Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

אישתי ראתה מודעה על יודנאי I25 עם 55 אלף קילומטר, שנת 2015 במחיר סבבה.

פנתה לבחור והתברר שהוא עובד בסוכנות קטנה. ביקשה ממנו רישיון רכב. בקיצור, סוחר. אבל החלטנו לתת לו צ'אנס קטן. הבחור שלח לאישתי רישיון רכב.

הרצתי בדיקה על הרכב במסלקה ביטוחית:

image.png.3ab7ea07f2399e4087ba3c66db71b0fb.png

לא אכנס למילים וביטויים  שאני ואישתי אמרנו לאחר שראינו את התיאור "אובדן גמור".....

אני לא מבין, כיצד יש עוז וחוצפה לאנשים הללו למכור רכב במצב זה? האם אין גורמים האמורים למנוע זאת?

אני שוקל לעדכן את יד2 ולהעלות את הבדיקה לאתר משומשת.

אגב, במשומשת הרכב לא הופיע (אז היה לי ספק למה, עכשיו ברור למה לא הופיע כי נגרע).

נ.ב.

היה דיון באחד הפורומים על קבלת רישיון לפני הגעה לבדיקת הרכב. לי ולאישתי ברור שבלי רישיון, אנו לא נגיע לאף אחד, במיוחד שהוא במרחק נסיעה מכובד.

אגב, אני שוקל להעלות את תוצאות בדיקה שקיבלתי ממסלקה ביטוחית לאתר משומשת. האם יש בעיה אם זה?

• אהבתי 1
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 3
פורסם

אין שום מניעה חוקית למכור רכב שהוגדר אובדן להלכה ותוקן כהוגן. 

האובדן גמור זה אומר שהיה נזק מעל 45%. 

שום דבר לא מונע לקנות רכב בזול, לתקן, ולמכור. 

כן מחוייב להופיע הערה על אובדן להלכה ברשיון הרכב אחרי התיקון. 

פורסם
לפני 2 דקות, stas12 כתב:

ברישיון רכב לא מופיע דבר.

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, stas12 כתב:

בדקתי 2 רכבים שלא היה כתוב כלום ברישיון ובמסלקות/בלקר כן הופיע, לא מכיר את שחייב להופיע ברישיון רכב שהוא היה אובדן להלכה אחרת לא היו נמכרים רכבים כאלה בכלל,  כל הרכבים שהם אובדן להלכה נמכרים רק בגלל שיש חוסר שקיפות בעניין הזה.

איפה החוק/תקנה כתובה שחובה להופיע ברישיון רכב שהוא היה אובדן?

עריכה אחרונה על ידי Tom777

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם

לפני מספר שנים ניסו להוסיף את ההערה הזו. בוטל בלחץ חברות הביטוח.

• אהבתי 6
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
Just now, sperial כתב:

לפני מספר שנים ניסו להוסיף את ההערה הזו. בוטל בלחץ חברות הביטוח.

עכשיו זה מובן, היו לחברות הביטוח הפסדים עצומים אם סוחרים לא היו קונים מהם את הרכבים לאחר התאונות.

• אהבתי 1

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם
לפני 24 דקות, Tom777 כתב:

איפה החוק/תקנה כתובה שחובה להופיע ברישיון רכב שהוא היה אובדן? 

מסתבר שהחוק/תקנה שרדו חודשיים עד שבוטלו אי שם ב 2012

• אהבתי 1
פורסם
לפני 39 דקות, save כתב:

אני מעריך שכל מה שתעלה לאתר משומשת יורד ונמחק לפי בקשת הבעלים כי יש בכך פגיעה ישירה בסחירות הרכב. 

באמת?

אז מה המשמעות של האתר אם כך, כל רכב שעבר תאונה- בעליו יכולים לבדוק אם מצויין במשומשת ולדרוש להוריד?

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

יש עניין של צנעת הפרט. 

באתר של משומשת הם מאוד ברורים בעניין הזה: 

לפני שתחשפו בפנינו את הפרטים האישיים של אדם אחר, עליכם לבקש את הסכמת האדם הזה גם עבור השיתוף וגם עבור העיבוד של אותם הפרטים האישיים לפי מדיניות זו

שזה במילים אחרות: כול דבר שאי אפשר להגיע אליו דרך מאגרים ממשלתיים, והוא פורסם ללא אישור הבעלים של המידע הנוכחי- לא כביל לפרסום באתר. 

פורסם

רכב הוא לא "פרט" שיש לשמור על צנעתו ולחשוף שרכב עבר אובדן להלכה זה לא פרטים אישיים של אדם.
ב"משומשת" יש הרבה צילומים של רכב לאחר תאונה עם דיווח על התאונה. אני מאמין שאפשר גם לדווח על אובדן להלכה (לא ניסיתי)

• אהבתי 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

אתם צודקים והכל אבל האתר משומשת יהיה חשוף לתביעות משפטיות אם לא יסיר את המודעה. זו בעיה . נניח שבאתר דירות יד2 מישהו ישים אזהרה שהדירה ליד חדר גנרטור ולא ראויה למגורים. בקיצור : טוטלוס . האתר מסרב להסיר את המודעה . מי יפצה את בעל הדירה על ירידת הערך שנגרמה ? אולי זה פרסום כוזב של שכן ? זו בעיה משפטית והאתר לא רוצה להכנס אליה.  

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, davemustaine87 כתב:

לחשוף שרכב עבר תאונה זה לא צנעת הפרט. 

לחשוף צילומים של הרכב או דו"ח מרכז סליקה זה בהחלט צנעת הפרט. 

מסכים איתך,

הנה דוגמה לרכב שעבר "אירוע קליל" ובאתר אין אזכרה לכך

c1.jpg

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

:-)

• תוכן חדש...