רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,606 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום רב, אני מתכנן טיול בעוד חודש בצרפת, עם נסיעה מרובה בכבישי אגרה מאיזור צפון מזרח לריביירה. בפעמים האחרונות שהיינו שם ביזבזנו הרבה זמן ועצבים על תשלום ב-40 מחסומים בכניסה לקטעי אגרה ורציתי לשאול אם יש אפשרות לתשלום אוטומטי כזה שמצמידים רכיב לשמשה והחיוב והמחסום מתבצע ונפתח (בהתאמה) בצורה אוטומטית. מצאתי את האתר הזה: https://www.emovis-tag.co.uk/ שמיועד לבריטים שלוקחים מעבורת לצרפת, אך אין אפשרות לשלוח את הרכיב לישראל. האם מישהו מכיר משהו אחר? האם אפשר לקנות רכיב זה בחנויות בצרפת? *חשוב לי לציין שאנחנו מתכננים להיות שם שבוע, כך שאין לי צורך במנוי שנתי שכרוך בתשלום חודשי קבוע. תודה.
הודעה אחרונה מאת gt3rs, -
*** זהירות, חפירת עומק לפניך *** אפריל 2021, כאן עברו 4 שנים לאחר רכישת הלקסוס GS 450h (2016, דור רביעי) שהחליפה GS 450h (2010 דור שלישי). האם אני צריך בכלל לחשוב על מחליפה? לא, ממש לא. ה-GS הזו הרגישה טוב יותר מאשר ביום בו ירדה מפס הייצור. ובכל זאת, משום מה אני מחליף מכונית כל 5-4 שנים כמו שעון יפני אם צריך או לא (ותמיד זה לא), אבל מכיוון שקארספורום וכל זה, אז לדעתי אני לא היחיד עם השריטה הזו ולכן לפחות בפורום הזה אני לא מרגיש פסיכי לגמרי. בן משפחה שאליו עברה בזמנו ה-GS 2010 זיהה לאן הרוח נושבת ותמך בעדינות המתבקשת וחיוך של הג’וקר... כן, הוא "ממש ישמח שאני אעבור למשהו אחר..." ועוד יותר ישמח לעבור ל-GS 2016 שלי מן הסתם – ואני לא יכול להאשים אותו, כי …
הודעה אחרונה מאת X9500, -
"לא בשבת" במודעות של יד 2 1 2 3 4 5
מאת chaimgross-
- אחראי פורום
- 31 עוקבים
- 60 תגובות
- 10.7 אלף צפיות
האם לדעתכם אנשים שמוסיפים "לא בשבת" למודעה שלהם ביד 2 הם ישר חשודים כסוחרי רכב? התיאוריה שלי היא שמוסיפים את זה כדי שיחשבו שהם דתיים/שומרי מסורת ושזה יעלה את האמינות שלהם (אפשר להתווכח על זה). ומה לגבי הביטוי "לשים דלק וליסוע"? גם ישר מעלה חשד? גילוי נאות: אני מחפש פנדה ביד 2 ומנסה לסנן את התפוחים הרקובים
הודעה אחרונה מאת _DownLoaD_, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לכולם אני צריך עזרה יש ברשותי ביואיק סנצורי 1994 שאני רוצה להשקיע עליו ולעשות עליו פרויקט מיוחד לשקם אותו מאפס השאלה שלי אם יש ביקוש עליו והוא שווה את ההשקעה בארץ אם לא חשבתי למכור אותה אולי באיביי לחול אם זה אפשרי תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
-
- אחראי פורום
- 24 עוקבים
- 52 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
צה"ל - צבא העם - מגן על כולנו ורק לאחרונה רשם הישגים מרשימים במבצע "עלות השחר". מובן מאליו שחשוב לשמור על כשירות מבצעית גבוהה לצה"ל ואחד ממרכיביה הינו אמצעי לחימה תקינים ושמישים. מערכת הביטחון מקבלת נתח מכובד מתקציב המדינה - שאותו כידוע בעיקר מממנים אנחנו האזרחים באמצעות כספי המיסים שלנו. בן משפחה צעיר משמש כנהג ביחידה עורפית מנהלתית. בין השאר הוא לוקח רכבי יחידה לטיפולים שוטפים. הוא לקח רכב יחידה מסוג פיג'ו בוקסר, שבבעלות משרד הביטחון לטיפול. הבוחן קבע שחסר לרכב מגיני בוץ - בעייה בטיחותית חמורה כפי הנראה. מייד הוציע הבוחן הפנייה למוסך חוץ אזרחי שיתקן את הבעייה החמורה. המוסך האזרחי גילה רוח פטריוטית מופלאה ומייד הוציא הצעת מחיר …
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 26 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/rkab1jxtq מלבד מספר מצומצם של דגמים ומחירים לא שפויים האם פלטפורמה כזו תעזור?
הודעה אחרונה מאת dj_dani, -
-
הזמנתי רכב סטיישן ידני קבוצה C. מגיע לסניף יורופקאר בריגה. הנציג - אתה מקבל אוטו חדש לגמרי 0 ק"מ, בדיוק הגיע משלוח של כמה קורולות. אבל. יש בעיה קטנה שלא אמורה להפריע לך. -מה? -המשלוח נפגע מברד איפשהו באחסנה, יש פגיעות בכל המשטחים (ואז קנינו את המשלוח בזול אבל את זה הוא לא אמר לי כמבון 😄). -חפיף. זה ידני? -פחחחח. לא מביאים יותר מכוניות ידניות להשכרה. - יש משהו ידני? -לא. יש קורולה אוטומטית סטיישן חדשה לגמרי שרק לפני יומיים עלתה על הכביש. - טוב. מסמנים בטופס פגיעות בכל המשטחים, לוקח את המפתחות והולך. נראית סבבה. לא מכאיבה לעיניים כמו חלק מהעיצובים של טויוטה. בקטלוגים הדגם מופיע כ Corolla Sports Tourer. …
הודעה אחרונה מאת green, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 25 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
בכביש גולדה /רמות לכיוון הר חוצבים יש נת''צ לאורך כל הכביש, לאורך כל הכביש יש תמרורים שהנת''צ בין שעות 7-10, 3 שעות ביום, אבל משך כל היום אנשים כמעט לא נוסעים שם בלי קשר לזה שזה נתיב ימני ועדיף, לפעמים ממש פקוק ב2 נתיבים ליד, ואני נהנה מנתיב ריק ועוד ימיני, מעניין...
הודעה אחרונה מאת בוני03, -
-
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, זקוק לעזרה, איפה ניתן למצוא ג'אנט 18 כזה, באזור חיפה?
הודעה אחרונה מאת efistr70, -
- 12 עוקבים
- 20 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
היי הרבה זמן חשבתי שכמה שהקילומטראז׳ נמוך, ככה יותר טוב. גם פעם אחת אני נפלתי בעסקה רעה מאוד כי כל מה שעניין אותי זה הק״מ שהרכב עשה, עד כדי התעלמות מוחלטת מכל מה שהרכב מביא איתו. בזמן האחרון אני שומע דעות שק״מ נמוך זה לא בהכרח טוב, ושזה שווה ערך לרכב שעשה ק״מ גבוהה (אני מדבר על ממוצע שנתי). אני רציתי לדעת - למה זה לא טוב? כי על פניו, רכב עם ק״מ נמוך עבד הרבה פחות מרכב שעשה ק״מ גבוהה יותר, החלקים לא נשחקים כמו ברכב עם ק״מ גבוהה, אז למה זה לא טוב? אני רוצה לדעת את זה גם כדי לא ליפול בפעם הבאה שאני הולך לקנות רכב, וגם כדי שאם הבן אדם ינפנף לי מול הפנים את הק״מ הנמוך של האוטו, אני אדע בדיוק למה זה לא טוב. אז.. למה זה לא טוב? תודה
הודעה אחרונה מאת nit_zan, -
מנוע
מאת יונדאי i30 2009- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם חייב עזרה .. החלפתי מנוע ברכב ונעלם לי השטר מכר של המנוע החדש ואני צריך לעשות טסט אם יש לי חשבונית קבלה ממוסך מורשה שאכן החליפו לי מנוע והכל תקין אם מספר מנוע ודגם זה מספיק לעבור טסט ?
הודעה אחרונה מאת יונדאי i30 2009, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מישהו יודע מה צפי ההזמנה של היאריס היבריד
הודעה אחרונה מאת guya72, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 812 צפיות
שלום לכולם, סבתא בת 90 שתיבדל לחיים ארוכים, עברה תהליך מול משרד התחבורה בעקבות הגיל שלה. כעת היא צריכה לעבור טסט, ואני בתור הנכד מחפש עבורה מורה נהיגה סבלני וכזה שיודע ללמד מבוגרים לעבור את הטסט. מכל התהליך שהיא עברה אני רואה שהיא לא נוהגת הרבה כמו פעם. ומהיכרות שלי איתה, היא צריכה את העצמאות הזו. גם אם בתכלס לרוב מדובר בנסיעה קצרה לסופר. אז מורה נהיגה סבלני, שמבין את התהליך של משרד התחבורה בגיל 90 וכבר עבר כמה וכמה נהגים מבוגרים. שידע לחזק את הביטחון של סבתא לעלות על ההגה. אשמח להמלצות
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
מה אומרים יעזור? https://www.ynet.co.il/news/article/skdurmva9#autoplay 4,000 מצלמות, וקנסות לפי מהירות ממוצעת: התוכנית החדשה למאבק בקטל בכבישים למרות שטרם גובשה ואושרה סופית, ובצל ביקורת על משרדה, שרת התחבורה מיכאלי הציגה תוכנית שמקווה בתוך 5 שנים להפחית את מספר הנפגעים בתאונות ב-50%. על הפרק: קנסות לפי חישוב מהירות נהיגה ממוצעת, טיפול ב"אשכולות" אזוריים וסימולטורים לנהגי משאיות. המוקש: צריך תקציב מדינה.
הודעה אחרונה מאת nev, -
כנראה שאלה מגוכחת, שהרי רבים היו נוהגים כך למנוע תשלום מס על שווי שימוש, אבל אשאל בכל אופן... האם יש אפשרות לחברה לרכוש רכב, לכאורה אך ורק לשם עיסוקה, ולאפשר לעובד להשתמש ברכב דרך קבע מבלי לשייך את הרכב אליו, ובכך למנוע תשלום מס על שווי שימוש?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום. אני מעוניין לשטוף את הרכב שלי בעצמי בעזרת ג'ריקנים ומכשיר שטיפה אלחוטי ג'ימי. אני גר ברחובות בבניין בן 6 קומות וזה לא אפשרי לשטוף בבניין/רחוב שבו אני גר. האם מישהו מכיר מקום טוב ופנוי (ורצוי ריק מאנשים) שאפשר לשטוף בו את הרכב באזור רחובות? אולי חניון כלשהו (ורצוי מקורה)? תודה רבה! 🙂
הודעה אחרונה מאת Tom777, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, בעקבות תאונה שהתבצעה לקראת סוף חודש יוני אני זכאי לקבל מהביטוח את השווי המשוקלל של הרכב. בתחילת חודש יולי בדקתי את המחירון באפליקציה של לוי יצחק אחרי שקלולים והגעתי לסכום מסוים. חשוב לציין שהרכב הוא שנתון 2013 ולכן אין שקלול חודשי עלייה לכביש. היום קיבלתי את הפרטים של ההחזר מהביטוח והסכום נמוך יותר. אמנם לא בדקתי בחודש יוני את המחירון אבל הנחתי שהמחירון של יולי יהיה שווה או נמוך יותר (כי הרכב ישן יותר בחודש) הטענה שלהם היא שהמחירון בחודש יוני היה נמוך יותר בגלל מחסור ברכבים. האם זה סביר וגם האם ניתן למצוא מחירון לוי יצחק של חודשי עבר? תודה!
הודעה אחרונה מאת Tom777, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
התלבטתי אם לפתוח פה או בעוף, מנהלים, אם אתם חושבים אחרת, תעבירו. אני מאוד אוהב סרטונים של בעלי מלאכה טובים, שנותנים לקהל שלהם את היכולת "להציץ מעל הכתף שלהם" ולראות איך הם מבצעים את עבודתם. מדובר במכונאי מנוסה, שלא רק עושה עבודה טובה, הוא גם מקריין בכישרון רב את העבודה. אני אהבתי. https://www.youtube.com/c/RainmanRaysRepairs/videos
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
האם יש מכסים או מיסים על ייבוא גגון מחול? צריך אישור על תקינה? תודה
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם השלטים עם המהירות שיש בכביש 6 וספיחיו הם של המהירות המותרת בנתיב המסומן או המהירות שבה התנועה נוסעת בו? אם כן, מה זה אומר על נתיב שמסומן כפקק תנועה כמו שרואים בצד ימין בתמונה. מה המהירות המותרת בו?
הודעה אחרונה מאת Be roo, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
האם זה באמת כמו שזה נשמע?
הודעה אחרונה מאת avargel, -
-
טוב אז העניין הוא כזה אני טיפה בהתלבטות האם לקחת את הרכב לאילת או לקחת טיסה יש הפרש המחיר אבל השאלה שלי בגדול זה האם כל מה שקורה בכבישי הדרום וחוסר המשילות עם הבדואים ובכלל חוסר האכיפה שם עלול לגרום לתאונות או שזה פשוט מתכון גרוע? מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
אני לא כלכך מכיר מכוני טסטים בחיפה. אשמח לקבל המלצה על אחד אמין וישר, עד כמה שניתן כמובן. הרי בכל זאת מדובר בישראל. תודה!
הודעה אחרונה מאת A_lex, -
שלום רב לקהל הנכבד היום הסדרתי את נושא הביטוח לרכב שקניתי. גיליתי פערים גדולים מאוד בהצעות המחיר של חברות הביטוח השונות. הפער בין החברה עם הצעת המחיר הגבוהה ביותר לבין החברה שנבחרה עומד על 40%. אני מזכיר לכל קוראי הפורום המכובד את מה שכולכם יודעים. להשוות מחירים, לנהל מו"מ. גם ההצעה הזולה ביותר , יכולה להיות זולה עוד קצת ברגע שמבהירים שיש הצעת מחיר ברקע. בשורות טובות
הודעה אחרונה מאת zadoki, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הפעם מדובר ברכב מחילוט שלא שייך בעברו לאירגוני פשע (היה לנו פוסט על זה) מדבר על פרארי 307 GTS מודל 1977של הבעלים (יד 3) מושה חוגג. https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/byahdckc5 מעניין מי ירכוש את הרכב ובאיזה מחיר.
הודעה אחרונה מאת Rongaflugen, -
-
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 996 צפיות
הרכב קיבל מכה מקדימה נזק לא כזה רציני אך ביררתי רוצים 1500 +- על עלות תיקון הנזק. השאלה אם כדאי? ואם הפרמיה תעלה?
הודעה אחרונה מאת MZN, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום וברכה, אולי הנושא לא קשור לפורום הזה, אז במחילה ממנהלי האתר אם תוכלו לכוון לפורום המתאים, הציעו לי לרכוש טויוטה ספייס ורסו, לא אקזמפלר ספציפי, אלא הכיוון, רק רציתי לשאול, אם הבנתי נכון, ישנם שני דגמים, דגם הGLI, שבו יש בין היתר 4 חלונות חשמל, ואילו בגרסה הפחות מאובזרת -TARA ישנם רק 2 חלונות חשמל, השאלה היא, מכיון ואני נוסע באופן קבוע עם נעילת ילדים בדלתות האחוריות, מה שבדלת עם חלון מכאני מקשה מאוד על פתיחת הדלת מבחוץ (כשש מבוגר שיושב מאחור ולא הילדים) האם בדגם הפשוט יותר, בעל ה2 חלונות חשמל ישנה אפשרות לנעול את הדלתות מכיוון הנהג, בלי יכולת לפתוח אותם אלא רק מהכפתור נעילה מרכזית או שהם יכולות להיפתח גם מהדלת האחורית? מקווה שהייתי …
הודעה אחרונה מאת במבליק, -
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 22 תגובות
- 4 אלף צפיות
סוף סוף אחרי המתנה של 4 חודשים שהפורד SMAX שלנו שבקה התחדשנו בMAXUS החשמלי ותקשיבו זה רכב גדול ומרווח בטירוף אין כבר ריבים למי ישב איפה (משפחה של 4 בנים מתבגרים שתמיד התלוננו על מיזוג+מרווח רגליים+אין איפה לטעון את הנייד וכו') לי זה פעם ראשונה לנהוג על רכב חשמלי וזה ממש תענוג המזגן ממש מעולה (אפילו מצליח לגרום לרכב להיות קפוא גם בחום הישראלי...) ההגה ממש קל ואתה לא מרגיש שאתה נוהג ברכב גדול וכבד המנוע עולה עליות ומשייט ללא מאמץ יש גם סאנרוף שזה בונוס נחמד (הילדים מתלהבים ) בקיצור אנחנו ממש מרוצים ......למי שצריך רכב משפחתי גדול אם יש עניין בקהל אמשיך לעדכן בחוויות עם הרכב:-)
הודעה אחרונה מאת LH79, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
איך מתרגמים לעברית electrified powertrains? תודה
הודעה אחרונה מאת Tal -1980, -
עוד יצרן רכב חשוב נוטש את רכבי הבעירה הפנימית ועובר לחשמליות. לפי התוכנית של אאודי הם מגדירים את עשר השנים הבאות בתור "העשור של השינוי" - ואם לוקחים בחשבון את מה שתכננה יצרנית הרכב הגרמנית מעתה ועד ל-2032, מדובר כנראה בלשון המעטה. התכנית שלהם כוללת את השלבים הבאים: 20 דגמים חשמליים חדשים עד 2026 אין יותר דגמים חדשים של רכבי בעירה פנימית אחרי 2026 אין יותר דגמים בכלל של רכבי בעירה פנימית אחרי 2032 (יוצאת הדופן היחידה יכולה להיות סין) מכירת 3 מיליון מכוניות ברחבי העולם עד 2030 עם שולי רווח של 11% כל אחת מההתפתחויות הללו תהיה משמעותית עבור מותג כמו אאודי. השגת כולם בפחות מעשור משקפת את המהירות שבה יצרניות רכב מודרניות חייבות …
הודעה אחרונה מאת Gopher,
-
מי מחובר 30 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 1,052 אורחים (הצג רשימה מלאה)