רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,607 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
לטיפול שנתי בסוזוקי קרוסאובר. קניתי את הרכב לפני כמה חודשים והגיע זמן הטיפול. בעלת הרכב הקודמת טיפלה שם מהקנייה . הנ"ל מורשה יבואן וכדי להקטין סיכונים בגלל אחריות 10 שנים על הגיר החלטתי כרגע על מורשי יבואן. ידוע לי שאין הכרח למורשה יבואן כדי לקבל אחריות אבל בכל זאת ....
הודעה אחרונה מאת Michael01, -
- 13 עוקבים
- 33 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
מכיר את היכולות של מנוע חשמלי לעבוד במהירויות נמוכות וגבוהות כך שאין באמת צורך בגיר. אבל ברמה התיאורתית, לא היה עדיף עם מנוע כזה היה עובד עם גיר כלשהו שמוריד את השקעת האנרגיה(מקביל להורדת סל"ד במנוע בעירה) במהירויות גדולות ובכך חוסך חשמל? או שאני מפספס משהו ומנוע חשמלי לגמרי לא עובד בצורה דומה לסיבובי מנוע במנוע בעירה?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
מפגש ביום שישי
מאת gt180- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום חברים האם יש עדיין מפגשי מכוניות ביום שישי ביס פלאנט ראשל״צ ובקניון הזהב ובאיזה שעות? תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת gt180, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
קניתי רדיו חדש יש מה לעשות עם הרדיו המקורי הישן? מצב מעולה הוא יימכר שוקיד2? בארץ? איביי?
הודעה אחרונה מאת arik100, -
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
לוחית הרישוי שלי עדיין באחריות עד 11/22. השבוע אחרי שטיפת הרכב , מלחץ המים התקלפו 2 ספרות כמעט לחלוטין. כנהג זהיר ובטיחותי פניתי למכון רישוי בבקשה להחליף את המספר לחדש ובאחריות . הוא סרב . טען שרק בזמן הטסט במידה והבוחן מבקש להחליף זה אפשרי להחליף במסגרת אחריות . וגם שאחריות יש רק על הצבע הצהוב אם הוא דהה. ואצלי הספרות נמחקו... לא מצאתי לנכון להמשיך ולהתווכח על כך שכן אי אפשר לנסוע עם לוחית כזו... זה רק לחפש צרות למשוך את הזמן עד לטסט... לקח 60 שח והחליף לי את המספר. האם לדעתכם הוא צודק ?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
אני בכלל לא צריך אוטו. בכלל חיפשתי 205 GTI, ובסוף מצאתי את עצמי עם הטרנטה הזו... כן חיפשתי 205 GTI, אחת מקורית, בלי קומבינות שלא מופיעות ברשיון גם אם הן נעשו בצורה איכותית. לאחר חצי שנה הבנתי שזה לא יקרה כנראה בקרוב. האמת שאני בכלל לא צריך רכב. איכשהו התחבורה הציבורית מהבית שלי לעבודה עובדת מצויין. אוטובוס אוסף אותי במרחב 5 דקות הליכה מהבית עד לרכבת, שם אני ממתין עוד 7 דקות לרכבת בלי החלפות שמורידה אותי 300 מטר ממקום העבודה. אז למה לקנות אוטו? האמת לא יודע. הסתכלתי על 205/106/סקסו/306 בלוח יד 2 מדי פעם סתם מתוך סקרנות. למה דווקא על הצרפתיות המטונפות האלה שמלאות בבעיות חשמל? אין לי מושג. יש לי פינה חמה בלב לרכבים האלה. הרכב הזכור לי לטובה מהיותי ילד הייתה ה30…
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
שאלה שמטריפה אותי כבר איזה חודש אחרי שעברה לידי איוניק 5 (שלא הייתה מיוחדת או הראשונה או שומדבר כזה. סתם זו ספציפית גרמה לי לחשוב על זה). האיוניק 5 אולי הולכת כמו בן, ואולי היא משתעלת כמו בן, ואולי היא מתלבשת את הדגמ"חים של הבן, אבל בואו, היא לא בן. ז'תומרת, היא לא SUV. היא האצ'בק. היא האצב'ק גדולה וגבוהה יחסית, אבל היא האצ'בק, לא SUV. וזה גרם לי לחשוב.... איך זה, שלא משנה איזו תצורת מרכב תבחרו - סדאן, סטיישן, קבריולט, קופה, SUV, טנדר וכו' - יש לבחור בפחות או יותר כל גודל אפשרי, החל מקטגוריה A (גרנד i10 או סוזוקי איגניס) וכלה בקטגוריה F (קונטיננטל GTC או רולס רויס פנטום). יש (או לפחות היו) סטיישנים קטנים (קליאו, איביזה), יש טנדרים עצומים (F550) וכל …
הודעה אחרונה מאת PinkDolphin, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לא צריך הרבה בשביל להנות המון. קצת מסלול מירוצים, מזג אויר מושלם, אנשים נחמדים, וארגון מדוקדק של יובאן מזדה איטליה, והכי חשוב "מלנתלפים" מיאטות מכל הצבעים וכל המינים. מפגש מיאטה 2022 או בשמו האיטלקי: IL RADUNO DEI RECORD שהתרכש ב Modena Circuit וכלל שבירת שיא גינס למספר המיאטות/מאזדות נוסעות על מסלול (707 זה המספר המדויק) האמת שזה לא היה פשוט בכלל, לך תסדר 707 מיאטות ב-3 טורים לרוחב מסלול להקפה מלאה בלי שהזנב יתערבב עם הראש של הטור. לפחות בסוף קיבלנו מדליה. ניתן לתמונות המקצועיות של MF לדבר בעד עצמם. הערת שוליים. הרכב המצולם היחידי שהוא לא מיאטה, הוא הרכב של הבוחרה הנחמדה שעומדת לייד הלוטוס, והשם שלה אליזה ארטיאולי. כן, זאת שסבא שלה הי…
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
ניתוק איתורן
מאת Random- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום, רכשתי רכב חדש וקיבלתי איתו (ללא תשלום) מערכת איתורן עם קודן. אין לי דרישת מיגון מחברת ביטוח וגם הקודן נמצא במיקום לא נוח ומעצבן שכל פעם צריך להקליד את הקוד כשיש התנעה ללא מפתח. נראה שאם אני לא מקיש קוד בקודן, הרכב מניע. אבל יש כל הזמן צפצופים מהקודן. האם יש דרך פשוטה לבטל את הקודן (פיוז או משהו כזה) כך שאפשר יהיה להחזיר אותו לפעולה בקלות?
הודעה אחרונה מאת Random, -
פוידלשטיק במכירת רכב מחברת השכרה? לא הייתי כל כך מופתע מאז שאשתי הכריזה על דיאטה אחרי החגים.
מאת ליפיגו- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לכתבה בהרחבה מאתר טמקא: https://www.ynet.co.il/economy/article/hjqkwtggs
הודעה אחרונה מאת ליפיגו, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בפוליסת הביטוח כתוב: "פוליסה זו אינה מכסה אובדן, נזק או חבות שאירעו מחוץ לשטח מדינת ישראל, אזור יהודה ושומרון ואזור חבל עזה". מה ההגדרה של אזור יהודה ושומרון?
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, אשמח להמלצה למתנה לחבר ולעשות בעצמי ביחד איתו. לנהיגה על מסלול ברכב ספורט. אולי הזמנתי עם יום מסלול, אבל שיהיה כשעה נהיגה מהנה. בבקשה מנסיון אישי וכאלה שבאמת נותנים לנהוג( למי שיודע כמובן) ולא לעשות סיבוב על אוטו. מנסיון אישי שפעם עשיתי והבעלים היה גם המדריך. לא נתן כמעט לעשות שום דבר קיצוני לרגע. ואני לא מדבר על לסכן את הרכב או את היושבים בו. ולמרות שאני מחזיק ברשיון נהיגה 25 שנה. רשיון סמי רשיון קרטינג עשיתי אין סוף מסלולים כאלה ואחרים בתור תחביב, בוא נגיד שלנהוג אני יודע לא רע ביחס ל מי שמגיע למרומות כאלה, ועדיין הרגשתי כמו בשיעור נהיגה ראשון. מחפש לשלם עד 1500 שח לאדם ולהנות.
הודעה אחרונה מאת אליה, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
השאלה בכותרת, בעד ונגד, אשמח לשמוע את דעתכם בעניין
הודעה אחרונה מאת דובצע, -
-
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אני שוקל להוסיף וו גרירה ולרכוש נגרר. אין לי צורך תמידי בלגרור דברים אבל כשאני צריך להוביל משהו נמאס לי לבקש טובות/טנדרים/לשלם הובלה. אני לא צריך לגרור משקלים גבוהים או מטענים בעייתיים. נראה לי שנגרר של 750 ק"ג יעשה את העבודה. רציתי להבין מול מה אני עומד. אני מבין שלנגרר צריך לעשות טסט בכל שנה. האם גם צריך לשלם איזו אגרה מיוחדת? כמה אמור לעלות נגרר כזה? יד 2 בא בחשבון כמובן. מה כדאי לבדוק כשקונים נגרר? כמה בלאי נוסף זה מעמיס על הרכב (מאזדה 6)? איך ניתן לנעול את הנגרר בצורה בטוחה כדי למנוע גניבות? *אין בעיית חניה. מה דעתכם על הרעיון?
הודעה אחרונה מאת chezik, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם, כיום יש לי רשיון נהיגה b אני מעוניין לנהוג על פיאט דוקאטו וכדו' במשקל סביב 4 טון. הבנתי שאני צריך רשיון עד 12 טון, שזה רשיון c? ואם זה נכון, מישהו יודע להגיד לי מה הפרוצדורה לשדרג את הרשיון וכמה זה פחות או יותר אמור לעלות?
הודעה אחרונה מאת guya72, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הי, מחפש חוות דעת על הבדלי צריכת דלק אמיתיים בין שני רכבים. מאזדה 6 שנת 2014-15 מנוע 2.0 ליטר 155 כוח סוס. הונדה סיוויק 2015-16 מנוע 1.8 ליטר 142 כוח סוס. תודה.
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אין הרבה מה לדווח. מתג חלונות בדלת נהג שבק לפני מס חודשים, צינורית מים דקה שהתחככה בחלק מתכתי נקרעה, בין טיפול לטיפול צריך להוסיף כמעט ליטר שמן וזהו. מבחינת בלמים הוחלפו עד עכשיו 3 פעמים דיסקים קדמיים ופעמיים אחוריים+ רפידות, רפידות קדמיות מוחלפות כל 30k, מצבר הוחלף ב150. כל הטיפולים מתבצעים במוסך מורשה יבואן. הרכב מאיץ יפה, הגיר מתפקד בצורה טובה, בנסיעה אין קרקושים ורעשים למרות שיש הרבה התקנות מקומיות. לסיכום: עד כה האוקטביה הזו אמינה יותר מאוקטביה דיזל 2009 שהשתמשתי בה לפני כמה שנים.
הודעה אחרונה מאת _DownLoaD_, -
-
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כיום אנחנו מחזיקים 2 רכבים: רכב 1 - בעלים A + ביטוח A רכב 2 - בעלים B + ביטוח B אנחנו מעוניינים למכור את רכב 1 ולרכוש רכב חדש. עקב הטבה שיש ל-B במקום העבודה, אנו מעוניינים לרשום את הרכב החדש על B (בעלות + ביטוח). במידה ויהיה ל-B ביטוח על 2 הרכבים, האם במידה ותהיה תביעה על אחד, זה ישפיע על הפוליסה השנייה? מה כדאי לעשות?
הודעה אחרונה מאת Shay_u, -
אז קניתי רכב יד 2 מטרייד מוביל לפני חודשיים, והשבוע הלכתי לעשות טסט ונכשלתי בגלל שמספר המנוע ברישיון לא תאם למספר המנוע הקיים ברכב. כשהתקשרתי לטרייד מוביל כדי שיעבירו לי את שטר המכס הם אמרו שלא הם החליפו את המנוע ושזה כנראה הבעלים הקודמים של הרכב, ושאין להם מה לעשות בנושא. טרייד מוביל מסירים מעצמם כל אחריות ואני לא מצליחה להשיג את הפרטים של הבעלים הקודמים (רוב הסיכויים ששטר המכס בכלל לא קיים אצלם כי החליפו את המנוע באיזה כפר ללא מסמכים). יש לי אישור נהיגה זמני רק לעוד כמה ימים, איך אני יכולה לסדר את העניין ולעבור טסט? עם מי אפשר לדבר?
הודעה אחרונה מאת PinkDolphin, -
וולוו XC60
מאת KALLEN- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני בעל וולוו XC60 שנת 2010 . לאחרונה הדלת האחורית החשמלית נפתחת עולה אולם אחרי שעולה מיד נסגרת .החלפתי בוכנת גז שמ אלית ובדקנו את הבוכנה החשמלית השמאלית והיא גם מעלה וגם מורידה .היות והיא מאוד יקרה ומעלה ומורידה חבל סתם לקנות .יש למישהו מושג מה הבעיה. תודה
הודעה אחרונה מאת yairw, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הייתי כבר במשרד הרישוי, רישיון הרכב מבוטל. לא קיבלתי טופס מעבר לכך וראיתי פה ושם הערות על איזה טופס? עכשיו בחיפוש אחרי רוכש לפירוק, איך יודעים מי אמין ולא מעביר לשטחים? הרכב מבוטל, אז למעט זיכרון דברים שמתחייב לא לעשות שימוש ברכב והסרת לוחיות רישוי, אין צורך בדבר נוסף, נכון?
הודעה אחרונה מאת BoazB11, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 16 תגובות
- 15.1 אלף צפיות
ברשותי יונדאי i25 2015 ושמתי לב שיש פנסים מתחת לפנסי דרך לא מצאתי דרך להדליק אותם
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
בשעה טובה קניתי סיטרואן אירקרוס C5 שנתון 2019. המוכרים אמרו לי שיש מערכת מיגון קוברה של פוינטר ויש גם בתא כפפות מסמך המראה שהותקנה מערכת כזו. אין קודן ברכב. לטענתם פעם או פעמיים במהלך השנים, התקשרו אליהם לברר לגבי מיקום חשוד של הרכב. עשו לי ביטוח מקיף לרכב (לפי מספר הרישוי) ולא נשאלתי לגבי מערכת המיגון, ככל שראיתי גם לא כתוב משהו לגבי זה בפוליסה. שאלות: א. הופתעתי שאין קודן ברכב. בכל רכבי הליסינג (מיצובישי אאוטלנדר ב 6 שנים האחרונות) מהעבודה היה קודן ומערכת איתור. איך זה שזה לא נדרש כאן קודן? האם אני צריך לשאול שאלת קידבג את הביטוח? ב. אם יש מערכת מעקב שמדווחת על מיקום חשוד של הרכב, האם זה כרוך בתשלום. המוכרת לא ידעה לענות לי על כך. אם יש תשלום, איך זה מתב…
הודעה אחרונה מאת adi89, -
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, דוגמא1 : יצרן כלל אפשרות לחיבור WIFI, אך יבואן ביטל אותה. בספר הרכב לדגם (מספר VIN) רשום כי קיימת היכולת, גם בספר היבואן כך כתוב. דוגמא2: יצרן נותן לרכב 3 שנים אחריות, יבואן נותן 2 ועוד 1 בתשלום. כמובן שקיימות עוד דוגמאות האם ע"פ חוק או כללים כל שהם אין סתירה בין היצרן ליבואן ???
הודעה אחרונה מאת adi89, -
היי, אז עם יציאת האייפונים החדשים + רשימת קניות ארוכה החלטתי לרדת לאילת בתחב"צ. בחיים לא עשיתי דרך כזאת ורציתי לשמוע האם בכלל זה ריאלי? לצאת בבוקר מוקדם ולחזור באותו הערב מאוחר (מצידי בלילה) אני גר בנהריה. בהתחלה חשבתי על לנסוע עם הרכב אבל יש לי סובארו ישנה ומאוד מפחיד אותי להיתקע איתה בדרך וגם זאת נסיעה מאוד ארוכה ככה שלעשות אותה הלוך חזור לבד זה מפחיד וגם הדלק. מבירור קצר ראיתי שתחנת הרכבת הכי דרומית היא דימונה, כדאי להגיע אליה ומשם אוטובוס לאילת? או אולי להגיע לבאר שבע ואז אוטובוס לאילת? או אולי להגיע לתחנה מרכזית חיפה ומשם אוטובוס של דן לאילת? אני סטודנט, אם אני לא טועה יש לי הנחה ברכבת וגם באוטובוסים עם ר…
הודעה אחרונה מאת Sparrow420, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הבן עשה תאונה ופגע ברכב אחר לכולם שלום פרט לרכבים שיצאו אמנם במצב נסיעה מהתאונה אבל עם נזקי פח, בפוליסה אני רואה שאם אני מתקן במוסך הסדר ועלות התיקון שלי מעל 3647 שח אז אני פטור מהשתתפות עצמית, האם זה נראה שהנזק מעל סכום זה ? יש פגיעה בכנף, נשבר המכסה מראה וקצת שפשופים בדלת ובפלסטיק שמעל הצמיג
- 5 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום חברים. איפה אפשר ליקנות ינשוף עדי ליבדוק את עצמי אם האלכוהול עבר לי
הודעה אחרונה מאת ידני, -
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 37 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
מה אתם עושים כשאתם היחידים בחבורה שנושמים, אוכלים וחולמים על מנוע וגלגלים? את כל החברים שלי זה לא מעניין. אני לא מוצאת מפגשים כי כל המועדונים סגורים הרמטית (אין לי אמריקאית מפוצצת או קלאסית משנות ה70). בזמן האחרון למדתי על הLS והHEMI. ואני מוצאת שחוץ מעצמי, אין לי עם מי לחלוק את החוויה 😭 עוד מישהו מכיר את התופעה שאני חווה?
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 4 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
בוקר טוב חברים, הלילה הייתי בזירת תאונה בכביש 65 מול משטרת עירון בתאונה היו 2 רכבים, קורולה וברלינגו בקורולה נהג שיכור, בברלינגו זוג נשוי ותינוקת בת שבוע קורולה נכנסה בברלינגו מאחורה ושלחה אותו לתוך עמוד בדריפט (החליק ופגע בצד), נהג של הברלינגו נהרג (ז"ל 😢) וכל השאר נפצעו. עכשיו חיפשתי את זה בחדשות ואני מוצא רק "גבר כבן 40 נהרג לאחר שהתנגש עם רכבו בעמוד בכביש 65 סמוך למחלף עירון לכיוון מערב." "מאוחר יותר הלילה נהרג גבר כבן 40 בכביש 65, סמוך למחלף עירון לכיוון מערב, לאחר שהרכב בו נסע התנגש בעמוד." https://news.walla.co.il/break/3532048 https://www.inn.co.il/flashes/889509 https://13tv.co.il/item/news/domestic/inter…
הודעה אחרונה מאת gollu, -
סליחה על ההתייעצות ה"מוזרה" , אבל נראה ששתי האפשרויות גרועות ויש לבחור את הפחות גרוע: היונדאי גטס: 160 אלף ק"מ , עד היום אמינות מוחלטת מלבד רדיאטור וטרמוסטט שהוחלפו ב2018 מנוע נמרץ שעושה עליות בקלילות ,והמצב המכני מפתיע מאד לטובה, אבל אחיזת כביש מזעזעת. אפשרות 2: אימפרזה 2006 , עד היום אמינות טובה , מלבד רדיאטור ותרמוסטט שהוחלפו ב2020. יש 260 אלף ק"מ , והמנוע עצל וכבד בעיקר בעליות , אבל אחיזת הכביש מצוינת (יחסית) הודות למנוע בוקסר השטוח. יש נזילת שמן הגה קלה. יש אפילו ABS! (שבגטס אין) ו2 כריות אויר. אם איזה רכב הייתם בוחרים לנסוע לים המלח (או נסיעה ארוכה למקום אחר)? (מדובר במשפחה של 3 נפשות)
הודעה אחרונה מאת Uri82,
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 1,372 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Elchanan99
- SlowRide
- amirtoar
- daniel.asu
- עמרי לייט
- avargel
- sperial
- Tal7
- yoni162
- AviorXD
- pooh-bear
- שביט