רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,606 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רישיון הרכב פג אתמול, שילמתי על הרישיון החדש, רוצה לעשות טסט היום. יעשו לי בעיות במכון הרישוי אם אסע לשם ברכב? אני מבין שיש השלכות גם מבחינה ביטוחית, וגם הסתכנות בקנסות.. כדאי אולי לקחת גרר למכון? מה העלויות של גרר (נסיעה של 10 דק)?
הודעה אחרונה מאת Yuri Abaev, -
אם היה לכם תקציב בלתי מוגבל לרכב אחד, מה הייתם קונים ? אני חושב שהייתי הולך על Aston Martin Vanquish Zagato מדהים ביופיו, מלא קלאס [לא כוחני כמו בוגאטי לדוגמא] לבנתיים נחלום בקטנה שנצליח למכור את הספארק
הודעה אחרונה מאת liav12, -
קצת מוזר שעדיין לא נפתח אשכול על זה. כי הרכבים החדשים של יונדאי נראים פצצה, וכנראה שהרכבים החשמליים היו צריכים קצת עיצוב יותר נמרץ. https://www.drive.com.au/news/hyundai-n-vision-74-concept-revealed/
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 964 צפיות
ווהתשובה היא - אולי. מדובר על SUV/פיקאפ חשמלי לשוק האמריקאי. ומי יביא את כל הטוב הזה לשם ? קבוצת VW שמאז 2021 יש לה את הזכויות על השם. התכנון הוא "Scout will develop what the company calls a “true American” electric SUV and pickup truck designed for rugged, off-road use." כאשר מעתה Scout זה לא רק רכב, זו חברה בפני עצמה. מתי כל הטוב הזה יגיע אלינו (אליהם)? אם ירצה, ב 2026. ולמי שרוצה לקרוא עוד - יש בספור גם חוף ים, ילדים, וסייר משוחזר - יכול לעשות זאת כאן. וכהערה, יש ל VW הרבה מה לעשות כדי לעמוד במסורת המפוארת של הסייר המקורי שהיה אחד מהכי קשוחים שהיו. מעניין מה יצא בסוף.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
מישהו מכיר/שמע?
הודעה אחרונה מאת mrmiki1234, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מעוניין לרכוש ידית הילוכים לפיאט טיפו 2017 אשמח אם למישהו יש קישור לקנות ואם לא אז מה הקורט שאני צריך ?
הודעה אחרונה מאת cap210191, -
מעניין לדעת מדוע לאחר שהרכב עמד מכוסה יום שלם בשמש הפח של הרכב רותח כאילו עמד ללא כיסוי, יש קשר לאיכות הכיסוי? (כיסוי חיצוני של הדר רוזן מדגם סופרים נחשב מאוד איכותי)
הודעה אחרונה מאת imprezadude, -
הורדת מס הבלו
מאת Roy142- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם ההורדה האחרונה במס הבלו שעשו לפני כחודש בשביל להאט את העלייה במחירי בדלק משפיעה רק על בנזין או שגם על הסולר? תודה מראש! רועי
הודעה אחרונה מאת dani666, -
לאחרונה תחנת פז גשר הירקון הפסיקה למכור אוקטן 98. בעבר היו 2 משאבות שסיפקו את החומר היקר. האם נקודתי או תופעה מתרחבת?
הודעה אחרונה מאת liav12, -
- 10 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום חברים. אישתי ראתה מודעה על יודנאי I25 עם 55 אלף קילומטר, שנת 2015 במחיר סבבה. פנתה לבחור והתברר שהוא עובד בסוכנות קטנה. ביקשה ממנו רישיון רכב. בקיצור, סוחר. אבל החלטנו לתת לו צ'אנס קטן. הבחור שלח לאישתי רישיון רכב. הרצתי בדיקה על הרכב במסלקה ביטוחית: לא אכנס למילים וביטויים שאני ואישתי אמרנו לאחר שראינו את התיאור "אובדן גמור"..... אני לא מבין, כיצד יש עוז וחוצפה לאנשים הללו למכור רכב במצב זה? האם אין גורמים האמורים למנוע זאת? אני שוקל לעדכן את יד2 ולהעלות את הבדיקה לאתר משומשת. אגב, במשומשת הרכב לא הופיע (אז היה לי ספק למה, עכשיו ברור למה לא הופיע כי נגרע). נ.ב. היה דיון באחד הפורומים על קבלת רי…
הודעה אחרונה מאת הלוחש למכוניות, -
האם נסיעה מהמרכז לים המלח דרך ערד מסוכנת בימים אלו (בגלל כל הנושא של תושבי הפזורה)?
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלול לכולם. קניתי רכב שנעשתה לו בדיקה לפני קניה לפני כחצי שנה מאחד מהמכוני בדיקה. אם אני מתקשר למכון בדיקה ומבקש את הטופס עפי המספר רכב ותעודת זהות של מבצע הבדיקה (זה שקניתי ממנו) הם יוכלו לשלוח? מישהו יודע?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
שלום אני חושב למכור את הרנו קפצ'ור שלי, עכשיו הבנתי ששוק הרנו בארץ קשה מאוד, וכל מי שאני שואל אותו אומר שאל תצפה למכור במחירון. האם זה באמת ככה? אולי כדאי לחכות קצת? תודה
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 21 תגובות
- 10.5 אלף צפיות
במידה ואקנה רכב חשמלי בארץ, יש שירותי טעינה ניידות במידה ואתקע באמצע הדרך ללא שום יכולת להגיע לעמדת טעינה? ובמידה ואשכיר רכב חשמלי בחול, השירות הזה קיים שם?
הודעה אחרונה מאת קליף, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברים ב 2.7.22 הסתיים אגרת הרישוי של הרכב של הבן שלי. אני מתכוון להקפיא את אגרת הרישוי של הרכב האם חובה לשלם את אגרת הרישוי החדשה או שניתן להקפיא/להפקיד את הרכב גם ללא תשלום אגרת הרישוי. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת chezik, -
רישום בעלים
מאת efistr70- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אף פעם לא הבנתי את הרישום של הבעלים, ברישיון רכב רשום בעלים קודמים 03, זה אומר שאני רביעית? או שלישית?
הודעה אחרונה מאת rolling_stony, -
מסירת רכב חדש
מאת rsm130d-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כשמגיע מועד מסירת רכב חדש, אני יכול לדחות לתאריך שנוח לי? או, שחייב לבוא בתאריך שקבע הסוכן? ומה החיסרון בדחייה כזאת? הרכב יעמוד בסוכנות ויעלה אבק?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 עוקבים
- 40 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
זה לא הולך להיות משהו דרמטי בסגנון גניבה או שכפול לוחית. אלא פשוט יותר אבל עדיין מעצבן. אני בטוח שיש כאלה שלא יתרגשו מזה. יש את אתר משומשת, שאני מכיר אותו אבל טרם ניסיתי על הרכב שלי. היום ניסיתי וגילתי לתדהמתי שחוץ מהפרטים הרגילים של הרכב. יש גם תמונות ומלל כולל מחיר ממודעת מכירה שפרסמתי לפני 9 חודשים, שבסוף ויתרתי על המכירה. אם אתם שואלים אותי, זאת לגמרי פלישה לפרטיות. יש הבדל בין הדגשת נתונים ששונים במודעת המכירה לעומת הנתונים בפועל, אבל זה סיפור אחרי לגמרי פשוט לחשוף לגמרי את כול מודעת המכירה כולל תמונות. מה השלב הבא? צירוף תמונות מהפייסבוק או משהו כזה? בקיצור, לא כולם נוכלים ולא כולם סוחרים, פשוט יש כאלה שלא מעונייני…
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 22 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
ערב טוב עבור טיול באירופה אני צריך רכב 7 מקומות ל7 נפשות, ולפחות עוד 3 מזוודות גדולות, אולי אפילו 4, ואיזה 2-3 טרולים. חרשתי את אתרי ההשכרה, ויש שם קודיאק 7 מקומות, שלו תא מטען קטן מידי, גם סיאט אלהמברה שהוא קטן מידי. הבאים הם או רכב 9 מקומות פולקסווגן מולטי וואן או טרנספורטר, שהמחיר שלהם מופרך לגמרי (כ 1300 שקלים ליום) או האפשרות שנותרה היא פולקסווגן שרן שאין אותה בארץ, לה אני רואה שיש תא מטען של 300 ליטר כשכל המושבים פתוחים, אני לא יודע לכמת את הגודל של 300 ליטר אז מכאן לשאלה שלי, האם תא מטען של 300 ליטר מספיק ל3-4 מזוודות? ונניח עוד טרולים, כי אפשר לדחוף 2 טרולים מתחת לרגלים של הילדים תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Froyne, -
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום חברים, אני רואה מודעות עם מספרי רכבים מוסתרים. גם אצל פרטיים ולא מעט אצל סוחרים (נמנע מהם כמו מאש). עשיתי גוגל וראיתי דיונים על הסיבות לכך (שלא יגנבו את הרכב, גניבת זהות וכו'). השאלה היא האם להימנע ממודעות בהם אדם פרטי מוכר את הרכב עם מספר מוסתר? אני מבין למה סוחר נכלולי היה מסתיר, אבל מה מרוויח מכך אדם פרטי שמוכר את הרכב?
הודעה אחרונה מאת לב טוב, -
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
חודשים של לבטים הגיעו היום לקיצם ואני אספתי היום הביתה גורת אריות לבנה צרפתיה לוגמת סולר. הבציר ממש לאחרונה ובעולם מכנים אותה 3008. הדרישות היו רכב מאובזר, בטיחותי, חסכוני בדלק ושיתאים לנסיעות הרבות שלי. אחרי לא מעט לבטים פתחתי פה שוב שרשור, שוב עלן אותן ההצעות וגם ה3008, אמרתי לעצמי ״האמת? בוא ניתן צ׳אנס״. קבעתי נסיעת מבחן בסוכנות הקרובה לביתי. האמת? נסיעת המבחן הייתה מאכזבת. לא הרכב אלא הקונספט. נתנו לי דור קודם ברמת גימור נמוכה ולא זכיתי להתרשם משום דבר ברכב למעט מערכת המולטימדיה, המנוע, הגיר ושיכוח המהמורות. הרכב גם היה די מכוסח מבחינת הפנים. לא נעים במיוחד. גם כמות הזמן לנסיעה הייתה יחסית קצרה. אמרו לי רבע שעה, חזרתי תוך עשר דקות. ״יאללה בואי תרשמי ל…
הודעה אחרונה מאת motizkn, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
נוסע ברכב MG PHEV PLUGIN חדש ויש שני דברים שמאוד מפריעים לי במערכת המולטימדיה: 1 - התגובה של מסך המגע מאוד איטית. ברמה של כמה שניות בין לחיצה לתגובה. 2- אין אפשרות להעביר תחנות ברדיו מגלגל ההגה (לחיצה על החיצים רק סורקת תחנות ולא מעבירה בין תחנות שמורות) כיון שברכב אין כמעט כפתורים והכל דרך מסך המגע שני הדברים האלו ממש מפריעים בנהיגה. האם מישהו חווה כמוני את הבעיה? האם יש פתרון? אולי איזה עדכון תוכנה?...
הודעה אחרונה מאת stas12, -
כמו בייטי גם פה פותח שרשור רכישה + מעקב החזקה. אתחיל ממסע הקניות ומרדף אחר רכב 7 מקומות, התקציב שהוקצב לאחר מתיחה היה 70 אש''ח עם אופציה לכמה אלפים בודדים כלפי מעלה. עובדה חשובה, רכבי 7 מקומות הטובים שבהם נחטפים כמו לחמניות חמות בבוקר במאפיה, עובדה נוספת ממה שלי יצא לראות רובם נראים זוועה, כאילו העבירו בהם קייטנות של ילדים יום ולילה. הבדיקות נעשו עם דגש לבחינת קווי הרכב, סורק תקלות, מודד צבע, בדיקת עבר ביטוחי, התרשמות כללית. מה ראיתי ומה רציתי? תמיד יש נסיון לרצות את הגברת אז פזלתי בעיקר לעבר הג'יפונים ונתחיל מהרכבים שהלכתי לראות: 1. ראיתי 3 קשקאי + 2, על הנייר כולם נראו טוב, באמת נתונים יפים, בפועל זה שהיה עם הנתונים הכי יפים ביקשו עליו מחירו…
הודעה אחרונה מאת yd b-4, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 24 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
הברונקו הגיע אלי למבחן, בגירסת badlands הייעודית לשטח. לראשונה חילקתי מבחן לשני פרקים. אני מביא כאן תקציר בלבד, ושני לינקים לטקסט המלא שפורסם באתר car-pad. מי שיעניין אותו לקרוא הרבה יותר - מוזמן לגשת למקור. פרק ראשון: הפורד ברונקו הוא אייקון מוטורי. בארץ הוא אולי היה פחות מפורסם ונפוץ, אבל בארץ הולדתו בארה"ב הוא היה ועדיין אייקון מוטורי מהדור הראשון שהוצג בשנת 1966. הדור החמישי הוצג בשנת 1991 וייצורו נמשך עד 1996. וזהו. פורד הודיעה על הפסקת ייצור הברונקו, ולא עוד, במה שנראה כמו קבורת הדגם. בינתיים ישבו בפורד וראו את המתחרים ממשיכים לספור ארגזי כסף כשהם מוכרים רכבי שטח אמיתיים. לא SUV אופנתיים, אלא רכבי שטח ק…
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
BMW starts selling heated seat subscriptions for $18 a month כמה טוב שהרכבים ממוחשבים יותר ויותר. ניתן לקחת את מה שטוב בעולם המחשוב (שכירות במקום רכישה, נגיד) ולהעביר אותו לעולם הרכב! בעוד כמה שנים, יש לך בעיות בלמים. אתה קופץ למוסך שמתחבר למחשב הרכב ואומר לך - "אדוני, הוראת קבע שלך לגבי הבלמים פגה. מה אתה מתפלא שנכנסת בקיר?".
הודעה אחרונה מאת גור אדם, -
- 6 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
היי יש לי את הרכב שנה ניסיתי מיליון פוזיציות של נהיגה ולא הגעתי לתנוחה שלא כואב לי בה הגב מה אפשר לעשות? גם שיחקתי עם התמיכה לגב תחתון לא עוזר לפני היה לי אבאו ובכלל לא הרגשתי את הגב
הודעה אחרונה מאת mottis, -
היי למה לא מתקינים ברכבים ואופניים חשמליים אלטרנטור שיטעין אותם וכך ניתן יהיה להשתמש בהם ברצף שנים..בלי הצורך לשלם חשמל ולחכות שעות עד שיטען
הודעה אחרונה מאת eladts, -
עלה לי רעיון של להציג דברים הזויים בהם יצרני הרכב חסכו בצורה מוזרה וכמה זה כבר חסך להם באמת? כמובן שגם הסברים הגיוניים בנוסף להצגת התופעות יהיו מקובלים אתחיל במספר דוגמאות: סקודה ראפיד 2013 - 4 חלונות חשמל, לנהג יש שליטה רק על הקדמיים יאריס TS 2004 - סוכך שמש של הנוסע - בלי מראה, מתג החלון האוטומתי רק מוריד את החלון לבד, לא מעלה אותו ובכלל, כמה כבר חוסך ליצרנים לעשות חלון אוטומתי רק לנהג?
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי טויוטה מ 2019 עמדה בחנייה עם זכוכית אחורית מנופצת לחלוטין ללא סימן לפגיעה כלשהי. זאת לאחר שחזרה מנסיעה שלמה וזכה... יש סיבה ? כח עליון. או מה?
הודעה אחרונה מאת tza, -
המלצה למתקין עמדה לרכב חשמלית....עומדים לקבל רכב חשמלי 7 מקומות ...זהו מתקדמים בי בי דלק
מאת דרורסססס- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בשעה טובה עומדים לקבל את הרכב החשמלי 7 מקומות העמדה מגיעה מהחברה ואני צריך חשמלאי שיודע להתקין עמדה בית צמוד קרקע עם חנייה צמודה באזור חדרה מישהו מכיר ויודע להמליץ אשמח לקבל טלפון
הודעה אחרונה מאת דרורסססס,
-
מי מחובר 37 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 1,698 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- shlomi66
- RK
- Lexicon
- amirtoar
- santiago
- Igalz
- פול-טנק
- TZR84
- eladts
- David32
- reloop
- benny62