Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה אין האצ'בקים גדולים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1349 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה שמטריפה אותי כבר איזה חודש אחרי שעברה לידי איוניק 5 (שלא הייתה מיוחדת או הראשונה או שומדבר כזה. סתם זו ספציפית גרמה לי לחשוב על זה). האיוניק 5 אולי הולכת כמו בן, ואולי היא משתעלת כמו בן, ואולי היא מתלבשת את הדגמ"חים של הבן, אבל בואו, היא לא בן. ז'תומרת, היא לא SUV. היא האצ'בק. היא האצב'ק גדולה וגבוהה יחסית, אבל היא האצ'בק, לא SUV. 

וזה גרם לי לחשוב....

איך זה, שלא משנה איזו תצורת מרכב תבחרו - סדאן, סטיישן, קבריולט, קופה, SUV, טנדר וכו' - יש לבחור בפחות או יותר כל גודל אפשרי, החל מקטגוריה A (גרנד i10 או סוזוקי איגניס) וכלה בקטגוריה F (קונטיננטל GTC או רולס רויס פנטום).

יש (או לפחות היו) סטיישנים קטנים (קליאו, איביזה), יש טנדרים עצומים (F550) וכל מה שבין לבין.

אז למה תצורת האצ'בק (שהיא לא סטיישן) יש רק בקטגוריות A עד C?! 

למה אין למשל במוו סדרה 5 האצב'ק? או אפילו מאזדה 6 האצב'ק?! למה? למה יש רק יונדאי?

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

אני זוכר את אופל סיגנום שהייתה משפחתית גדולה בין האצ׳בק לסטיישן וסיימה את חיה כעבור דור אחד, זה פשוט פחות עבד. במקרה שלה משהו בפרופורציות היה מוזר. 

באירופה העדיפו סטיישנים או 5 דלתות במבנה ליפטבק והיו הרבה כאלה פעם, ביתר השווקים סדאן

פורסם
לפני כשעה, Mike808 כתב:

אופל סיגנום

חיפוש גוגל אחד מאוחר יותר, ויש לי תשובה למה אין האצ'בקים גדולות

team america vomit GIF

• מצחיק 5

פורסם

רנו? משווק בארה"ב? אתה בטוח...?

אני בכוונה לא מתייחס ל-SUVים, אלא למכוניות "פרייבט" מסורתיות. כי אם נלך 15 שנה אחורה, לא היו כל כך הרבה SUV (לפחות בצד שלנו של האטלנטי), ועדיין לא היו האצ'בקים גדולות. זה לא שהם החליפו אותן, הם צצו "יש מאין".

פורסם
לפני 3 שעות, פבל כתב:

יש גם בקטגוריות יותר גבוהות. אפליו חלקן יובאו לארץ. לא בכמויות כמו קורולה אבל זה לא אומר שאין. 

49195706888_850e94bf51_b.thumb.jpg.9c37530d0e08e758eea1a455a4308cc6.jpg

2002_Renault_Vel_Satis_Privilege_DCi_2.2_Rear.thumb.jpg.bc167d756ac0424d8a7de2ef2bda7872.jpg

פורסם

נראה לי שאצ'בק גדולה מפסיקה להיות האצ'בק ומתחילה להיות מיניוואן.

תראה למשל את הסיטרואן פיקאסו 5 מקומות. היא לא האצ'בק מנופחת?

(התמונה באדיבות יד 2)

image.thumb.png.10622b323b8b989f492cf441daa17c7f.png

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, פבל כתב:

שאלה שמטריפה אותי כבר איזה חודש אחרי שעברה לידי איוניק 5 (שלא הייתה מיוחדת או הראשונה או שומדבר כזה. סתם זו ספציפית גרמה לי לחשוב על זה). האיוניק 5 אולי הולכת כמו בן, ואולי היא משתעלת כמו בן, ואולי היא מתלבשת את הדגמ"חים של הבן, אבל בואו, היא לא בן. ז'תומרת, היא לא SUV. היא האצ'בק. היא האצב'ק גדולה וגבוהה יחסית, אבל היא האצ'בק, לא SUV. 

וזה גרם לי לחשוב....

איך זה, שלא משנה איזו תצורת מרכב תבחרו - סדאן, סטיישן, קבריולט, קופה, SUV, טנדר וכו' - יש לבחור בפחות או יותר כל גודל אפשרי, החל מקטגוריה A (גרנד i10 או סוזוקי איגניס) וכלה בקטגוריה F (קונטיננטל GTC או רולס רויס פנטום).

יש (או לפחות היו) סטיישנים קטנים (קליאו, איביזה), יש טנדרים עצומים (F550) וכל מה שבין לבין.

למה אין למשל במוו סדרה 5 האצב'ק? או אפילו מאזדה 6 האצב'ק?! למה? למה יש רק יונדאי?

האם בעיניך כל liftback  גם נחשב האצ׳בק? אם כן, למאזדה 6 (סגמנט D) היתה גירסת האצ׳בק.  לאבי המנוח היתה כזו (מודל 2002 אא״ט), שעדיין נמצאת אצל אחי.
לא אלגנטית כמו הקוים הנקיים של האיוניק 5,  אבל עדיין נראית לא רע ומאד שימושית. מאזדה הפסיקו לייצר את התצורה וזו ונשארו רק עם סדאן רגיל וסטיישן עם המעבר לדור 3 של המאזדה 6 ב-2016, פשוט כי אנשים הפסיקו לקנות בגלל הקרוסאוברים.

היתה גם גירסת האצ׳בק לפאסאט בשנות ה-70 וה-80 (להורי היתה את גירסת הסטיישן), שבוטלה עם יציאת הדור השלישי ב-1988

ויש את השברולט Citation מאמצע שנות ה-80, ללא ספק האצ׳בק. נחשבה אגב מכונית גרועה, ולא יודע אם ייבאו אותה ארצה.

Mazda_6_2.0_Sport_2004_(14808018477)_(cropped).jpg

Chevrolet_Citation_II_front.jpg

Volkswagen_Passat_B1_5d_Jesus_Lock.jpg

Passat_b2_bag.jpg

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
פורסם

למה אין? יש.

סקודה סופרב

טסלה מודל 3 ומודל S

טויוטה מיראי

פורשה פנאמרה

יונדאי איוניק 6 הבאה עלינו לטובה

אאודי A7

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 4 שעות, PinkDolphin כתב:

ויש את השברולט Citation מאמצע שנות ה-80, ללא ספק האצ׳בק. נחשבה אגב מכונית גרועה, ולא יודע אם ייבאו אותה ארצה

לא יודע אם ייבאו באופן סדיר, אבל כן יצא לי לראות אחת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

היתה גם שברולט מאליבו מקס ששרדה רק דור אחד.

למה זה לא עובד, כי האצ'בק נתפס כרכב קטן יותר, ובדרך כלל ברכבים כאלה מעדיפים להראות כמה יש גדול יותר.

2006-Chevrolet-Malibu-FrontSide_CHMALSSMAX061_505x375.jpg

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...