רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,613 נושאים בפורום הזה
-
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כבר לא יודע אם לצחוק או לבכות, פגעו לי ברכב כשהוא בחנייה 3 פעמים בשבועיים האחרונים! ( בבית, בעבודה ובחניון) . כל פעם אני מגיע לרכב ומגלה מכה חדשה.. כמה אפשר? פגעו לי פעמיים באותו המקום ברכב( טמבון קדמי שמאלי ) בהפרש של יומיים! הייתי קרוב לתקן את המכה בפעם הראשונה ישר אחרי שהיא קרתה ובסוף לא הסתדר.. אני רק מדמיין את העצבים שלי אם הייתי מתקן ושוב היו פוגעים באותו המקום.. ועוד הרכב שלי לא כזה יקר, אמנם נראה טוב אבל לא חדש ובטח לא יוקרה, מה בעלי רכבי יוקרה עושים? כל מכה אצלם זה מפח נפש
הודעה אחרונה מאת VromVrom, -
-
- אחראי פורום
- 22 עוקבים
- 77 תגובות
- 15.3 אלף צפיות
בשכונה שלי יש תופעה מעצבנת ילד בשכונה מכוון לייזרים לעבר רכבים בעיקר בשעות הערב לפעמים כשאני חוזר הזבל הזה עם לייזר מכוון היום במקרה קלטתי אותו ישר הורדתי את סך השמש הקרן פגע בשמשה אך סך השמש הגן על העיניים שלא יפגע. יש לי תיעוד במצלמת הדרך מה ניתן לעשות עם תופעה כזו?
הודעה אחרונה מאת Liquidator, -
-
- 7 עוקבים
- 21 תגובות
- 7 אלף צפיות
שאלה כללית בנושא סוללות לכלי רכב חשמליים, למי שיודע : פריצת דרך משמעותית בנושא טווח סוללות לעומת משקלן, לעומת המצב הקיים בטסלה ויונדאי וכו', כלומר סוללות ששוקלות *הרבה פחות מ-ק"ג לכל ק"מ טווח נסיעה*, זה דבר שכבר קיים באיזה שהוא כלי רכב שנוסע על הכבישים ? (גם אם זה כלי רכב שעולה כמו דירה בתל אביב) או שזה בינתיים רק בהצהרות עתידניות של חוקרים ?
הודעה אחרונה מאת harhanegev, -
https://www.calcalist.co.il/conferences/article/hjyfq1wp9#autoplay צפו בווידאו המלא, שתבינו מה זה "רצוי ומצוי" אחד הנכסים הכי גדולים של טסלה זה רשת הסופר צ'ארג'ר שלהם, רק תחבר, הטסלה שלך אומרת סופרצ'ארג'ר מי אתה האם אתה צריך לשלם, והיא עוסקת בכל חיוב. הסידור כולו באמת קל , וטסלה חשבו על זה לפני שבכלל הייתה תקינה בנושא הזה. מנגד זה מאוד מסובך אצל יתר היצרנים, יותר מדי חברות וכל אחד עם אפליקציה משלו. בשביל זה נוצר תקן חדש https://www.iso.org/standard/69113.html היצרנים כבר מתחילים ליישם בדגמים שלהם תחת שם מסחרי Plug & Charge . מישהו ראה אזכור של הנושא אצל רשויות תכנון בישראל לדרוש את זה מספקי ציוד ויבואני רכב ?
הודעה אחרונה מאת קיורטוש אוטומוטיב, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 944 צפיות
צריך תשובה דחוף לא מוצא מידע באינטרנט בכלל
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לפני מספר דקות אני מקבל 2 הודעות SMS, אחת מפנגו ואחת מcello (סלופארק), על כך שרכבי מספר רישוי XXXXXX נכנס לחניון ואולי אני מעונין לדלג באמצעות השירות שלהם על עמדת התשלום ולשלם דרך האפליקציה. מכיוון שהרכב היה אמור לחנות בשלווה מתחת לביתי כמובן נכנסתי ללחץ מטורף אולי הוא נגנב, ירדתי למטה ורצתי לבדוק, ולא... הוא עדיין שם... השאלה כרגע: 1. האם יש לי ממה לחשוש שמישהו משתמש באופן לא חוקי עם רכב עם מספר הרישוי שלי? 2. האם יתכן שזו בסך הכל טעות במצלמה בחניון שמשום מה פיענחה לוחית זיהוי עם מספר רישוי שונה למספר הרכב שלי? מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת Cycleman, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי תגידו אם יש לי כיבוי אורות אוטומטי, זה מכבה אותם בכל מצב נכון? גם אם שיחקתי איתם לפני שכיביתי נגיד אין לי כח לרדת לחניון לבדוק פשוט
הודעה אחרונה מאת Johnik, -
-
רשיומט כפל רשיון
מאת שברו-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 770 צפיות
מחר אני צריך לעשות טסט לרכב, הייתי בעמדת רשיומט לשלם את הרשיון ויצא לי רשיון על a4 שחור לבן ועליו כתוב כפל, בסופר פארם האחראי אמר לי שככה זה עכשיו יוצא, השאלה אם אני יכול לגשת ים זה לטסט או שעשיתי טעות במכשיר ואני יכול להוציא מקור שוב ? אודה לתשובה מהירה
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 892 צפיות
היי יש לי פורד פוקוס שפג תוקף הרשיון שלה אתמול, אני רוצה לשלם באתר את האגרה וזה מבקש 1018 שקל זה הגיוני?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 3 אלף צפיות
אהלן חברים, אני צריך לבצע העברה של כמות מזוודות גדולה, ולפני שאני מתנסה בעצמי, הייתי שמח לדעת אם מישהו ניסה לפניי לראות כמה מזוודות גדולות של 23 קילו יכולות להיכנס בבגאז לאחר קיפול השורה האחורית?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם! לאחרונה קניתי פיג'ו 301 רובוטית חד מצמדי (אני יודע שהגיר לא חוויה, אבל נקנה בגלל המחיר הנמוך עם קילומטראז' נמוך ועונה על הצרכים של המשפחה). יצא לי להיתקל במישהו שכתב שבגלל שהגיר החד מצמדי הוא בעצם גיר ידני עם מחשב, ואין לו מצב P, אז כשמדוממים את המנוע, צריך להשאיר את הרכב בהילוך (R/A) כדי לתת גיבוי לבלם היד. האם זה נכון ומומלץ או רק מחשבה של מישהו, כי אני אישית לא רגיל לעשות את זה. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Nissim_, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 599 צפיות
שלום חברים, חבר טוב אתגר אותי למצוא לו לרכב מדגם ניסן סרנה שנת 2001 פנס אחורי שמאלי לאחר שנשבר לו. למישהו יש פורום אולי בחו"ל שניתן למצוא דבר כזה? בארץ לא מצאתי... תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ariel000, -
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בתור נער הייתי מחכה כל חודש למגזין החדש של top gear. אחרי מעבר על כל התמונות המדהימות של הרכבים,הדבר הראשון שהייתי קורא היה סקירת ארוכת טווח של רכבים. (הסבר קצר- כל כתב היה מקבל רכב חדש למשך חצי שנה על מנת שיוכל לעדכן על איך הרכב מתנהל לאורך זמן ודברים שרואים רק לאחר זמן לשימוש יום יומי.) אז אני לא מחליף רכב כל חצי שנה אפילו דווקא מעדיף להשאר לאורך זמן עם הרכב אבל הרעיון של ביקורת לאחר זמן נותנת פרספקטיבה לאחרים. טוב לעניינו הרכב פיג'ו 308sw משנת 2017. מבחינת נוחות רוב הנסיעות שלי הם ארוכות והכסא נותן תמיכה טובה לגוף. לעיתים אחרי יום מעייף והגב כואב אני מחכה רק לחזור לאוטו לכסא שלי. פנים הרכב מאוד שקט והאוטו מרווח מאוד בפנים. אין שום בעיה ללכת לקני…
הודעה אחרונה מאת jpex, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 22 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
אהלן, יש פה מהחברים, מישהו שמזמין חלפים מחו״ל לרכב שלו שיכול להמליץ על אתר? פלאגים, מזרקים, כויילים וכד׳.
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
קיבלתי טלפון מנציגה של איתוראן שביקשה לתאם ביקור מתקין לרכב של אמא שלי. מדובר ביונדאי קונה 2022 שהגיע עם איתוראן מותקן מהיבואן. הנציגה טענה שהפורצים למדו לנטרל את המערכת הקיימת והם רוצים להתקין מערכת גיבוי ללא עלות. היא לא ידעה ו\או רצתה לתת לי שום הסבר טכני על ההתקנה. מישהו שמע, מכיר, יודע? גם ככה הצפצופים של האיתוראן עולים לי על העצבים. לאפשר להם להתקין?
הודעה אחרונה מאת dorgo, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, מישהו במקרה יודע היכן נמצאת הסוללה ההיברידית? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת asmily, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
נתקלתי בפעם הראשונה בדבר הזה. הוא משרת מטרה כלשהי או שאמור להיות ליופי?
הודעה אחרונה מאת Little Wing, -
-
2022 טויוטה אייגו X מחירון: אייגו X רמת גימור PURE אוטו' - 93,990 ₪ אייגו X רמת גימור PLUSE אוטו' - 98,990 ₪ https://www.cartube.co.il/חדשות-רכב/טויוטה-אייגו-x-החדש-2022-בישראל-מחיר-93990-שקל
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני יודע שפתחו על זה שרשור מתישהו אבל אני חייב להוציא את זה החוצה. פשוט נמאס לי משמאלנים!!!!!!!!! אני נוסע אחרי שמאלני, הנתיב הימני ריק, ריק לגמרי והוא בכיף שלו בשמאל ולא תגידו 140 קמ"ש שנוסע מהר אלא נוסע 90 בסבבה שלו. (אל תתחילו עם "מותר לו זה לפי החוק") אני מהבהב עם האורות - גורנישט. מהבהב עם האורות - גורנישט מהבהב - גורנישט רכב פרטי, רכב משא, מיניבוס, אופנוע, לא משנה מי. ואז אין ברירה ואני עובר לנתיב הימני ועוקף אותו. לפעמים אני נוסע ונתיב השמאלנים עמוס לעייפה. אני עובר לנתיב האמצעי, ממני לנתיב הימני, נותן גז, שם בקרת שיוט על 110 ומשייט לי בכיף בנתיב הימני, הוא ריק, כי כולם שמאלנים. טוב...רצי…
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אוטו מדהים באמת, הטענה חשמלית, מהיר בטירוף . טכנולוגיה מדהימה עם אפשרויות מדהימות . הדברים שלא ראיתי שמדברים עליהם יותר מידי הם הרכב משעמם מאוד, רכב בלי נשמה, אוטו מדהים בנסועה ממקום למקום נהיגה עצמית מדהימה וכוח מדהים . הרכבה חיצונית מאוד בוסרית . אני מאוד שמח ואני אשאיר אותו כי הוא מאוד מועיל בחיי היום יום . אבל אינני מוותר על הרכב עם מנוע בעירה . כרגע אני לא רואה ומוצא תחליף מבחינת הנאה של נהיגה וזה לא מתקרב אפילו לצערי הרב . אז כל בעלי רכבים למינהם שאוהבים לנהוג, אין מה לראות כרגע לזה תחליף . אוטו לחיי היום יום הוא מדהים וחיובי .
הודעה אחרונה מאת Mech Morphix, -
כתבה מאד מעניינת שהופיעה בגלובס https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001411263 למרות הביקוש הגבוה למכוניות חשמליות, עדיין לא ברור כיצד הן יתומחרו כמכוניות משומשות • סוללות ליתיום הן הרכיב היקר ביותר ברכב החשמלי, והיבואנים נותנים להן אחריות עד 150 אלף ק"מ ויותר • אלא שבזמן העברת בעלות יהיה קושי לדעת מה אורך החיים שנותר להן ולקבוע מה השווי אכן, מי שירכוש רכב חשמלי יד שניה לא יוכל לדעת את הקיבולת של תאי הליתיום וכן, בעייה עתידית שנתחיל לראות ולשמוע עליה עוד מספר מועט של שנים.
הודעה אחרונה מאת קיורטוש אוטומוטיב, -
לבקשת הקהל פותח סקר. מי שמצביע, משפיע 😃
הודעה אחרונה מאת ידני, -
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
מחיפש מהיר לא שאלו בדיוק את זה, סליחה אם כן (ואשמח לקישור) נגיד ויש לי מצבר של 10 KWH ברכב, המצבר מרוקן ואני מחבר אותו לטעינה עד שיהיה מלא, האם צרכתי 10 קוטש של חשמל מהרשת? כן כן, תרמודינמיקה וחברים, יש איבודים, אבל גם 11 זה עדין די שווה לגודל הסוללה, השאלה שלי האם אני מפספס משהו גדול ופתאום מישהו יענה "20" או שדווקא ההנחה שלי על צריכה של בערך גודל הסוללה הוא נכון?
הודעה אחרונה מאת eladts, -
הגה רך מדי?
מאת אלי הרזהב- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם ב POLO 1.2.tsi dsg ניתן לקבוע האם ההגה יהיה קשה או רך? (בקיה ריו 2012 שינו לי במוסך שההגה יהיה יותר רך)
הודעה אחרונה מאת אלי הרזהב, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי. דרושה עזרתכם ברשימה של כל האטרקציות המוטוריות בישראל החל ממוזיאון רכב כלשהו ועד בנהיגה במסלול מרוצים. אשמח אם תרשמו כמה שיותר פרטים כמו מיקום, עלות וכיו"ב. חוויות אישיות בכלל טוב. זורק כמה ככה סתם: מסלולי קארטינג, מסלולי מירוצים, מוזיאונים, טיולי שטח, נהיגה מתקדמת, סימולטרים ועוד...
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 701 צפיות
אני רואה שאפשר להגביה ולהנמיך את גובה משענת הראש (לוחצים על כפתור כזה בצד) אבל לא מצאתי דרך להוציא לגמרי את משענת הראש (אבל לא ניסיתי חזק מדיי כדי לא להרוס). אני צריכה את זה, כי רק ככה אוכל להכניס איזו חבלה מאיקאה
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
היי, צפיתי בסרטון הבא, ורואים שהבוגאטי מאיצה יותר טוב מאשר המטוס שהסרטון. זה נראה לכם הגיוני או שזה מפוברק? מה הנתונים של הרכב? אני חושב שאולי המטוס לא מנצל את כל כוחו כבר בסל״ד נמוך ולכן יקח יותר זמן לסגור את הפער?
הודעה אחרונה מאת Gosser1860, -
-
- 8 עוקבים
- 12 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
בקצרה: סיימתי את חוזה הליסינג של המאזדה לפני כשנה. במרץ 2021 הוזמנה קודיאק 1.5 אמבישן. השבוע, לאחר כשנה ממועד ההזמנה המאזדה הוחלפה. חוות דעת קצרה על הקודיאק: לחיוב הרכב מאוד מרווח, אין לנו צורך בספסל האחורי מה שמשאיר תא מטען עצום. יש מרווח רגליים גדול מאוד ליושבים מאחור. תענוג למשפחה! למרות גודלו של הרכב הוא מאוד נוח לתמרון בנהיגה עירונית. חיישני רוורס ומצלמה מאוד איכותיים מקלים על החניה. נוחות סבירה בהחלט. סופג בצורה טובה את כל שיבושי הכביש מבלי להתרסק. בידוד הרעשים מצוין ולא הורגשו רעשי רוח וכביש חריגים. למרות המעבר למסך מולטימדיה גדול, נשארו כל הכפתורים הפיזיים לשליטה על המיזוג ומערכת השמע. התפעול מאוד נוח יחסית לשאר ר…
הודעה אחרונה מאת banji man, -
-
- אחראי פורום
- 16 עוקבים
- 30 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
ראיתי מספר רכבים פלסטינים באזור המרכז לוחית רישוי לבנה וכתוב עליה בערבית, האם נותנים היתרים לפלסטינים לנהוג עם הרכב שלהם בשטח ישראל?
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מנסה למצוא דרך להפחית את שווי מס שימוש ברכב חברה. כ 5400₪ לחודש. זה רכב בבעלות החברה שצמוד לשימושי לצורך עבודה 5 שנים. כל ההוצאות על החברה. נניח והרכב היה עובר להיות על שמי. לא היה לי שווי מס. ההוצאות היו על החברה ממשיכות. האם לחברה זה משנה חשבונאית/מיסוי? לפחת נשאר עוד שנה אחת הבנתי. מלבד זה האם החברה מפסידה משהו במהלך כזה? תודה
הודעה אחרונה מאת avargel, -