Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חדש בעולם האוריאה…

3008 דיזל אם זה רלוונטי.

נראה לי הכי נוח למלא ממשאבה בתחנה, לא צריך משפך יעודי, אין ספקות אם המיכל עמד בשמש או לא ומה לעשות עם הנוזל שנשאר.

ובכל זאת עשיתי חיפוש ולא מעט פה ממלאים ממיכלים.

למה? מה היתרון במיכל ומה החסרון במילוי ישיר ממשאבה?

166, קאפה, GTV, קופה.

• ספונסר פורום
פורסם

היות ונוזל האוריאה הוא מאד קורוזיבי מטבעו, יש חשש שמילוי ממשאבה בתחנה יזהם בטפטוף את הצבע החיצוני (או ריפוד תא המטען, אם המיכל ממולא מתוך הרכב), ולכן המשאבות נועדו לספק אוראה בעיקר למשאיות וכלים כבדים, בהם יש מיכל חיצוני ונוח לגישה בהרבה מאשר ברכב פרטי.

המילוי במיכל מאפשר את הנוחות לעשות זאת בבית ברגע שנדלקת נורת התזכורת, ומאפשר מילוי זהיר.

הכמות הנדרשת היא ממילא נמוכה מכדי להוות שיקול כלכלי במחיר הליטר השונה בין משאבה למיכל.

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

ממלא רק במשאבה. הרבה יותר נוח.

רק אם מטפטף לנגב ולא להשאיר על הצבע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מעולם לא רכשתי מיכל ואני לא רואה סיבה להתעסקות בנושא, כבר מעל שנתיים ממלא רק במשאבה, יש פריסה נרחבת של משאבות לרכב פרטי, יש תחנות שעשו דבר חכם והצמידו את משאבה האוריאה למשאבת הסולר (אני חושב שנתקלתי באחת כזו בעפולה)

פורסם

ממלא רק במשאבה למרות שזה סיוט עבורי. יש רק תחנת דלק אחת באזור הבית שאני באמת מצליח למלא בה. 

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

מילאתי עכשיו במשאבה.

יעיל נח ולא מלכלך.

לא רואה סיבה להתעסק עם מיכלים ומשפך.

תודה לעונים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם
Just now, adi89 כתב:

למה זה סיוט עבורך ?

משום מה בשתי תחנות דלק שניסיתי לתדלק, לא הלך. ניסיתי בכל תחנה בערך 20 דקות ואפילו הייתי בקשר עם נציגה שאחראית על המשאבות ב-"דלק". בסוף תפסתי לי תחנת דלק בצומת מגידו שבה המשאבה לא עושה לי בעיות ומאז אני מתדלק שם על הדרך כשאני מקבל את ההתראה.

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם
לפני 47 דקות, nev כתב:

סתם מתוך עניין - כל כמה זמן צריך לתדלק ומה העלויות?

אצלי בדאסטר כל 8000 ק"מ בערך.

עלות כ-2 ש"ח לליטר.

מישהו מכיר תחנה של דור אלון בין אשדוד לנתניה עם פייה שמתאימה לפרייבטים?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
בתאריך 26.2.2022 בשעה 19:04, nev כתב:

סתם מתוך עניין - כל כמה זמן צריך לתדלק ומה העלויות?

לפי איך שזה נראה, אצלי כל 10,000.

פורסם

ב 5008 ה1.6 זה היה פעם בערך ב 9,000 ק"מ ( לא זוכר בוודאות), ובמנוע ה 1.5 זה כבר יותר, כל 4,500 ק"מ בערך. אכן לא להיט עניין המיכלים, אבל לא נורא כשיש חניה פרטית. למי שיש גישה נוחה לתחנה עם משאבה נקיה אז ככל הנראה זה עדיף. 

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מצטרף כדי לברר משהו.

היום תדלקתי אוריאה בפעם הראשונה ב3008 שלי. בתחנת פז ליד הבית היתה עמדת תדלוק ייעודית למכוניות פרטיות, והמחיר לליטר הוא 3.5 ש"ח. היה זכור לי שיש מיכלים במחיר מעט זול יותר, אבל רציתי לחסוך את ההתעסקות עם משפך וכו' וכו'. התדלוק היה קל ונוח, קצת טפטף בסוף מהידית בסביבת הפתח (אבל לא על הצבע החיצוני). ניגבתי עם טישו, מקווה שזה בסדר ולא צריך דווקא חומר ניקוי.

כשחזרתי הביתה ובדקתי מחירים ברשת למיכל אוריאה של 10 ליטר (בערך הכמות שתדלקתי בתחנה), ראיתי שהמחירים *יקרים* יותר, לעיתים בפער. זה באמת המחיר? אם אכן אפשר להשיג ב2 ש"ח לליטר, אז היכן?

אם לא מוצא חן בעיניך איך שאני נוהג אז רד מהמדרכה

פורסם
לפני 25 דקות, el-chanan כתב:

כשחזרתי הביתה ובדקתי מחירים ברשת למיכל אוריאה של 10 ליטר (בערך הכמות שתדלקתי בתחנה), ראיתי שהמחירים *יקרים* יותר, לעיתים בפער.

כנראה התייקר. לפני כמה חודשים מיכל 10 ליטר בדור אלון עלה 32 שקל. 

המחרי המיכלים יותר יקר מאשר במשאבה. 

פורסם

הצריכה של האוראה זה בערך ליטר ל 1000 קילומטר. שקל לפה או לשם במחיר הליטר זניח לחלוטין.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...