Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1513 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל בעלי הפורד פוקוס גיר רובוטי בהווה ולשעבר.

קוראים לי כרמל ואני בעלים של פורד פוקוס עם הגיר הבעייתי.

אקדים לומר שמאד אהבתי את הרכב. לדעתי הוא מציע נוחות ומרווח שאין שני לו בטח ובטח בטווח השנים הרלוונטיות לדגם זה, צריכת הדלק הייתה טובה, הנסיעה הייתה חלקה עד שיום אחד הייתה תקלה מינורית במשיכת הילוך מהילוך ראשון להילוך שני, נסעתי למוסך המורשה, אמרו לי שזה תקלה שהיא מוכרת בדגם הנ״ל והיא במסגרת האחריות , אני אצטרך רק לשלם על העבודה וזהו.

בפועל אני בלי רכב כבר 3.5 חודשים , חיכיתי למחשב גיר חודשיים והתיקון למרות כל הסיפורים עלה אלפי שקלים וזה לא נגמר בזה כי הרכב שהוחזר לי הוחזר תקול, לצערי כל ניסיונותי לפנות למוסך המורשה או לדלק מוטורס היבואן הרשמי נענו בזלזול, לאחר בדיקה בפורומים ברשת וכאן בפייסבוק הבנתי שכנראה התקלה היא גורפת ולא מעט אנשים נפגעו מהנזק המשני של המחשב גיר, נכון להיום כדי להוציא את הרכב מהמוסך אני נדרש להוסיף עוד 3000 שקל לדעתי יש פה ניצול ציני של תקלת יצרן שמאפשרת לתעשייה שלמה להרוויח כסף שלא בדרך הוגנת.  המוסך המורשה שמחליף את המחשב גיר ללא עלות ואז ״מגלה״ עוד ועוד תקלות נלוות שעולות אלפי שקלים והיבואן הרשמי דלק מוטורס שמוכרת את החלפים הנלווים מבלי לקחת אחריות על כך שהם מכרו לשוק 35 אלף רכבים כאלה כדי לחזק את הטענה שלי אני מחפש עוד אנשים שהחזיקו או מחזיקים את הרכב הנ״ל ומרגישים שנעשה להם עוול בגין תשלום על תקלה שקשורה למחשב גיר של הרכב, מזלגות , מפעילים ושאר המכלולים הקשורים לתקלה אשמח אם תפנו אלי בפרטי כדי שנוכל להבין את גודל התופעה.

פורסם

כרמל שלום.

אתה כנראה חי בפלנטה אחרת.

הפוקוס עם הגיר הזה נטחנה כאן עד דק. תביעה ייצוגית הוגשה כבר מול היבואן לפני שנים, ובעלי כלי הרכב קיבלו פיצוי והארכת אחריות. צר לי על מה שאתה חווה, אבל אני בספק רב אם תוכל לקבל משהו בגין נזקיך, כי התקלה הזאת ידועה ומוכרת לפחות 8 שנים, והמלצתנו הגורפת לשואלים בפורום היא להתרחק מהדגם. לא ציינת גם באיזו שנת ייצור מדובר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

2013, נכון שהייתה תביעה ייצוגית , אבל ההתנהלות של היבואן והמוסכים המורשים היא לטובת בצע כסף ולא לטובת תקינות הרכב
כל רכב שנכנס למוסך בטענה של ״אל תדאג ,זה במסגרת אחריות , רק תשלם 1500 שקל עבודה״ ובפועל זה מדובר על כמה אלפים טובים, במקרה שלי כמעט עשירייה למוסך 
שמתוכם חלק לא מבוטל הולך ליבואן המורשה שמוכר את החלקים,
אצלי בפועל לא הוחלף המחשב גיר חדש כפי שצויין במסגרת האחריות, הוחלף לי למחשב גיר אחר 
אני מכיר כבר מספר בעלי רכבים שמחכים כמה חודשים למחשבי גיר חדשים, הרכבים שלהם מושבתים 
והיבואן לא לוקח אחריות אצל לקוחות פרטיים כמונו 

פורסם (נערך)
בתאריך 29.4.2022 בשעה 15:55, כרמל פורקוש כתב:

2013, נכון שהייתה תביעה ייצוגית , אבל ההתנהלות של היבואן והמוסכים המורשים היא לטובת בצע כסף ולא לטובת תקינות הרכב
.......
והיבואן לא לוקח אחריות אצל לקוחות פרטיים כמונו 

אז בוא נרגיע אותך, היבואן השני עוד בתהליך של תביע ייצוגית, ובטח בשום שלב לא לקח אחריות על כלום.
כל DC4 (זה השם של מחשב גיר Getrag) ימותו אחרי X קילומטר או Y זמן, אין חוקיות לפי איזה סדר, רק הוודאות שימותו :D
בתור אחד שמתכנת/מלמד בכמויות מחשבים כאלו במוסכים שונים,גם לי נפל הלסת לפני לא הרבה זמן, רכב שמור של בחורה צעירה בקושי נוסעת בקליו RS שלה,אני חושב דגם בציר 2014-2015
DC4R.thumb.jpeg.0e79020aa3cb8a0c7e663a71d486e346.jpeg

בקשר לזמינות אכן תקופה ארוכה יש בעיות זמינות אצל פורד,דווקא אצל קרסו ממש לו.
וזה רכיב אחרון שהייתי מרכיב משומש !

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
פורסם

@כרמל פורקוש עם כל הסימפטיה למצבך - הרכב בן 9 שנים. ליבואן אין אפילו חובה חוקית להחזיק חלפים במלאי (ובכלל...)  בהתאם לפסיקה הוא מחויב להחליף את מחשב הגיר במסגרת האחריות המורחבת - כל מה שמסביב הוא לא מחויב לכלום. הדבר היחיד שאולי אפשר לתבוע ממנו זה שכירת רכב בזמן שהרכב היה מושבת (אבל הוא יוכל לטעון שהתקלה נגרמה גם מהעדר חלפים שאין לו אחריות לגביהם)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני מעריך שהתלונה שלו היא שלתחושתו מלבישים לו בעיות אחרות שלהיו ולא נבראו (ובמחיר מנופח) כדי לכסות על הנזק של תיקון הגיר שלו.

פורסם
לפני שעתיים, nev כתב:

אני מעריך שהתלונה שלו היא שלתחושתו מלבישים לו בעיות אחרות שלהיו ולא נבראו (ובמחיר מנופח) כדי לכסות על הנזק של תיקון הגיר שלו.

קראתי שוב פעם מה כתב, לצערי נכון שלרוב זה המחשב גיר ה"סורר" אבל גם יש מצב שהאבחון של המוסך בכלל היה שגוי, או לא מדוייק.
לפי מה שכתב שהוחלפה לו במחשב גיר אחר משומש,ועדיין הבעיה לא נפתרה,  מצביע (ולפי סכום) הלכו קלאצ'ים או לפעמים יש מקרים של מזלגות, אבל בשביל זה צריך להוריד גיר ולפתוח !!!
דרך תוכנה מקורית רואים עובי, אבל זה ממש לא מדויק, רק נותן אינדיקציה מסויימת, ולרוב מצמד 1 נשחק הכי מהר.
הקלאצים מאוד יקרים,וזה רכיב מתכלה שבטוח אין אליו שום אחריות אחרי 3 שנים אפילו.

פורסם

אני אשמע קצת משבית שמחות, אך לדעתי זהו רכב שהוא בור ללא תחתית. כלומר, ככל הנראה שפותח השרשור לא יצליח ליהנות מאמינות ומשקט נפשי ואת אלפי השקלים שישקיע, מן הסתם לא יקבל בחזרה. לכן, לדעתי אין טעם להמשיך ולהשקיע כסף ואנרגיה ברכב הזה. עדיף לקחת החלטה ופשוט להשקיע כסף ואנרגיה ברכב אחר, שאין לו בעיה גנטית ידועה...

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

• תוכן חדש...