רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,614 נושאים בפורום הזה
-
כיסוי למושב ברכב 1 2
מאת shay76s-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מה דעתכם על כיסוי מושב לרכב? למה כדאי ולמה לא כדאי? קניתי אחד לפני חצי שנה אבל הוא לא יושב הכי טוב הבנתי שצריך כיסוי מדויק ולא אוניברסלי. מתלבט אם להוריד אותו... מדובר דייהטסו סיריון 2006
הודעה אחרונה מאת _slayer_, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בלי קשר לחוק אני לא מבין איך אנשים משלמים על מנת שהרכב שלהם יהיה פחות בטוח בתאונה.
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
כידוע, לפני שבועיים בערך הורידה המדינה חצי ש"ח מהבלו על הדלק, והבנזין הוזל באופן מיידי בתחנות הדלק בסכום הזה. אבל הסולר, מסתבר, נשאר באותו המחיר. בתחילה רתחתי כשראיתי בתחנות את המחיר זהה, כי חשבתי שכיוון שמחיר הסולר אינו מפוקח הם השאירו את ההנחה לעצמם, מה שגרם בתחנה הקבועה שלי לפער של כמעט שקל *לרעת* הסולר. יא-אללה, כאילו המחיר שלו לא קפץ גם ככה בשני ש"ח תוך חודשיים וביאס אותי רצח כי החלפתי מבנזין לסולר לפני שלושה חודשים בדיוק. אממה, התברר לי בסוף שנקבע כי ההנחה בבלו על הסולר תחול רק החל מה1/5, כלומר במוצאי שבת בחצות. לכאורה, אם הסולר לא יקפוץ שוב בשקל אלא יעלה (כמו שקרה בדרך כלל) בשיעור דומה לעליית המחיר המפוקח של הבנזין (במקרה הנוכחי - 12 אגורות …
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חברים שלום. אני מתחיל להתייאש. אני מחפש סורק בתקציב הנ״ל שיידע לקרוא נתוני חיישנים ואפילו יכולות עריכה של פרמטרים. אני לא מקצוען, אבל לומד לאט לאט, מבין את הסיכון. האם יש המלצה למשהו כזה? ראיתי foxwell ועוד כמה כמו launch ו-autel. אם הם בתקציב הם עם ביקורות מעאפנות ואם הם טובים הם 1000$ פלוס. מה אתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת roeibf, -
- 4 עוקבים
- 2 תגובות
- 806 צפיות
שלום לכולם, אשמח להמלצה על חברה/מקום להשכרת רכב (סופרמיני כגון: קליאו, איביזה וכד׳ יספיק) לכמה ימים, באזור חיפה והסביבה. מעדיף המלצה מהעת האחרונה. כמובן אשמח לדעת על מה לשים לב בעת השכרה שכזו. מכיר שעדיף לשלם מראש ביטול השתתפות עצמית, אבל אולי יש דברים שכדאי לדעת מעבר. תודה לעוזרים מראש, בן
הודעה אחרונה מאת המהיר הזהיר, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 16 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
עד כמה הדבר ישפיע על מועדי האספקה של הרכב? האם יש מה לצפות לשינוי בתמחור? https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/h1tlodhgk
הודעה אחרונה מאת WE988244, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 906 צפיות
שלום לכולם רכשתי רכב יונדאי i30cw 2012 [אם זה מעניין, 197K ק"מ ב15K ש"ח]. למחרת הקניה יצאתי איתו לטיול ארוך בצפון, בסוף הטיול התחילה להבהב נורת המנוע [כתומה], והתחלתי לשמוע דפיקות מאחורה, ורעידות חזקות בעליה. עצרתי מיד, ולמחרת במוסך הוחלפו לי 4 פלגים ומאז הרכב נוסע מצוין, רק נדמה לי שהוא מתאמץ קצת [מגיע ל4 טורים כשאני דורש ממנו 115 קמ"ש]. כשהוחלפו הפלגים הם היו מלוכלכים קצת בשמן. השאלה שלי היא מה יכול לגרום לבעיה, ומה כדאי לעשות כדי שהיא לא תחזור שוב. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת ebaeba, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 586 צפיות
אמא שלי אישה נכה אשר זכאית לתו נכה והנחה באגרת רישוי. אני בנה ורק לי יש רכב במשפחה. הבנתי שלצורך קבלת ההנחה הרכב צריך להיות רשום על שם הנכה או בן זוג. הרכב הוא מאזדה cx30 שנת 2020 יד שניה(אני היד השניה) האם יש דרך לקבל את ההנחה ללא העברת בעלות? האם במקרה זה שווה להעביר בעלות על שם אמא? עלות אגרה שנתית 2500 שח.
הודעה אחרונה מאת amirba, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שאלה למומחים. יש רכב בבעלותי ובגלל שהייתי בחו"ל (כולל ביטול תושבות) לא שילמתי רשיון רכב במשך 3 שנים והרכב לא עבר טסט. עכשיו אני שוקלת למכור אותו, אז צריך להעביר אותו טסט וצריך רשיון רכב. אז השאלה היא, האם יחייבו אותי על 3 שנים שבהם לא שולם הרשיון רכב. טנקס
הודעה אחרונה מאת אנהס, -
-
בתקופה האחרונה כמות הקבצנים שאני רואה בצמתים [אני רואה הרבה בצמתי בילו] זינק באופן משמעותי. אתמול נוכחתי באופנוע שכמעט העיף את אחד ממקבצי הנדבות. אין צורך לפרט את הסכנה שבדבר, הם לא מסתכלים לראות שהרמזור התחלף לירוק, הם מתנהלים באיטיות וזוכים לצפירות של נהגים עצבניים. ככה זה בכל הארץ בתקופה האחרונה? נראה שאת המשטרה זה לא מעניין. זה נובע מרחמים?
הודעה אחרונה מאת גור אדם, -
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 28 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת race driver, -
-
-
- אחראי פורום
- 26 עוקבים
- 143 תגובות
- 17.7 אלף צפיות
לא סוד שהתח"צ שלנו מפגרת עשרות שנים אחרי המדינות המתוקנות. לו אתם מנכ"ל משרד התחבורה, איזה צעדים הייתם נוקטים כדי להפוך את התח"צ בארץ לאלטרנטיבה ראויה ? אישית, לא הולך להשתמש בח"צ עד למהפך בתחום האמינות. אין מצב שאוטובוס שאמור להגיע פשוט לא מגיע / מאחר / עמוס ולא מעלה נוסעים. וממש לא מענין, אם זה בגלל רמאדן, חול המועד, לג בעומר, הפגנות, פקקים או ווטאבר. אוטובוס שצריך להגיע, מגיע ומעלה נוסעים בזמן ! חברה שלא מתמודדת עם האתגר, שלום ולא להתראות, יוצאים למכרז, שיתמודדו שם חברות שיהיו מחוייבות יותר, [כמובן שצריך במקביל הרבה נתצי"ם, שיאפשרו לאוטובוסים לא להיתקע]. דעתכם ?
הודעה אחרונה מאת WE988244, -
-
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
בארה"ב כבר מוכרים את דגם 2022 בנזין בגרסה אוטומטית וידנית. למישהו יש מושג האם צפוי להגיע לארץ הדגם הידני? הבנתי שבאירופה ישווק רק הדגם ההיברידי, מעפנים... מתלבט אם לחכות או לחשוב על הסיוויק האצ'בק ידנית הנוכחית (מכוערת לדעתי). ראיתי את הסקירה הזו והתרשמתי.
הודעה אחרונה מאת _slayer_, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכל בעלי הפורד פוקוס גיר רובוטי בהווה ולשעבר. קוראים לי כרמל ואני בעלים של פורד פוקוס עם הגיר הבעייתי. אקדים לומר שמאד אהבתי את הרכב. לדעתי הוא מציע נוחות ומרווח שאין שני לו בטח ובטח בטווח השנים הרלוונטיות לדגם זה, צריכת הדלק הייתה טובה, הנסיעה הייתה חלקה עד שיום אחד הייתה תקלה מינורית במשיכת הילוך מהילוך ראשון להילוך שני, נסעתי למוסך המורשה, אמרו לי שזה תקלה שהיא מוכרת בדגם הנ״ל והיא במסגרת האחריות , אני אצטרך רק לשלם על העבודה וזהו. בפועל אני בלי רכב כבר 3.5 חודשים , חיכיתי למחשב גיר חודשיים והתיקון למרות כל הסיפורים עלה אלפי שקלים וזה לא נגמר בזה כי הרכב שהוחזר לי הוחזר תקול, לצערי כל ניסיונותי לפנות למוסך המורשה או לדלק מוטורס …
הודעה אחרונה מאת thebaron, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן יש לי רנו קליאו שנת 2019 יד 00 נהג יחיד היסטורית טיפולים מלאה מנוע 900 ידני 75000 קילומטר לפי לוי יצחק מחירון מושקלל 55885 בכמה לדעתכם אני אצליח למכור את הרכב? ביד 2 יש מודעה אחת של האוטו עם יותר קילומטר ורוצים עליו 53000
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 10 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לא בטוח אם זה מתאים לפה או לפורום ייעוץ רכב. בכל מקרה, השאלה היא האם ה xv באמת קצת מעל הממוצע ומצדיק להשקיע בו אם רוצים קצת יותר בשטח, מאשר ספורטאג או קשקאי או cx5 לדוגמה? או שאין לו שום יתרון משמעותי, כולם אותו הדבר. ליאור .
הודעה אחרונה מאת bjlb, -
כל שני וחמישי צצה כתבה על התחלת ייבוא של עוד רכב סיני ועכשיו גם וייטנאמי. לי זה מרגיש כמו הצפה של השוק ברכבים זולים שרק בארץ נמכרים ביוקר - כמו שקורה בגזרת הקורקינטים והאופניים החשמליים. אני מכיר בחור שבנה ווילה יוקרתית וקנה הכל מסין. כעבור שלוש שנים הרבה דברים מתחילים להתקלקל - כמו אסלות סמויות, אינטרפוצים, חשמל חכם וכו'. האם במכוניות חשמליות זה לא יקרה? בכל זאת אני נוטה לסמוך הרבה יותר על יצרנים וותיקים עם נסיון ואיכות של שנים מאשר יצרנים שצצו בשנים האחרונות. אשמח לשמוע מכם, מיכה
הודעה אחרונה מאת קיורטוש אוטומוטיב, -
-
- אחראי פורום
- 16 עוקבים
- 23 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
בדיוק לפני חצי שנה קיבלנו מהסוכנות את הרכב המשפחתי החדש, סיטרואן C5 איירקרוס, מנוע 1.6 טורבו בנזין 180 כ"ס, בגרסה המאובזרת שמכונה בסיטרואנית "SHINE PK". הרכב נרכש כמחליפה שימושית ומרווחת יותר למשפחה של 4 נפשות עם כסאות בטיחות, עגלה, אופנוע ילדים, אופניים ילדים, בימבה וכו' וכו' , שהקקטוס שהיה לנו לפני כן כבר התקשה להכיל. הרכב נרכש במבצע ימים דיגיטלים של לובינסקי במחיר של 169 אלף ש"ח "על הכביש". להתרשמותי כיום מדובר על הרכב הטוב ביותר למשפחה בסגמנט, (מי שרוצה גם להנות מהנהיגה, רצוי שלא יחפש כאן, כי הרכב הזה על גבול המרדים.. ויפנה לפז'ו 3008.) מנוע-תיבת הילוכים. מנוע 1600 טורבו בנזין 180 כ"ס הגלגול האחרון של מ…
הודעה אחרונה מאת Liran xsi, -
-
כמו שכתבתי בכותרת - זה לא משהו שלא כתבו עליו בפורום כבר אלף פעם ולא משהו שלא קרה לרובנו. גר באזור שיש מחסור בחנייה וכנראה עשיר ב- ונוסעים בו הרבה אנשים שפשוט לא יודעים לנהוג ו/או לחנות. בעיקר, שכונה של כנראה לא מעט עלובי נפש שחושבים שזה לגיטימי לדפוק רכב ולא להשאיר פרטים. במקרה הזה מדובר בקטע של הרחוב שחונים בו משני צידי ושתי מכוניות יחד לא עוברות בו. כל אחד רוצה לעבור ולא לתת קודם לאחר. הבעיה מחמירה בגלל בניין של תנועת נוער במורד הרחוב שהורים עצלנים רבים מהשכונה מרגישים חובה לקחת הילדים לשם ברכב - חלילה שילכו קצת או להוריד אותם ברחוב הראשי ושילכו קצת ברגל. במצב כזה יש עומס של מכוניות שמנסות להידחף בקטע הצר והמעט מתעקל, צפירות ובלגן. פגיעה שם ברכבים …
הודעה אחרונה מאת student, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם בבעלותינו רכב גולף שנת 95, 1.8 ליטר, בערך 200,000 ק״מ. כרגע לא בשימוש, יש ברשותינו רכב נוסף חדש יותר והצורך בגולף הולך ונעלם. רוצים למכור את הרכב, הרבה אנשים פונים אליי בשאלות מתי אני מוכר וממש רוצים לקנות. מה אני מפספס פה? הבנתי שעוד מעט הרכב יוגדר כרכב אספנות, האם שווי השוק שלו באמת יעלה ושווה להחזיק את הרכב עוד כמה שנים בשביל זה? בנוסף במידה ואחליט למכור, כמה לדעתכם צריך לדרוש על הרכב? תודה על עזרתכם.
הודעה אחרונה מאת Pecan, -
-
- 10 עוקבים
- 11 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום, מזה תקופה אני מחפש בזמן הכמעט לא פנוי שלי רכב עבור המשפחה. בפעם הראשונה שהיו רכבים מעניינים עבורי ברשת טריימובייל - הרכבים הינם סורנטו 2019 GT Line, אאוטלנדר Elite 2019. באתר שלהם לרכבים האלה אין מחירים אז הרמתי טלפון אתמול לנציגה שלהם בבוקר ונאמר לי מחיר של 202 (או 201) אשח (המחירון המשוקלל הינו 178~ אשח). אמרתי המחיר גבוהה בשבילי - התקשר נציג מסניף גלילות וגם לו אמרתי שזה עובר את הרף שהצבנו. לאחר מכן עלתה עוד מודעה מעניינת רכב אאולטנדר Elite התקשרנו הבוקר אמרו 150אשח (מחירון 140אשח) ויש עוד קצת לרדת אם רציניים ובאים לסניף. קבענו מיידית פגישה בסניף והפלא ופלא המחירים אחרים לגמרי: הסורנטו 217 אשח, האאוטלנדר 157 אשח ומשם יכולים קצת להתגמש. לאחר…
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מאז שתמו ימי החורף הגשומים פקדו את אזורנו לא מעט ימי שרב ואובך כבד ועקב זה הכיסוי החיצוני שמכסה את הרכב במשך רוב שעות היממה ממש מטונף עד כדי מצב שכבר אי אפשר לקפל אותו ולהכניס אותו לתא המטען מבלי שילכלך את כל הרכב בפנים, מה עושים במצב כזה?
הודעה אחרונה מאת nepet, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי היו מקרים שבעת טעינת רכב חשמלי נדלקו המצברים ונגרם נזק לרכוש רב שהוא מעבר לסכום בביטוח צד ג רגיל . היום ברבי הרומות הוועד דורש שיהיה בטוח צד ג נוסף בסכומים גבוהים. השאלות: 1.אם קורה כזה מקרה האם בעל הרכב יחוייב בסכום שמעבר לביטוח? 2. האם הצתה של המצברים יכולה לקרות גם שהרכב לא בטעינה? בתודה danahoom
הודעה אחרונה מאת Uri-G, -
-
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 826 צפיות
איך שאני לא מכוון את הכסא, אין תמיכה לצוואר. חשבתי על כרית לצוואר כמו זו, האם מישהו משתמש במשהו דומה ויכול להמליץ?
הודעה אחרונה מאת banji man, -
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הטסות האורגינליות שחוקות. ניסית לצבוע אחת מהם אבל יש להם חריצים כל כך עמוקים שלא יצא יפה. מדובר ביאריס 2013.
הודעה אחרונה מאת המהיר הזהיר, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני נוהג קרוב לשנה וקשה לי לשאר את המרחקים בבצדדים של הרכב .. אני לא יודע מה המרחק בין הרכב שלי למדרכה.. ואז לפעמים בניסיעות במקרים ספציפים אני בפחד האם אני עובר או לא ואז אני נוטה יש שמאלה. בהתחלה הייה לי מאוד קשה עם הדבר הזה וזה ישתפר המון אבל עדיין עדיין זה מציק לי!! חייב להיות פיתרון יצרתי... האם ברכבים אחרים זה לא יקרה? איך לדעת? כי יש מצב שאם הפתח של החלון גדול יותר והכיסא שלי יהיה גבוה יותר ביחס לחלון אז זה ישתפר משמעותית.
הודעה אחרונה מאת shay76s, -
השאלה בכותרת, אשמח מאוד לשמוע את דעתכם בעניין וסופ״ש נעים לכל חברי הפורום הנכבד.
הודעה אחרונה מאת nit_zan, -
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 923 צפיות
אהלן אני מבוטח בחברה x מקיף וחובה וחידשתי פוליסה שאמורה להיכנס בתוקף ב1.5 . הביטוח הנוכחי אצל אותה חברה הוא עד 30.4. הבנתי שאני יכול להוזיל עלות(ואכן הוזלתי 1500 שקלים) והיום הצטרפתי לחברת ביטוח y הפוליסה מתחילה ב1.5. הם אמרו שהם יטפלו בקטע הזה של הביטול ביטוח בחברה שחידשתי אצלה וחתמתי על טופס, ובאמת בוטל הביטוח חובה רק ללא המקיף. לביטול המקיף הם דורשים מסמך של שעבוד, כי אני מסיים לשלם על הרכב עוד חודשיים לבנק, אבל אני לא מבין מה זה משנה אם כבר חידשתי חובה ומקיף בחברה אחרת? הם יכולים לסרב לבטל את הביטוח בלי המסמך הזה? כי בתכלס מה שאכפת לבנק זה שיש ביטוח מקיף וכבר יש פוליסה חדשה בתוקף, אז למה החברה הקודמת מסרבת לבטל אותו ומה אני אמור לעשות? …
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי האם יש למישהו המלצה על יבואן מקבילי לרכב? אני מחפש יבואן שיכול לייבא רכבי ניסאן. תודה danahoom
הודעה אחרונה מאת PriceDevil, -
- 10 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני מתכוון באיזור אוגוסט לנסוע לגרמניה, ובפעם הראשונה שלי לבקר בנורברינג, הייתי שמח לעצות מה כן לעשות מה לא לעשות, ומה לשים לב. ידוע לי שמדובר במסלול לא פשוט בלשון המעטה וחשוב לבוא אליו עם מקסימום רצון ללמוד ומינימום אגו. מה שחשבתי זה לעשות יום-יומיים עם מדריך, לעשות 2-3 הקפות ביום. האם זה נשמע סביר, מעט מדי\יותר מדי? איזה חברות מומלצות לקחת מהם הדרכה ולהשכיר רכב למסלול, אולי יש מדריכים ספציפיים שהם מומלצים? איזה רכב רצוי לקחת בתור פעם ראשונה שם? מה שחשבתי זה בכיון של גולף GTI\קליאו RS- שנראות כמו נקודת כניסה טובה בתור פעם ראשונה שם. מה סדר גודל העלויות שאני צפוי לראות?
הודעה אחרונה מאת WideFocus,
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 922 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- דודיאן
- locus
- itaysamurai
- GTאי
- flytomars
- zvit
- lka
- לב טוב
- `Infinity
- Camaro 92
- orsh99
- gadik6