רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,614 נושאים בפורום הזה
-
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני מחפש הרבה זמן שקיות אשפתון לגב הרכב, כמו שיש ברכבי השכרה, מישהו יודע היכן ניתן לרכוש כאלה?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 8 עוקבים
- 24 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
חלפו כשנתיים מאז שאשתי קיבלה את הרכב שלה, והיום הגיע מכתב מ"איתוראן" המבשר על סיום האחריות על המערכת, ומציע את הארכתה במחיר 9 ש"ח לחודש. המערכת נדרשת על ידי הביטוח. שאלה לי למשתמשי איתוראן - האם הארכת האחריות מוצדקת? כמה תקלות יש ומה מחיר תיקונן?
הודעה אחרונה מאת mh53, -
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם, רכב שנסע אחורה בכביש פגע בי. ברשותי סרטון המוכיח שצד ג' הוא האשם. השאלה שלי היא: האם כששולח את התביעה לחברת הביטוח לשלוח (לביטוח צד ג-הפוגע) גם את הסרטון המוכיח את אשמת הנהג הפוגע, או לחלופין לשמור את הסרטון אצלי כהפתעה (לבית המשפט??) למקרה שהנהג הפוגע יטען שאני האשם?? אשמח לעצתכם.
הודעה אחרונה מאת print, -
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
האם ניתן לחבר טלפון אנדרואיד למערכת המקורית בדגם הזה?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום רב , אני רוצה לקנות רכב מאזדה מסוחר רכבים . השאלה שלי שהרכב ללא טסט כבר כמה ימים אבל הסוחר אומר ששילם האגרה לשנה הבאה עד אפריל 2023 . אבל אני צריך להעביר אותו טסט במידה ואני רוכש כי אין לו זמן להעביר הרכב נראה בסדר גמור . האם אני אצטרך לשלם האגרת מחדש ? אחרי שאני צריך רישיון רכב אחרי העברת הבעלות . האם אפשר להעביר בעלות בדואר ללא בעיה ?
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
עקרונית אני מבני ברק, פעם ראשונה בחיים שאני עושה טסט. רכב בן 10. אשמח להמלצות על מכון אמין, במרחב המרכז שלא מערים קשיים וכדומה.
הודעה אחרונה מאת G-רפי, -
-
- 6 עוקבים
- 21 תגובות
- 17.7 אלף צפיות
האיוניק 2020 תשווק עם המערכת המקורית. הקונקטד תוצע בתוספת מחיר של כ 1600 שח. למערכת המקורית יש אופציה לעברית ? או לשם כך אני חייב את הקונקטד קאר ?
הודעה אחרונה מאת nev, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אם אתם רוצים להזמין חלקים בקרוב. כדאי לחכות. https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/r1pynafsc לישראל מגיעים מדי שנה כמיליון חלקי חילוף לרכב שמזמינים נהגים לשימושם האישי; משרד התחבורה מעסיק בוחן אחד בלבד לבדיקת החלקים, והוא נפצע בתאונה לפני כחודש; מאז נוצר כאוס בתחום, וגורלן של לפחות כ־200 אלף חבילות עם חלפים לרכב לוט בערפל.
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
היי השבוע הכנסתי את הרכב לטיפול השנתי באחד ממוסכי היבואן בציפייה שהטיפול יעלה לי סביבות ה600-700₪ לאחר שעה של המתנה, קורא לי יועץ השירות אומר לי ״עדיף שתשב..״ אז ישבתי. פתאום הוא הוציא לי הצעת מחיר הזויה על סך של 4600₪ עם כל מיני חלקים ותיקונים שחיונים לטענתו. לדוגמא תפוחי הגה, תושבות מנוע ומוט היגוי ועוד כמה דברים שאיני זוכר כרגע. רציתי לצלם אך לצערי לא הספקתי. כשאמרתי לו שאני מעוניין רק בטיפול עיקם את פרצופו וסינן, ״אז מה רשמתי את כל זה?!״ האמת קצת עיצבן אותי עם היציאה הזו אבל הבלגתי ואמרתי שוב רק טיפול. אני בכוונה לא רושם את שם המוסך כי יכול להיות באמת שככה זה נהוג בטיפולים הקודמים שלי זה לא קרה. האם הדבר תקין לדעתכם…
הודעה אחרונה מאת motior, -
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי, היום הפעלתי סלופארק לחניה בכחול לבן. כל מני שירותים כמו הארכת חניה אוטומטי וכו' נדלקו לי באופן אוטומטי בגלל הפיצוי לתביעה ייצוגית שהם נותנים. החניה נדלקה אוטומטית והיה טיימר של 13 שעות. כשסיימתי לחנות ניסיתי לכבות את החניה והאפליקציה רשמה לי שאין לי מה לדאוג והחניה שלי תשאר מופעלת עד ל-12 בלילה. עכשיו אני רואה שהחניה עדיין פעילה ולא מצליח לכבות אותה, כמובן שהתשלום הוא 22 שקלים שזה על 13 שעות. מישהו נתקל בזה?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 8 עוקבים
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי שלום לכולם אשמח מאוד להתייעץ ולשמוע מאנשים שמבינים אני חושב לפתוח עסק של שטיפת רכבים מקצועית דיטלינג ווקס וכו' מה אני צריך לדעת על התחום ? אני ללא ניסיון בתחום ! מה העלות לשטיפת רכב כיום בעסק מקצועי ? האם זה תחום שווה ? כי אם השיווק טוב ואנשים ייראו ויאהבו את העבודה הם יביאו את החברים והמשפחה אבל יש כדאיות אשמח לעזרה מכם לכול עצה וידע שאתם יכולים לתת לי תודה רבה מראש ! כול ידע שאתם יכולים לתת לי תודה
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
חברי הפורום, בחודש נובמבר (או אוקטובר?) האחרון הושק ה-Geometry c, רכב חשמלי של ג'ילי הסינית. כחודש מאוחר יותר, בשלהי דצמבר - הייתי כבר עם הזמנה ביד. דגם 460 PRO דו גווני, זכיתי בשלב הזה עדין בתמכור הראשוני (שעודכן מאז פעמיים) וגם להטבות ההשקה. זמן האספקה שצוין (לא בחוזה) - מרץ אפריל. מאז עברו הרבה מים בנהר, החודשים נקפו, החלו סגרים משמעותיים בסין ואט אט התחילו להצטבר תלונות, רבות ומוצדקות, על רוכשים שרכשנו עוד במהלך חודש נובמבר וטרם קיבלו אפילו צפי מעודכן! בסוכנות כמובן שלא יודעים דבר ולא חצי דבר. "זה היה רק צפי" נאמר. חלק מהאנשים שהזמינו בנובמבר קיבלו צפי מעודכן של אספקה באוגוסט (עשרה חודשים, מישהו?), אחרים - כמוני, בכלל לא קיבלו עדכון כ…
הודעה אחרונה מאת PriceDevil, -
לפני חצי שנה, רכשנו מאזדה 3 2016 דגם פרימיום, אחרי שהיינו כמה חודשים ללא רכב מאז שאחי התחתן. קנינו אותה עם 81 אלף ק''מ וכרגע עומדת על 85,400. לרוב אמא שלי נסעה עם הרכב לעבודה, אני התניידתי עם תחב''צ, אז בקושי נצבר קילומטראז. הרכב יצא תקין בבדיקה המקדימה חוץ מאינדיקציה להספק נמוך (127 במקום 165), נמצא כי פילטר אוויר סתום היה המקור לבעיה, הוחלף באותו שבוע של הקנייה ועד עכשיו ברוך ה' המנוע נשמע ומרגיש בריא כמו שור. במשך חצי השנה הזו: -הוחלף צמד צמיגים קדמיים לצמד מקורי של דאנלופ, לא צמיגים רעים אבל לדעתי יקרים מדי, פעם הבאה אולי אנסה את הפאלקן. -הוחלף שמן גיר מקורי של מאזדה. - בוצע טיפול קטן הכולל שמן חצי סינטטי מפירמה טובה, פילטר אוויר, פי…
הודעה אחרונה מאת Liel Baruch, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 604 צפיות
בעיניין נעילה מרכזית לרכב מישהו יכול לשלוח לי תמונה -איך נראה ''המוח '' המפעיל נעילה לכל הדלתות . - ובד,כ איפה הוא מותקן. ברשותי יונדאי אי 10 I 2011
הודעה אחרונה מאת ddavid1322, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
דחוף!! יש לי רכב עם גלגל מספר 15 , ונהיה פאנצ'ר האם אפשר להכניס רזרבי מספר 16 עד לפנצריה? אני שואל מבחינת האינץ בגלגל אם זה מתאים?
הודעה אחרונה מאת ArikB, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היי לכולם, ברשותי קאדי מקסי שהשווי שלה בערך 25000 ש"ח , הרכב עבר תאונה ועלות התיקון בערך 16000 ש"ח המוסך והשמאי המליצו על טוטאלוס בגלל שהתיקון עולה מעל 60 אחוז מהמחירון. חשוב לציין שזה רכב מצוין והייתי שמח להחזירו לכביש.. והפגיעה היא לא בבטיחותו אלא בדלת אחורית, פגוש קדמי ואחורי , כנף שמאל ופגיעה קלה במכסה מנוע.. אם אני מתקן בעצמי את כל הנ"ל אוכל להחזירו לכביש לאחר בדיקה כמובן? מצורף סרטון עם הפגיעה תודה רבה לעוזרים VID-20220416-WA0082.mp4
הודעה אחרונה מאת edward, -
-
- 4 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי, שוכר רכב ליום אחד. הולך לבלות בו לפחות 6 שעות בנהיגה באזור אוסטריה והאלפים שלה. לא מעניין אותי ספורטיביות בכלל, רק רוצה רכב נוח ושקט לשיוט, שלא יעשה לנו בעיות בדרך ואם אפשר יחסית חסכוני ולא אחד שעושה 1-10. איזה הייתם לוקחים? לא מעניין אותי ספורטיביות. כל הרכבים ללא הגבלת קמ ומכוסים בביטול נשתתפות. המחיר של הקארוק והסוזוקי בערך 150 שקלים יותר. הסי 3 ידנית אבל אין לי בעיה עם זה שכן ביום יום אני מתנייד ברכב ידני.
שלוםיש לי CHR שנה בערך ומשום מה לאחר 3-4 ימים שאני לא מניע את הרכב המצבר הקטן מתחת למכסה המנוע מתרוקן . האם זה קרה לעוד מישהו? ברגע שאני מנתק המצלמה הקדמית הבעיה נפתרת. במוסך הציעו לי להניע כל יומיים הרכב.(נשמע מגוחך) תודה
הודעה אחרונה מאת Ryan OReily, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום מצורפת תמונה של פס הגומי שנפל מטויוטה יאריס.עשוי גומי נמצא מתחת לפגוש הקדמי. מה השם המלא שלו אם אפשר גם באנגלית ואם יש לכם מספר קטלוגי בכלל... תודה
הודעה אחרונה מאת A_lex, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אתה מחפש חלקים לרכב שלך בחו"ל, תמצא מלא בצ'כיה, אנגליה, צרפת, גרמניה והכל מוצג יפה באתר. בארץ, להוציא את "המאגר" לאף חברה אין אתר, אפילו לא ל"אחים יזדי". די מתסכל. הייטק ניישן בת*** שלי
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
-
-
- אחראי פורום
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בקצרה, עד שיופקר בידינו אחד כזה למבחן אמיתי, יגואר משיקה את ה F-Pace בגירסת פלאג אין הייבריד PHEV . כידוע, גירסאות הפלאג אין נהנות משני העולמות, החשמלי והבנזין, כאשר במקרה של ה F-Pace טווח הנסיעה החשמלי עומד על 53 ק"מ (לפי היצרן). כרגיל ביגואר, העיצוב מרשים ורמת הגימור והאיבזור גבוהות למדי. קצת נתונים טכניים, גירסת הבנזין מספקת 250 כ"ס (7.3 שניות מ 0 ל 100, 217 קמ"ש מירבי), ואילו גירסת ה PHEV מציגה הספק משולב של 404 כ"ס ומעל ל 65 קג"מ. כל הטוב הזה מזניק את הטורף מרביצה ל 100 קמ"ש בתוך 5.3 שניות, בדרך למהירות מירבית של 240 קמ"ש. קיבולת הסוללה של ה PHRV עומדת על 17.1kwh, …
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 764 צפיות
שלום לכולם, אחרי חיפוש בפורום ראיתי שרוב השרשורים די ישנים, אשמח לעזרה. קצת רקע עלי אני מתעניין בתחום כבר כמה שנים אבל אף פעם לא עבדתי או למדתי משהו בתחום הרכב (חוץ מנהיגה), אני מתקרב לגיל 30 וניראה לי שאם אני לא יעשה את זה עכשיו אז אני כבר לא יעשה את זה אף פעם. אחרי הרבה חיפושים וטלפונים הבנתי שמכינה לאוטוטרוניקה/אוטוטק (כזאת לחסרי ניסיון) יש רק ברופין ובמכללת עתיד ואצל שניהם כבר לא מעבירים את הקורס, יש רק אוטוטרוניקה מתקדמת לבעלי ניסיון. אני חושב ללמוד הנדסאי רכב (צריך גם מכינה) כי זה בגדול האופציה שנשארה לי ככרטיס כניסה וגם זה יקדם אותי מהר בזמן יחסית קצר של לימודים, האם יש בשוק היום דרישה כשכירים עם תעודת הנדסאי רכב? האם אפשרי למצוא עבודה התחלתית ב…
הודעה אחרונה מאת gonzbonz, -
שלום לכולם, שאלה בנושא ביטוח וירידת ערך. האם כל חברות הביטוח מקושרות בניהם בנתוני ירידת ערך של רכבים? האם כשאני מבטח רכב יכולים להגיד שהייתה ירידת ערך לרכב?
הודעה אחרונה מאת efistr70, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 819 צפיות
חוץ מהמחירון חינם ביד 2, איזה עוד מחירון אני יכול למצוא עבור הרכב הזה בחינם או בזול? חיפשתי לקנות דף של הרכב מלוי יצחק, ולא מצאתי דרך חוץ מלעשות מינוי כללי. יש עוד מחירונים בשימוש כללי בארץ?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב איך מכוונים את גלגלי השיניים שעל גלי הזיזים בפורד מונדיאו טורבו 2013
הודעה אחרונה מאת לויטקס, -
העברת בעלות
מאת efistr70-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 993 צפיות
שלום לכולם, מה הכי נכון לעשות במכירת רכב, קונה מגיע עם צ'ק בנקאי על שמי, הוא מתעקש קודם לעשות עברת בעלות ולהבטיח שהכל תקין. מבחינתי אני לא שקט כי עד היום עשיתי את הדברים בדיוק הפוך, קודם כסף לחשבוון ואחרי זה העברת בעלות. האם יש טעם לבדוק את הצ'ק מול הבנק שלי? האם צ'ק בנקאי יכול להיות לא תקין? האם הבנק שלי יכול לוודא תקינות לפני הפקדתו? האם זה נכון להתעקש על כסף בחשבון ולאחר מיכן העברת בעלות? לעזרתכם אודה.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום רב יש ברשותי שברולט קרוז שנת 2015 ושמתי לב שהמגבים לא מותאמים כמו שצריך לשמשה הקדמית כפי שאפשר לראות שליד הנהג מצטבר "חצי ירח" של לכלוך שהמגב לא מצליח להגיע לשם האם זה קשור לאורך המגבים? או שאפשר להתאים את המגב עצמו שיהיה יותר למטה מבחינת גובה
-
שלום לכולם מתחם של כ600 מקומות חניה משותף עם מערכת חשמל שלא תוכננה לרכב חשמלי, לכל בניין חדר מוני חשמל בקומת החניון ומונה חשמל אחד משותף לכל החניון, האם דייר עם רכב חשמלי מתחבר למערכת החשמל המשותפת (מתקזז עם הוועד) או למונה הדירתי שנמצא בקומת החניון ? (כלמר לפני לוח החשמל הדירתי), מערכת החשמל של המתחם מוגבלת כלמר כל דייר שמתקין עמדת טעינה תופס מקום לדייר שירצה בעתיד להתקין עמדה כזו, ידוע לי שיעבור בקרוב חוק שמאפשר לדייר להתקין עמדת טעינה ללא אישור וועד הבית אבל האם התקנה כזו שבאה על חשבון דייר אחר שלא יוכל לממש את זכותו בעתיד לא דורשת הסכמה של כלל הדיירים או לפחות רוב ?
הודעה אחרונה מאת PinkDolphin, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
נהג חדש מה עושים במצב שכשאני בנתיב השמאלי ואני רוצה לפנות ימינה אני לא רואה במראה הימנית עם יש רכב בצד ימין... ברוב המקרים אני כן רואה במראה אבל יש מקומות בודדים שלא רואים... אני יכול להוזיז את המראה ימינה עוד אבל בחנייה אני לא ידע מה המרחק בין הרכב שלי למדרכה... הבנתי שיש את המראה העגולה הקטנה אבל לא ממליצים עליה מה דעתכם?
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מה דעתכם על מדריך היוטיוב "איך מפעילים מזגן ברכב ביעילות גבוה יותר"
הודעה אחרונה מאת Shab00, -
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 922 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- דודיאן
- locus
- itaysamurai
- GTאי
- flytomars
- zvit
- lka
- לב טוב
- `Infinity
- Camaro 92
- orsh99
- gadik6