Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התייעצות קלה, מקווה זה המקום

מתכנן טיסה לשבוע לצפון קרואטיה, וחשבנו על הדרך להגדיל גם לסלובניה.

מישהו שעשה מסלול דומה יכול לייעץ לגבי כמה מציאותי לשכור רכב צנוע (זוג ללא ילדים, או סטנדרטים לרכב, תקציב כמה שיותר נמוך) לטיול מזאגרב לסלובניה וחזור?

עמלות נלוות, חברות מומלצות, דברים לשים אליהם לב, הערות כלליות, הכל יתקבל בברכה

פורסם (נערך)

לא ביקרתי בקרואטיה, נהגתי בסלובניה לפני 6 שנים וזה מה שיש לי לומר:

1. בשעתו עיקר רשת הכבישים המהירים היתה בצוקת X בין צפון מזרח לדרום מערב ובין צפון מערב לדרום מזרח, עם טבעת סביב ליובליאנה (שנמצאת פחות או יותר במרכז). מדובר בכבישים מהירים בסגנון אירופי הן בבניה והן בהתנהגות הנהגים (מרגישים שהם חיים בין אוסטריה לצפון איטליה).

2. הכבישים שאינם מהירים הם כבישי הרים מפותלים ותלולים. מכך נגזר שרצוי לבחור ברכב קצת יותר בריא - לי היה קליו 1150 סמ"ק ידני והוא התקשה בעליות (כולל קושי לשמור על מהירות מעל 100 קמ"ש בכבישים המהירים).

3. המקומיים מסבירי פנים במידה בלתי רגילה, יוצאים מגדרם לסייע לתיירים.

4. איזור הקארסט נמצא די קרוב לגבול קרואטיה - לא לותר על 3 מערות (Skocjan, Postojna, Predjama). הן די קרובות זו לזו. הכניסה רק בקבוצות (שמתארגנות במקום), ניתן לעשות את שלושתן ביום אחד. למרות שמדובר בשלוש מערות באיזור אחד הן שונות מאוד זו מזו. לשים לב כי מערת Predjama מצריכה קטע הליכה בעליה די תלולה בתוך המערה, ואילו היציאה ממערת Skocjan יכולה להתבצע באמצעות מעלית, או טיפוס תלול אבל יפה במיוחד.

5. סלובניה פחות או יותר נסגרת בשבת, איני יודע לגבי אתרי התיירות אבל אחרי שעות הצהריים כל המסחר שובת.

6. ליובליאנה היא אחת הבירות הקטנות באירופה, אפש לסגור אותה בחצי יום. לא לוותר על טיפוס למצודה (עדיף רגלי. זה פחות קה מכפי שנראה מלמטה, אבל יש גם פוניקולר). בסמוך לה יש מרכז קניות עצום שנקרא BTC city, אפשר לבלות שם ימים שלמים.

7. בהמשך לסעיפים 1 ו-2 אני ממליץ לך לא להתקמצן בשכירת הרכב, ולבחור בקטגוריה של רכב משפחתי (נניח גולף או דומה), למרות שלזוג גם סופרמיני אמור להספיק.

8. בסלובניה צריך לשלם אגרת כבישים מהירים. כיון ששכרתי במדינה הרכב נשא את מדבקת הכבישים (ושילמתי תמורתה לחברת ההשכרה לפי ימים), אם אתה מגיע צחוץ למדינה אתה צריך לודא כי הרכב נושא את המדבקה או לרכוש אותה בגבול. יתכן שהסלובנים שינו את שיטת התשלום - יש באירופה מדינות בהן הזיהוי נעשה ב-LPR ללא מדבקה - בדוק זאת לפני הנסיעה.

9. בצפון מערב סלובניה אתרים מדהימים - אגם Bled, אגם Bohinj עם מפתי המים השכנים ב-Savica (טיפוס 500 מדרגות) בשמורת ה-Triglav, שמורת Vintgar שמזכירה את הגליל - אבל עם הרבה יותר מים. שוב, כל אלה נכנסים ליום אחד.

עריכה: הנה מה שכתבתי לקראת ואחרי הטיול (תתחיל בהודעה 8 ) והתמונות הנפלאות (כרגיל), פרי עיניו ומצלמתו של sronis.

עריכה נוספת: הזכרונות שלי - כפי שמתבטאים בעצות שכתבתי כעת - מראים כמה התלהבתי ונהניתי בסלובניה. שים לב שמדובר בטיול ב-2012, כמובן שצריך להתעדכן כיון שהחבר'ה האלה לא קופאים על השמרים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפני שנתיים היינו בסלובניה ובקרואטיה ואני מצטרף למה שנאמר על סלובניה . נהגים טובים ואדיבים , מקומיים מסבירי פנים ואתרי טבע ונוף נהדרים. אפשר לותר על לובליאנה ולא הייתי דוחס 3 מערות נטיפים ליום אחד.

לפני שנה הייתי בצרפת באיזור שאמוני עם פולו 1000 סמ"ק ידנית שאמנם חסכה בדלק אבל הורגש חוסר הכוח באיזור הררי.

פות"ש - לשיקולך . בדיעבד הייתי לוקח רכב יותר חזק . ההבדל לא כזה גדול

פורסם

המלון שלי היה ליד ליובליאנה, כך שדחיסת 3 המערות היתה הגיונית מבחינת תכנון הנהיגה, ומצד שני לא היתה לחוצה. כך גם כל האתרים באזור הטריגלאב (בלד, בוהין, סביצ'ה ווינטגאר). סה"כ כל אתר מצריך כשעתיים פלוס מינוס והקישורים לא ארוכים מדי. כמובן שזה תלוי בהתנהלות האישית, אבל זוג צעיר שלא צריך לנהל להקה של ילדים ולא שורף את זמנו במסעדות יכול להספיק הרבה בלי לחץ.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני נמצא בסלובניה הרבה (כמה פעמים בשנה) לרגל עבודה.

כל מה שנאמר עד כאן נכון.

אישית הייתי מדלג על לובליאנה, למעט הטירה (הלא מאוד מרשימה) ומרכז הקניות הגדול (שבקרואטיה יהיה לכם עקרונית זול יותר לעשות קניות) אין מה להתעכב שם במיוחד.

האוטוסטרדה מזאגרב ללובליאנה מצוינת בסטנדרטים של אוסטריה/איטליה. בדקו עם חברת ההשכרה שיש להם את המדבקה לכבישי האגרה הסלובניים, בדרך כלל יש וזה מובנה במחיר. בשבוע אחד הייתי מתמקד בקרואטיה שהיא יפהפיה לכשעצמה (פליטביצה, ריאקה, קרק). מזאגרב לפוסטוינה זה כשעתיים נסיעה אז לא ביג דיל, לאיזור טריגלאב זה כבר יותר כמו שלוש וחצי שעות ואני הייתי משקיע שם יותר מיום אחד, לטייל באגמי בוהיני ובלד, לעשות את הסיבוב של עמק הסוצ'ה ומעבר ההרים ורשיץ' - מובטחים לכם נופים עוצרי נשימה.

עבור המערות תתלבשו טוב - קר !

ותעצרו בפיצריה המועדפת שלי, שיש לה נוף יותר טוב מהפיצה: https://goo.gl/maps/Ff9rHPqt2w12

IMG_20170509_125215-PANO.jpg

IMG_20170507_134703.jpg

IMG_20170507_200334.jpg

IMG_20170507_202927.jpg

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם (נערך)

קראתי, החכמתי, תודה רבה

נראה באמת מדהים

אני מבין שאתה ממליץ על car-rent?

ואם אפשר לשאול, מה סדר הגודל עלות של השכרה לשבוע?

מזל במובן של מה שזמין בפועל לעומת מה שהוזמן?

לא מפונקים, נשמח לאוטו שיסחוב אותנו ממקום ממקום.

מאמץ את ההמלצות לקחת רכב מתאים להרים

קיבלתי את ההמלצות למקומות, נראים מדהים אחד אחד, סימנתי לעצמי.

תודה על הפירוט!

בנוגע למצודה בליובלנה, הכוונה לLjubljana Castle?

רכב חזק, יש. לובליאנה לא חייב, קיבלתי.

נראה שננסה לעשות מסלול מעגלי לכיוון זאגרב אז אולי נעבור לביקור קצר בכל זאת.

אנחנו מוגבלים בזמן, שבוע בין הגעה להמראה חזרה, אז ככל הנראה ננסה גם לדחוס את המערות ליום אחד.

התכנון כרגע הוא ככל הנראה לינה על בסיס airbnb. מלונות הזמנתם מהארץ או ברגע אמת בהתאם להספק?

חברות ההשכרה בקרואטיה מקבלות את העניין של נסיעה לסלובניה?

עמלות נלוות מעבר לעמלות כבישים?

רושם לעצמי באמת לא להתעכב בלובליאנה, ולשים דגש על אזור טריגלב.

המלצות ליעדים ספציפיים בקרואטיה? בפרט בריאקה, זאגרב ובדרך?

תודה רבה!

עריכה אחרונה על ידי Arch
פורסם (נערך)

בנוגע למצודה בליובלנה, הכוונה לLjubljana Castle?

אכן. המצודה מתנשאת מעל העיר, הנוף ממנה יפה. לטעמי שווה את העליה (טיפוס רגלי לא ארוך או בפוניקולאר). מובן שלא מדובר במצודה אירופית גדולה - כל המדינה הזו היא בשטח של ישראל אבל רבע האוכלוסיה, וליובליאנה היא בערך בגודל של חיפה, ואני חושב שבחיפה יש יותר מה לראות (טוב, אני לוקאל פטריוט).

כיון שיש לך שבוע אתה צריך לסנן היטב את האתרים שתרצה לבקר. אני לא מכיר את קרואטיה, למרות שהתמונות משם, במיוחד מפלטביצה, גורמות לי לרייר. מכל מקום, נראה שהתוכנית שלך צריכה להיות מהסוג הנודד כל לילה ממלון למלון, ואם אתה מוצא הרבה תוכן בקרואטיה השאר את סלובניה לאיזה חופשה קצרה בעתיד, או צמצם את הביקור בה ליום (מערות, זה קרוב לגבול הקרואטי והאיטלקי), או יומיים (ואז, בנוסף למערות, לבחור בין ליובליאנה וסביבתה לבין איזור הטריגלאב היותר רחוק, למעשה גובל באוסטריה).

דבר נוח בסלובניה הוא השימוש באירו, אין בעיה של עודפי מטבע בסיום הטיול, בניגוד למדינות עם מטבעות לאומיים שבסיום הביקור בהן בהן עודפי מטבע לא ימצאו שימוש בעתיד.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

אם אתה שוכר דרך ישראל (אלדן וכו' או סניף ישראלי של הרץ אויס וכו') אז שיחת טלפון תביא לך מחיר מעט עדיף מאותה חברה באינטרנט.

על דרך הנחה עם חברת אשראי או סתם רצון טוב

פורסם

מה שאני לא אוהב בהשכרה דרך החברות בארץ(לדוגמא שכרתי דרך אלדן לפני כמה חודשים באיטליה) זה העובדה שאתה שוכר דרך קבלן משנה, אתה לא יודע מי חברת ההשכרה בפועל(אם אתה מתוחכם אתה יכול לחפש בכל החברות השכרה בשדהת ולראות למי יש רכב זהה בקטגוריות) והם לא באמת לוקחים אחריות בנוגע להשכרה מהרגע שנחתת בחו"ל ואליך.

דבר ראשון שקיבלתי מאלדן זה קובץ PDF עם רשימת התנאים שבסך הכל היה רשום בה "אין לנו שום אחריות על כל מה שקשור לחברת ההשכרה בחו"ל ואנחנו לא מחוייבים לעזור לך בשום בעיה שצצה מולם ואין לנו אחריות בנושא שלהם", נכון שבאותו החוזה היה רשום שהחברה "תשדל" לעזור אבל - בפועל אם הייתי מסתבך עם החברת השכרה באירופה(חיובים לא מוצדקים, האשמות על נזקים וכו') - בפועל לפי אותו חוזה אלדן יכולה להגיד "לא אחריות שלי! אני לא ראיתי לא שמעתי תחזק את האיטלקית שלך ובהצלחה" ובעצם מבטלת את כל הריפוד הישראלי סביב ההשכרה.

בנוסף, חשבתי שבגלל שאלדן היא קבלן משנה של אנטרפייז בישראל אני אקבל רכב אליהם או לאלמו וכו', בפועל? קיבלתי את הקבלן משנה של SIXT בכלל - עם מייל "כללי נהיגה באיטליה" שהגיע בכלל מאופרן - ז"א שהיה מעורב פה קבלן משנה של קבלן משנה, אבל מה שכן המחיר שלהם היה מצויין - ביי-פאר משאר ההצעות שקיבלתי גם מקומית.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

ככלל, קרואטיה מתאימה לנהיגה חד כיוונית, ולא הלוך חזור לאותה הנקודה

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

מי שמשכיר דרך מתווך כמו אלדן ואחרים לא יודע ממי הוא יקבל אבל מי שלוקח מחברת השכרה כמו אוויס ואחרים יודע בדיוק ממי הוא מקבל

פורסם
מה שאני לא אוהב בהשכרה דרך החברות בארץ(לדוגמא שכרתי דרך אלדן לפני כמה חודשים באיטליה) זה העובדה שאתה שוכר דרך קבלן משנה, אתה לא יודע מי חברת ההשכרה בפועל(אם אתה מתוחכם אתה יכול לחפש בכל החברות השכרה בשדהת ולראות למי יש רכב זהה בקטגוריות) והם לא באמת לוקחים אחריות בנוגע להשכרה מהרגע שנחתת בחו"ל ואליך.

לא יודע. בהסכמים שלי עם אופרן, למשל, צויינה בפירוש חברת ההשכרה, הרי הם שולחים אותך לדלפק של חברה מסויימת. מה שנכון הוא שלעיתים אותה חברה מופיעה בשמות שונים כמו אנטרפרייז ואלאמו, והחוזה שלך הוא עם לוגו של המותג המקובל באותו מקום.

• תוכן חדש...