רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,607 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, מישהו יודע אם כשאני צריך לאסוף רכב חדש מהחברה על שמי, אני חייב ללכת בעצמי, או שאני יכול גם לשלוח מישהו עם יפוי כח שיאסוף את הרכב?
הודעה אחרונה מאת banji man, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
הי, מישהו ניסה את זה ויודע להגיד אם זה עובד? https://update.hyundai.com/ME/EN/updateGuide/ זה יכול לעשות נזק? תודה
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם! חוץ מזמן טסט יותר ארוך, יש עניין לחפש דוקא איוניק שעלתה לכביש בחודש 5 מאשר חודש 1? (שניהם פלוס מינוס אותו המחיר מחירון) אני מתכוון מבחינת טיב הרכב... ואולי עוד דברים, אשמח שתשתפו.. תודה!
הודעה אחרונה מאת zaf, -
אני יודע שזה רכב לא ממש אהוב פה, אבל הסניק הזו יד ראשונה במשפחה, 135,000 קמ, הסטוריית טיפולים מלאה ונוסעת חלק, נעים, חסכוני יחסית ומתנצל על חילול הקודש, אמינה. היתה של אמא שלי, חטפה המון מכות חניה ובשנים האחרונות שימשה את הבת בתקופת הצבא ועכשיו בעבודה לחסוך כסף לטיול שאחרי. עצרה לפני יומיים ברמזור ונכנס בה סילברדו עם נהג לא ערני מזל שנגמר רק בענייני פח וזכוכית. הרכב במחירון באיזור 4,500₪… השמאי ביקש להשבית, ביקשתי לבדוק אפשרויות, הוא הופתע, חשב שאשמח על ההשבתה. אז האפשרויות הן: 1. השבתה כאמור וקבלת מחיר המחירון פלוס מינוס. ברור שלא קונים שום דבר דומה לזה בסכום הזה. 2. תיקון גלובלי - מקבלים מהביטוח 57% מהמחירון, איזור 2500₪ והביטוח אומר…
הודעה אחרונה מאת shais01, -
- 12 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אני צריך לקבל השבוע רכב מטויוטה ב"ש, אני גר בצפון. עבור גרירה דורשים אלף פלוס. יש להם שירות כלול, שמביאים לי את הרכב עד לבית אבל בנהיגה, העניין הוא, שאני לא יכול לסמוך על הנהג שמביא לי, שלא ינהג לי בתצורת ליסינג 200 ק"מ +, שזה אומר הרס לגיר ובלאי של שנה (במקרה הטוב) ביום אחד. האם אין מנוס מלהביא את הרכב בעצמי שזה אומר יום חופש רכבת ועוד ועוד ועוד.
הודעה אחרונה מאת cabrio, -
- 10 עוקבים
- 14 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
אז חיפשתי ספורטיבית קטנה וכיפית, לשימוש יומיומי, ומצאתי, נכון לעכשיו עברנו יחד 47000 ק"מ. כחודש לפני שהזמנתי את האדם, הוזמנה אבארט 595 (145 כ"ס) כי אפשר לומר שזו הסיבה שהתחלתי לאהוב את הרכבים הקטנים והשובבים האלו בגלל חבר קרוב שהחזיק 2 כאלו (וגם צילם את רוב התמונות שהוספתי), אבל הפרשי המחירים היו כמעט 30 אלף ₪ לרכב שעמד בתצוגה וקצת קפצתי מעל הפופיק אז העדפתי שלא להכנס להרפתקאות, כמו כן התחזוקה והאחזקה שלה הייתה ועודנה יקרה לעומת האדם כמעט בפי 2! הן בטיפולים והן בביטוח ועוד כ- 1000 ש"ח לטסט השנתי. לאחר הרבה מחשבות פתאום נתקלתי במודעה על האדם S, לאחר סיבוב קטן באולם התצוגה והתלהבות מפגרת אפשר לומר מהיופי החיצוני שהיה בול לטעמי, להוסיף לזה את המחיר - ביטלתי …
הודעה אחרונה מאת Mano-G, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, אני מתכנן להחליף את הרכב שלי ולקנות מאזדה 3/6 (2014-2015), ראיתי כמה הצעות דרך סוכניות רכבים, השאלה אם הסטיגמה שרוב מגרשי הרכבים מוכרים רכבים עם קומבינות/בעיות/תאונות היא נכונה כיום ועדיף להימנע? כמובן שאבדוק מה הביקורות והדירוג של כל מגרש ואקח את הרכב לבדיקה במכון לפני קניה האם זו טעות ועדיף להימנע ממגרש?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
השכן השורט
מאת rokiiv- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן, השכן שחונה לידי, שבאורח קבע מוסיף לי כל שבוע שבועיים עוד שריטונת קטנה לאוטו (וגם קצת ללב...) הגדיל ועשה והפעם השאיר לי שתי שריטות עמוקות שמתחילות בדלת הקדמית וממשיכות לאחורית (לדעתי נסע רוורס עם דלת פתוחה - לזכותו יאמר שלא התחמק מאחריות והעביר לי את פרטי הביטוח שלו). 2 שאלות: 1. האם במקרה זה נהוג כבר לצבוע את שתי הדלתות כולן ולא רק את השריטות (אותי כמובן מעניינת אך ורק התוצאה המוגמרת של התיקון - הרבה פחות העלויות של השכן שאולי בפעם הבאה יהיה זהיר יותר) 2. במידה ואני בוחר לעשות את העבודה (פחחות + רכב חלופי) מבלי לערב את הביטוח לבקשתו, האם יש במקרה זה אלמנט של ירידת ערך שצריך לקחת בחשבון (מדובר בדלתות שמעולם לא הוחלפו). אם כן, האם בכלל אפשר ל…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 40 עוקבים
- 250 תגובות
- 53.8 אלף צפיות
אתמול אודי עציון ב- ynet כבר שמח לאידם שהיבואנים והוציא כתבה המסבירה את המסירות החלשות של ינואר. אבל הוא שכח שינואר עוד לא נגמר, והאמת שקשה יהיה לדעת כמה מכוניות עלו על הכביש בינואר לפני ה-10/2 מכיוון שבאופן מסורתי ההקלדות של כלי הרכב למאגר מפגרות אחרי קצב מסירת המכוניות. נכון להבוקר יש במאגר 37740 מכוניות שנמסרו בינואר, ויש יסוד סביר להניח שעם ההקלדות המאוחרות נחצה את רף 40000 כלי הרכב, לא רע לפחות מ-20 ימי מסירה... לפי הנתונים כרגע יונדאי מובלה את טבלאות המסירה עם עם לא פחות מ-8631 מכוניות בינואר ( 8501 בייבוא סדיר, ו-130 בייבוא מקביל ) הנתונים הללו כוללים גם 114 מסירות של ג'נסיס. ראוי לציין שבינואר בלבד נמסרו 3100 יחידות מיונדאי איוניק לבדה…
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום חברים קיבלתי מתנה דייהטסו סיריון 2007 כשהספידומטר מספר שתכף הרכב משיג את המרחק שבינינו לירח... מרגש, לא ? 😉 ובכן, ברכב מניע עם כבלים באופן מעולה ! אפשר גם להניע על ידי פמפום דוושת גז בעת ההתנעה, אני לא מצליח, הבעלים הקודם מצליח לפעמים. הוחלף מצבר, לא עזר. מותחן של האלטרנטור (מה זה בכלל?) הוחלף, לא עזר. - אשמח להמלצה על מוסך טוב באזור אשדוד. המזגן לא עובד. - אשמח להמלצה על מוסך טוב באזור אשדוד. צריך גם טיפול 10,000 הטיפןל הקודם היה ביחד עם השטיפה, לפני שנה ו 16,000K כמה נזק אני יוצא בסך הכל? וכמה הרכב הזה שווה בכלל? אגב, הרכב נוסע מעולה. לא רועד בעמידה, לא מקפץ בנסיעה (עד 130 קמ"ש...)
הודעה אחרונה מאת M H, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
https://www.carcost.co.il/ מישהו הזמין רכב מהאתר הנ״ל ? האם ההנחות האלה שוות את העסקה ? האם ככה קונים רכב 0 ק״מ ? או שיש דרך פיזית עם הנחה משמעותית ? אשמח לתובנות , המלצות, דיס המלצות, הערות והארות.🙏
הודעה אחרונה מאת stum, -
-
נכשלתי טסט שני באופנוע עד 500, בית ספר נהיגה הכי מפורסם בתל אביב,מי שמכיר את השם מכיר. כל פעם זה לשלם עוד 1000 שקל .. (400 לבית ספר כל טסט, 250 כי הם מחייבים ב2 שיעורים לפני, ועוד 200 לממשלה על הטסט) בנוסף לדמי הרשמה ושיעורים כבר יצא לי לשלם 4000 שקל... המורים תמיד אומרים לי שאני מוכן והאמת שהיום בטסט השני היה לי שמיניות מושלמות... אבל הטסטר אמר לי שיצאתי מהמסגרת הלבנה טיפה ושזהו, שאני יעמוד בצד פעמיים לא יצאתי החוצה בגלל אותו דבר... לא יודע כבר מה לעשות אובד אצות אבל לשלם עוד 1000 שקל עכשיו וליפול שוב על אותו הדבר שובר אותי... מה לעשות.. מה אתם הייתם עושים זה גם כלכלית כבד לי כבר
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
עשיתי טעות ענקית ולא ידעתי ותדלקתי בחיפה בתחנת דלק ליד קוקה קולה https://haipo.co.il/item/369497 כתוצאה מכך הרכב שלי מאוד מתקשה בהנעה מה לעשות? לרוקן דלק כאב לב יש לי שלושת רבע מיכל למלא כל פעם עד שזה יעבור? לחכות שיגמר? אין דרך לקבל פיצוי? פשוט בושה של אנשים מוהלים דלק ודופקים רכבים!!
הודעה אחרונה מאת Boltik, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 708 צפיות
באיזה איזור על המנוע? האם צריך להרים משהו כדי לראות את ההטבעה? תודה
הודעה אחרונה מאת שביט, -
הי חוזר אתמול מאילת דרך כביש 12 ו 40, תנועה יחסית לא עמוסה מידי, עמוק בכביש 40, טור לא קטן של מכוניות לפני (תוך כמה ד' גם מאחרי) ובראשו לנד קרוזר גוררת קראוון בנסיעה איטית, וכמובן הנהג לא יורד לשוליים היכן שאפשר - שיתפוצצו כולם, התנועה הנגדית לכיוון אילת כבידה יחסית אז קשה לעקוף שאפשר. ולהפתעתי גם במקומות עם פס הפרדה רציף אנשים פשוט מתייאשים ועוקפים את הרכב עם הקראוון, אני מסתכל שוב ושוב, פס.הפרדה לבן לא מקווקו, רצוף וברור, ופשוט לפחות 3 נהגים החליטו שנמאס להם ועקפו (כל אחד בזמן שלו), ואני תוהה מהיכן האומץ? לא מפחדים? לא מתאונה? לא משוטר? זאת רק הפרעה שלי?
הודעה אחרונה מאת tza, -
-
- אחראי פורום
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
עלה לאוויר פרק משובח במיוחד, בעיקר בגלל שהקאר-פד נבעט לחו"ל. קורפל ושלומי אירחו את עו"ד גיא ברמן עם טונות של תובנות ומידע שרלוונטי לכל נהג. מזומנים להאזין, להקשיב ולשמוע בו זמנית גם יחד.
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, חדש לעולם הצרפתיות המזדקנות. 207 שנת 2010. טעינה גבולית, נורת מצבר עדיין לא דולקת אבל הטעינה נמוכה ואני רוצה להחליף אלטרנטור. מנסיון העבר לא מת על השיפוצים בארץ ומעדיף להביא אלטרנטור חדש. אשמח להמלצות לאתרים אמינים ויעילים שמאפשרים לוודא על פי מספר שלדה את התאמת האלטרנטור לרכב. משלוח בתוך אירופה (גרמניה, הולנד וכו׳). יש מקבילה צרפתית ל Eper האיטלקי?
הודעה אחרונה מאת cabrio, -
אני מכיר לא מעט אנשים שיש להם רכבי יוקרה במימון, בשביל השופוני או כל סיבה אחרת, יש לי מישהו בעבודה שיש לו 330e 2021 שהוא הוציא מהחברה... רכב של 340 אלף שקל. הוא מכניס 10 נטו, אני משער שכמו שאני מכיר את עם ישראל שרוצה הכל כאן ועכשיו יש אחוז נכבד של רוכשי רכבי יוקרה שלא מתקרבים בכלל לליגת ההכנסה החודשית שנדרשת לתפעול ומימון נוח של רכבים כאלה, מה אתם חושבים? לדעתי, משתנה מאוד מאדם לאדם, גם לרווק שגר אצל ההורים, רצוי הכנסה של לפחות 15-16 נטו כדי להוציא רכב בסדר גודל של 330e מהחברה ועוד להצליח לחסוך בסבבה, לאדם נשוי, לצורך העניין עם ילד ומשכנתא, הכנסה משותפת של 45-40 נטו.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
- 3 עוקבים
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, יש לי דרכון ישראלי והונגרי, חוקית מותר לי לשהות, לגור, לרכוש רכב ו/או לנהוג בכל מקום באיחוד. מבחינה מינהלית, יש עדיפות מסויימת להירשם עם כתובת דווקא במדינה אחרת ולא בהונגריה. יש לי משפחה בבלגיה ובהולנד שאני יכול להירשם בכתובת שלהם לטובת הטופסולוגיה. מעוניין לקנות וואן באירופה, להסב לקרוואן ולטייל תקופה/ להשכיר אותו הלאה בזמנים שאני בארץ. יש לי רקע טכני סביר, פלוס חלק מהדברים ייעשו על ידי אחרים. האידיאל הוא פולקסוואגן קראפטר, אבל יכול להשתנות במידה ואני אמצא מחיר טוב משמעותית על דגם אחר. מקווה לקבל המלצות לגבי איך עדיף לעשות את זה - איפה לפתוח חשבון בנק, האם לרכוש את הרכב כאדם פרטי או כעוסק, שיקולי מע"מ, מיסוי,…
הודעה אחרונה מאת שם גנרי, -
https://www.ynet.co.il/vacation/flights/article/r1efxpkr5 מעניין לא נראה לי שחשבו על העניין כי הרכבים עם הלוחית נעצרים במצוקי דרגות.
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, 2 המצלמות הוותיקות והטובות A118C של Viofo כבר מקרטעות - אחת שבקה חיים והשניה מתחילה להראות סימנים (לאחר כ 7-8 שנים) אני מאוד מרוצה מהסוג הזה של המצלמות והייתי רוצה להתחדש. מה המקבילה שיכולה להתאים לי? אני לא צריך מצלמה דו כיוונית רוצה עם קבל כמובן - עדיף עם חיבור מיני USB כדי שאני יוכל להשתמש בחיווט הקיים אצלי ברכב (שאני עשיתי☺️) תודה לכולם !
הודעה אחרונה מאת sblueeye, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום וברכה. לאחרונה היה נראה לי שצריכת הדלק עלתה משמעותית, אבל הנקודה היא שמעולם לא ביצעתי בדיקה מדוייקת של צריכת הדלק, ולכן אין לי נתונים להשוות אליהם, מה שתמיד היה ידוע לי שעולה לי כחצי ש"ח לק"מ בינעירוני, וכ-75 אג' לק"מ בעיר, אבל כמובן שהנתון הזה משתנה לכאן ולכאן בהתאם למחירי הדלק. בשבועות האחרונים התחלתי לבצע רישום מדוייק, ואשמח לקבל חוות דעת ממי שיודע האם זו צריכה סבירה או שמשהו לא תקין. מדובר בפוקוס רובוטית 2014, צריכה עירונית בערך 1 ל-7/7.5, ובינעירוני משהו כמו 1 ל-13 ק"מ, תקין או לא? (עירוני= רכב ריק, עם מזגן פול, באיזור מישורי, בינעירוני= בעיקר כביש 6, 120 קמ"ש, כמעט ללא פקקים, רכב עמוס יחסית) תודה
הודעה אחרונה מאת chezik, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
מכרתי את הרכב ועשינו העברת בעלות באינטרנט, הקונה מוציא/מדפיס על המקום את רשיון הרכב החדש ורואה ישר אם הרכב רשום על שמו, אבל האם המוכר גם צריך אסמכתא לאישור העברת הבעלות?יש צורך לשמור אותו על כל צרה שלא תבוא בעתיד?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי רכב מאזדה 3 וברשיון רכב כתוב שנת ייצור - 2008, שנת עליה לכביש - 2009. מה המשמעות של ההבדל?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
חדי העיין מבניכם ודאי שמו לב לשינוי שחל בחתימה שלי לפני מס' ימים את מקומה של הגרנד-סניק שנמכרה זה מכבר תפסה סקודה יטי חדשה – אחרי שנסעתי כ-5000 ק"מ בששת השבועות שהיא אצלי החלטתי שיש כבר מספיק בשר כדי לחלוק את החוויות שלי איתכם. למה יטי? המכונית הקודמת שלי היתה רנו גרנד-סניק. כמעט החלפתי אותה באחת אחרת,אך ההצעות של קרסו היו מעליבות, והבעלים של סוכנות המשנה הקבועה שלי, שתמיד ידע לתפור חבילה שאי אפשר לסרב לה – חלה,ובנתיים אינו עובד. חצי שנה עברה ממכירת הרנו ועד קניית היטי ובאותם חודשים השתמשתי בוולוו S70 שנת 1999 שנמצאת בבעלותי מיום שעלתה עלהכביש. החזרה לשימוש בה כרכב יומיומי הבהירה לי שהגובה שלה כבר נמוך לי – ולכןהחלטתי לחפש רכב גבוה. בתחילת יולי יצאה ח…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ערב טוב לכולם, אני רק שאלה האם מתנדב של שומרי הדרך יכול להסריט מישהן ע"מ לתת לו דוח כשהוא מחזיק את הפלאפון ביד תוך כדי נסיעה?
הודעה אחרונה מאת yosilogen, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 20 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
השאלה בכותרת, כלומר אם הבנאדם עדיין לא החליף את הת.ז שלו הישנה לביומטרית חכמה? ראיתי מסמך שכדי לבצע את התהליך באינטרנט חייב להיות בעל ת.ז ביומטרית חכמה פעילה .
הודעה אחרונה מאת eladns, -
-
היי חברים במהלך חופשת הקיץ רוצה לצאת לטיול עם רכב שאפשר לקפל בו את המושבים ולהניח 2 מזרנים או 1 רחב תנו המלצה לרכב שאפשר לעשות זאת בקלות(שאין הפרש גובה בין הבאגז' למושבים כשהם מקופלים) בלי לשכור רכב בקטגוריה של 8 מקומות תודה מראש אגב באותו נושא כשיש שלט במקום מסויים ,שהלינה ,או שהייה בו אסורים בלילה (בשביל בעלי החיים )הדבר אסור גם בתוך רכב? וסתם כך אשמח לטיפים בתחום וכן למקומות מעניינים לחנות בלילה
הודעה אחרונה מאת zadoki, -
-
- אחראי פורום
- 28 עוקבים
- 69 תגובות
- 18.8 אלף צפיות
היי חברים, אני משתף אתכם בחויה שעברתי עם הרכב שלי, מסוג ג'ילי גאומטרי c 350 אז בכללי ידעתי שיחסי האנוש של החברה לוקים בחסר, אבל וכאן האבל הגדול, חשבתי שאני קונה רכב חדש שלא צפויות לו תקלות... קראו ותשפטו בעצמכם: אני קניתי ג'ילי 350 כשאת הרכב קיבלתי כבר באפריל. מאז שקיבלתי את הרכב בסוכנות מודיעין הרכב שלי לא מזהה תמרורים.. נכנסתי למוסך אוטוויק בירושלים, קיבל אותי בחור בשם ... שניסה לעזור, סידר הגדרות וביקש שאסע ואבדוק אם הסתדר, אך לצערי עדיין לא הסתדר, חזרתי למוסך שוב והפעם שוב חיבר את הרכב למחשב וניסה לסדר אך עדיין לא מסתדר... חזרתי שוב פעם, הפעם אמרו שצריך להחליף מצלמה והוא הזמין מצלמה חדשה. אחרי מס ימים המצלמה הגיע, ה…
הודעה אחרונה מאת לב טוב, -
-
לא ממש משנה מה מצבו הנוכחי של הרכב, במגרשים הגדולים מציעים לרכוש אותם ב 20 א₪ מתחת למחירון, אנשים פרטיים לא ״מתביישים״ להציע 12-15 א₪ מתחת למחירון, למרות שכרגע שוק היד 2 די גבוה ולא מעט רכבים שם נמכרים אפילו בכמה אלפים מעל המחירון, אז מה קורה פה לרכבים הצרפתים? באמת אין להם שוק בעולם ולכן כל כך קשה למכור אותם כמשומשים?
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 944 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- ברווז
- Ron Poh
- yd b-4
- תמון
- asix
- דוב המערות
- Coresh
- Aviady001
- davemustaine87
- yuvk
- Michazzz
- yossiaviel