Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אני נתקלתי בזה במכירת רכב.

אחרי שהתעצבנתי מהדרישה ההזויה הבנתי מאיפה זה מגיע וכמו הרבה שינויים בחיינו - קיבלתי בהבנה את השינוי בתפיסה.

למעשה בחוזה מכירה צריך להוסיף סעיף חדש שהביטוח חובה מבוטל מתאריך x בשעה y וזה אמור להספיק לחברת הביטוח. בדיוק כמו שיש סעיף שהקונה בדק את הרכב ונמצא לשביעות רצונו.

אני הייתי מתלונן על כך שנושא כזה לא פורסם במדיות השונות ולא עדכנו את הציבור על כך כפי שעושים בשינויים שונים.

• אהבתי 1
פורסם

אכן מרגיז שהאזרח הוא זה שצריך להפיץ את החוק במקום המדינה.

במקום זה היו צריכים לצרף להתהליך העברת הבעלות טופס עם הודעה ומקום לחתימת הקונה. אבל שינוי תהליכים כזה לוקח שנתיים.

פורסם (נערך)

מעניין... תודה על העדכון.
בדקתי את תנאי הביטול בפוליסה שלי ובאמת אלו סעיפים.(פוליסה מתחילת השנה)
בשביל למנוע את כאב הראש, מבטלים את הפוליסה X דקות לפני העברת בעלות.

עריכה אחרונה על ידי Electron
  • רעיון טוב! 2

בתאריך 2.10.2018 בשעה 21:25, GTI33 כתב:

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

פורסם
לפני 16 שעות, student כתב:

אמרתי לסוכן - אני יכול מבחינת חברת הביטוח לכתוב ווטצאפ לחבר (לשנות השם שלו לשם הקונה) והחבר יענה "כן" ומבחינת חברת הביטוח זה יהיה מספק?!. הסוכן ענה, "בהחלט". זו תהיה רמאות אבל זה מה שיוצא מהתקנות החדשות - המדינה הפכה אותנו לסוכנים/לשליחים שלה למסור הודעות לקונה". 

לגמרי עוד תקנה מחנכת אותנו לרמות.

אם כבר יותר פשוט לשרבט על דף הודעה על ביטול הפוליסה ולבקש מכל אחד בסביבתך שיאשר ויחתום על הדף בשם הקונה.

פורסם

הסוכן אדיוט שענה בחיוב להצעה הזו, כי מדובר למעשה על הונאת ביטוח. הפרת את התנאים והסתרת זאת, ואם הקונה יהיה מעורב בתאונה ויוכח שלא רק שלא פעלת כנדרש, זייפת את ההודעה, אתה עלול למצוא את עצמך מפצה אותו במקום חברת הביטוח.

התקנה מחנכת אותך לרמות? 

העובדה שהתקנה מעצבנת או שקל לרמות אמר שצריך ומותר?

טיעון ילדותי.

• אהבתי 3
פורסם (נערך)
לפני 51 דקות, Be roo כתב:

העובדה שהתקנה מעצבנת או שקל לרמות אמר שצריך ומותר?

טיעון ילדותי.

לא זה ולא זה ומי אמר שצריך?

טיעון מנותק

העובדה שמדובר בתקנה שמצד אחד היא אדיוטית ובירוקרטית להחריד ומצד שני עלולה להיות קשה עד בלתי אפשרית לביצוע. מה שמעלה את הדילמה אם לעשות ניהול סיכונים ולחסוך את הבלאגן עם שירבוט על דף.

ברור שאם.. ואם..  ואם.. תהיה בבעיה קשה זה ניהול סיכונים מול רמת הקושי להשיג את הקונה

עריכה אחרונה על ידי tza
פורסם (נערך)

אתה כתבת שהתקנה מחנכת אותך לרמות. כלומר עצם קיומה הוא הצדקה לרמאות.

השינוי אולי אדיוטי לדעתך, אבל הוא בא להגן על חברות הביטוח מהצורך לשלם פיצויים למישהו שהן מעולם לא הכירו וביטחו ואולם לעולם לא היו מבטחות לא היתה להן ברירה.

אתה חושב שזה לא צריך תפקידך? יכול להיות, אבל מה אתה רוצה שחברות הביטוח יעשו מרגע שיצא פסק דין כזה? הן רק יכול להכניס שינויים בחוזה שלהן איתנו. וגם אם זה לא בסדר, העובדה שזה המצב עדיין לא אומרת שמישהו מחנך אותך לרמות, זו בחירה שלך.

בירוקרטית להחריד? ממש מתיש להוסיף סעיף לחוזה המכירה או לשלוח לקונה הודעת וואטסאפ. כנראה שמעולם לא חיכית 6 שעות בתור באיזה משרד ממשלתי.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Be roo כתב:

הסוכן אדיוט שענה בחיוב להצעה הזו, כי מדובר למעשה על הונאת ביטוח

הסוכן ממש לא הציע משהו כזה וזו הייתה שיחה קלילה ותיאורתית בלבד. שאלתי שבעצם יוצא שבפועל אנשים פשוט יכולים לרמות ולאף אחד לא יהיה איכפת (עד שייקרה משהו) ובעיקר אין שום דרך לדעת זאת. הסוכן ענה שאכן כן וכמובן זו תהיה הונאת ביטוח שעלולות להיות לה השלכות. אבל הנקודה הייתה שזה בעצם מראה כמה התקנה הזוייה ולא סבירה ועל זה גם הסוכן כעס. הוא אמר שהמשרד שלו מקדיש לאחרונה המון משאבים לנושא.

לדעתי ניתן היה להחליף התקנה בניסוח משפטי כלשהו על תעודת החובה עצמה. מה הבעיה בזה? 

לפני 3 שעות, Be roo כתב:

בירוקרטית להחריד? ממש מתיש להוסיף סעיף לחוזה המכירה או לשלוח לקונה הודעת וואטסאפ. כנראה שמעולם לא חיכית 6 שעות בתור באיזה משרד ממשלתי.

זה לא הופך את התקנה החדשה למשהו סביר. הטיעון הזה שכל הזמן חוזרים עליו - "זה הרע במיעוטו" לא הופך משהו אחר בהשוואה אליו

לטוב או בסדר. זה נבלה וזה טריפה.

לפני 7 שעות, Electron כתב:

בשביל למנוע את כאב הראש, מבטלים את הפוליסה X דקות לפני העברת בעלות.

ממש לא רצוי. אסור שרכב יהיה אפילו דקה בלי ביטוח חובה. 

לפני 22 שעות, asix כתב:

אני הייתי מתלונן על כך שנושא כזה לא פורסם במדיות השונות ולא עדכנו את הציבור על כך כפי שעושים בשינויים שונים.

אני גם חשבתי להשתמש בטיעון הזה - הרי החברה לא טורחת לשלוח את תנאי פוליסת הביטוח עצמה אז מה פתאום הם באים בדרישות ובמיוחד שהן חדשות וסביר שרוב האנשים לא מודעים להן.

לפני 3 שעות, Be roo כתב:

השינוי אולי אדיוטי לדעתך, אבל הוא בא להגן על חברות הביטוח מהצורך לשלם פיצויים למישהו שהן מעולם לא הכירו וביטחו ואולם לעולם לא היו מבטחות לא היתה להן ברירה.

לא השינוי אלא האופן שבו מתייחסים למי שמכר רכב. חוץ מהעובדה שרשום בפוליסה שבעל הביטוח הוא זה שהיה בקשר עם חברת הביטוח ושהשם שלו מופיע על הפוליסה. אז ברור שהקונה של הרכב לא נוהג ברשות שלך ברכב שלך! אלא נוהג ברשות ברכב שלו!. הוא אמנם בעל הרכב אבל לא זה שהתקשר עם חברת הביטוח של המוכר מלכתחילה. אני לא מבין מה התקדים המשפטי ולמה פשוט לא ניתן היה להוסיף לתנאי הפוליסה שהיא מתבטלת ברגע שהרכב נמכר ושינה בעלים.

עריכה אחרונה על ידי student
  • אהבתי 1
בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם (נערך)

בתי המשפט בארץ לפעמים פוסקים פסיקות הזויות ואנחנו משלמים את המחיר כרגיל.

עריכה אחרונה על ידי Tom777
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם (נערך)
לפני 42 דקות, student כתב:

לדעתי ניתן היה להחליף התקנה בניסוח משפטי כלשהו על תעודת החובה עצמה. מה הבעיה בזה? 

כי רוצים הוכחה שהקונה קרא אותה.

ברגע שבית המשפט חייב את חברת הביטוח לשלם נוצר תקדים, שהן רוצות להתגונן מפניו.

אתה אולי לא מבין את התקדים (וזה כבר דיון אחר), אבל עובדה שהוא נקבע.

אין לחברות הביטוח שום מנוף אחר להשתמש בו כדי להבטיח שהקונה קיבל הודעה שהביטוח לא תקף. 

זו לא תקנה שהמדינה חוקקה, זה סעיף בחוזה מול הלקוח שלהן, היחיד שאיתן הן נמצאות בקשר ושהן יכולות לעשות מולו משהו.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם
לפני 3 דקות, Be roo כתב:

זו לא תקנה שהמדינה חוקקה, זה סעיף בחוזה מול הלקוח שלהן,

דווקא כן.

פוליסת ביטח החובה הינה סטנדרטית ואחידה. המפקח על הביטוח במשרד האוצר הורה בשנה שעברה לחברות הביטוח לבצע מספר שינויים בפוליסת החובה. אחד מהם הוא מה שמדובר כאן.

• רעיון טוב! 1
בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

חוסר דיוק שלי, זה אכן של המדינה, אבל לא מדובר בתקנה אלא בהוראה של המפקח על הביטוח.

וזה מה שבאחריות משרדו וניתן לבצע בצורה מהירה.

כל שינוי אחר שעדיין יבטיח שהקונה מודע לענין, יצריך יותר זמן.

• תוכן חדש...