רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,608 נושאים בפורום הזה
-
פגוש אחורי
מאת efistr70- 0 תגובות
- 539 צפיות
מבקש את עזרתכם, האם ניתן להזמין מחו"ל פגוש אחורי KSD450221BBB שצבוע בצביעה איכותית כמו במפעלי היצרן?
הודעה אחרונה מאת efistr70, -
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בס"ד שלום וברכה, יש ברשותי רכב יונדאי 10 מודל 21 הרכב נקנה לפני שנה וחצי, ויש אחריות לעוד שנתיים וחצי, טופל רק ביונדאי נקנה מליסינג פרטי 0 קילומטר הרכב עשה 45K, לפי מחירון יד 2, יצא לי שקלול 68600, פרסמתי ביד 2, ואנשים מתקשרים, ואומרים רוצה ב60K? בטענה המחירון של הרכב לפי לוי יצחק 74K פחות 10% ק"מ, ופחות 10% ליסינג פרטי אבל באפליקציה שהורדתי רשום 67K אני נורא מבולבל אני צריך עזרה בכמה מומלץ למכור או בכמה ניראה לכם שכדאי תודה
הודעה אחרונה מאת wrx450, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אני מסתכן פה במשהו, בהתחשב שהביטוח שלה הוא לכל נהג? יש דברים שכדאי לעגן בכתב?
הודעה אחרונה מאת yd b-4, -
-
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כמה זמן זה לוקח לעבור טסט בידני אחרי שיש לי רישיון באוטומט? כמה זמן לקח לכם- חשוב לציין שעשיתי כבר איזה 60 שיעורים בעבר בידני לפני שעברתי בסוף לאוטומט ,אבל כבר לא זוכר הרבה וזה היה קשה בעבר...
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
- 8 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום חברים, כבר הרבה זמן יש לי תהייה ואני לא מצליח למצוא אפילו תשובה חלקית יש הרבה מצבים בעייתים שאנשים בעלי מוגבלויות כמו עיוורון צבעים או חירשים יכולים לעבור ואני תוהה מה קורה בפועל בכביש כמה דוגמאות 1. הרבה רכבי חירום נוסעים עם הצ'קלקה דולקת בקבוע (בעיקר ניידות), איך אדם חירש אמור להבחין בין נסיעה שגרתית עם אורות ובין נסיעת "חירום" עם סירנה? 2. אדם עם עיוורון צבעים לא בהכרח יכול להבחין בין צבעים שונים של צ'קלקות, למשל מישהו עם טריטנומליה לא יכול להבדיל בין כתום לכחול ואנשים מונוכרומטיים בכלל לא. ניסיתי לראות אם יש עוד הבדלים בסוגי צ'קלקות חוץ מהצבע ואני לא רואה איזה דפוס משום סוג (גם אצלנו בעבודה יש רכבים עם צ'קלקות כתומות …
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מותר לנסוע ביום שבת על נתצ בתל אביב? נניח רחוב אלנבי או זה דוח 500 שקל? כי באתר של העירייה לא רשום בשבת.
הודעה אחרונה מאת Uri82, -
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
בס"ד איפה אפשר באינטרנט למצוא נתונים של משקל כולל על רכבים פרטיים וגיפונים חדשים או משומשים? קטנות, משפחתיות, גיפונים קטנים, וגיפונים בינוניים (דומה לטוסון למשל).
הודעה אחרונה מאת אלישע-, -
וויז נרדם
מאת המהיר הזהיר- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 761 צפיות
יש לי תקלה בוויז שיושב על המערכת ברכב, שהוויז לא מתעדכן באמצע הדרך... כלומר, אם היה עדכון כשהפעלתי אותו על משטרה וכו'אז הוא יתריע, אחרת, אם העדכון מישהו דיווח תוך כדי נסחעה הוא לא מתריע, מישהו יודע איך לסדר?
הודעה אחרונה מאת המהיר הזהיר, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
איך סטטוס קאר יודעת מי הם בעלי הרכב הקודמים והיסטוריית תאונות? האם יש לי דרך לגלות בעצמי? ושאלה בכללי- האם כל רכב שנכנס למוסך לתיקון, האם המוסך חייב לדווח על התיקון שעשה לחברת ביטוח או למדינה(רשות הרישוי)?
הודעה אחרונה מאת om2, -
אין שלט של שטח פרטי או כניסה אסורה למי שלא דייר בבניין, אני רוצה לדעת שאי אפשר להזמין פיקוח ולתת לי דו"ח תודה חברים יקרים
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 918 צפיות
שלום אם למישהו יש מידע על חברת ביטוח זולה לנהג חדש וצעיר אני אשמח לשמוע
הודעה אחרונה מאת Kooper, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אז ככה, שכן שלי שלא מבין במחשבים בכלל נתן לי רשימה של חלקים לרכב VOLVO S70 SE שהוא קנה בדיוק בשביל שאני אזמין לו מהאתר הזה https://www.skandix.de/en/ אני לא מבין שיט ברכבים, אז אין לי באמת מושג איך למצוא את החלקים שהוא ביקש ממני מהאתר. הוא ביקש 1. מכסה מפלג 2. פלאגים 6 יחידות 3. סט חוטי הצתה 4. רוטור 5. כוהל 6. סט מנורות לכל האוטו מווינקרים ועד מנורות ראשיים. מי שיכול לעזור לי אני אשמח ממש אפילו רק יכול לומר לי איך החלקים האלה נקראים באנגלית כי אין לי מושג איך אני מוצא משהו בשם מכסה מפלג
הודעה אחרונה מאת Oria17899, -
איך מזהים את העומד מאחורי לוחית רישוי דיפלומטית? (רוצה ללמד לקח ילד מפונק בדרך לא אלימה)
מאת SuperBamba- 8 עוקבים
- 11 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
שלום לכולם. החניון בבניין של ההורים שלי חיצוני ומשותף גם לפסאז׳ החנויות הצמוד. צד אחד פרטי, צד שני ציבורי. רצה הגורל והחניה של ההורים במקום הכי טוב והכי קרוב לכניסה בצד הפרטי כמובן. אתמול בערב חנה להם רכב בחניה ולא סתם רכב, רכב עם לוחית רישוי דיפלומטית (או איך שקוראים לזה) בשעת ערב. בדיוק בזמן למשחק של נבחרת הנוער של ישראל. טלפון למשטרה שמסרבת לעזור בטענה ש״הם לא עובדים בשעה הזו״ (הדיפלומט או המשרד שלו או משהו כזה) ועוד כל מיני כאלה ואבא שלי החליט לחסום את רוב החניה ולהשאיר לו פתח קטן להסתלק לכשיסיים את ענייניו. על הרכב של אבא תו נכה עם השם של בעלת התו (אמא). היום בצהריים באתי אליהם ועל כל הרכב היה מקושקש על האבק (הרכב מאוד מלו…
הודעה אחרונה מאת bobi, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 18 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אני בהליך יבוא אישי של רכב חשמלי מגרמניה, BMW i3s, ונתקל בקשיים בהשגת פטור ממכס - אולי מישהו כאן יידע לתרום עצה מניסיונו. כבר שילמתי לדילר על הרכב אבל הוא עדיין אצלו ואפשר לבטל. כמו כן כבר השגתי רישיון יבוא, שאגב ניתן לי בקלות תוך שבוע בלי תיווך ואפילו בלי Data Card שעד היום אני לא יודע מה זה בכלל ואיך זה נראה, בגרמניה לא שמעו על זה. למשרד התחבורה מגיע פירגון על כך, ציפיתי שיתקעו אותי והם לא, סחתיין ותודה. בקיצור, כל תחשיבי הכדאיות שלי התבססו על זה שאקבל פטור ממכס, שכן מדובר ברכב תוצרת גרמניה שמיובא מגרמניה לפי הס"ח. כבר עשיתי זאת בהצלחה לפני שנתיים וחצי בלי בעיות, אבל לפני כשנה וחצי המכס בארץ הכניסו עז חדשה לתהליך ודרשו הצגת תעודת מקור, שנקראת Eur-1, כתנ…
הודעה אחרונה מאת Cadillac58, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 898 צפיות
אני מעוניין לקנות רכב חדש שעולה בסביבות 100 אלף שקל, אני מחפש דרך או שיטה נכונה מבלי להגיע לבדיקה של המכון כי בשני המקרים הבדיקה אני אשלם מהכסף שלי, אני רוצה לנסות לחסוך לעצמי את ה700 שקל , מישהו מכיר איך לעשות את זה כאן ?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 8 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
היי לכולם, יש לי שאלה בעיקר לבעלי רכבים חשמליים או רכבים מסוג plugin (טויוטה/וולוו/מרצדס) שגרים בשכירות או קומות גבוהות של הבניין. כיצד אתם מתמודדים עם הטענה? קומות נמוכות (ראשונה - שנייה) בדרך כלל מקבלים או רוכשים את האפשרות של עמדת טענה בייתית כי אפשר לחבר אותה לדירה. אך בקומות גבוהות זה הופך לבעייה גדולה (חיבור ללוח חשמל של הבניין עם קניית לוח חדש שהולך הון). בנוסף לזה הרבה אנשים גרים בשכירות ולעשות שינוי במבנה במיוחד בבניינים חדשים זאת אפילו לא אופציה. כיצד אתם ניגשים ופותרים את הבעיה הזאת של טעינת רכב? וכמה זמן בדרך כלל לוקח לכם להטעין את הרכב לשימוש ולכמה זמן זה מספיק באמת (ברור לי שזה משתנה מרכב לרכב אבל עדיין פלוס מינוס)? לפי מה שאני מבין לטס…
הודעה אחרונה מאת Uri-G, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
השחרתי חלונות נוסעים אחוריים היום ואני מעוניין להשחיר גם שמשה אחורית בגלל שזה יראה יפה יותר וגם כי זה באמת עוזר להוריד את החום ברכב. עכשיו יש 2 בעיות בקצת מונעות ממני לעשות את זה.. 1 שוטרים אוהבים את הרכב שלי וגם בלוד הם אוהבים להסתובב ולחפש רכבים על קטנות למרות שאני רואה רכבים של ערבים עם השחרות חופשי.. 2 אני לא יודע אם המכון רישוי בעיר שלי מבליג על השחרה, אני צריך חווות דעת מאנשים אילו מכונים מבליגים על זה. תודה.
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי אני חושב שבטעות עברתי ברמזור אדום בצומת אחת בקריית חיים. זה באיצטדיון קצת אחרי הksp. והיתה שם מצלמה לבנה כזאת, בוואיז לא מופיע כלום אבל עדיין מפחד, עכשיו שעברתי שם ראיתי ששינו את הכיוון של המלצמה, אני מפחד שהם מסתכלים במצלמה הזאת ומביאים דוחות. מלא אומרים לי שזה של העירייה ואני לא מבין מה זה אומר
הודעה אחרונה מאת Fxp811, -
שלום לכולם למען האמת זו היא ההודעוה הראשונה שלי בפורום למרות שאני מגדיר את עצמי כחובב מכוניות מילדות, בעצם זה לא רק מכוניות זה גם מכונות וגם עיסוקים שמלווים בהרבה אדרנלין. ולענייננו אנו אז ככה אני למדתי בדרך ה"קשה" שאני צריך לעסוק בתחום שמעניין אותי ומושך אותי שהרי ככה יהיה לי הכי קל להצליח בתחומי ולהיות מאושר!!! (ואולי גם עשיר). על כן כאשר הגיע השלב לבחור מקצוע לימוד אקדמאי הנדסת רכב היא המקצוע הראשון שקפץ לי לראש וכך התחלתי בחיפושים והתייעצויות. זה מכבר מספר חודשים שאני עורך חיפוש (אפילו הייתי קורה לזה מחקר) בדבר האפשרויות ללימודי הנדסת רכב בפני סטודנט ישראלי ולכן אני רוצה לפתוח את השרשור הזה כדי לפרוס בפניכם את המידע שצברתי וגם כדי שכל אחד יתרום מ…
הודעה אחרונה מאת Derish, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 24 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום, רכשתי לאחרונה רכב חדש באמצעות 100% מימון. הייתי בקשר רציף מול הסוכנות והגעתי עד לאולם התצוגה על מנת לאסוף את הרכב. רק לאחר שנסעתי הביתה ראיתי שברישום המקורי ריק ובעלים קודמים הוא 00. האם יש כאן איזשהו תרגיל? לי נאמר שהרכב יהיה בבעלות פרטית 00 והדבר לא כך. מאני מפספסת? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Be roo, -
-
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
התגייסתי לעזור לחפש לאחיין שלי - חייל בחובה - רכב ראשון שיהיה ידני, לא משעמם ובתקציב עד 30,000. (כמובן חשוב שהיה במצב טוב, שמור ומטופל סביר). יעצתי לו מה כדאי בתהליך הסינון והבירורים מרחוק לברר על מודעות ביד 2 לפני שכדאי להגיע פיזית לראות את הכלה. בין רשימת השאלות שנתתי לו לבירור טלפוני מקדים - אמרתי לו לברר אם לבעלים יש היסטוריית טיפולים. הצעתי לו גם לבקש אם ניתן לקבל צילום של הסטוריית הטיפולים. אמרתי לו שרכב שאין כל מושג או תיעוד מה טופל ומתי כדאי לדלג עליו. האחיין מצא ביד 2 רכב שנראה מבטיח. אלפא רומיאו מיטו זגטו ידנית מודל 2014 עם נתונים שנראו טובים. רק 75,000 ק"מ, מוצהרת במצב מעולה, שמורה ומטופלת, יד רביעית וטענה להסטוריית טיפולים מ…
הודעה אחרונה מאת Michael01, -
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 29 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אם למישהו יש ניסיון עם לוחות מחוונים ממורכזים, מה דעתכם על זה? כמו זה למשל, מסיטרואן C3 פיקאסו 2012:
הודעה אחרונה מאת iTZiX, -
-
אחה''צ מעולים לכולם לאחר תקופה עם אטראז' בציר 2015 וכמה אלפי ק''מ נסיעה בתנאים שונים אכתוב סיכום קצר ועניני: אבזור: אני נוהג על הגירסא הנפוצה- אינסטייל ולהלן רשימת האבזור שלא מביישת רכבים שעולים פי ארבעה: 1.כניסה והתנעה ללא מפתח - הוא פשוט נמצא כל היום בתיק/כיס וזה מקסים. 2.בקרת אקלים דיגיטלית קלה ונוחה לתפעול שעובדת פשוט נפלא. 3.בקרת שיוט שעובדת נהדר שומרת על סל''ד נמוך במיוחד (105 קמ''ש ב2000 סל''ד לרכב עם 3 בוכנות) 4.מרווח עצום בשורה השניה לרגליים והברכיים + משנעת יד + חלונות כהים 5.מערכת שמע מעולה עם מצלמת רוורס 6.הגה וידית הילוכים מצופים עור ממש נעים נהיגה נתחיל מהדברי…
הודעה אחרונה מאת איש שמח, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי. אשמח לעזרה באיך מחשבים עלות של רכב חברה. יש לי 3 נתונים: שווי רכב: 3100 עלות לעובד: 3000 משכורת ברוטו משוערת: 10,000 איך הולך החישוב? מה התורה הנכונה לחשב את זה?
הודעה אחרונה מאת borsood, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אשמח להמלצה של מנורות טורבו לד איכותיות H11, 6000K תודה.
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם מותר לבעלי תו עגלה לנסוע בנתיב תחבורה ציבורית? האם צריך לקבל אישור מיוחד לכך? האם חייבים רכב עם מעלון?
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בצפון הרחוק של אירופה מספר המנוע לא מופיע ברשיון הרכב אלא רק מספר השלדה סוג המנוע וההספק שלו, אם עידכנת את הספר המנוע על ידי תוכנה כל שנדרשת היא בדיקה (טסט) חוזרת בכל מכון בדיקות. איך מופיע מספר המנוע ברכב ישראלי? מה אם יש שניים או יותר מנועים? מה אם הספק המנוע שודרג על ידי עידכון תוכנה?
הודעה אחרונה מאת X9500, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי צהריים טובים, רציתי לשאול האם אתם ממליצים לעשות מנוי לכביש 6? מצד אחד זה מאוד יקל עליי אבל מצד שני שמעתי שיש איתם לא מעט בעיות בעניין של קנסות שהם בכלל לא מעדכנים לגביהם ואז אתה מופתע. עזרתם לי המון פעם שעברה אז חזרתי לעוד סיבוב בפורום. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מסירות הרכבים החשמליים (חשמלי טהור ופלאג אין הייבריד) הן היחידות שרשמו עליות במחצית הראשונה של 2022 בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, כך עולה מנתוני משרד התחבורה. מהנתונים עולה כי מסירות רכבים חשמליים זינקו ב־84%, ומסירות פלאג אין הייבריד עלו ב־17%. לעומת זאת מסירות רכבי בנזין רשמו צניחה של 28%, ומסירות רכבי דיזל צנחו ב־29%. עם עליית מחירי הדלק שמגיעה לשיאים חדשים מידי חודש, המגמה הזאת צפויה להמשיך ואף להתגבר. המכוניות הירוקות זינקו במסירות, המזהמות צנחו
הודעה אחרונה מאת PriceDevil, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לחבריי לפורום. יש למישהו מידע היכן, איך ומתי ניתן להגיש הצעות לקניית רכבי קצינים "רכבים לבנים" (בדגש על תא"לים/אל"מים) מצה"ל?
הודעה אחרונה מאת גור אדם,
-
מי מחובר 61 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,171 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- spidrman
- ארז 1
- GTאי
- Pasha86
- פריג'י
- David32
- SniR89
- sperial
- שחר 1
- 3n
- axSupreme
- מיץ פטל