Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דווקא אני לא התרשמתי בכלל,במיוחד מהעיצוב הפנימי.(פתחים של המזגן הימניים משנות ה 70), מהעיצוב החיצוני אין מה לתאר,מדהים.

חוץ מההגה היפה הכל מרגיש קלסטרופובי ומשעמם,הכל שחור וקודר,מסורבל ולא נוח.

גם מהנסיעה לא כזה התלהבתי,מעדיף את הקודמת,הרבה יותר ידידותית

• אהבתי 1
  • תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 5 שעות, ניקו פ. כתב:

כן. יש הרבה מנועים אטמוספריים שחזקים מטורבו. גם על הנייר וגם לא. 

מה שאתה מדבר עליו הוא לאו דווקא המומנט, אלא מתי מגיע המומנט המירבי. בזה מצטיינים מנועי טורבו. מצד שני ברכבים עממיים יותר זה נותן תחושה של פלייסטיישן ולא נהיגה. אני למשל, במידת האפשר, אעדיף מנוע אטמוספרי עם אותם הנתונים על פני מנוע טורבו, כי אני אוהב להרגיש שלהעברת הילוכים והשליטה במצערת יש משמעות. 

יש כאלו שמעדיפים את הכוח זמין ופחות משנה להם המשחק והתחושה. 

מה זאת אומרת על הנייר? בפועל המאזדה תגיע מאפס למאה בחצי שנייה לפני הפרומנטור, אז מה פה על הנייר? 

למנוע טורבו יתרונות רבים, הפרומנטור מכוני מעולה, אבל לא כל מנוע טורבו בהכרח עדיף על כל אטמוספרי, אובייקטיבית וסובייקטיבית. 

אני רק שאלה\עובדות:

1. אין מנוע בנזין (מול טורבו בנזין), באותו הנפח, שהאטמוספרי יהיה יותר חזק מטורבו. ככה זה שמשווים נפח זהה מול נפח זהה, אחרת ההשוואה שלך היא לא הוגנת.

2. במונחים של העשור פלוס האחרון, מבחינת ביצועים (שזה מה שאתה מדבר עליו) מנועי טורבו תמיד יהיו עדיפים על אטמוספריים. עברנו את שנות ה 80 וטורבו-לאג ב 4000 סל"ד, היום לטורבו בנזין יש זמינות כח כמו של דיזל.

כל ההשוואות תאוצה שאתה קורא ברחבי המשרתת על מאזדה 3 סקייאקטיב-G עם 165 כ"ס - הן של גרסת הסקייאקטיב הידנית.
מאזדה לא פרסמה בשום מקום את נתונים התאוצה של הגרסה האוטומטית (בוא תנחש למה).

עכשיו, בכל מה שקשור ל-3 הידנית (עם 6 הילוכים) מול הפורמנטור האוטומטית - אתה צודק.

עד בערך 120 קמ"ש, הן צמודות אחת לשניה בנתוני מדידה בזמן אמת, לא נייר. ההפרשים יכולים להיות במקסימום - עשיריות השניה.

מעבר לזה, הידנית מרוויחה זמן מעל 120-140 קמ"ש בגלל 2 סיבות:

1. היא מעט יותר קלה ומעט יותר אוירודינאמית (היא מאוד נמוכה).

2. למנוע יש יותר הספק. הספק בא לידי ביטוי כאשר אתה בקצה של סקאלת הסל"ד.

אם כבר משווים מנועים למנועים, אין שום סיכוי לשים פורמנטור 2 ליטר טורבו מול 2 ליטר אטמוספרי, הוא יעשה ממנו קציצות. אבל אם אתה כבר משווה מנוע שקטן ב 1/2 ליטר מהאטמוספרי, תן לו את הכבוד שלו - כי מירב הסיכויים שבגרסה האוטומטית הוא יתן לו בראש כמעט עד לקצה הסקאלה.

בכל מה שקשור לגרסה האוטומטית של ה-3 עם הסקייאקטיב 165 כ"ס, לא נדע לעולם עד שלא נשים פיזית את שתיהן אחת ליד השניה, ונבדוק - כי ברשת אין מידע בכלל על 3 עם סקייאקטיב 165 כ"ס וגיר אוטומטי - ואני מהמר שהוא לא יעמוד מול הפרומנטור ברוב ההאצות, אם לא בכולן, למרות נחיתות של 10% בסעיף הספק הסופי (לפרומנטור יש שילוב גיר-מנוע מהטובים שקיימים בסגמנט).

במאזדה יודעים לעשות 2 דברים ממש מעולה:

1. תא נוסעים ברמה מאוד מאוד גבוהה (בשביל מותג שהיה נחשב ללחם-וחמאה, לא לאקשרי).

2. הם מכיילים בכוונה את דוושת המצערת בצורה כזו שנותנת לנהג את התחושה שהרכב "מגיב" ו"זריז". זה נעשה לאורך דורות רבים של מאזדה, לא מאתמול ולא משלשום. בסופו של יום תחושה זה עניין אישי והרבה מאוד הרגל. שאתה מתרגל לטורבו - אתה לא יכול לחזור אחורה, יש לזה סיבה.

נתוני מדידה אמיתיים כולל טווחים - כאן: https://zeperfs.com/en/duel4845-9158.htm

ואל תשכח שאתה משווה את ה-3 הידנית מול הקופרה האוטומטית.

איציק

• אהבתי 3

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 20 דקות, איציק נ. כתב:

אני רק שאלה\עובדות:

איפה השאלה?

1. אין מנוע בנזין (מול טורבו בנזין), באותו הנפח, שהאטמוספרי יהיה יותר חזק מטורבו. ככה זה שמשווים נפח זהה מול נפח זהה, אחרת ההשוואה שלך היא לא הוגנת.

מעולם לא אמרתי באותו נפח וההשוואה שלי מאוד הוגנת, כי יצרנים שונים שמים מנועים לא באותו נפח על מכוניות שמתחרות אחת השנייה. להלן, 2.0 אטמוספרי מול 1.5 טורבו. 

2. במונחים של העשור פלוס האחרון, מבחינת ביצועים (שזה מה שאתה מדבר עליו) מנועי טורבו תמיד יהיו עדיפים על אטמוספריים. עברנו את שנות ה 80 וטורבו-לאג ב 4000 סל"ד, היום לטורבו בנזין יש זמינות כח כמו של דיזל.

זה פשוט לא נכון. ברור שאם אתה לוקח מנוע עם אותו נפח ושם על אחד טורבו, אז הטורבו יהיה מהיר יותר, אבל...לא על זה הדיון. בכלל.  

כל ההשוואות תאוצה שאתה קורא ברחבי המשרתת על מאזדה 3 סקייאקטיב-G עם 165 כ"ס - הן של גרסת הסקייאקטיב הידנית.
מאזדה לא פרסמה בשום מקום את נתונים התאוצה של הגרסה האוטומטית (בוא תנחש למה).

מי צריך את מאזדה? יש מספיק מבחנים ברשת. לא סוד כמוס, לא לפרה ולא לסוס.

עכשיו, בכל מה שקשור ל-3 הידנית (עם 6 הילוכים) מול הפורמנטור האוטומטית - אתה צודק.

עד בערך 120 קמ"ש, הן צמודות אחת לשניה בנתוני מדידה בזמן אמת, לא נייר. ההפרשים יכולים להיות במקסימום - עשיריות השניה.לא נכון.

מעבר לזה, הידנית מרוויחה זמן מעל 120-140 קמ"ש בגלל 2 סיבות:

1. היא מעט יותר קלה ומעט יותר אוירודינאמית (היא מאוד נמוכה).

2. למנוע יש יותר הספק. הספק בא לידי ביטוי כאשר אתה בקצה של סקאלת הסל"ד.

אם כבר משווים מנועים למנועים, אין שום סיכוי לשים פורמנטור 2 ליטר טורבו מול 2 ליטר אטמוספרי, הוא יעשה ממנו קציצות. אבל אם אתה כבר משווה מנוע שקטן ב 1/2 ליטר מהאטמוספרי, תן לו את הכבוד שלו - כי מירב הסיכויים שבגרסה האוטומטית הוא יתן לו בראש כמעט עד לקצה הסקאלה.

נתתי את הכבוד וכתבתי שלרוב עדיף טורבו בסקירה שאני עשיתי למאזדה. כמו כן, שוב, לא נכון. המאזדה (אוטומטית) תנצח באפס למאה בערך חצי שנייה. 

בכל מה שקשור לגרסה האוטומטית של ה-3 עם הסקייאקטיב 165 כ"ס, לא נדע לעולם עד שלא נשים פיזית את שתיהן אחת ליד השניה, ונבדוק - כי ברשת אין מידע בכלל על 3 עם סקייאקטיב 165 כ"ס וגיר אוטומטי - ואני מהמר שהוא לא יעמוד מול הפרומנטור ברוב ההאצות, אם לא בכולן, למרות נחיתות של 10% בסעיף הספק הסופי (לפרומנטור יש שילוב גיר-מנוע מהטובים שקיימים בסגמנט).

במאזדה יודעים לעשות 2 דברים ממש מעולה:

1. תא נוסעים ברמה מאוד מאוד גבוהה (בשביל מותג שהיה נחשב ללחם-וחמאה, לא לאקשרי).

2. הם מכיילים בכוונה את דוושת המצערת בצורה כזו שנותנת לנהג את התחושה שהרכב "מגיב" ו"זריז". זה נעשה לאורך דורות רבים של מאזדה, לא מאתמול ולא משלשום. בסופו של יום תחושה זה עניין אישי והרבה מאוד הרגל. שאתה מתרגל לטורבו - אתה לא יכול לחזור אחורה, יש לזה סיבה.

לגמרי יכול, תלוי לאן ותלוי מה ההעדפות שלך.

נתוני מדידה אמיתיים כולל טווחים - כאן: https://zeperfs.com/en/duel4845-9158.htm

ואל תשכח שאתה משווה את ה-3 הידנית מול הקופרה האוטומטית.

איציק

אתה יכול להיות נחרץ, זו זכותך.

אני מציע לך לנסות מכונית חביבה שנקראת M3 E46  עם המנוע האטמוספרי שלה (S54B32) ואז מנועי טורבו עם הספק דומה ואני מבטיח לך שמהר מאוד תצליח לחזור למנועים אטמוספריים. 

אין לי שום דבר רע להגיד על מנועי טורבו ואני חושב שלנהג המזדמן ב-99% זו הבחירה עדיפה. 

מתוך אלו שאוהבים לנהוג, יש כאלו שיעדיפו מנוע אטמוספרי בעל הספק איקס על פני מנוע טורבו בעל הספק איקס, על אף ששיא ההספק מגיע מאוחר באטמוספרי. נראה לי פאלו כתב לפני כמה זמן "התגעגעתי למנועים שצריך להצליף בהם כדי לקבל כוח". אז יש אנשים שיכולים לחיות עם זה, זה פשוט עניין של העדפה. לא מבין למה כל כך קשה לקבל את זה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, AsafRS כתב:

הספארק החדשה גרועה? ב2017 שקניתי הפיקנטו וi10 היו לפחות רמה מתחת (מדובר על הדורות הקודמים). מדובר על הספארק החדשה מול הפיקנטו והi10 הקודמות. לראייה היא נמכרה במחיר מחירון תוך 3 ימים לראשון והיחיד שבא לראות.

יש כזו לאבא שלי,רכב מזעזע.

לא מבין מה אתם אוהבים בה.

מכרתי מאזדה 3 מהשכרה עם ק"מ גבוה במחירון...זה לא אומר כלום.

עריכה אחרונה על ידי Potato

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 5 דקות, ניקו פ. כתב:

עד בערך 120 קמ"ש, הן צמודות אחת לשניה בנתוני מדידה בזמן אמת, לא נייר. ההפרשים יכולים להיות במקסימום - עשיריות השניה.לא נכון.

...

נתתי את הכבוד וכתבתי שלרוב עדיף טורבו בסקירה שאני עשיתי למאזדה. כמו כן, שוב, לא נכון. המאזדה (אוטומטית) תנצח באפס למאה בערך חצי שנייה. 

מקבל את דעתך, אנחנו לא חייבים להסכים, אבל אני רוצה לחדד שוב ש:

כבר במבחן הקיים (תיבה ידנית של 6 הילוכים במאזדה מול ה DSG בקופרה) אתה רואה שהפערים במדידות עומדים על 0.2 שניות בקצה התחתון של המיאוץ ל -100 וגם בקצה העליון של טווח הסטיה במיאוץ ל 100. משום מה אתה עדיין משוכנע שבגרסה האוטומטית זה ישאר ככה - ואני אומר לך שאין סיכוי שהגיר האוטומטי יטיב עם הביצועים של המאזדה, שכן היא מתמודדת מול גיר DSG  - ופלנטרי (עם כל האהבה שלי אליו) זה לא DSG. איך אמרת: "אתה יכול להיות נחרץ"... אבל לדעתי האישית הגרסה האוטומטית לא תהיה טובה יותר מהקופרה פורמנטור שהוזכרה כאן.

מעבר לזה, באמת שלא הבנתי מה הקשר למנוע של BMW ה- S54B32. בוא נגיד שאני זורם עם מה שאתה אומר - ומוסיף - זה אחלה מנוע שבעולם. 6 צילינדרים, חזק, גמיש, שקט (דבר שמאפיין מנועי 6 צילינדרים - בוא נודה על האמת).
עכשיו בוא נדבר פרקטיקה: זה זמין ? אני יכול לבחור אותו עכשיו על פני מתחרה מודרנית אחרת ?  התעשיה נמצאת רק שם ? התשובה היא לא. האם זה ישכנע אותי עכשיו לזרוק את מנועי הטורבו ולעבור לאטמוספרי ? התשובה זהה, לא.

עוד בשנים עברו, מנועי 6 צילינדרים היו יחסית נדירים (לא אצל האמריקאים כמובן) בתעשיה של האירופאים והיפאנים, וככל שעברו השנים הדגמים התמעטו ונכחדו מקווי הייצור.

דוגמאות קיצון יש בכל דבר, אנחנו כרגע מדברים על מכוניות מיינסטרים.

טוב, זזנו מהדיון יותר מידי רחוק :-) 

@AsafRS תתחדש ! :-) 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

נו, ברור שמנועי טורבו מודרניים הם הכי יעילים. לא יודע על מה הויכוח.

אגב, בנתונים של המזדה ב'אוטו' מופיע 8.5 למאה. נראה טיפה אופטימי..

אבל מה שכיף במאזדה(לטעמי) זה הקטע האולדסקול הזה של אטמוספרי חובב סל"ד בסטייל של פעם..פשוט כיף.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם (נערך)
לפני 23 שעות, falou כתב:

מסכים לגמרי, הרכב נראה מעולה.

כשהזוגה קיבלה רכב ליסינג ושאלה אותי מה לקחת, אמרתי "מאזדה 3" (סדאן. לא קרובה ביופי להאצ', אבל גם נאה). אבל היא רצתה "ג'יפ" אז לקחה 2008. שהיא יפה. מאוד יפה. אבל כאוטו... ככה ככה. לטעמי, פחות טובה מהגולף שהיא החליפה, מכל בחינה דינמית (בפער).

עם הזמן גם הזוגה לא אוהבת את המסורבלות של רכב יותר גבוה, שזה בכלל נהדר, כי אני יכול להגיד "אמרתי לך!", שזו נקודת השיא של כל גבר בזוגיות.

אבל סטיתי.

תתחדש.

הלכת נגד הזרם, אבל ידעת מה אתה רוצה, ידעת איך לבחון את זה, ולטעמי, גם ידעת לסנן את העובדות מהסטריאוטיפים והדעות הקדומות.

בת הזוג שלך אוהבת נהיגה דינאמית? זן נדיר :)

כל בחורה שהכרתי זה מעניין לה את הקצה של הזרת, מבחינתה היא רוצה גבוה כי זה נוסך בה ביטחון בכביש והיא אוהבת להרגיש גבוה, היא בכלל לא מבינה מה מסורבל ברכב כזה. בקיצור תשמור עליה טוב. 

פות"ש - תתחדש! בחירה מצויינת ואם הייתי בשוק למשפחתית אוטומטית חדשה זו ללא ספק היתה הבחירה שלי. 

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
  • מצחיק 1
פורסם
לפני שעתיים, Doron_Z כתב:

בת הזוג שלך אוהבת נהיגה דינאמית? זן נדיר

לגמרי לא. מה שעוד יותר מחזק כמה כל ״הישיבה השולטת״ הזו זה משחק בנדמה לי.

מי שנוהגת דינמית זו אחותי הקטנה (הנהגת הכי מדוייקת שאני מכיר) ואמא שלי, אם כי בגיל 80+ היא כבר קצת מאטה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תתחדש וסע בדרכים טובות.

מאזדה זה מאזדה. זה לא BMW ולא AUDI. המראה החיצוני זה טעם אישי. בהצלחה

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

תתחדש, חבר החזיר לפני שבוע לליסינג את המאזדה הצבק שלו עם 90,000 ק"מ, היה ממש מרוצה, בגאז פצפון אבל היה מבסוט מזה שיש לרכב כח והוא עם מנוע 2.0 על גוף קטן. הצחיקה אותי קצת ההתלהבות שלו מכפתור ספורט, לטעמי זה רק עשה יותר רעש אבל לא הרגישו בעיטה כמו ברכב שלי. דרך אגב, מסף טאצ' בנוסף לגלגלת זה השילוב הכי כייפי - זה נוח יותר מרק גלגלת, וזה מנסיון. כמה עלה לך בסוף הרכב על הכביש? תהנה ותעשה ביטוח טוב נגד גנבות

דרך אגב החבר קיבל עכשיו יונדאי אלנטרה היברידית, ניתן לו קצת להתנסות בה ונראה איך היא בהשוואה למאזדה

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 5 שעות, falou כתב:

לגמרי לא. מה שעוד יותר מחזק כמה כל ״הישיבה השולטת״ הזו זה משחק בנדמה לי.

אוקיי אז מה בדיוק מסורבל ברכב אם היא לא נוהגת בצורה מעניינת כלשהי עליו, בשביל סתם לזוז מנקודה א' לנקודה ב' זה לא באמת משנה לדעתי.

אולי בתמרון חירום בכביש זה חשוב אבל אם מדברים על השגרה המשעממת של לנוע בפקקים, במה המסורבלות של רכב גבוה מתבטאת? 

פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, EliC25 כתב:

רכב מעולה וקצת שונה בנוף של עולם הרכב.

קצת אירוני בהתחשב בעובדה שלפני 10-15 שנה 80% מההמכוניות החדשות בכביש היו מאזדה 3 באיטרציה כזאת או אחרת (אני אישית מאוד אוהב את הצורה של דור 1 האצ׳בק).

היום זה רכב שונה וייחודי בנוף, בלי שמאזדה שינו את הנוסחה יותר מדי. פשוט הנוף עצמו השתנה.

אני מאוד מקווה שאופנת הקרוסאוברים תיגמר מתישהו. נמאס כבר לראות את הטימטום הזה על הכבישים.

בעצם על מי אני עובד - זה לעולם לא ייגמר. אנשים אוהבים להיות בלי ולהרגיש עם, וכמובן לשלם יותר ולקבל פחות.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 3

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

אני עם CX30. מאוד נהנה מהדינמיות של האוטו, מההיגוי המדויק, והכי הרבה - מתגובת המצערת הפנטסטית ביציאה מהמקום. זה הפך קריטי עבורי כי אני נוסע המון בת"א ובאיילון, וחייב לדלג במהירות בין רמזורים ולהשתלב בתנועה.
נכון לא היה מזיק עוד מומנט - במחשבה שניה הייתי צריך לקחת את ה 2.5 ליטר. אבל המנוע 2 ליטר די מספק אותי, במילא הכל סתום אז אין לאן להאיץ. והשהיית טורבו לצרכים שלי כלל לא מקובלת, גם לא גיר רובוטי.
אז הכל תלוי כל אחד מה חשוב לו באוטו. אחד רוצה 0-100 מהיר. אחר יש לו עליות צריך מומנט. שלישי רוצה חסכון בדלק רוצה היברידי/פלאגאין וכו וכו'. בקיצור זה אינדיבידואלי ועניין של טעם והעדפה אישית. מה שיפה - זה שיש כל מיני רכבים עם כל מיני קונפיגורציות, וכל אחד יכול לבחור מה שהוא רוצה.

עריכה אחרונה על ידי BassDriver
פורסם
לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

היום זה רכב שונה וייחודי בנוף, בלי שמאזדה שינו את הנוסחה יותר מדי. פשוט הנוף עצמו השתנה.

נכון

מאותה סיבה אתה לא רואה פוקוסים כמו שהיו פעם, ומיצובישי לנסר ירדה מהפרק, וגם הונדה סיויק כבר לא חביבה על הרבה לקוחות. מי שהחכים ועשה דגם היברידי זוכה למכירות טובות - טויוטה, איוניק, ואפילו האלנטרה החדשה מתחילה לבצבץ

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...