Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ב-90% מהמקרים כשאני רואה קטנוע על הכביש, יש לו אור אחד אף על פי שנראה שיש שתי נורות בפנס (לעיתים אפילו הפנס עצמו מחולק לשני חלקים).

יצא לי גם לא פעם לראות אפילו שוטר על כלי יותר רציני (אופנוע) גם עם פנס אחד כאשר בוודאות יש שניים.

ברוב הרכבים, הגישה לא הכי נוחה להחליף נורה, אז אני מצפה שנהג קטנוע יוכל להחליף נורה ב-3 שניות אם זה אכן המצב.

האם זה קשור לעובדה שמי שנוהג בקטנועים הם בדרך כלל צעירים שלא אכפת להם מהכלי, או שמא יש בעיה רחבה יותר שאני אישית לא מכיר?

2016 BMW M235i.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הפנס השני זה אור דרך (אור גבוה)

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

וכך הקטנוע יצא מהמפעל, כשזה לא סימטרי? זאת אומרת, צד אחד פועל וצד אחד נראה כאילו לא? נשמע לי קצת תמוה. 

2016 BMW M235i.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם במכוניות מסוימות יש נורה נפרדת לאורות גבוהים שלא דולקת תמיד. לא הבנתי למה זה בעיה? בגלל שזה אופנוע, יש לו פנס אחד עם 2 נורות. כמו שברכב יש שני פנסים עם 4 נורות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני לא מדבר על פנס אחד עם שתי נורות. אני מדבר על קטנועים שבבירור רואים שיש משהו לא תקין - קרי, מחולק ל-2 פנסים נפרדים כאשר רק אחד דולק.

מתגובתך אני מבין שגם במקרה כזה, כאשר יש שני פנסים נפרדים בקטנוע/אופנוע, גם אז מדובר באחד של אור דרך ואחד של אור מעבר? 

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 9 דקות, Fraysa כתב:

וכך הקטנוע יצא מהמפעל, כשזה לא סימטרי? זאת אומרת, צד אחד פועל וצד אחד נראה כאילו לא? נשמע לי קצת תמוה. 

כן, ככה זה יוצא מהמפעל.

צד אחד אור מעבר (נמוך) וצד שני אור דרך (גבוה).

מכוער, אבל עומד בתקנות ויותר חשוב, זול!

• אהבתי 1
פורסם

פשוט אחד נשרף ולנהגי קטנוע באופן כללי בדרך כלל פחות אכפת.  גם אין נורת התראה כמו שיש במכוניות החדשות.

לגבי אופנועים - ל BMW יש אופנועים עם פנסים בצורה לא סימטרית. מצד אחד תאורה נמוכה ומצד שני אור דרך. נראה מוזר למי שלא מכיר.

ולא יודע למה רשמו את זה פה. ל 90% מהקטנועים הכל סימטרי לחלוטין, אם רק צד אחד דולק אז השני שרוף.

בעיקר לאופנועים וגם זה לא להרבה, יש את עניין חוסר הסימטריה

פורסם

פשוט מאוד כי אין צורך וכי זה מייקר את העניין משמעותית.
לרכבים יש צורך באלומת אור רחבה בגלל שהרכב בעצמו רחב ונוסע על קטע כביש רחב, בדו"ג פחות יש צורך בכך כי כלי התחבורה צר.
תוסיף לזה את העובדה שזה מייקר את העיין במקום פנס עם עם מחזיר אור אחד ונורה אחת תצטרך להתקין שתי מחזירי אור לפנס ושתי נורות. שזה מכפיל גם את החיווט שצריך.
תחשוב גם אם לדו"ג קטן יש מספיק זרם חשמלי כדי לנצל את הכוח של שתי נורות, לעפמים עדיף נורה אחת שפועלת ב100% מהעוצמה על גבי שתי נורות שפועלות 70-60%.

פורסם
לפני 30 דקות, Fraysa כתב:

הזוי בעיניי,

למה הזוי? יש לו אור גבוה ואור רגיל בדיוק כמו במכונית, ובגלל שהוא רכב צר, הוא לא צריך אחד לכל קצה של הרכב.

• אהבתי 1
פורסם

זכית. לך תמלא לוטו. 

לא זוכר מתי פעם אחרונה ראיתי רוכב בלילה בלי האור הגבוה מופעל, מסנוור את הנשמה של כל הסביבה בזמן שהוא עושה lane splitting כמו ולנטינו רוסי. 

• אהבתי 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 5 שעות, Fraysa כתב:

הנחתי שזה שרוף ולא אכפת להם, אבל הנחתי שיש משהו מעבר כי זה ב--90% מהקטנועים שאני רואה בכביש.

10 שנים אחורה כמעט לכל הקטנועים הייתה רק נורה אחת לתאורה נמוכה במרכז ועוד נורה אחת מעל לאור גבוה. אז היום כשיש אחת מכל צד הרבה לא רואים סיבה להחליף כשיש רק אחת שרופה.

פורסם
לפני 6 שעות, Fraysa כתב:

יצא לי גם לא פעם לראות אפילו שוטר על כלי יותר רציני (אופנוע) גם עם פנס אחד כאשר בוודאות יש שניים.

אופנוע שיטור נפוץ הוא GS1200, הפנס הקידמי שם לא סימטרי. 

442849960_---0044-1024x576.thumb.jpg.7c33bbb4a894ed5e9d41d498733e7482.jpg

r1200-08-12-front-fender-motorrad.thumb.jpg.e5a3b803733784f5d794791872f92444.jpg

• אהבתי 1

• תוכן חדש...