Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעלי רכבים חשמליים או חברי plugin

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

יש לי שאלה בעיקר לבעלי רכבים חשמליים או רכבים מסוג plugin (טויוטה/וולוו/מרצדס) שגרים בשכירות או קומות גבוהות של הבניין. כיצד אתם מתמודדים עם הטענה?

קומות נמוכות (ראשונה - שנייה) בדרך כלל מקבלים או רוכשים את האפשרות של עמדת טענה בייתית כי אפשר לחבר אותה לדירה. אך בקומות גבוהות זה הופך לבעייה גדולה (חיבור ללוח חשמל של הבניין עם קניית לוח חדש שהולך הון). בנוסף לזה הרבה אנשים גרים בשכירות ולעשות שינוי במבנה במיוחד בבניינים חדשים זאת אפילו לא אופציה. כיצד אתם ניגשים ופותרים את הבעיה הזאת של טעינת רכב? וכמה זמן בדרך כלל לוקח לכם להטעין את הרכב לשימוש ולכמה זמן זה מספיק באמת (ברור לי שזה משתנה מרכב לרכב אבל עדיין פלוס מינוס)?

לפי מה שאני מבין לטסלות יש עמדות טעינה מהירה ייעודיות לטסלות בלבד אז הם נהנים קצת יותר מאשר ברכבים שהם לא טסלה.

פורסם
לפני 11 דקות, Boltik כתב:

עמדה ציבורית אם וכאשר עובדת.

ועד כמה זמינות העמדות הציבוריות?

פורסם

לי יש הפרש של 7 קומות בין הדירה לרכב. עלה לי קצת יותר ההתקנה מלחבר לחשמל של הבניין, אבל העדפתי לחבר לדירה. יש לי שכן עם הפרש של 12 קומות. יש גם כאלה שהתחברו לחשמל של הבניין עם שעונים נפרדים ומשלמים פעם בחודשיים לועד לפי מה שרשום במונה שלהם. צריך להגדיל לוח חשמל רק עם הרבה אנשים מתחברים ואז הגדלת הארון מתחלקת בין יותר אנשים. עד עכשיו בבניין שלי יש 5 רכבים שמחוברים לבניין וחיים בשלום (חלק פלאג אין וחלק חשמלי).

אני נוסע ממש מעט ,מעדיף להתנייד עם אופניים כשאפשר (תלוי בעונה) בשביח הכושר, כך שבסה"כ יוצא לי להטעין פעמיים בשבוע בממוצע שמשך שעתיים שלוש כל פעם (פחות מחצי סוללה).

לפני 6 דקות, amann כתב:

ועד כמה זמינות העמדות הציבוריות?

זה תלוי עיר

פורסם
לפני 27 דקות, Uri-G כתב:

לי יש הפרש של 7 קומות בין הדירה לרכב. עלה לי קצת יותר ההתקנה מלחבר לחשמל של הבניין, אבל העדפתי לחבר לדירה. יש לי שכן עם הפרש של 12 קומות. יש גם כאלה שהתחברו לחשמל של הבניין עם שעונים נפרדים ומשלמים פעם בחודשיים לועד לפי מה שרשום במונה שלהם. צריך להגדיל לוח חשמל רק עם הרבה אנשים מתחברים ואז הגדלת הארון מתחלקת בין יותר אנשים. עד עכשיו בבניין שלי יש 5 רכבים שמחוברים לבניין וחיים בשלום (חלק פלאג אין וחלק חשמלי).

אני נוסע ממש מעט ,מעדיף להתנייד עם אופניים כשאפשר (תלוי בעונה) בשביח הכושר, כך שבסה"כ יוצא לי להטעין פעמיים בשבוע בממוצע שמשך שעתיים שלוש כל פעם (פחות מחצי סוללה).

זה תלוי עיר

האמת שאני מתנייד כמעט כל הזמן עם האופניים אבל בן הזוג שלי מתנייד עם רכב. היום המחיר של הדלק עלה למחיר בלתי נסבל ואני חושב על רכב שהוא משולב חשמל או חשמלי לגמרי. הבעיה שלי שאני גר בבניין קומות בשכירות (ת״א). אין בבניין שלנו רכבים חשמליים ולכן כנראה היה הראשון עם רכב כזה מה שבטוח שלוחות חשמל כנראה לא יוחלפו ולא יתווספו. בניינים חדשים לוחות חשמל כולם בקומה מינוס 1 בתוך חדר חשמל. בנוסף לזה אני בשכירות אז להוריד עכשיו תשתית מקומה 5 גם לא כזאת אופציה + זה בניין חדש (לפי החוק אסור). ראיתי פה ושם עמדות טעינה אבל הן יעודיות לטסלות (שסלח לי אבל טסלה במחיר של היום לא בא בחשבון בכלל).

פורסם (נערך)

אם אתה גר בת"א יש לך ברוב חניוני אחוזת החוף עמדות טעינה לרכבים חשמליים בתעריף לילה שדומה לטעינה ביתית (לפני שהתקינו לי את העמדה הטענתי כך כמה פעמים)

בדוק באפליקציית plugshare או באפליקציה של ev-edge עמדות טעינה של ev-edge שנמצאים בחניוני אחוזת החוף. אם יש לך חניון ליד הבית אתה מסודר. רכב חשמלי דורש טעינה של כל כמה ימים בשימוש נורמאלי (תלוי דגם), הבעיה העיקרית שלך תהיה זמינות. כמעט כל הרכבים החשמליים במצב overbooked מטורף. רכב פלאגאין יהיה כדאי רק אם תטעין אותו כל יום וזה יכול להיות בעייתי בטעינה ציבורית.

לפני כשעה, amann כתב:

זה בניין חדש (לפי החוק אסור

זה ממש לא נכון. אני גם בבניין חדש. אבל זה יעלה לך כסף שהמשכיר סביר להניח, לא יחזיר לך.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם
לפני 8 דקות, Uri-G כתב:

אם אתה גר בת"א יש לך ברוב חניוני אחוזת החוף עמדות טעינה לרכבים חשמליים בתעריף לילה שדומה לטעינה ביתית (לפני שהתקינו לי את העמדה הטענתי כך כמה פעמים)

בדוק באפליקציית plugshare או באפליקציה של ev-edge עמדות טעינה של ev-edge שנמצאים בחניוני אחוזת החוף. אם יש לך חניון ליד הבית אתה מסודר. רכב חשמלי דורש טעינה של כל כמה ימים בשימוש נורמאלי (תלוי דגם).

זה ממש לא נכון. אני גם בבניין חדש. אבל זה יעלה לך כסף שהמשכיר לא יחזיר לך.

תודה רבה על האפליקציות אבדוק אותן.

לגבי הבניין, לפי חוק מקרקעין סעיף 14 וסעיף 71 אסור לך לבצע שינוי או התקנה חיצונית לבניין - אני מכיר את זה בגלל מזגנים (חיצוניים תלויים כמו בבניינים ישנים) אבל זה תקף לגבי כל דבר. זה שעשיתם את זה ולא נענשתם זה לא אומר שזה חוקי חח.

פורסם (נערך)

בכל הבניינים החדשים יש פירי חשמל שדרכם מעבירים כבילה לרכב חשמלי. לא צריכים לפרוס חשמל על הבניין , אנחנו לא בשנות ה 80.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם

אם אתה לא נוהג הרבה תספיק לך אפילו טעינה לילית פעם בשבוע.

העמדות בחניוני אחוזת החוף זמינות ומקפידים שם שמכוניות מזהמות לא יתפסו את החניה, כך שזה יכול להוות פתרון נוח יחסית.

פורסם
לפני 18 שעות, Uri-G כתב:

בכל הבניינים החדשים יש פירי חשמל שדרכם מעבירים כבילה לרכב חשמלי. לא צריכים לפרוס חשמל על הבניין , אנחנו לא בשנות ה 80.

כן רק שלא כולם עושים דרך פירי חשמל ולא בכל הבניינים זה אפשרי. יש גם הרבה חאפרים.

Just now, amann כתב:

כן רק שלא כולם עושים דרך פירי חשמל ולא בכל הבניינים זה אפשרי. יש גם הרבה חאפרים.

45 ק״מ ביום ממוצע.

זאת אומרת אתה נוסע לחניון מהסוג הזה, זורק שם את הרכב בערב. הולך הביתה ברגל, בבוקר קם הולך לחניון ולוקח את הרכב? זאת הפרוצדורה?

פורסם
לפני 4 שעות, amann כתב:

45 ק״מ ביום ממוצע.

זאת אומרת אתה נוסע לחניון מהסוג הזה, זורק שם את הרכב בערב. הולך הביתה ברגל, בבוקר קם הולך לחניון ולוקח את הרכב? זאת הפרוצדורה?

זאת בדיוק הפרוצדורה 😀

הקילומטרז' הזה מתאים לטעינה של פעם בשבוע ואפילו פחות, תלוי ברכב שתקנה.

פורסם
לפני שעתיים, Gopher כתב:

זאת בדיוק הפרוצדורה 😀

הקילומטרז' הזה מתאים לטעינה של פעם בשבוע ואפילו פחות, תלוי ברכב שתקנה.

או וואו, נשמע קצת תרחני, לא?

פורסם
לפני שעתיים, Gopher כתב:

זאת בדיוק הפרוצדורה 😀

והעמדה הציבורית הזו מיועדת להטעין את הרכב כל הלילה, או שלמעשה הרכב יתפוס את העמדה מעבר לזמן ההטענה וימנע מאחרים להשתמש בה?

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם (נערך)
לפני שעה, amann כתב:

או וואו, נשמע קצת תרחני, לא?

מה טרחני? לטעון את הרכב פעם בשבוע? זה לא יותר מסובך מלתדלק רכב מזהם ואין לך אח"כ ריח של בנזין על הידיים 😄

או שהתכוונת לכמה דקות הליכה מהעמדה עד הבית?

מהניסיון שלי עם חניות בתל אביב, כל חניה כמעט כרוכה בהליכה של כמה דקות.

לפני שעה, YNV כתב:

והעמדה הציבורית הזו מיועדת להטעין את הרכב כל הלילה, או שלמעשה הרכב יתפוס את העמדה מעבר לזמן ההטענה וימנע מאחרים להשתמש בה?

היא מיועדת לטעינת לילה. נניח שאדם מתחיל להטעין בעשר בלילה וזה יקח לו ארבע שעות, הסיכוי שמישהו ירצה להטעין אחרי שתיים בלילה הוא נמוך מאוד. כמובן שמוקדם בבוקר חייבים להזיז את הרכב אחרת פוגעים בנהגים אחרים שרוצים לטעון. 

עריכה אחרונה על ידי Gopher
  • תוכן חדש...