רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,614 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 33 עוקבים
- 56 תגובות
- 11 אלף צפיות
היי, היום הייתי באיכילוב. בדרך כלל אני מצלם את מקום החניה כולל מספר שורה וקומה. היום שחכתי לעשות זאת. למזלי, הנהלת החניון חשבה מראש על מקרים דומים - בקומה - 1 ישנה עמדה ממוחשבת בה מזינים את מספר הרכב ומקבלים תמונה כולל מיקום. האם ישנו התקן כלשהו שניתן למקם ברכב שיעזור לאתר את הרכב במקרה ושוכחים לצלם אותו? נ. ב לקח לי כשעה לאתר את הרכב מאוד לא נעים, לא נורא.
הודעה אחרונה מאת neorus, -
-
- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, ברכב חדש קיה ספורטאז' דגם אורבן אין שם קודן. רציתי לשאול האם ככה זה בכל דגמי הספורטאז' או אפשר היה לבקש והיה מוסיפים (הם כן התקינו איתוראן ללא תוספת ולדבריהם זה בא לכסות על זה שאין קודן), אשמח לתגובות. תודה
הודעה אחרונה מאת motior, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אוןקטביה פלאג-אין נרשמה במאגר הדגמים של משרד התחבורה. זה לא חדש, כבר נרשמו (ונמכרו) דגמים כאלה בעבר, אף כולם הסתכמו בייבוא של מכוניות בודדות בייבוא מקביל. הפעם מי שרשם הוא היבואן הרשמי, ובמחיר מעניין בהחלט. השאלה היא אם הוא יביא כמות, או רק אחת או שתיים לתקינה/טעימה/הדגמה. הנתונים: נפח מנוע 1395 סמ"ק 0-100 שניות: 7.7 שניות. הספק: 204 כ"ס. רמת גימור: AMBITION מערכות בטיחות: מקוריות ללא זיהוי בשטח מת. מחיר: 173990 ש"ח
הודעה אחרונה מאת PriceDevil, -
באוצר מבקשים לבטל את הנחת הערך הצבור שקיימת ברב-קו ומעניקה 20% הנחה לכל מי שרוכש ערך צבור. מדובר על התיקרות משמעותית של התחבורה ציבורית, באמת שאני לא מבין את ההיגיון, במקום לעודד שימוש בתח"צ, יורים בשכבה הכי חלשה. מקור: https://rotter.net/forum/scoops1/709634.shtml https://www.calcalist.co.il/local_news/article/h1a3sjgyf
הודעה אחרונה מאת race driver, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 790 צפיות
השפריצר מים לפנסים הקדמיים (תמונה) בעיקרון צריך רק את הכיסוי של הפריט אבל יתקבל גם כל החלק אם יש
הודעה אחרונה מאת דותןן, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
מעניין, חוץ מההבדלים החיצוניים הלא גדולים. בנוסף, האם הראפיד עדיין משווקת בכלל?
הודעה אחרונה מאת mottis, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 25 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
ב-90% מהמקרים כשאני רואה קטנוע על הכביש, יש לו אור אחד אף על פי שנראה שיש שתי נורות בפנס (לעיתים אפילו הפנס עצמו מחולק לשני חלקים). יצא לי גם לא פעם לראות אפילו שוטר על כלי יותר רציני (אופנוע) גם עם פנס אחד כאשר בוודאות יש שניים. ברוב הרכבים, הגישה לא הכי נוחה להחליף נורה, אז אני מצפה שנהג קטנוע יוכל להחליף נורה ב-3 שניות אם זה אכן המצב. האם זה קשור לעובדה שמי שנוהג בקטנועים הם בדרך כלל צעירים שלא אכפת להם מהכלי, או שמא יש בעיה רחבה יותר שאני אישית לא מכיר?
הודעה אחרונה מאת nev, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום אחרי שראיתי את המחירים של שכפול וקידוד מפתח בארץ, מצאתי מוכר באמזון שמציע מפתח זהה בעלות נמוכה משמעותית מעל 50 אחוז פחות. ולצורך השלמת הרכישה והתאמה נכונה המוכר שואל מה סוג השבב והתדר, Dear What is your key chip type and frequency? אין לי מושג כיצד לבדוק זאת, אולי מישהו יכול לעזור בבקשה. המפתח הוא של רנו פלואנס משנת 2013 כמו בתמונה. תודה מראש.
מה פה קורה פה? 1 2
מאת dani666-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 19 תגובות
- 4 אלף צפיות
מה השקט הזה?
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
-
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום ערב טוב מישהו יודע לומר מה אומר הסימון בלוח שעונים? זאת לא נורת אזהרה ובספר רכב לא מצאתי התייחסות לזה
הודעה אחרונה מאת Jago, -
מצלמה proof
מאת CAPOBOSS- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 4 אלף צפיות
מה עלויות ואם באמת שווה את השקעה ? האמת נמאס לי שכל פעם נותנים לי מכה ברכב ובורחים משאירים סימנים בדלתות וכדומה סבל רציני במיוחד לאחד שמפריע לו כל דבר קטן ברכב ,האם יש על המלצה גם על מצלמה יותר טובה?
הודעה אחרונה מאת FiS, -
היי חברים אני גר בבלוק מסודר עם חניות ומספרים שרשומים שזה חניה פרטית לכל דייר ולפעמים בחוצפה אנשים מחנים לי בחנייה התקשרתי למשטרה שיגידו לאדם לפנות את הרכב אמרו לי שזה לא קשור אליהם תתקשר למוקד עירוני,התקשרתי למוקד אמרה צריך לפתוח פנייה (ואני רוצה שכרגע יצרו קשר עם הבנאדם שיזיז את הרכב) למי אני פונה? מה אתם עושים במקרה הזה?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום אבא שלי מגיע לו תג חניה לנכה כי הוא עיוור לאחרונה רשמנו את האוטו שלי אני הבת שלו ו קיבלנו את התג החדש בדואר יש רק כמה שאלות 1-שמעתי שמותר לחנות בכחול לבן בלי לשלם אנחנו בירושלים האם גם בירושלים מותר ? 2-האם יש זמן מוגבל לכמה זמן מותר לחנות בכחול לבן עם תג חניה לנכה ? למשל לחנות יומים או 3 בלי להזיז את הרכב ? 3-אם אבא שלי לא היה ברכב ואני חניתי בכחול לבן זה בסדר ? תודה
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 23 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם מישו יודע מה שה הדבר הזה ? בצד הנוסע בקצה הדשבורד ליד השמשה יוצא הדבר הצהוב הזה שנראה כמו ספוג האם תקין אן ניתן לתיקון?
הודעה אחרונה מאת Jago, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי יש לי יונדאי וולסטר שנת 2012 והיום במהלך הנסיעה נדלק לי נורת מנוע והרכב התחיל לרעוד ממש חזק מישהו יודע מה זה?
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אם לרכב שאני מוכר צריך להיגמר ה"טסט" בעוד כ-10 ימים, ואני מוכר אותו לפני תשלום אגרת הרישוי וביצוע הטסט. האם בזמן העברת בעלות על הרכב בדואר ידרשו ממני לבצע את תשלום אגרת הרישוי לפני ביצוע העברת הבעלות על הרכב? האם ישנה חסימה בהעברת הבעלות אם לא בוצעו התשלום והמבחן השנתי (טסט)? תודה
הודעה אחרונה מאת Be roo, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
בחניון שלנו קיבולת החשמל 400 אמפר. החלטנו שלאור צרכני החשמל בחניון - מפוחים, משאבות וכול', נתיר הקמת עמדות ב - 250 אמפר בלבד כשהעודף יישאר לצרכי מערכות הבניין בחניון. מעבר לכך, כבר נבצע התקנה מסודרת ע"י חברה עם מערכת ניהול עומסים. אם דייר מבקש להקים עמדת הטענה לרכב חשמלי - האם אפשר לדרוש ממנו שיביא מסמך על צריכת החשמל של הרכב בזמן הטענה גם באמפר? או שצריכת החשמל של רכב חשמלי מחושבת בסוג אחר של צריכה?
הודעה אחרונה מאת רוברטמלכין, -
-
להלן הסיפור כביש בגין בירושלים. לכיוון עטרות\מודיעין. יש פקקון של 5-7 דקות להיכנס מבגין למחלף בן ציון. השוטר עמד עם טוסטוס בצומת. כל מי שנדחף השוטר לא נתן לו קנס כספי. נתן לו שיעור שבטוח יעזור, שלח אותו לחזור לנתיב השמאלי. אז מה יקרה עכשיו? אם הנהג הסורר ימשיך ישר בכדי להתפרסס במחלף הבא הוא יכנס לפקק גדול של איזור תעשיה עטרות. אם יחליט לקחת שמאלה ולחזור לבגין דרום, הוא יכנס לפקק ענק של כל הכניסה לעיר. כך או כך ניסיון לחסוך 7 דקות בפקק יעלו לנהג הסורר במעל ל40 דקות של פקקים. ככה צריך. עזבו אותכם קנס כספי. קנס של דקות יקרות לחזור הביתה או להגיע לאיזה לקוח עצבני וזועף, שווה הרבה יותר
הודעה אחרונה מאת nev, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שאלה : אני יכול לראות כמה הרכב נטען בלי להיות ליד הרכב או ליד המטען ? הרכב מרצדס EQA 250 מטען EV Meter מחובר לרשת wi fi
הודעה אחרונה מאת eladts, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מתוך כתבה של אודי עציון במוסף ממון של ידיעות אחרונות. "חברות הביטוח יחויבו לממן כיול של מערכות בטיחות, כמו מובילאיי, לאחר התקנה מחודשת בעקבות החלפת שמשה, פגוש או נזקים אחרים" עד היום הייתה פירצה בתקנות, כי השמשות הוחלפו ע"י ביטוח שמשות שהיה בנוסף לפוליסה עצמה, ולא חל עליהם הנושא של החזרת המצב לקדמותו. הממונה על הביטוח קבע כי כל מוצר ביטוחי חייב להמכר רק כחלק מהפוליסה. מצלמה או חיישנים שלא מכויילים כראוי על השמשה החדשה, יכולים לגרום להתראות שווא ולבלימה שלא לצורך. התקנה תכנס לתוקף במחצית השנה.
הודעה אחרונה מאת student, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לפני מספר ימים הייתי בחנות לאביזרי רכב, והציעו לי כרית גרגרים לספיגת אדים. רציתי לשאול האם מישהו מכיר את הנושא/ התנסה במוצר כזה. קישור למוצר דומה שראיתי בגוגל (כמדומני שהציעו לי מוצר של חברת בוש, אך אינני בטוח בכך) : https://www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa=L&ai=DChcSEwiryvPDtdH2AhUBuncKHQPZBEwYABAJGgJlZg&ae=2&ohost=www.google.com&cid=CAASJeRojCggzCrpVJeVbrqQITjyK4gaqcgL9TLJX6-CehttdIXLVeU&sig=AOD64_2DC9X0skx2wzQOoZJaHtasP8aYeQ&ctype=5&q=&ved=2ahUKEwiQx-3DtdH2AhXoyYUKHb4MCe04ChD1oAJ6BAgBEEA&adurl= (אני מקווה שהקישור תקין, מאחר ואני במחשב עבודה, ויש חסימה על הקישור לאתר המכירה עצמו)
הודעה אחרונה מאת guya72, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי מתכוון לקנות וולוו S60 איך מבחינה תקציבית מתלבט אם לקנות אותה בגרסת הt4 או ה t5 בגלל שאלו מנועים וגירים של פורד.. אשמח לשמוע כמה אמין הגיר והמנוע הנל ואם יש עוד הבדלים כמו אחיזה כביש ומתלים או שההבדלים הם רק בגיר והמנוע.. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Omerikoo, -
-
בהמשך ישיר להיסטוריה של המקום כבית ז**ות אחד גדול, מישהו חשב שזה לגיטימי לקחת 150 ש"ח על חניה של פחות מארבע שעות. חניון מוזנח וגועלי באחד המקומות הכי מוזנחים וגועליים בתל אביב (בתחרות צמודה עם התחנה המרכזית), שמרשה לעצמו לקנוס כל אדם שלא שם לב למחירון הפצפון בכניסה. מה המחירים הכי הזויים שראיתם בחניונים?
הודעה אחרונה מאת ידני, -
-
- אחראי פורום
- 16 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
היי כולם, סיפורי בתמציתיות מתחיל ביום חמישי האחרון, שעות ערב על כביש 4 בין אשקלון לאשדוד. רכב לפנים בולם בחוזקה מסיבה שאינה ברורה. אני, לאחריו, בולם גם כן בחוזקה. הרכב שהיה מאחוריי לא שמר מרחק ונכנס בי וגרר אותי לרכב לפנים. כתוצאה מכך נוצרה תאונת שרשרת מאחוריי של כ-5 רכבים סה"כ. הנהג הפוגע מאחוריי אשם כמובן. הבוקר, התקשרו מהמוסך של כלמוביל וביקשו את האישור שלי לתיקון. הנזק, מוערך באזור ה-45 אלף ש"ח (אלוהים יודע למה, המצב לא כזה-רע), שזה אומר באזור ה-43 אחוז מערך הרכב. מהצד השני - פשפשתי קצת וראיתי שקיימת האופציה שאגדיר את הרכב כאובדן להלכה, בו אני בוחר לא לתקן את הרכב והוא יימכר לסוחר - והביטוח ישלים את היתרה מעלות הרכב…
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- 12 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
הי רקע - Citroen C5Aircross בן שנתיים פלוס. באמת - אחלה רכב. אני ברצינות חשבתי על אופציה בעוד שנה להחליף אותו לדגם חדש. גם מוסך היה בסדר אבל עכשיו אני חושב שונה לפני כשבוע נדלקה מנורה צהובה - תקלת מנוע, דרושה בדיקה. מסרתי רכב למוסך לובינסקי בראשון לציון ובאותו יום קיבלתי רכב חזרה עם תשובה "לא מצאנו כלום ועשינו איפוס להודאה" אבל בעוד יומיים שוב אותה הודאה ושוב מסרתי רכב למוסך. היום אני אחרי 4 ימים ללא רכב, אין התקדמות בתיקון וגם רכב חלופי אין (למרות שהובטח אתמול להביא) בקשתי לדבר עם מנהל השרות - עסוק, יואץ שטיפל בי פשוט לא עונה. בנתיים אני פספסתי 5 ימי עבודה ואין שום כיוון אם זה שרות אז רכב הבא שלי בטוח לא יהיה מלובינסקי י…
הודעה אחרונה מאת viper83, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 774 צפיות
למה יש 4 חוטים בפלאג שמתחבר לרמקול דלת נהג ב POLO?
הודעה אחרונה מאת sjerby, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 635 צפיות
אבל יש לכם מספיק זמן עד 2030 לרכוש אחת עם מנוע בנזין.
הודעה אחרונה מאת dani666, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 993 צפיות
שלום, אתמול הרכב החל לרעוד בנסיעה, ונדלקה נורת בדוק מנוע כתומה. אני מצרף את שתי השגיאות שהמחשב העלה, מה המשמעות שלהם? לכמה קנס לצפות מהמוסך? קורולה runx 2006
הודעה אחרונה מאת om2, -
- 9 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=bkxascn115 "לפי הפשרה, יקבלו 26 אלף רוכשי מכוניות משלושת המותגים מ-11 במאי 2011 עד 3 במרץ 2022 אחריות מוארכת, הכוללת שנת אחריות רביעית (שנה אחת נוספת), או עד 130 אלף ק"מ (30 אלף ק"מ תוספת). אם רכבם כבר אינו נמצא באחריות, הם יקבלו החלפת מסנן שמן על חשבון היבואן במוסכיו. שווי הפשרה הוא כ-4 מיליון שקל." "הפיצוי יינתן רק למי שרכש מכוניות לשימוש פרטי, ולא יחול על דגמים מסחריים ועל מי שרכש באותה תקופה מאזדה, פורד ומיני עבור ליסינג, השכרה ומכירה בערוצי אפס ק"מ, לשימוש כמונית או כרכב חברה – ומי שרכש אותם ממנו כמשומשים." 😔
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 794 צפיות
https://www.youtube.com/watch?v=vgBPRisTkvQ&disable_polymer=1 https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=yac+honda+fit&_sacat=0 האם המעמד הזה מתאים להונדה ג'אז 2013 ? ואם לא, אשמח אם מישהו יכול להמליץ על מעמדים אחרים.
הודעה אחרונה מאת motior,
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 922 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- דודיאן
- locus
- itaysamurai
- GTאי
- flytomars
- zvit
- lka
- לב טוב
- `Infinity
- Camaro 92
- orsh99
- gadik6