Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעלי רכבים חשמליים או חברי plugin

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זמן טעינה תלוי בשני דברים:

1. גודל סוללה (ברכב plug in זה סביב 18Kw רכב חשמלי מלאה סביבות 60Kw בממוצא יש יותר ויש פחות)

2. גודל חיבור בעמדת טעינה (נדבר כרגע רק על עמדות AC כי מתאימות לשני סוגי רכבים)

החישוב הוא מאוד פשוט ככל שעמדה בהספק גדול יותר כך הסוללה נטענת מהר יותר. הספק הוא מכפלה של מתח וזרם. כאשר מתח בארץ הוא 230v בכל מקום מה שישפיע על הספק זה בעצם הזרם.

מכאן אם משתמשים בחיבור לשקע רגיל שמוגבל לזרם של 10A נקבל הספק של 2300W או 2.3Kw. אם נרצה לדעת כמה זמן יקח טעינת סוללה של רכב plug in לדוגמה שהיא כ-18Kw אנו פשוט 18/2.3 ונקבל 7.8 שעות בוא נעגל ל-8 שעות טעינה. זה שקע רגיל שיש בבית או כל מקום אחר. 

אם יהיה לנו שקע סילון לדוגמה שיכול להוציא זרם של 30A הספק של הטעינה יהיה כבר 6.9Kw וזמן טעינה של אותה סוללה יהיה 2.6 שעות או סביב 3 שעות אם נעגל.

ואם נדבר על עמדת טעינה שהיא תלת פאזית סטנדרטית כאשר כל פאזה היא 16A חישוב הספק יהיה 230*16*3 וזה נותן לנו הספק טעינה של 11Kw וזמן טעינה פחות משעתיים לאותה סוללה. 

רוב הרכבים היום תומכים בטעינת AC עד 11Kw או פחות לכן גם אם עמדת טעינה ציבורית תומכת ב-22 או 44Kw הספק טעינה עדיין ישאר 11Kw. 

אם מדברים על רכב חשמלי עם סוללה של 80Kw זמן טעינה מ-0 עד 100% יהיה כ-7.5 שעות. לכן רכבים חשמלים עם סוללות גדולות מעדיפים לטעון בעמדות ציבוריות מסוג DC וזה כבר סיפור אחר. הם עמדות ציבוריות אשר יכולות לספק הספק של 50-250Kw (אני לא רוצה להכנס לפרטים של עקומות טעינה כי טעינה בהספקים גבוהים כבר לא לינארית) אבל גם בלי זה סדר גודל של טעינה בעמדה ציבורית בהספק של 50Kw יכולה להטעין סוללה סביב שעה וחצי. לטסלה יש יתרון נכון להיום של עמדות סופר מהירות הנקראות Super Charger בהפסקים מטורפים עד 250Kw שמסוגלות לטעון סוללה של 80Kw מ-20-80% בחצי שעה ואף פחות. בעתיד עמדות האלה יהיו פתוחות גם לרכבים חשמלים שהם לא טסלה (יש את זה כבר בהמון מדינות באירופה).

לגבי כל כמה זמן צריך להטעין את הרכב כמובן תלוי כמה,איך ובאיזה מהירות נוסעים מדי יום בממוצא אבל לחישוב פשוט גם לרכב חשמלי וגם plug in תשתמש לחישוב גס שרכב "אוכל" בנהיגה רגילה עם מזגן כ-200w לקילומטר. מכאן אפשר לחשב מאוד פשוט לכמה תווך יספיק הסוללה. אם מדובר בגודל 18Kw נקבל 18000/200 סביבות 90ק"מ או אם מדובר ברכב חשמלי עם סוללה של 80Kw נקבל תווך נסיעה אמיתי סביבות 400ק"מ.

גם עלות מאוד קל לחשב אם טעינה היא בבית כאשר נכון להיום עלות 1Kw לשעה עולה 54אג' פשוט מכפילים את העלות בגודל סוללה ונקבל שלטעון סוללה של 18Kw יעלה סביבות 10ש"ח ושל 80Kw סביבות 45ש"ח. 

וזה לא משנה אם החיבור הוא חד פאזי או תלת פאזי כי בהספק גדול יותר עלות לשעה תהיה גדולה יותר אבל זמן ביחס הפוך קטן יותר :) 

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Gopher כתב:

מה טרחני? לטעון את הרכב פעם בשבוע? זה לא יותר מסובך מלתדלק רכב מזהם ואין לך אח"כ ריח של בנזין על הידיים 😄

ורכב חשמלי לא מזהם?

ממה בדיוק מייצרים את החשמל הזה שמניע את הרכב?

בעיקר מדלק מאובנים גז נפט פחם

ועוד לא הזכרתי את הזיהום שנגרם עקב יצור הסוללה 

כל הסיפור זה  שמוכרים לאנשים שהחשמליים "לא מזהמים" ו"שומרים על איכות הסביבה" זה אחד הבלופים הגדולים של המאה ה21

בדיוק כמו שאוטוטו יהיה אפשר לנסוע בטסלה בלי התערבות נהג

עריכה אחרונה על ידי nit_zan
  • רעיון גרוע 2
פורסם
לפני 3 דקות, nit_zan כתב:

ורכב חשמלי לא מזהם?

ממה בדיוק מייצרים את החשמל הזה שמניע את הרכב?

מפחם!

כל הסיפור זה  שמוכרים לאנשים שהחשמליים "לא מזהמים" ו"שומרים על איכות הסביבה" זה אחד הבלופים הגדולים של המאה ה21

בדיוק כמו שאוטוטו יהיה אפשר לנסוע בטסלה בלי התערבות נהג

אז בוא אני אחדש לך. כיום רק 15% מיצור החשמל מבוסס על פחם ובשנת 2025 ישראל תפסיק להשתמש בפחם לחלוטין.

רוב החשמל כיום מיוצר מגז וכ-10% מאנרגיות מתחדשות. עד 2030 מתוכנן יצור חשמל של 30% מאנרגיות מתחדשות.

פורסם
לפני כשעה, Johnik כתב:

זמן טעינה תלוי בשני דברים:

1. גודל סוללה (ברכב plug in זה סביב 18Kw רכב חשמלי מלאה סביבות 60Kw בממוצא יש יותר ויש פחות)

2. גודל חיבור בעמדת טעינה (נדבר כרגע רק על עמדות AC כי מתאימות לשני סוגי רכבים)

החישוב הוא מאוד פשוט ככל שעמדה בהספק גדול יותר כך הסוללה נטענת מהר יותר. הספק הוא מכפלה של מתח וזרם. כאשר מתח בארץ הוא 230v בכל מקום מה שישפיע על הספק זה בעצם הזרם.

מכאן אם משתמשים בחיבור לשקע רגיל שמוגבל לזרם של 10A נקבל הספק של 2300W או 2.3Kw. אם נרצה לדעת כמה זמן יקח טעינת סוללה של רכב plug in לדוגמה שהיא כ-18Kw אנו פשוט 18/2.3 ונקבל 7.8 שעות בוא נעגל ל-8 שעות טעינה. זה שקע רגיל שיש בבית או כל מקום אחר. 

אם יהיה לנו שקע סילון לדוגמה שיכול להוציא זרם של 30A הספק של הטעינה יהיה כבר 6.9Kw וזמן טעינה של אותה סוללה יהיה 2.6 שעות או סביב 3 שעות אם נעגל.

ואם נדבר על עמדת טעינה שהיא תלת פאזית סטנדרטית כאשר כל פאזה היא 16A חישוב הספק יהיה 230*16*3 וזה נותן לנו הספק טעינה של 11Kw וזמן טעינה פחות משעתיים לאותה סוללה. 

רוב הרכבים היום תומכים בטעינת AC עד 11Kw או פחות לכן גם אם עמדת טעינה ציבורית תומכת ב-22 או 44Kw הספק טעינה עדיין ישאר 11Kw. 

אם מדברים על רכב חשמלי עם סוללה של 80Kw זמן טעינה מ-0 עד 100% יהיה כ-7.5 שעות. לכן רכבים חשמלים עם סוללות גדולות מעדיפים לטעון בעמדות ציבוריות מסוג DC וזה כבר סיפור אחר. הם עמדות ציבוריות אשר יכולות לספק הספק של 50-250Kw (אני לא רוצה להכנס לפרטים של עקומות טעינה כי טעינה בהספקים גבוהים כבר לא לינארית) אבל גם בלי זה סדר גודל של טעינה בעמדה ציבורית בהספק של 50Kw יכולה להטעין סוללה סביב שעה וחצי. לטסלה יש יתרון נכון להיום של עמדות סופר מהירות הנקראות Super Charger בהפסקים מטורפים עד 250Kw שמסוגלות לטעון סוללה של 80Kw מ-20-80% בחצי שעה ואף פחות. בעתיד עמדות האלה יהיו פתוחות גם לרכבים חשמלים שהם לא טסלה (יש את זה כבר בהמון מדינות באירופה).

לגבי כל כמה זמן צריך להטעין את הרכב כמובן תלוי כמה,איך ובאיזה מהירות נוסעים מדי יום בממוצא אבל לחישוב פשוט גם לרכב חשמלי וגם plug in תשתמש לחישוב גס שרכב "אוכל" בנהיגה רגילה עם מזגן כ-200w לקילומטר. מכאן אפשר לחשב מאוד פשוט לכמה תווך יספיק הסוללה. אם מדובר בגודל 18Kw נקבל 18000/200 סביבות 90ק"מ או אם מדובר ברכב חשמלי עם סוללה של 80Kw נקבל תווך נסיעה אמיתי סביבות 400ק"מ.

גם עלות מאוד קל לחשב אם טעינה היא בבית כאשר נכון להיום עלות 1Kw לשעה עולה 54אג' פשוט מכפילים את העלות בגודל סוללה ונקבל שלטעון סוללה של 18Kw יעלה סביבות 10ש"ח ושל 80Kw סביבות 45ש"ח. 

וזה לא משנה אם החיבור הוא חד פאזי או תלת פאזי כי בהספק גדול יותר עלות לשעה תהיה גדולה יותר אבל זמן ביחס הפוך קטן יותר :) 

תגבוה לפנתאון, תודה על ההשקעה!

פורסם
לפני 8 שעות, Gopher כתב:

אז בוא אני אחדש לך. כיום רק 15% מיצור החשמל מבוסס על פחם ובשנת 2025 ישראל תפסיק להשתמש בפחם לחלוטין.

רוב החשמל כיום מיוצר מגז וכ-10% מאנרגיות מתחדשות. עד 2030 מתוכנן יצור חשמל של 30% מאנרגיות מתחדשות.

זה לא נכון, רוב הייצור בישראל הוא באמצעות פחם וכאן הבעיה. תחנות גז הינן תחנות רזווריביות. כמו כן בישראל משתמשים גם בתחנות מזות (כמו זאת בתל אביב). למעשה תחנות פחם מייצרות את רוב החשמל לישראל שהוא כמעט 70%. תחנות כוח הגדולות ביותר רק לפני כמה שנים סיימו את הפיתוח שלהם לעוד ייצור של פחם לדוגמא תחנת כוח רוטנברג באשקלון ואשכול באשדוד. יש לך גם את התחנה הגדולה ביותר שהיא בחדרה וגם במזהמת ביותר ואף אחת מהן לא הולך להיעצר בעשורים הקרובים וכולן על פחם - אל תשאל אותי איך אני יודע 🤐

לפני 10 שעות, Gopher כתב:

מה טרחני? לטעון את הרכב פעם בשבוע? זה לא יותר מסובך מלתדלק רכב מזהם ואין לך אח"כ ריח של בנזין על הידיים 😄

או שהתכוונת לכמה דקות הליכה מהעמדה עד הבית?

מהניסיון שלי עם חניות בתל אביב, כל חניה כמעט כרוכה בהליכה של כמה דקות.

היא מיועדת לטעינת לילה. נניח שאדם מתחיל להטעין בעשר בלילה וזה יקח לו ארבע שעות, הסיכוי שמישהו ירצה להטעין אחרי שתיים בלילה הוא נמוך מאוד. כמובן שמוקדם בבוקר חייבים להזיז את הרכב אחרת פוגעים בנהגים אחרים שרוצים לטעון. 

זה לא כזה 10 דקות מהבית שלי, זה 30-40 דקות הליכה מהבית שלי. טרחני כי צריך לנסוע לשם ולהשאיר שם את הרכב ואחרי זה ללכת הביתה בצורה שהיא ברגל, באוטובוס או בקורקינט (שעולה כסף הלוך ושוב) תוסיף לזה חורף עם גשם כדי שזה יהפוך ללא נוח בכלל. מעבר אמרת גם בעצמך שצריך לפנות את הרכב מוקדם בבוקר כדי לא לתפוס עמדה מאחר שהיא לא חנייה. אני לא מתחיל לעבוד ב7 בבוקר... אני אפילו לא קם בשעות כאלה.

כרגע לוקח לי לתדלק טנק של 60 ליטר תוך בפחות מדקה והוא מספיק לשבועיים ואין כל כך ריח של בנזין על הידיים. גם רכב plugin צורך דלק, אומנם הרבה הרבה פחות אבל עדיין צורך דלק ככה שהריח של דלק במשך דקה ליד תחנת תדלוק זה לא מה שהורג אותי. המחיר אבל כן. לכן חשבתי על רכבים היברידיים או חשמליים ולפי מה שאני מבין זה בישראל זה אפילו לא קרוב ללהיות סבבה אם אין עמדת טעינה בייתית.

• רעיון גרוע 3
פורסם (נערך)

ממש לא נכון. לפי דוח של הכנסת מ 2019 64% מהחשמל בישראל מופק מגז. 30% מפחם, 4% אנרגיות מתחדשות. התחנה של אשדוד הוסבה לגז וטורבינות הפחם שלה אמורות להתפרק(כבר לא עובדות) והנסיון של חברת חשמל להגדיל את תחנת אשקלון נבלם עוד ב 2017.

לפני שעתיים, amann כתב:

זה לא כזה 10 דקות מהבית שלי, זה 30-40 דקות הליכה מהבית שלי

אם אין לך עמדת טעינה בבית והעמדה הציבורית שלך 30 דקות מהבית שלך אל תקנה רכב חשמלי. 

לפני 22 שעות, amann כתב:

כן רק שלא כולם עושים דרך פירי חשמל ולא בכל הבניינים זה אפשרי. יש גם הרבה חאפרים

מה זה לא עושים דרך הפיר חשמל?! מה אתה מנסה להמציא בעיות שלא קיימות?! יש ועד בית ,אם לא עושים דרך הפיר מפרקים. איפה אתה גר בפזורה?! כל חברות ההתקנה הגדולות מבקשות אישור ועד ויודעות בדיוק מה מותר ומה אסור (ולא מוכנות לעבוד אחרת) וכשאין אפשרות לעבור בפיר (בד"כ הוא לא הבעיה אלא המסדרונות) מתחברים במונה נפרד ומשלמים לועד לפי מונה. כמו שציינתי , לי בבניין יש 5 רכבים שעושים כך למרות שיש פיר זמין ועדיין יש רזרבות חשמל לבניין.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • אהבתי 2
  • תוכן חדש...