרוע זה להיות בו זמנית שכיר ועצמאי. לאור העובדה שאתה מייעץ רק עבור מעסיק/לקוח יחיד, אני ממליץ להישאר במערכת שבנו לך. הכי נוח, אפס התעסקות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

@hans - אבל אם היועץ מס עושה לי את כל הכאב ראש והניירת, לוקח לי כמה מאות שקלים בודדות בחודש, זה עדיין לא שווה את זה? מה זה ידרוש ממני?

פורסם

קודם כל כשאתה מדבר על 3000 ברוטו הכמה מאות שקלים זה אחוז מאוד נכבד מהנטו.

ועדיין אחרי שהוא עושה את הכל אתה עדיין זה שתשלם את הכל. אתה עלול למצוא את עצמך עובד בשביל כמה מאות שקלים בחודש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם המטרה שלך זה לקבל מהם רכב אז תעשה ליסנג פרטי (תסתכל ב HTZOON) ותחשב כמה כסף נטו לבקש מהם שיסגור את העלות של הליסנג הפרטי.

• רעיון טוב! 1

טסלה 3 2022

פורסם
בתאריך 15.2.2022 בשעה 09:14, elikoko כתב:

@hans - אבל אם היועץ מס עושה לי את כל הכאב ראש והניירת, לוקח לי כמה מאות שקלים בודדות בחודש, זה עדיין לא שווה את זה? מה זה ידרוש ממני?

עןסק פטור או עוסק מורשה?
אם עוסק פטור, אז על מה מאות שקלים בחודש? 
דו"ח שנתי עולה סביב 1,000 - 1,500 ש"ח. וזהו. מעבר לזה אתה פטור מדיווחים דו חודשיים למע"מ. 
צריך להוציא פנקס קבלות, לשמור אותם, ובסוף שנה להגיש אותם + טופס 106 מהמעסיק שלך (במקום הראשון) לרו"ח/יועץ מס.
לא נדרשים שום דיווחים אחרים במהלך השנה. (למעט הצהרת הון בפתיחת העסק, תבדוק מה העלויות) 
אם יש לך סבלנות קצת ויכולת להתעסק עם מספרים והנחיות, תוכל להגיש בעצמך את הדו"ח השנתי ואת הצהרת ההון באופן מקוון באתר רשות המיסים ללא עלות.

פורסם

מבחינת מס אין הבדל.

מבחינת ההפרשות אתה עשוי להרוויח.

אני אמנם רואה חשבון אבל לא מתעסק במיסים, לדעתי אפשר לפחות להרוויח את ההרעה בהפרשות.

אבל אתה צריך להתייעץ עם מישהו מיקצועי בשביל זה.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

עוסק מורשה מזדכה אם מדובר ברכב לצורך העסק. אחרת מדובר ב-25% מההוצאות, והדלק חייב להיות עם דלקן. להיות עוסק מורשה זה בלבול מוח ברמה מסויימת. אם בעבודה העיקרית פות"ש במס שולי גבוה לא כדאי לו בכלל לעבוד בעבודה נוספת, וכעצמאי עוד פחות (בגלל ההוצאות הנלוות).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

קודם כל, אל תחפש המלצה בנושא מס בפורום שהוא על רכבים. לזה יש אנשי מקצוע במיסוי שיכולים להסביר לך. 

הרבה אנשים אמרו כאן כבר - מס בנוי בצורה כזאת (למעט בע"מ) - שלא משנה איזה שילוב תעשה, תשלם את אותו מס הדרגתי: 

- 30 אלף ש''ח שלך * 12 ועוד 3 אלף ש''ח במקום שני + שווי מס שהוא 2.8% או משהו כזה על עלות רכב חדש = סכום שממנו יורידו לך מיסים כיאלו את כל הסכום הייתה לוקח באותו מקום.

- רו''ח מסודר כנראה לא ינהל לך תיק של 3000 ש''ח בחודש, במיוחד שהוא יודע שיש פה איזה קומבינה עם אוטו, לי זה מרגיש "פיקטיבי", חיפוש של הטבת מס. וזה בסוף יעלה - בדוח שנתי יראו שחברה לא רווחית ויראו שילוב של שווי מס ששווה למחזור = עלולים לשאול אותך שאלות. 

- אני בספק אם אתה יכול לפתוח עוסק מורשה לזה - מחזור נמוך מאד, בהגשה של פתיחת תיקים אתה כמובן יכול להגיד שמחזר שלך הוא מעל 100K, אבל הוא למעשה 36K ועוד פעם זה מסירת מידע לא אמין מראש

- פתיחה של עוסק פטור - מצד אחד זה נופל בסכומים (כרגע שם את הרכב בצד), אבל מעסיק 2 שלך לא יקבל קיזוז מס תשומות (מע"מ) - הם בדרך כלל עובדים עם מורשים, עוסקים פטורים פחות עובדים עם ENTERPRISE.

- מישהו פה כתב "תיקח RAM או רכב מעל X טון". שווי רכב הוא % קבוע מעלות שלו כרכב חדש סביב 230 אלף ש''ח, שווי מס שלו 6500 ש''ח לחודש. 6500 + שכר שלך 3000 = 9500 ש''ח ומזה תשלם מס בSCALE שנתי. 

- רכב מוכר כהוצאה 45% מס ו 2\3 מע''מ. במקרה של ליסינג אתה לא מתדלק (אם זה תפעולי) ולא עושה טיפולים\ביטוחים, הכל אמור להיות כלול. לא חייב דלקן כמו שכתבו פה, הגשה של חשבוניות לרו''ח הוא כבר מטפל יחסית מה שמגיע לפי חוק. כנ''ל חניות, ביטוחים, רישוי והכל. אם זה רכב פרטי שהוא רשום על עסק.

- עלות עסק מורשה סביב 250 ש''ח לחודש, דוח שנתי סביב אלף ומשהו, הצהרת הון (שתגיע, אל תדאג) עוד אלף ומשהו והרבה, הרבה זמן שלך. בפטור אולי זה פחות, וכתבו לך פה "תעשה לבד". כמו שאתה עושה פיתוח וDBA שלך מרים לך מונגו, גם כאן - תן לאנשי מקצוע לטפל לך בטפסים. אם תשכח משהו - תדע על זה כבר עם ריבית. חבל. 

- אל תשכח - זמן - אתה צריך להביא מסמכים פעם בשנה, אם אתה נשוי, גם של האישה,  לעשות תיאום, להסוף קבלות\הוצאות וכד'. למרות שהיום הרבה דברים עושים בדיגיטל, אבל להחזיק עסק בשביל אוטו... זה נראה לי לא חכם, במיוחד ששכר שלך גבוהה, תיקח את האוטו, תהנה, או תרוויח יותר כשכיר:)

אם כבר - תרצה להפוך להיות פרילנס - תעבוד עם 2 החברות כפרילנס, מסודר, תפתח תיקים, תישב עם רו''ח, תפריש אתה לפנסיה\קרן\ביטוחים, הוצאות רכב וכד' לפי החוק - תראה אולי זה אכן מתאים לך. 

שורה תחתונה - לא משחקים עם מס, משלמים מס אם רוצים רכב, ולא עושים קומבינות ומחפשים הטבות מס איפה שאין, כי בשניה רואים את הכיוון ובדרך כלל בסוף, זה משתלם פחות. 

ראיתי גם שכתבת "ליסינג" - זה אבל לדעתי עוד פחות משתלם. ליסינג אתה משלם מהנטו שלך, בליסינג (אם הוא לא תפעולי) - דלק\ביטוחים עליך. ואם זה תפעולי מחירים שם (בנטו מבחינתך) הם 3000+ ... אז למה זה יותר משתלם מאשר לקחת רכב בעבודה בולשלם פחות בנטו בשורה תחתונה? ואם זה על עסק אז רק 45% יוקר לך

עריכה אחרונה על ידי lavender-axile
פורסם

מתנצל על הטעות שלי בעניין הדלקן - היתה כוונה להכניס את החובה מנובמבר 2021, מתברר כי רשויות המס ירדו מזה שבוע קודם.

• תוכן חדש...