רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,613 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
יש בחניה ליד הבית שלי טסלה כזאת, עם דלת פתוחה לרווחה, והנהג לא בסביבה. האם יש דרך להשיג את הבעלים? אולי קבוצת וואטסאפ/פייסבוק של בעלי טסלה? טסלה כחולה-סגולה שנמצאת עכשיו בבאר שבע. לצערי אין לי מספר, שכחתי לצלם.
הודעה אחרונה מאת Uri-G, -
-
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן לכולם. יש אצלנו בחניה מתחת לבניין שוכבים שלשה רכבים לפי האבק נראה שהם שוכבים שם זמן רב לפני יומים ירדתי למחסן ואני רואה שמישהו טיפל ב2 רכבים גלגלים פנים מנוע.... בכל אופן יש שם רכב אחד מאובק זוועה שכנראה גם הולך לקבל טיפול ומאוד מסקרן אותי לברר מי בעליו הבעיה שחוץ ממספר רישוי אין לי כלום יש לאי מי דרך לברר מיהו הבעלים? אגב זה לא נראה שמישהו קנה אותם לפירוק מכמה סיבות א הם שוכבים שם זמן רב ב יש חפצים בתוך הרכב ג הרכב השלישי מבפנים נראה מעולה (הדלת פתוחה) ויש לומדבקה של טסטים עד ה21
הודעה אחרונה מאת דובצע, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי האם משהוא יודע למה ניסאן קשקאי מדגם E-Power לא מיובא לארץ (יבואן או יבוא מקביל)?
הודעה אחרונה מאת calmride, -
- 9 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
הגיע הזמן... מה אני צריכה לדעת על עצמי שאני מוכנה ומסוגלת? מהו הצעד הראשון? תודה לכולם ושבוע טוב יצויין שאני די 'בורה' בנושא, כמעט בלי שום מידע. אבל בכל זאת מאד רוצה.
הודעה אחרונה מאת ידני, -
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
במידה וחניתי ואני חוסם מישהו למקרה* או חונה באדום לבן לזמן מה שהמשטרה תתקשר לפני שתיתן דוח או שעדיף לא לחסום את מספר הפלאפון שלי?
הודעה אחרונה מאת MostlyWicked, -
-
-
- אחראי פורום
- 22 עוקבים
- 62 תגובות
- 13.3 אלף צפיות
הפורד פוקוס עברה מתיחת פנים, ומגיעה לכאן בשלב ראשון עם שלושה דגמים: ST-LINE הצ'בק מנוע 999 סמ"ק 155 כ"ס מערכת הברידית קלה, גיר רובוטי 8 הילוכים 134900 ש"ח ACTIVE TOURE סטיישן מנוע 999 סמ"ק 155 כ"ס מערכת הברידית קלה, גיר רובוטי 8 הילוכים 140900 ש"ח ST-LINE X הצ'בק מנוע 999 סמ"ק 155 כ"ס מערכת הברידית קלה, גיר רובוטי 8 הילוכים 146900 ש"ח
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
מראה + מסך
מאת GREEN.- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אשמח לחוות דעת האם מראה אחורית שהיא גם מסך משמשת מספיק טוב בתפקיד המקורי שלה כמסך?
הודעה אחרונה מאת GREEN., -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם! ממש מתנצל אם זה מעלה את הנושא שוב אבל אני קצת אובד עצות. לפני חצי שנה קנינו פיג'ו 2008 שנת 2016 1.2 טורבו, איכשהוא למרות הבדיקות שעשיתי לא נתקלתי בנושא הרצועה (רכב ראשון..) לרכב הוחלפה רצועה בריקול 2021 הבדיקה היתה מעולה, כולל קומפרסיה ושאר ירקות. לפני שבוע טופל אצל גבע שגם אמר שהמצב טוב. הרכב נוסע טוב. השאלה היא כזו,אם אין לי תקציב להחליף מנוע (סדר גודל של 13,000 להבנתי) כמה אני צריך לחשוש ממנוע כושל ולנסות למכור את הרכב עכשיו או שאם כרגע אין בעיות מיוחדות להמשיך ככה עד (אם בכלל) שתידלק הנורה הראשונה. הרכב עבר 104,000 קמ. תודה לכולם!!
הודעה אחרונה מאת זה עולם מסובך, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום, מתכנן טיול משפחתי (הורים + 3) באוסטריה / סלובניה. מתלבט איזה רכב יתאים- פוחד שיהיה קטן מדי. במושב האחורי צריכים להיכנס 3 כיסאות בטיחות ובתא המטען- עגלה ושני טרולי. לאיזה רבים כדאי לכוון? יונדאי איי 30 יתאים? סקודה? אשמח להצעות תודה.
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כשלא צריך ביטוח לתקופה מסוימת, כגון נסיעה לחו"ל לכמה חודשים או שנה... מאיזה אורך תקופה ללא ביטוח זה משפיע על מחירי חידוש? (בגלל עבר ביטוחי חלקי.) איך יודעים איפה עובר הסף בו הפסקת ביטוח חוסכת פחות מהתוספת בחידוש? אגב, מדובר בביטוח צד ג', ללא מקיף.
הודעה אחרונה מאת yoni162, -
- 8 עוקבים
- 9 תגובות
- 5 אלף צפיות
אתרים לחפש רכב יד שניה המפורסם מכולם הוא אתר יד 2 אך ישנם עוד כמה אפשרויות ביניהם האתרים: לוח קומו ad אוטובום מה ההבדלים ביניהם? כמו כן אשמח לשמוע על עוד אתרים
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שמתי מטהר אוויר בתוך הרכב שלי כמובן שהוא מופעל על ידי סוללות a3 והמיכל עצמו שהוא קטן אבל רשום שהוא דליק האם זה סיכון או שזה בסדר? אני גם שם בשמים ודורדראנט ברכב
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שבת שלום האם משהוא מכיר יבואן לרכב מקביל של רכבי NISSAN ואם אפשר לצרף חוות דעת עליו? בתודה דני
הודעה אחרונה מאת dani666, -
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום, בפעמים האחרונות נתקלתי במצב שבו תהליך מילוי הדלק נפסק בדיוק לאחר 200שח, וזאת לאחר שלא הגבלתי סכום. בנוסף ב לאחר הפסקת המילוי מופיעה הודעה על צג משאבת הדלק: ״זהירות, אקדח התדלוק נמצא ברכב, נא החזר את אקדח התדלוק למקומו״. מישהו יודע מה הבעיה? אגב לא ידוע על הגבלה מסויימת בכרטיס. תודה.
הודעה אחרונה מאת Gorpi, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אמ"לק- רכב זריז ונוח לעיר. הוחלף מנוע וחלקים לא צפויים נוספים, ולבסוף נמכר בטרייד אין. הקדמה 2018, זוג סטודנטים צעיר, שוכרים דירה במרכז בשילוב תחבורה ציבורית לאזור הדרום לא וואו בסופ"שים הביאה אותנו למסקנה שנדרש רכב. התקציב היה סד"ג 50-60 אש"ח וטבעי היה לחפש סופר מיני יד שניה. אחרי פוסט בפורום, נבירה באינטרנט, סריקה של אופציות במגרשים השונים, מצאנו את המועמדת. פג'ו 208 שנת 2016 עם כ-30 אק"מ על השעון. הרכב נראה די חדש מבפנים ומבחוץ. בדיקה במכון, ותביעות עבר והרכב יצא נקי. הרכב נקנה מקרסו טרייד עם שנתיים אחריות (או 40 אק"מ), אנחנו עוד נחזור לזה. מיד לאחר הרכישה עברתי אצל גבע לרענון נוזלים ובדיקה כללית שהסתיימה ללא ריג'קטים מעניינים. משם לטיפול דיטיילינג כדי…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
לאחרונה כמות הנסיעות שלי גברה ואני מוצא את עצמי הרבה יותר בדרכים בין עירוניות, בין היתר שם לב לסיטואציות רבות שאני מתחמק מהם, גם אם הם לא בהכרח "בעייתיות" בהגדרתן, לדוגמא: לעולם לא אסע כשמלפני ומאחורי משאית יחד תמיד אנסה להתחמק מנסיעה מאחורי רכב פרטי/מסחרי כשיש לו ציוד קשור על הגג/טנדר פתוח שיכולים לעוף ממנו דברים תמיד אתחמק מרכבים שאני מזהה שהנהג לא עירני ומתעסק בטלפון. ממה אתם בורחים בכביש? תמונה להמחשה שצילמתי לפני כעשור, שאני עד היום לא מבין איך זה החזיק.
הודעה אחרונה מאת חולה רכב#1, -
שבוע שעבר עשיתי מבחן עם אשתי ליונדאי קונה. כרגיל ביונדאי קיבלתי את הרכב לבד וזמן בלתי מוגבל, כך גם היה עם האיוניק 5 ושאפו ליונדאי שבאופן כללי יש להם שירות מכירות מצויין לדעתי. הנה הרשמים... תקציר הפרקים הקודמים במסגרת ההתלהבות מהטסלה החלטנו שאנחנו רוצים להעביר גם את הרכב השני שלנו לחשמלי. בסיבוב הקודם בחנו את האיוניק 5 ואת האניאק. הקונה למרות שכבר הגיע לארץ לא הייתה בתוכניות בעיקר שנסיעה בגרסה בנזינית שלה בעבר הותירה בנו רשמים של רכב מאוד קופצני ולא נח וההרגשה הייתה שתוספת סוללה לא תעשה למרכב הזה טוב. את האיוניק 5 אני ואשתי לא אהבנו. הרכב יפה מאוד מבחוץ וענקי מבפנים, אבל הסלון מבולגן , הגודל שלו מיותר עבורנו (2 ילדים) וההתנהגות שלו מאוד כבדה ומסורבלת שפח…
הודעה אחרונה מאת Benson, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 23 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
רכב רגיל עושה טיפול כל 15,000 ק"מ רכב היברידי המנוע בעירה עובד בערך 40% פחות וגם המנוע בעירה עובר למנוחה בנסיעה במורד או במהירות נמוכה כך שלא עובד הרבה שעות רצוף [דבר שמביא לבלאיי גבוה של שמן המנוע] לכאורה היה צריך לבצע טיפול ברכב היברידי כל 25,000 ק"מ לכל הפחות אולי היצרנים והיבואנים מחייבים אותנו לעשות טיפולים מיותרים בשביל להרוויח עוד קצת [או הרבה] כסף ?
הודעה אחרונה מאת yosilogen, -
-
נושא זה מחרפן אותי! אני לא מצליח למצוא תשובה באינטרנט!
הודעה אחרונה מאת אליה, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הי מחפש המלצות לחברת השכרה בחול (איטליה) לשכירת רכב 7-8 מקומות לשבוע ימים תודה
הודעה אחרונה מאת garicho, -
-
שלום לכולם, מתנצל מראש אם לא שאלתי במקום הנכון. מעולם לא היה לי ליסינג מהעבודה, ועכשיו מציעים לנו. איך אני יודע האם זה משתלם לי? לאיזה דברים לשים לב בהצעה? על איזה דברים ניתן/כדאי להתמקח? תודה.
הודעה אחרונה מאת דור--, -
בדרך: מרצדס EQE 1 2
מאת PriceDevil- 5 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מרצדס EQE בדרך לישראל הדגם הראשון שיגיע: EQE 350 Plus טווח: 545 ק"מ הספק: 292 כ"ס 0-100: 6.0 גודל סוללה: 100kWh הרכב ישווק ב-4 רמות גימור במחירים שנעים בין 499900 ש"ח ל-699900 ש"ח כולם עם הנעה אחורית.
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- 8 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
טסלה הודיעה ללקוחותיה בישראל כי תחל לגבות תשלום ברשת הסופר צארגרים שלה כולל קנסות לנהגים שלא יפנו את העמדה עד היום טעינה ברשת הסופר צארגרים בישראל הייתב חינם אין כסף, טסלה ישראל הודיעה לפני זמן קצר ללקוחותיה על סיום החגיגה הארוכה. חלק מההודעה שנשלחה ללקוחות החברה בישראל: החל מהתאריך 25 במאי, תידרשו על לשלם על כל קוט"ש עבור השימוש ב- Supercharges. אמצעי תשלום על כל דקה נוספת שרכב נשאר מחובר ל- Supercharger לאחר שהטעינה הושלמה, יחול חיוב של עמלת אי פעילות. עמלות אי פעילות חלות אם רכב Tesla תופס עמדה כאשר תחנת ה- Supercharger בתפוסה של 50% לפחות וחמש דקות או יותר לאחר שהטעינה הושלמה. מידע נוסף. היסטוריית טעינה תעריפי Supercharger עשויים להיות תלויי…
הודעה אחרונה מאת Uri-G, -
רכב תוצרת הארץ ?
מאת M H-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ראיתי רכב לא מוכר, לא צילמתי (חבל), אבל בבדיקה באתר "משומשת" עולה ככה, יצרן - גרורי אמון דגם - A1500M שנת ייצור - 2021 תוצרת - ישראל בגוגל אני מוצא אתר של יצרן בשם גרורי אמון, שמייצר, איך לא, נגררים. אבל אין מילה על ייצור מכוניות. יש למישהו עוד מידע ? לרכב יש גריל רגיל - כמו של רכבים מונעי בנזין, אבל נראה לי יש לו שקע טעינה.
הודעה אחרונה מאת mh53, -
-
הנושא עלה לי בגלל מקרה מסויים שמיד אתאר, אבל לא פעם אני נתקל בהתנהגות ילדים ברכב שמעלה בי שאלות לגבי ההורים. פגשתי לאחרונה קרובה שיש לה רכב מאוד מכובד, מטופל היטב ומטופח ברמה גבוהה. אבל הדלתות שלה מלאות דפיקות מפתיחת דלתות של רכבים סמוכים. כששאלתי מה הסיבה לכך, היא סיפרה שהיא חונה ליד גן ילדים, ללא שום אופציה אחרת ובבוקר ואחהצ כשההורים אוספים את הילדים יש להם נטיה לפתוח בכל הכוח ולדפוק לרכב שלה את הדלתות... חייב להגיד, שאצלי הילדים קבלו חינוך מגיל צעיר ומעולם לא עשו דבר כזה... השאלה היא - האם אתם מכירים את התופעה ובכלל כמה חינוך אתם מרביצים בילד בנושא התנהגות ברכב?
הודעה אחרונה מאת שביט, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 925 צפיות
הונדה אינסייט 2013 - החלק למטה השחור שיש בו את הוינקר והלד של החניה. אם מישהו יוכל לעזור לי באיך לחפש את החלק אודה לו מאוד.
הודעה אחרונה מאת sjerby, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני רוצה ידוע אם תהיה? יש צפי?
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
חבר מקבל בסוף החודש איווז 5 צלצלו אליו היום איזה עמדת טעינה הוא רוצה, הוא שואל מה עדיף הוא לא מבין ואני אין לי איך לכוון אותו, אשמח לשמוע את חוות דעתכם בעניין. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Ragnar, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מחפש לקנות רכב ראשון וראיתי כמה אופציות עד 30,000 באתר של אוטו סנטר, מה שהופתעתי שבטופס בדיקה של כמה רכבים שבדקתי כולם עם תקלות חמורות כמו תקלות במנוע בגיר , שמנים ומכות פח ומה לא, ממש כמו טופס בטוטו הכל איקסים ולא תקין. השאלה הם באמת מוכרים רכבים לא תקינים בעליל במחיר מלא וחושבים שהלקוחות יוסיפו עוד אלפי שקלים לטיפול של הרכב? , מה ככה הם מוכרים רכבים תקולים ? או שיש משהו שאני מפספס? יש מישהו שקנה מהם ויכול לספר על זה ?
הודעה אחרונה מאת באזז שנות אור, -
-
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
שלום וברכה. אני עומד לפני רכישת טויוטה פריוס פלוס היברידית. לפני שאני מבצע את הרכישה, אני רוצה לגבש לעצמי מדיניות להגן על עצמי , כי יש פרטים שלא ידועים לי ולא בהכרח יהיו ידועים גם בהמשך. 1- קראתי שהסוללה באחריות מקורית עד 100000 ק"מ או עד 5 שנים , הרכב כרגע עם 111000 , כתוב שאפשר לחדש אחריות עד 30000 שהרכב נסע ללא אחריות , ככה שמבחינה זו אם ארצה לחדש אחריות במידה ואין , אני יכול. 2- לא ראיתי בשום מקום התיחסות לרכב מליסינג, הבנתי ממישהו שלא בטוח בכלל שרכבים מנרכשו מליסינג יכולים לחדש אחריות סוללה. איך ניתן לברר זאת? למי ניתן לפנות שיוכל לענות? 3- במידה ולא ניתן לחדש אחריות סוללה אם הרכב מליסינג, אני מניח שעדיף לא להכנס להרפתקאה. 4- האם ניתן לבדוק את מצב ה…
הודעה אחרונה מאת דודו שכטר,