רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,613 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 777 צפיות
אשמח לקבל המלצות על יישור ג'אנטים במכונה (לא בפטיש) ג'אנטים ברזל, באיזור הדרום, (באר שבע והסביבה)
הודעה אחרונה מאת chezik, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני רוצה להוציא העדר תביעות לביטוח רכב דרך הסוכנות שהייתי בה, האתר מוציא לי באופן עצמאי של שנת 2020 בלבד, הייתי מבוטח אצלהם ואני מדגיש עד נובמבר 21, האם בגלל שלא הסתיימה שנת 2021 איתם אמורה להיות בעיה להוציא מסמך שכזה? הסקרנות גומרת אותי ועכשיו הם לא עונים עם נציג אנושי ורק דרך האתר ואני חושש שתהיה לי בעיה, חודש דצמבר 21 עד מאי 22 היה לי ביטוח דרך רכב ליסינג מהעבודה אז את זה לא בעיה להוציא והקצין רכב כבר מסדר לי את זה, מה לגבי השאלה של שנת 2021? תודה.
הודעה אחרונה מאת Liel Baruch, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
מוניות 100% חשמליות ראשונות בכבישי ישראל 🚀 Ford Mustang MG ZS EV Nissan Leaf Skoda Enyaq 80 JAC e-52
הודעה אחרונה מאת Gopher, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
הי האם יצא למישהו לבנות רכב, ברמה של למצוא עץ ברחוב, ברגים חורים וכו' לקנות ולשים מנוע ואולי שלט וכך לעשות סדנת בניית רכב עם הילדים? אשמח לרעיונות להשראה
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, תודה מראש למשיבים. אשמח לשמוע על אתרים/אפליקציות בהם אפשר לחפש, למצוא ולהזמין חלקים/חלפים/לפני טיפול ועוד. ולהזמין לארץ. אני משוכנע שאפשר לחסוך מאות שקלים ברכישות חו''ל.
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 10.5 אלף צפיות
היי, רכשתי את האלנטרה החדשה והציעו לי להתקין איתוראן או פוינטר בתור תוספת בכ-1,000 ש"ח. אין דרישה מהביטוח שהנ"ל יהיה מותקן. האם שווה להוסיף את זה בכל זאת? יש תועלת בזה, או שביטוח מקיף מכסה בצורה טובה מספיק מקרים של גניבת רכב? כמו כן, במידה ואני לא מתקין אחד מהנ"ל, האם שווה בכל זאת להתקין ברכב חדש קודן? תודה!
הודעה אחרונה מאת Johnik, -
-
אופניים בכביש 1
מאת דובצע- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום חברים. האם מותר חוקית לנסוע מירושלים לתל אביב בשולי הכביש
הודעה אחרונה מאת לירון .ה., -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום רב, קניתי היום קיה סיד סטיישן יד שנייה (עברתי מפיג'ו 107 שנת 2012). אשמח לדעת איפה אני יכול להשיג חוברת הוראות לנהג בגלל שהרכב לא הגיע עם חוברת כזו. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת cbendor, -
משהו ממש ממש טוב עובר על המעצבים של יונדאי בתקופה האחרונה. מעיצוב שמשתדל לא להרגיז אף אחד ולהיות הכי מיינסטרים, הביאו מעצבי יונדאי את האיוניק 5 ישר לפנים, ועכשיו הם ממשיכים עם היונדאי סטאריה – STARIA. תסתכלו בתמונות, ותגידו אם אי פעם ראיתם רכב מסחרי / מוביל נוסעים כל-כך יפה ומדויק. אני בהחלט מסיר את הכובע בפני מעצבי יונדאי ויכול רק לבקש 'תמשיכו!'. כלמוביל השיקה היום את היונדאי סטאריה, תוך שאנשי יונדאי מדגישים שלא מדובר במחליפה ל i800 או שמדובר במסחרי חדשה. מבחינת יונדאי מושק היום מוביל נוסעים חדש, האמור לספק חווית לקוח / משתמש שונה מכל מה שמוכר עד היום. המושג של 'חווית לקוח' ליווה את ההשקה מתחילתה ועד סופה, כאשר העיצוב נועד לשוות תחושת מרווח של ח…
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
היי לכולם, יש לי טסט ראשון בקרוב, אני אשמח שתכתבו על מה נפלתם בטסטים, לא כדיי לעצבן- כדיי ללמוד מטעויות של חכמים ממני ואם יש לכם טיפים - עוד יותר טוב! (רשיון B, אוטומט) תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יש לי אופציה לקנות רכב חדש מיבואן רשמי בהנחה אבל אני צריך לרשום את אחותי כבעלים על הרכב במידה ואני רושם את שנינו (היא תופיע ראשונה) ואז מוריד אותה במשרד הרישוי האם זה יעלה את "בעלים קודמים" (יד) לרכב? מישהו מכיר / ניסה? תודה
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי לכולם. ברכב החדש שאמור להגיע יש הנעה ללא מפתח. זה חדש לי כל הסיפור הזה, והיו לי כמה תהיות: 1. מה הטווח הנעה? האם יש סיכוי שאוכל להניע את הרכב שנמצא בחניה תת קרקעית מתוך קומה בבניין כלשהו? או שזה פלוס מינוס כמו פתיחה של רכב רגיל עם שלט? 2. לפי מה שהבנתי, הנ"ל מדליק את המנוע + המזגן על הטמפ' האחרונה שהיתה מוגדרת, במצב Auto. האם יש שליטה על כך? האם נכבה אחרי זמן מסויים לבד אם לא הגעתי לרכב? 3. שימושים נוספים כלשהם מלבד חימום\קירור הרכב לפני הכניסה? תודה!
הודעה אחרונה מאת המהיר הזהיר, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שבוע טוב חברים, הגיע הזמן לעשות טסט לרכב, אני מסתכל עכשיו על הרישיון רכב החדש ולא רשום כלום בתנאים והגבלות. הרכב שנת 2001, עד עכשיו הייתי צריך אישור בלמים, והיה רשום "חייב אישור בלמים לטסט" מעכשיו צריך אישור רכב מיושן, איך זה שלא רשום כלום? ראיתי אצל חלק מהאנשים שרשום שצריך גם אישור בלמים וגם אישור רכב מיושן (בפועל צריך רק אישור רכב מיושן) ואצל חלק שזה לא רשום בגלל שיש להם סעיפים אחרים שכנראה דוחפים את השורה של האישור בלמים\רכב מיושן החוצה, אבל פה אין כלום.. איך? מה אתם אומרים, יבקשו ממני בטסט את האישור?
הודעה אחרונה מאת Sparrow420, -
-
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מוסכניק מקצועי בדק את הרכב ואמר שהלך ראש מנוע ואמר שיכול להיות שזה גם המנוע השאלה האם כדאי להשקיע על ראש מנוע או שעדיף כבר להחליף מנוע כי אולי ראש מנוע לא יעזור וסתם יהיה בזבוז תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת m&t, -
- 10 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אני בחופשת מחלה כמה ימים החלטתי לנצל את המזג אוויר החם והים הגבוה יחסית לגלישה הבעיה שאני הולך לגלוש לבד ואני לא יכול להשאיר את המפתחות בחוף מחשש שיגנבו אותםיש איזה שקית או איזה מחזיק מפתחות עמיד למים שאני יכול להיכנס איתו לים?
הודעה אחרונה מאת Ronithen, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני רוצה להתקין ברכב התקן אנדרואיד שדורש כרטיס ננאנו סים. ברשותי כרטיס M2M מהרכב הקודם שלי, האם ניתן לחתוך ולהתאים את הכרטיס לננאנו סים? האם יעבוד? אשמח לדעת מבעליי ניסיון האם זה עובד. תודה.
הודעה אחרונה מאת WE988244, -
- 7 עוקבים
- 16 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
מספר עמותות למען בעלי חיים התאחדו ועושים קמפיין גיוס כספים שבמהלכו הם מגרילים רכב אספנות מדגם אלפא רומיאו ספיידר שנת 75 במצב נפלא שנתקם להם על ידי משפחת סימון. מבחינתי זה win-win גם סיכוי לזכות ברכב נפלא וגם תמיכה בעמותות שאני מכיר ועוקב אחרי הפעילות שלהן. ההגרלה גם נעשית בצורה חוקית ומפוקחת. קיבלתי אור ירוק מהנהלת הפורום לפרסם את ההגרלה, להשתתפות אתם מוזמנים להיכנס לקישור למטה. https://animals-now.org/raffle?utm_campaign=car_new&utm_medium=video&utm_source=fbig
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
כשהתחיל השיווק, בתחילת השנה שעברה, לא מעט חברים פה צפו לו הצלחה והמחיר שלו כונה "שובר שוק". האם התגלו בעיות עם הרכב, או שהחשמליות המלאות ובראשן טסלה טרפו את הקלפים?
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
- 10 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
היי הרכב שלי נכשל בטסט על ליקוי האם ניתן להעביר אותו טסט חדש במכון אחר לאחר 30 יום ?
-
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
ג׳ולייטה 2012, 170 כ״ס 120 אלף קמ למה לא !???? למה כן !????? הדלק איך?? ותשובה סופית כן /לא תודה ❤️
הודעה אחרונה מאת סלע, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
שברולט הכריזה כי דגם 2023 של ה CHEVROLET BOLT EV יתומחר במחיר זול יותר מדגם 2022 ויעלה רק 25600$ (כ 27000$ אחי כל ה"אותיות הקטנות"). עם טווח של 259 מייל (הטסלה עם 13 מייל יותר תעלה לכם כ 20000$ יותר לשם המחשה), נראה שיש לנו פה מכונית קטנה ומעניינת, והכי חשוב, כנראה הסנונית הראשונה בדמותה של מכונית חשמלית "עממית" (הכל יחסי כמובן) ה"אחות הגדולה", ה CHEVROLET BOLT EV תעלה 28195$. האם סופסוף נראה מכוניות חשמליות במחירים ריאליים ולא רק בתמחור יוקרה?
הודעה אחרונה מאת ldti, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הרעיון היה טוב, הביצוע הרבה פחות. 3 דברים שפורסמו לאחרונה שהם לא הפרסומים החודשיים: ממצאים למשפחתיות ו-SUV, מסמך ממרץ 2022. ממצאים לג'יפים ומיני/סופר, מסמך מאפריל 2022. מסמך כללי יותר, מאי 2022. בעמוד הלפני אחרון יש כמה מספרים מעניינים, אבל ללא הרחבה. למשל, מחירי הטרמוסטטים מתפזרים על טווח ענק. במשפחתיות היקר הוא פי 27 מהזול. משאבות מים פחות גרועות, אבל גם טווח לא סביר, עד פי 15. מצתים עד פי 6. רפידות עד פי 3. אבל הביצוע של משרד התחבורה לוקה בחסר, למשל: לא כתוב לאיזה שנות דגם הם מתייחסים, וגם אין חלוקה לדגמים משנים שונות. רק מעט דגמי משפחתיות מכוסים. אין ממשק ווב נוח לחיפוש וקריאה, אלא עמוד סטט…
הודעה אחרונה מאת elera, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 977 צפיות
שלום, אני מתעניין ברכב חדש. הייתי בטויוטה ופיג'ו. בשתי הסכנויות, אין צפי/ תאריך לרכבים חדשים בכל הדגמים. הם אומרים המתנה של 4 חודשים (במקרה הטוב). מה הסיבה שזמני ההמתנה כה ארוכים? הרי היבואן יודע בערך מתי יגיע הנגלה הבאה. למה הסכנויות לא נותנות תאריך משוער להגעת רכבים חדשים לארץ? למה הם מדברים בחודשים? תודה
הודעה אחרונה מאת stas12, -
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
מדי פעם צצות פה הודעות לגבי הדרך הנכונה לחבר מצלמות דרך ושאר אביזרים למערכת החשמל של הרכב. השיטה המקובלת היא להשתמש בחיבור "מצת" עבור האביזרים. זה פשוט, נוח ועובד ברוב הרכבים. החסרון בשיטה הזאת ובעיקר ברכבי סקודה הוא שהמתח שם נשאר קבוע במצב ON גם לאחר כיבוי הרכב. בנוסף העברת הכבל לאזור החלון מסורבלת ולא אסתטית. פתרון נוסף הוא ע"י חיבור ישיר לתיבת הנתיכים של הרכב. מדובר בפתרון טוב שנותן מענה ייחודי לפי סוג הרכב. למי שיש ידע טכני בסיסי, יכול לבצע את הפתרון באופן עצמאי בעזרת מדריכים רבים המצויים ברשת. למי שאין את הידע או הזמן, בד"כ ניתן לביצוע אצל חשמלאי רכב או מתקין מערכות. המהנדסים של סקודה מצאו פתרון יצירתי לנושא בעזרת יציאת USB …
הודעה אחרונה מאת yakov1987, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בכביש של 50 קמ״ש נסעתי במהירות 71 קיבלתי 8 נקודות ו750 שקל. אין לי עבר עם נקודות, זאת פעם ראשונה. בקיצור ילד טוב. כדאי לי לנסות להילחם במערכת ולהישפט שיוותרו או שזה בור ללא תחתית? תודה
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום! מעוניין לרכוש לרכב המשפחתי (פולקסוואגן קראוול) מערכת למניעת שכחת ילדים. לא מעוניין במערכת המבוססת על פעולה אקטיבית כלשהי (בחגורת הבטיחות של הילד, בדלת וכדו') וכן לא על מערכת המזהה אי פתיחת דלת, משקל וכדו', אלא מערכת המבוססת על גלאי דופק, דהיינו אם יש בעל חיים כלשהו בתוך הרכב הוא לא נותן לנעול/מצפצף/מטלפן וכדו'. בעבר הייתה ברשותי וולוו XC90 עם מערכת מקורית כזו. מכירים?
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
נתקלתי בכתבה הזו זיכוי לקצינה ביחידה מובחרת שפגעה בהולכת רגל במעבר חצייה (סרטון בפנים) ניתן לראות שיש לנהגת שדה ראייה מצוין לעבר מעבר החצייה, ההולכת רגל חצתה בריצה קלה מחצית ממעבר החצייה, ולאחר 4 שניות נפגע. לא ברור לי איך ניתן לזכות את הנהגת .
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, מנסה לעזור לתייר מחול שהגיע מנתב"ג עם מונית ושכח במונית משקפי ראיה יקרים. לקח קבלה ובקבלה יש שם ומספר עוסק מורשה , שם נהג, ות"ז שלו אבל אין טלפון .... מישהו יכול לעזור לי לאתר את המונית / נהג??? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
- אחראי פורום
- 22 עוקבים
- 69 תגובות
- 13.2 אלף צפיות
נתקלתי בסרטון הזה: אני אוהב רכבי רטרו עם נגיעות מודרניות. ולפחות חיצונית הלאדה ממש ניראת ככה. עד שנכנסים לבפנים. אין לי בעיה עם העיצוב המאוד מיושן, והחוסר במולטימדיה. אבל המוזרויות שלו פשוט הזויות: - חוסר בכריות קדמיות אבל יש כרית אוויר צידית.(מן הסתם 0 כוכבים במבחן ריסוק) -אין שום איבזור אבל יש מושבים מחוממים(!) -יש די הרבה מקומות לשים בקבוקים אבל אף אחד לא באמת מחזיק. -מושבים אחוריים שבקושי מתקפלים. - גלגל ספייר בתא המנוע. שאני מניח שנועד להחליף ישירות את הראש של הנהג במקרה של תאונה. אבל מה? יש מתקנים שמונעים מהתופסי חגורה אחורית להכנס בין המושבים. והשוס הוא בכלל המחיר.…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
חג שמח לכולם, החלטתי שאני רוצה להחליף את הגאנטים ברכב שלי (סובארו b4) ממידה 16 למידה 18. הבעיה שלי היא כזאת, בהוראת רישום של משרד הרישוי מאושר לדגם שלי (דגם top) להגדיל רק ל 17. בדגמים היותר מפוארים של הרכב שלי (business או Luxury) מותר להגדיל ל 18. האם אפשרי מבחינתי להגדיל ל 18 או שאני לא אצליח להעביר את הרכב טסט? האם יש אפשרות להחליף את הגאנטים ולקבל אישור מיוחד ממשרד הרישוי כי זה באמת מקרה שהגאנט מאושר לרכב רק לא לדגם הספציפי הזה. תודה רבה לעוזרים וחג שמח🙏🏻
הודעה אחרונה מאת ch2856,