רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,614 נושאים בפורום הזה
-
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
שלום וברכה. אני עומד לפני רכישת טויוטה פריוס פלוס היברידית. לפני שאני מבצע את הרכישה, אני רוצה לגבש לעצמי מדיניות להגן על עצמי , כי יש פרטים שלא ידועים לי ולא בהכרח יהיו ידועים גם בהמשך. 1- קראתי שהסוללה באחריות מקורית עד 100000 ק"מ או עד 5 שנים , הרכב כרגע עם 111000 , כתוב שאפשר לחדש אחריות עד 30000 שהרכב נסע ללא אחריות , ככה שמבחינה זו אם ארצה לחדש אחריות במידה ואין , אני יכול. 2- לא ראיתי בשום מקום התיחסות לרכב מליסינג, הבנתי ממישהו שלא בטוח בכלל שרכבים מנרכשו מליסינג יכולים לחדש אחריות סוללה. איך ניתן לברר זאת? למי ניתן לפנות שיוכל לענות? 3- במידה ולא ניתן לחדש אחריות סוללה אם הרכב מליסינג, אני מניח שעדיף לא להכנס להרפתקאה. 4- האם ניתן לבדוק את מצב ה…
הודעה אחרונה מאת דודו שכטר, -
אני גר בשכונה גדולה בה יש "חניון אורחים". בהתחלה החניון היה מוגן באמצעות מחסום חשמלי מתרומם שניתן לחייג אליו רק ממספרי טלפון מאושרים, אך עם השנים המחסום כל פעם נשבר/הושמד לכן בשלב מסוים הועד הפסיק להתקין מחסום חדש כך שהחניון פתוח לכל עובר אורח שרק חפץ להחנות את רכבו. בחניון כרגע יש 4 רכבים נטושים, שניים מהם "על הג'אנטים" וכולם ללא טסט בתוקף, כולל אחד נגרר (להבנתי יש חוק חדש שיצא באפריל שמחייב נגרר להיות מחובר לרכב, אבל לא חשוב). אתמול פניתי למוקד העירוני ופתחתי קריאות על הרכבים הללו. היום פנה אליי הפקח בטענה שמדובר בחניון פרטי ולא ציבורי, על כן אין לרשות מה לעשות. משום שהוא היה מאוד אדיב, התייעצתי איתו מה לעשות במקרה כזה. הוא אמר שזו…
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
- 12 עוקבים
- 27 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
אהלן לא שחו'ח אני מתכנן שיגנבו לי את הרכב, אבל ראיתי טענה מסקרנת איפהשהו מתישהו - ביטוח מקיף לרכב שנגנב לא ישולם אם אין באחזקת הבעלים שני מפתחות מקוריים. זה נכון? ומה עושים במצב שבו פרצו לדירה וגנבו את המפתח?
הודעה אחרונה מאת nev, -
בוקר ושבוע טוב לכולם! במהלך סוף השבוע האחרון האתר עודכן לגרסה החדשה של פלטפורמת IPS, אז אולי נתקלתם ב"תגים" חדשים על הסמלונים שלך, ויכול להיות שראיתם גם כמה פיצ'רים שהכרתם נעלמים או כמה באגים חדשים. אז נסכם כאן את השינויים: מבחינת הדברים ה"רעים" שאנחנו מכירים: 1. כנראה שראיתם שנקודות המוניטין שלכם נעלמו, אנחנו עובדים על להחזיר אותן. 2. גם ה"דרגה" שלכם (נהג שודים וכו') נעלמה. לצערנו, לא נוכל להחזיר אותן במתכונת שהכרתם. 3. אם קיבלתם אזהרה במהלך סוף השבוע, כנראה שהופיע בה טקסט מוזר - זה תוקן. 4. נוספו טקסטים חדשים בכל מיני מקומות, חלקם עדיין לא מתורגמים. 5. אנחנו מכירים את הבעיה עם היעלמות כפתורים בעורך ההודעות. אנחנו על זה. …
הודעה אחרונה מאת פבל, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
אהלן, בשכונה שלי בטבריה אנחנו חולקים חניון ציבורי של 20 +- מקומות חניה לטובת 2 בניינים ובית קרקע דו משפחתי. כמובן שזה בקושי מספיק, חלק מהשכנים חונים על המדרכות, חלק חונים ברחוב ממול. בחודשים האחרונים נתפסו 3 מקומות חניה באופן קבוע: רכב א' - מפורק מבפנים, צמיגים מפונצ'רים, ללא טסט. רכב ב' - נראה נטוש, צמיגים מפונצ'רים, טסט בתוקף. רכב ג' - רכב משתנה של מגרש רכבים מקומי שתפס אותו פעם אחד צמוד לכביש ובלילות מחליף רכבים לטובת שיווק. התקשרתי ל106, אמרו רכב א' זה קלי קלות, יגיע פקח גרוטאות וידביק התרעה שתגרום לבעל הרכב להעיף אותו או לאבד אותו לטובת ברזל. רכב ב' וג' לטענתם בלתי אפשרי לטפל למרות שאני מכיר ש…
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
פנצ'ריה בהרצליה
מאת פוזי- 7 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום אשמח להמלצה לפנצריה אמינה בהרצליה באזור מחלף השבעה תודה רבה
הודעה אחרונה מאת ArikB, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
רק לפני מס' ימים בשרשור הזה הבעתי את ספקותיי לכך שהיבואן "לוזון ליסינג" שרשם דגם של MG ZS EV - אכן גם יביא כאלה בפועל. גם אני טועה לפעמים, ואני שמח לדווח שהיבואן העלה על הכביש שתי יחידות ראשונות (שנמכרו לפרטיים למרות שם החברה...) מדובר על הדגם עם הסוללה סטנדרטית ברמת הגימר הגבוהה ובמחיר די דומה לזה של היבואן הרשמי 145000 ש"ח
הודעה אחרונה מאת PriceDevil, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם! מחפש מידע מסודר אודות ההבדלים בין התקינות. אודה להכוונה. תודה 🙂
הודעה אחרונה מאת TDI, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אשמח לקבל חוות דעת על הגיפ החשמלי סקייוול
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- 11 עוקבים
- 26 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
אשדוד-ראשון הלוך חזור צריכה משולבת תנועה זורמת, שיוט רגוע על 100 מנוע 2000 סדאן שנתון 2016 כ-21.3 ק"מ לליטר
הודעה אחרונה מאת dor_shay, -
לפני 5 שנים רכשתי את הרכב הראשון שלי, שברולט ספארק LT+ 2017, ממש לפני שהתחלתי את הלימודים. יצאתי מהסוכנות, בתקווה שבסוף ה5 שנים אהיה עם התואר ואוכל לסגור את המימון. הספארק רכב לא פחות ממדהים… פשוט לא חסר כלום: זריז וחזק, יש CarPlay, אמין (חוץ מטיפולים בזמן לא היו ביקורים במוסך). נגמרו ה5 שנים, מחירי היד 2 בשמיים, אני פותח טבלאת אקסל ומשקלל כל מיני מספרים עתידיים שאני מנסה לחזות ואני רואה שאם אקנה רכב במחיר של סביבות 150K, עכשיו או עוד שלוש שנים - אני לא מפסיד כסף אם אני קונה עכשיו (בגלל המחירון הגבוה של הספארק, צ׳יפים וכאלה). אפילו קצת מורווח… מה ברור לי שאני מחפש - חווית נהיגה. רכב שאוהב להכנס ולצאת מפניות, תיבה זריזה. תא נוסעים נעים ומזמין, שקט למעט רעשי…
הודעה אחרונה מאת Rongaflugen, -
לא בפעם הראשון בחיים מכרתי רכב. אחרי המכירה מתקשר לסוכן הביטוח שלי לבטל הביטוח. אין בעיה, יבוצע. אחרי כמה דקות חוזרים אליי - לצורך ביטול החובה חברת הביטוח מבקשת את טופס העברת הבעלות ולחתום להם על איזה מסמך - "טופס בקשת ביטול ביטוח חובה". התעצבנתי, אף פעם לא מילאתי טפסים ולא שלחתי כלום. אבל זרמתי איתם לסיים הנושא. אחרי שבועיים טלפון - חברת הביטוח רוצה אסמכתא כלשהי שהודעתי לקונה הרכב שהחובה מבוטל ושהוא מאשר שמודע לכך או אסמכתא שהודעתי לו. פה כבר יצא לי קיטור מהאוזניים - באיזה עולם נראה לכם שאחרי מכירת הרכב אצור קשר עם הקונה לשטויות כאלה? ואם הקונה נעלם? או איזה טיפוס שלילי שלא רוצה לשתף פעולה? או פתאום יבוא באיזו דרישה כי לא…
הודעה אחרונה מאת דור--, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לציין מראש שאין לי ניסיון בכלל! איך לבחור ביטוח לרכב? על מה להסתכל? עדיף סוכן קרוב לבית? יש חברות שמבטיחות המון למשל חברה אחת אמרה לי ביטוח כולל שמשות וגומיות... אבל במסמך שהם שלחו לא רשום גומיות.. הם לא רושמים את הדברים בצורה מפורטת. אולי ביטוחים אחרים כן... אשמח לקבל כל מיני כללים לבחירת ביטוח בצורה חכמה. תודה
הודעה אחרונה מאת יניב78, -
- 7 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
כן, זה השניצל. אודה לכם מאוד אם תאפשרו לי להתייעץ לגבי סוגיה קטנה. אחר כך תרגישו חופשי לנעול את היוזר שלי. (אלא אם החלטתם לתת לי חנינה ואז זה בסדר 😁) היום קיבלתי SMS שזכיתי בהגרלת מחיר למשתכן בתל אביב מקום 79 לבחירת דירה מתוך 163 דירות לזכאים בהגרלה. זה היה לגמרי shot in the dark וכמעט גרם לי להתעלף. (מזל שבדיוק הייתי בשירותים) באתר של מחיר למשתכן כתוב: יש אישור ועדה ל-340 דירות, אבל הבנתי שאין היתר בנייה. כמה זמן יכול לקחת לקבלן להוציא היתר בנייה? מה הסיכוי שמספר הדירות ישתנה מהותית אחרי אישור ועדה? קראתי בכלכליסט שעל המגרש הזה חיים "דיירים מגונים" או יותר נכון סוג של פולשים שמתנחלים שם איזה 50 שנה ועל הקבל…
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 22 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
כאן מ YNET. ואני תוהה ביני לביני: פעם אני זוכר שלא היה נדיר לראות רכב תקוע בצידי הדרכים ואיזשהו גרר של שגריר/ממסי/חברה אחרת לידו. היום, כשהמכוניות אמינות הרבה יותר זה כבר הפך (לפחות בתחושה שלי) להיות מחזה נדיר יותר, אז ממה חיות חברות הגרירה האלו. ועוד שאלה שתמיד סיקרנה אותי, איך חברה כזו מצליחה לספק שירות "מדן ועד אילת", הרי היא לא באמת מחזיקה רכבי שירות/גרר בכל הארץ, ולא נשמע לי כלכלי להוציא גרר מת"א בשביל רכב שנתקע, נגיד, בערבה.
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, כמו בכותרת, זה פשוט קרה ולא ברור למה. נקודות קטנות ודביקות על הפח וגם על השמשות של הרכב. הבחור שבשטיפה טען שככה הרכב הגיע, אני לא בטוח אבל זה מעולם לא קרה וזאת פעם ראשונה שהרכב נשטף במכונה. אי אפשר להוריד אותם בניגוב או במים. ניסיתי להוריד מהשמשה עם אצטון ולאחר עבודה מייגעת חלק מהנקודות ירדו. ניסיתי ממש טיפה בפח אבל ללא שינוי ממשי. הלכתי לשטיפה ידנית ושם לא הצליחו ואמרו שאולי פוליש יוריד וגם זה לא בטוח. מכירים חומר בטוח שיכול להוריד חומר דביק מהרכב מבלי לפגוע בצבע? תודה.
הודעה אחרונה מאת adica, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 600 צפיות
עשיתי ביטוח דרך סוכן וכשניסיתי לבטל את הביטוח אמרו לי שאין אפשרות לבטל דרך הטלפון (למרות שלקנות את הביטוח עשו דרך הטלפון בשמחה) וצריך לשלח מייל עם בקשה לביטול ויקח חודש לבטל את הביטוח זה נראה לכם הגיוני?
הודעה אחרונה מאת הפסען, -
להפתעתי משום מקום צץ לו חוק שנכנס לתוקף ב 1.8.21 ומדבר על כך שכל רכב המסיע ילד מתחת לגיל 4 יהיה מחוייב בהתקנה של מכשיר התראה כזה. האתר של משרד התחבורה ובו כתוב החוק מפנה את הרוכשים שרוצים לעמוד בחוק לאתר ובו 3 חברות המורשות לספק את המוצר, המחיר נע בין 400 ל 450 לחתיכה! כאבא לשני ילדים שבמועד החוק יהיו מתחת לגיל 4 אני איאלץ להפרד מ 900 ש''ח מכספי! לטעמי: הכוונה אולי טובה, המחיר דיי גבוהה, החוק שמחייב אותי לשלושת החברות נראה כמו איזה משהו ''מכור'' או ''מקומבן'' ולי? לי לא תשאר ברירה אלה לרכוש את זה כמו לרבים אחרים. הקנס למי שיעיז להפר את החוק יהיה 250 ש''ח ו 4 נקודות! קצת הזוי העניין. קישור לחוק: https://www.gov.il/he/departments/legalInfo/prevention_system_for_f…
הודעה אחרונה מאת korola, -
שלום. מבקשת לדעת האם VW Golf Sportsvan מספיק רחב ומפנק בשביל 5 נוסעים (2 מבוגרים ושלושה ילדים) וכבודה? שואלת כי מתלבטת האם לשכור לנסיעה לחו"ל
מאת marva78-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת Benson, -
-
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן אתמול בערב מוצש רכב משלוחים של הדואר חתך אותי וכמעט גרם לתאונה. יש לי וידאו ממצלמת הרכב. יש מה לעשות עם זה? לפנות למישהו? (וואן אדום כזה)
הודעה אחרונה מאת Benson, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
התייעצות קלה, מקווה זה המקום מתכנן טיסה לשבוע לצפון קרואטיה, וחשבנו על הדרך להגדיל גם לסלובניה. מישהו שעשה מסלול דומה יכול לייעץ לגבי כמה מציאותי לשכור רכב צנוע (זוג ללא ילדים, או סטנדרטים לרכב, תקציב כמה שיותר נמוך) לטיול מזאגרב לסלובניה וחזור? עמלות נלוות, חברות מומלצות, דברים לשים אליהם לב, הערות כלליות, הכל יתקבל בברכה
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת Coro, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 29 תגובות
- 10.3 אלף צפיות
חדש בעולם האוריאה… 3008 דיזל אם זה רלוונטי. נראה לי הכי נוח למלא ממשאבה בתחנה, לא צריך משפך יעודי, אין ספקות אם המיכל עמד בשמש או לא ומה לעשות עם הנוזל שנשאר. ובכל זאת עשיתי חיפוש ולא מעט פה ממלאים ממיכלים. למה? מה היתרון במיכל ומה החסרון במילוי ישיר ממשאבה?
הודעה אחרונה מאת yahaga, -
-
- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
איך אסע למכון כשיסתיים לי השלילה, ללא רישיון רכב בתוקף (השלילה מסתיימת ב 24/5 והרישיון רכב מסתיים כבר ב 12/5). תודה.
הודעה אחרונה מאת גטס_פשע, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 864 צפיות
היי, האם מלבד Proof, יש מצלמה במחיר שפוי שניתן לשדר לטלפון לאפליקציה בלייב כל מה שקורה ליד הרכב כל הזמן? ז״א שאני נכנס לאפליקציה מהבית ויכול לצפות במצלמה? תודה.
הודעה אחרונה מאת Ozal100, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ערב טוב. מישהו יודע מניסיון אישי או ממקור אמין מה זמני המסירה של כלי הרכב של החברות יונדאי, קיה, טויוטה כיום בישראל ? כלומר, משך הזמן שלוקח מהרגע שחותמים על הזמנה אצל היבואן עד שהרכב מסופק פיזית ? ברור לי שזה יכול להשתנות בכל רגע, ברור לי שזה עשוי להיות שונה בין סוגים שונים, מעניין אותי לדעת רק בגדול באיזה סביבה של סדר גודל זה עומד כרגע.
הודעה אחרונה מאת קיורטוש אוטומוטיב, -
-
בעקבות חיפוש אחרי מצלמת דשבורד לאוטו עלתה לי שאלה. אני שוקל לקנות משהו קצת יותר רציני שיוכל "לפקוח עין" על הרכב גם בחניה, ואז עלתה לי השאלה - האם זה בכלל שווה את ההתעסקות. אז השאלה שלי אליכם היא כזו: האם, אי פעם, הצלחתם לתבוע ולקבל שיפוי/פיצוי על נזקים שנגרמו לרכב שלכם בחניה בזכות צילום של המצלמה שהתקנתם באוטו?
הודעה אחרונה מאת פבל, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 881 צפיות
הי חברים, מתעניין ברכב הזה: https://balcar.co.il/car-number/9978452 מישהו שיש לו רכב כזה 2017 התקין וו גרירה וחבר אחר שלי שיש לו אותו דגם אבל שנת יצור 2021 לא הצליח להתקין וו גרירה - מסרו לו שלא ניתן. למישהו יש מושג מה הולך כאן? האם על הרכב שאני מתעניין אפשר להתקין וו גרירה? איפה אפשר לבדוק את זה?
הודעה אחרונה מאת דובצע, -
-
- אחראי פורום
- 17 עוקבים
- 26 תגובות
- 12 אלף צפיות
אולי אני טועה אבל די בטוח שזה לא היה קודם - מכניסים מספר רישוי ומקבלים מחירון, כולל תת דגם ושיכלול חודש עלייה לכביש. נוח ומהיר. חוץ מזה - הרכב שקניתי לפני 5 חודשים - עלה במחירון ב 2000 שח במעבר מאפריל למאי. וזאת לא העלייה הראשונה. שמח מאוד שלא הקשבתי לאשתי ״חכה כמה חודשים שהשוק יירגע״ 🤣🤣🤣 (זה היה רכישת רכב שני בעקבות החלפת עבודה שלי, בלי למכור רכב אחר)
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי היכן אפשר למצוא את רשימת יבואני רכב מקבילי ככלל ויבואני רכב מקבילי שמייבאים ביבוא מקביל רכבי Nissan? בתודה נחום דן
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
מי מחובר 56 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 505 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- ע.
- SlowRide
- llaavvii
- amlh
- Paprika-Metuka
- teyal
- laviil
- Itzik-b
- שחר 1
- benny62
- fatboy1340
- yohai71