Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 16 שעות, קורן בן אשר כתב:

... אבל למה אתם שולחים את הבחור ליממלח דרך מצפה??

צודק.

המוח שלי השלים את זה אוטומטית לאילת, כי תמיד שואלים את השאלה הזו על אילת. 

לים המלח אפשר לנסוע גם עם חמור וכרכרה. 

• רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני דואג יותר לנהג.

לקחת 2-3 בקבוקי מים 1.5-2 ליטר וקצת חטיפים כדי שלא ישעמם בפה וגם למקרה הקצה שת תקלה ברכב.

• רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שאלה קשה - בטיחות או עוד קצת כח בעליות..

• רעיון טוב! 1

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני 9 שעות, Uri82 כתב:

מה שרק מפחיד זה שהאוטו לא יעשה לי "בושות" בדרך חזרה בעליה

זה לא בעיה, מהר מאד אתה נתקע מאחורי משאית ואז הבושות הם למשאית ולא לך

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 7 שעות, sperial כתב:

אני דואג יותר לנהג.

לקחת 2-3 בקבוקי מים 1.5-2 ליטר וקצת חטיפים כדי שלא ישעמם בפה וגם למקרה הקצה שת תקלה ברכב.

הגזמת. 

שעתיים נסיעה ברכב ממוזג. 

מסכים שתמיד חכם שיש מים ו/או חטיף ברכב בכללי, אבל לא הייתי מעמיס כאילו אני בטיסה של 12 שעות. 

• רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

כמובן בעד האימפרזה מהסיבות שצויינו ועוד. לגבי חוסר הסחיבה זה נכון אבל שיא המומנט בסובארו מתקבל כבר ב-3200 סל"ד (בקורולה מאותו דור לדוגמה שיא המומנט ב-4800) כך שבעליה לא קשה לשמור את המנוע בשיא המומנט ולשמור על קצב סביר בטח אם הגעת לעליה במהירות טובה.

תשמע חתיכת נוסטלגיה הבאת פה נראה לי איזה 10-15 שנה שלא היו פה דיבורים על האחיזה של האימפרזה וכו... רכב שאישית מצאתי אותו נח מאוד לנהיגה גם ארוכה, בזמנו העדפתי אותו על החלופות ותקופה ארוכה עשיתי איתו קבוע נסיעות מהמרכז לצפון דרך כביש 6 במהירויות כביש 6++ ולמעט רעשי רוח יותר מורגשים עקב חוסר המסגרת בחלון (מגבירים ווליום..) זה היה לא רע בכלל, בהילוך אחרון עם נעילת מומנט הסל"ד נמוך יחסית למקבילות שהכרתי ואפשר לנהוג גם 140-150 כל הדרך בלי לקרוע את המנוע ולהפתעתי גם בלי לפגוע משמעותית בצריכת הדלק שהייתה 12-13 קמ"ל מדידה במשאבה.

עריכה אחרונה על ידי tza
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 23 שעות, Coro כתב:

שאלה קשה - בטיחות או עוד קצת כח בעליות..

זה הרבה יותר כוח, באופן משמעותי שיש לגטס

לפני 14 שעות, tza כתב:

כמובן בעד האימפרזה מהסיבות שצויינו ועוד. לגבי חוסר הסחיבה זה נכון אבל שיא המומנט בסובארו מתקבל כבר ב-3200 סל"ד (בקורולה מאותו דור לדוגמה שיא המומנט ב-4800) כך שבעליה לא קשה לשמור את המנוע בשיא המומנט ולשמור על קצב סביר בטח אם הגעת לעליה במהירות טובה.

תשמע חתיכת נוסטלגיה הבאת פה נראה לי איזה 10-15 שנה שלא היו פה דיבורים על האחיזה של האימפרזה וכו... רכב שאישית מצאתי אותו נח מאוד לנהיגה גם ארוכה, בזמנו העדפתי אותו על החלופות ותקופה ארוכה עשיתי איתו קבוע נסיעות מהמרכז לצפון דרך כביש 6 במהירויות כביש 6++ ולמעט רעשי רוח יותר מורגשים עקב חוסר המסגרת בחלון (מגבירים ווליום..) זה היה לא רע בכלל, בהילוך אחרון עם נעילת מומנט הסל"ד נמוך יחסית למקבילות שהכרתי ואפשר לנהוג גם 140-150 כל הדרך בלי לקרוע את המנוע ולהפתעתי גם בלי לפגוע משמעותית בצריכת הדלק שהייתה 12-13 קמ"ל מדידה במשאבה.

זה כנראה היה ככה שהרכב היה חדש , כיום זה לא מרגיש בטוח לעבור איתו את ה120 קמ"ש

פורסם

@ניקו פ.פספסת. ציינתי הצטיידות  למקרה תקלה חריגה. מניסיון של קרובי משפחה שנתקעו בכביש הערבה.

• רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 22.9.2022 בשעה 15:59, ניקו פ. כתב:

צודק.

המוח שלי השלים את זה אוטומטית לאילת, כי תמיד שואלים את השאלה הזו על אילת. 

לים המלח אפשר לנסוע גם עם חמור וכרכרה. 

גדול. קרה לי בדיוק מה שקרה לך...

ים המלח?! מה נסגר, בנות?! תדלק וסע. אפשר אפילו לחזור באותו יום...

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני שעה, Uri82 כתב:

זה כנראה היה ככה שהרכב היה חדש , כיום זה לא מרגיש בטוח לעבור איתו את ה120 קמ"ש

ממש לא, הרכב הגיע אלי כשהיה מעל עשור על הכביש עם קרוב ל-200 אלף ק"מ ולמרות שחרשתי איתו את הארץ כמה שנים עשה אותה עבודה טובה כל הזמן. מעדיף לא לכתוב כמה מהזמן הייתי מבלה איתו מעל 120 ולא רק בכביש 6..

אולי הסוד טמון בעובדה שהוא תוחזק וטופל ברמה שמקובלת בארץ רק ברכב חדש גם אצל הבעלים הקודמים. אנשים לא מבינים שהם הופכים את הרכבים שלהם לגרוטאות במו ידיהם והזנחתם. אנדקוטה קטנה: חיפשתי צמיגים נורמליים, עזוב שלא הבינו מה הקטע שלי לא לשים סיניים על רכב כזה ישן, היה ממש קשה למצוא מלאי של משהו נורמלי במידה שלי כנראה מחוסר ביקוש..

תחזקתי אותו כמו חדש (כמעט..) והוא נסע כמו חדש (כמעט..)

עריכה אחרונה על ידי tza
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 21.9.2022 בשעה 14:19, Uri82 כתב:

סליחה על ההתייעצות ה"מוזרה" , אבל נראה ששתי האפשרויות גרועות ויש לבחור את הפחות גרוע:

היונדאי גטס: 160 אלף ק"מ , עד היום אמינות מוחלטת מלבד רדיאטור וטרמוסטט שהוחלפו ב2018

מנוע נמרץ שעושה עליות בקלילות ,והמצב המכני מפתיע מאד לטובה,  אבל אחיזת כביש מזעזעת.

אפשרות 2: אימפרזה 2006 , עד היום אמינות טובה , מלבד רדיאטור ותרמוסטט שהוחלפו ב2020.

לא הבנתי למה היונדאי עם "אמינות מוחלטת" לעומת "אמינות טובה" כאשר דווקא הסובארו עם יותר קילומטאז והוחלף אצלה מאוחר יותר (החזיקה יותר)

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

• תוכן חדש...