Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1518 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, pasat04 כתב:

כשאין לך את "כל התמונה", איך תוכיח?

והנה מצב שמפוספס בגלל האופן שבו מצלמה כמו שלך עובדת. אתה בחניה במקביל למדרכה, רכב בא מהכוון הנגדי, ורק אחרי שהוא חולף, בוא פוגע בחלקו באחורי של הרכב שלך.

אם הייתה שמירה של 10/15 שניות מהפגיעה, היה לך רצף, שמאפשר הוכחה.

לגבי החבר'ה מסורוצקין, אני לא משוכנע שהם השאירו פרטים. כן, הם רשמו משהו על דף, השאלה מה... ואם זה דמה, או מצלמה בלי אופצית חניה, אז הם הצליחו.

אפשר להוכיח מצורת הפח ברכב שפגע. הסכמתי שזה לא מאד יעיל.

ולא ברור לי איך בדוגמה שלך יש "רצף". כל זמן שאין לך מצלימה אחורית, הרכב הפוגע יכול לטעון שלא הוא פגע כי לא רואים את הפגיעה עצמה.

ולגבי החבר'ה מסורוצקין, אם הם השאירו פרטים שקריים, אז למה הם השאירו? מה הם הרוויחו מזה?

עריכה אחרונה על ידי el-chanan

אם לא מוצא חן בעיניך איך שאני נוהג אז רד מהמדרכה

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אמנם לא בחנייה, אבל לפני כמה שנים דפקו לי את הרכב במוסך וניסו להסתיר את זה, המצלמה צילמה הכל 

בסוף לאחר פוסט בפייסבוק בדף של חברת המוסכים יצרו איתי קשר והגענו להסדר.

בלי המצלמה לא היה לי מושג מה קרה, ואם הייתי מוכר את הרכב בטענה שהוא תקין ללא תאונות ובבדיקה היה נמצא משהו חריג, הייתי יוצא רע.

• מבאס 1
  • מעניין 2

מוזמנים לשאול ולהתייעץ בתחום מצלמות דרך לרכב

פורסם

שמעו סיפור, ב2020 פרצו לי לרכב בחניון ב6 בבוקר ליד תחנת רכבת.

השארתי תיק אימון על המושב הקדמי והגנב לתומו חשב שיש בפנים דברי ערך.

שבר את המנעול בידית נהג ונכנס לאוטו התחיל לחטט ויצא בלי כלום חוץ מלהשאיר נזק ובלאגן.

כשחזרתי לאוטו גיליתי את זה, לשמחתי הייתה לי מצלמה דו כיוונית של 70MAI שצילמה את הפנים שלו באיכות גבוהה ישר חיברתי לאפליקציה וראיתי אותו ואיפה הוא חיטט ונגע.

נסיעה קצרה לתחנת משטרה תוך כדי שאני נוהג רק עם האצבע ולא נוגע בכלום כדי שישארו תביעות אצבע. פתחתי תלונה מסרתי את הסרטונים אפילו חיכית מעל שעה לבודק מזפ שלקח טביעות אצבע והופ שבועיים אחרי תלונה נסגרה בלי שעשו עם זה כלום. וזה כשיש להם צילום ברור שלו וטביעות אצבע כן...

אולי באמת במקרה של פגיעה חיצונית זה יכול לעזור אם המשטרה תחליט טיפה להתאמץ ולחפש את הפוגע (אל תבנה על זה כן...) אבל אני הפסקתי לרדוף אחרי גנבים ולקחת ללב בשביל זה יש ביטוח.

• מבאס 1

פורסם

קוראים לזה "עבריין לא ידוע". למדתי את זה כשפרצו לי לבית (לא לקחו כלום) - המז"פ בא וחיפש טביעות אצבע, ואפילו חזרו כאשר מצאתי את התוכי ששימש לשבירת הסורגים.

מה לעשות - המשטרה מתוחה עד גבול יכולתה ולא מתעמקת בחקירת עבירות רכוש "קטנות" - אלא אם תופסת את העבריין באופן מקרי בגלל עבירה אחרת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ואיי זה פשוט לא יאמן!!

קראתי את השרשור לפני שיצאתי מהבית, ירדתי לרכב וראיתי שפשוף חדש בטמבון

המצלמה לא מצלמת מאתמול ב11, מרפי מרפי מרפי!!!!

פורסם
לפני 21 שעות, פבל כתב:

בעקבות חיפוש אחרי מצלמת דשבורד לאוטו עלתה לי שאלה.

אני שוקל לקנות משהו קצת יותר רציני שיוכל "לפקוח עין" על הרכב גם בחניה, ואז עלתה לי השאלה - האם זה בכלל שווה את ההתעסקות.

אז השאלה שלי אליכם היא כזו: 
האם, אי פעם, הצלחתם לתבוע ולקבל שיפוי/פיצוי על נזקים שנגרמו לרכב שלכם בחניה בזכות צילום של המצלמה שהתקנתם באוטו? 

מצלמת דשבורד מאוד שימושית לנסיעה בעיקר, תיעוד של חלילה תאונה\מכה ברכב או אירועים אחרים שמתרחשים על גבי האספלט - רק בגלל הסיבה הזו, ברור ששווה לך.

אם להשקיע במצלמה שתפקח עין גם על הרכב בחניה - הסבירות מאוד נמוכה שהיא תביא לתועלת, אבל לפעמים גם בשביל האחוז הבודד שהיא יכולה לעזור, זה אולי כן שווה את הפער בין מצלמה "רגילה" לכזו שגם יודעת לצלם כמו שצריך גם שהרכב בחניה.

מבחינת נסיעה - שנה שעברה נסעתי ברחוב פנימי בגבעתיים ושמעתי בום. מסתבר שרכב שנסע לפניי ניסה להיכנס לחניה בין 2 רכבים במקביל ודפק את הרכב שחנה בצד ימין. פניתי מייד שמאלה ושמתי לב שהנהג עושה רברס ובורח.

הורדתי מייד את הקובץ מהמצלמה לטלפון הנייד דרך האפליקציה (70MAI) והשארתי לנהגת פתק על החלון שתיצור עימי קשר.

כמה ימים לאחר מכן היא עדיין לא יצרה קשר. עברתי ליד הרכב ומצאתי שאדם נוסף השאיר לה פתק כעד ראיה (מסתבר שיש אנשים טובים...).

שבוע\שבועיים לאחר מכן היא יצרה קשר. שלחתי לה את הסירטון ועוד כמה תמונות דיי ברורות עם הלוחית רישוי של הרכב הפוגע.

לדעתי זה מאוד עזר לה כי קודם לכן לא היה לה תיעוד וידאו או תמונה בכלל של האירוע, רק עדות בעל פה של עובר אורח.

בחניה הפרטית בבית שמתי מצלמה שמצלמת את המכוניות 24/7 (חוץ מזה שגם בחניון מפוזרת מצלמות של הבניין, כך שאפשר לאתר לוחית רישוי של רכב שנכנס פנימה גם אם המצלמה שלי לא קלטה אותו).

כבר יצא לי להגיש תלונה במשטרה בעקבות תיעוד וידאו של המצלמה בחניה הפרטית שלי, כמובן שהמשטרה לא עשתה עם זה כלום.

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 25 דקות, EliC25 כתב:

ואיי זה פשוט לא יאמן!!

קראתי את השרשור לפני שיצאתי מהבית, ירדתי לרכב וראיתי שפשוף חדש בטמבון

המצלמה לא מצלמת מאתמול ב11, מרפי מרפי מרפי!!!!

אכן מרפי עובד שעות נוספות,
הבן שלי היה מעורב בתאונה קלה לא מזמן (נהג חדש ולא ברור מי אשם) אני שמח יש מצלמה (A118 אם אני זוכר נכון בת חמש++) שכבר הצילה אותי פעמיים,
מוריד את כרטיס זכרון ומסתבר שהקבצים קטנים מאוד ודפוקים והמצלמה כבר חודש לא יעילה,
גם פירמוט לא עוזר כך שגם אני כנראה אזמין חדשה....

פורסם
לפני 10 שעות, pasat04 כתב:

הם עשו הצגה לאנשים ברחוב, כדי שלא יגידו "ראיתם את אלה, פגעו ברכב ולא השאירו פרטים".

לא היו אנשים לידם ממש (אני צפיתי ממרפסת בבנין סמוך). ואם זאת הסיבה, הם היו עושים את זה מיד, בלי קשר למצלמת רכב.

אם לא מוצא חן בעיניך איך שאני נוהג אז רד מהמדרכה

פורסם (נערך)
לפני שעה, llaavvii כתב:

אכן מרפי עובד שעות נוספות,
הבן שלי היה מעורב בתאונה קלה לא מזמן (נהג חדש ולא ברור מי אשם) אני שמח יש מצלמה (A118 אם אני זוכר נכון בת חמש++) שכבר הצילה אותי פעמיים,
מוריד את כרטיס זכרון ומסתבר שהקבצים קטנים מאוד ודפוקים והמצלמה כבר חודש לא יעילה,
גם פירמוט לא עוזר כך שגם אני כנראה אזמין חדשה....

תקנה מצלמה שיש לה אפליקציה (כמו 70MAI) כך שתמיד תוכל לדגום אותה מהפלאפון שלך בלי לגעת בחומרה בכלל. 

לפני 9 שעות, FiS כתב:

אמנם לא בחנייה, אבל לפני כמה שנים דפקו לי את הרכב במוסך וניסו להסתיר את זה, המצלמה צילמה הכל 

בסוף לאחר פוסט בפייסבוק בדף של חברת המוסכים יצרו איתי קשר והגענו להסדר.

בלי המצלמה לא היה לי מושג מה קרה, ואם הייתי מוכר את הרכב בטענה שהוא תקין ללא תאונות ובבדיקה היה נמצא משהו חריג, הייתי יוצא רע.

מוסך חובבני. אצלי במוסך, דבר ראשון הם מנתקים לי את המצלמה

עריכה אחרונה על ידי laplug
  • מצחיק 1
פורסם
לפני 18 דקות, laplug כתב:

אצלי במוסך, דבר ראשון הם מנתקים את לי את המצלמה

לא אהבתי את זה. אם יש להם מה להסתיר, לא הייתי מטפל שם.

פורסם
לפני 4 שעות, TZR84 כתב:

השארתי תיק אימון על המושב הקדמי והגנב לתומו חשב שיש בפנים דברי ערך.

...

שבועיים אחרי תלונה נסגרה בלי שעשו עם זה כלום. וזה כשיש להם צילום ברור שלו וטביעות אצבע כן

אין למשטרה משאבים להתעסק עם גניבות נקודתיות כאלה. זה לא חדש.

להשאיר תיק גלוי לעין, ועוד בחניון רכבת זה להזמין פריצה.

פורסם

בתאריך 27.4.2022 בשעה 10:44, sperial כתב:

ואם צילמת מזיקים - איך תאתר אותם?

לכן שאלתי אם תבעתם וקיבלתם פיצוי. ברור לי שצילום לבדו לא שווה הרבה.

לפני 23 שעות, ניקו פ. כתב:

לדעתי ברוב המקומות סיכוי נמוך. 

גם לדעתי, לכן השרשור :) 

לפני 15 שעות, motior כתב:

יש לי ביאריס מצלמת 70MAI שאמורה לצלם במקרה שהרכב נפגע בזמן חניה. ברוב הפעמים שיוצאים מהאוטו היא מתחילה לצלם כשסוגרים את הדלת כי מבחינתה טריקת הדלת היא פגיעה... לפעמים היא מצלמת גשם חזק שפגע באוטו בזמן החניה. פעם אחת אשתי חזרה לרכב ומצאה את לוחית הרישוי זרוקה על הכביש ליד הרכב - כנראה מישהו פגע ברכב קלות. המצלמה לא צילמה כלום מהאירוע הזה...

האמת שזה נשמע כאילו שחיישן המכות שלה מכוון לרגישות גבוהה מדי.

לפני 3 שעות, איציק נ. כתב:

אם להשקיע במצלמה שתפקח עין גם על הרכב בחניה - הסבירות מאוד נמוכה שהיא תביא לתועלת, אבל לפעמים גם בשביל האחוז הבודד שהיא יכולה לעזור, זה אולי כן שווה את הפער בין מצלמה "רגילה" לכזו שגם יודעת לצלם כמו שצריך גם שהרכב בחניה.

זהו, פה בדיוק ההתלבטות. כי אם אני אחליט ללכת על משהו שמצלם גם בחניה אני כבר אתקין גם מצלמה אחורית ואולי גם פנימית, ואם לא, כנראה שאסתפק באחת רגילה שמצלמת רק קדימה (למרות שתכלס גם פה עדיף משהו עם שדה ראיה כמה שיותר מקיף).

לפני שעה, laplug כתב:

מוסך חובבני. אצלי במוסך, דבר ראשון הם מנתקים לי את המצלמה

תודה, עכשיו יש לי קפה על המקלדת בגללך :rofl::rofl:

טוב, אז בינתיים יש לנו שני עמודים, שני מקרים של איתור ופיצוי, וסיפור אחד של ספריאל :) הסיכוי של "מצב חניה" לא נראה מי יודע מה טוב.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני 23 דקות, פבל כתב:

זהו, פה בדיוק ההתלבטות. כי אם אני אחליט ללכת על משהו שמצלם גם בחניה אני כבר אתקין גם מצלמה אחורית ואולי גם פנימית, ואם לא, כנראה שאסתפק באחת רגילה שמצלמת רק קדימה (למרות שתכלס גם פה עדיף משהו עם שדה ראיה כמה שיותר מקיף).

יש פה 2 עניינים: אחד זה עניין של תקציב, והשני זה אם בא לך "שיהיה".

אתה יודע איך זה אצלנו, הרבה קונים דברים שהם לא צריכים בשביל.... "שיהיה".
אז אם בא לך שיהיה רק בשביל לתפוס איזה שכן מז%#@ שאולי יעשה לך משהו לרכב, שים.

אם אתה בונה על זה שהמצלמה תצלם פורץ שגנב לך תיק מהאוטו (כמו שכבר העידו כאן בשירשור, תמונות מלאות כולל תביעות אצבעות במשטרה) ותוכל להעמיד את הפורץ לדין - חבל על הזמן שלך.

היחס של תועלות בין מצלמה קדמית לכזו שמצלמת גם בתוך הרכב - הוא במקרה הטוב 1 ל 100,000 - כי עד היום כמעט ולא שמענו על מקרה אחד בודד שמצלמה שמצלמת את פנים הרכב, עזרה למישהו. מצלמה שמצלמת את הדרך\כביש ומתעדת ועוזרת בהרבה מאוד דברים, יש בערימות.

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...