Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה אין האצ'בקים גדולים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, vadim6385 כתב:

יש, מיצובישי אטראז׳

מיצובישי אטראז' זה לא אוטו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 14 שעות, vadim6385 כתב:

תגדיר "גדולים".

קטגוריה D ומעלה.

אם זה D - זה כי נכון להיום הקטגוריה הזאת די מתה באירופה, איפה שכל ההאצ׳בקים הסכמנו הזה נמכרו. לא זכור לי שיש הרבה האצ׳בקים בקטגוריה הזאת בשוק אמריקאי או אסייתי. אצל אמריקאים במשך המון זמן סדאן היה שם נרדף לרכב פרטי. כן היו דגמים כמו שברולט סיטיישן, טויוטה קאמרי והונדה אקורד האצ׳בק אי שם בשנות ה80, אבל שם זה נגמר פחות או יותר. ההאצ׳בק האירופאית האחרונה בסגמנט הזה זה סקודה סופרב.

היום הקטגוריה הזו באמת מתה, אבל גם אם נלך 10-20 שנה אחורה אני לא זוכר כאלה. בשנות ה-80 זה באמת היה הרבה יותר נפוץ, ומאז התחילה הדעיכה הגדולה. 

שוב, אני לא מדבר על נוצ'בק/ליפטבק/"קופה 4 דלתות", אלא על האצ'בק ממש - כמו גולף/308, אבל גדול יותר.

אם זה E - לא היה הרבה כאלה מלכתחילה, וכמעט כולם היו בתקופה שהיו דגמים כאלה ליצרנים עממיים - פורד סקורפיו, רנו safrane, סיטרואן XM. הדגם האחרון מהסוג הזה היה סיטרואן C6 ב2006. מה שכן, אצל יצרני יוקרה יש שני דגמים כאלה - פורשה פנאמרה וטסלה מודל S.

כנ"ל, למה לדעתך לא היו כאלה מלכתחילה? 

פורשה פנאמרה ומודל S הן כאמור ליפטבק ואני לא מתייחס אליהן. אגב, ה-C6 היא סדאן.

והשאלה שאני מנסה לשאול היא למה זה קורה/קרה לדעתכם - למה לדעתכם לא היה ביקוש, או למה לדעתכם הקטגוריה מתה? 

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני 8 דקות, Night Driver כתב:

מיצובישי אטראז' זה לא אוטו.

יש לזה מנוע, ארבע גלגלים, זה נוסע, אז זה אוטו.

לפני 3 דקות, פבל כתב:

שוב, אני לא מדבר על נוצ'בק/ליפטבק/"קופה 4 דלתות", אלא על האצ'בק ממש - כמו גולף/308, אבל גדול יותר.

אז אני לא יודע למה אתה מתכוון. אם אתה מתכוון "כמו גולף רק יותר גדול", אז לא רק שאין כמעט כאלה, גם כשיש זה נראה מכוער, כאילו לקחו סדאן וחתכו אותה.

זה אופל סיגנום ושות'.

Opel Signum Hatchback 2003 - 2005 reviews, technical data ...

או הדבר המזעזע הבא - chevrolet malibu maxx. כי זה totally kool to the maxx ושאר ממבו ג'מבו שיווקי מהניינטיז

2007 Chevrolet Malibu Maxx: Prices, Reviews & Pictures - CarGurus

מבחינתי אם יש לזה דלת חמישית וזה לא סטיישן, אז זה האצ'בק.

למשל כזה:

FORD Mondeo 2.0 #67994 - used, available from stockVauxhall Vectra (United Kingdom)

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

טוב, זה נוצ'בק.

העניין הוא שבעצם מדובר באיזה רצף שמתחיל בדלת האחורית המאונכת של הגולף ומסתיים בגגות המשתפלים המאורכים, עם וריאציות בסגנון הנוצ'בק. פבל, לפחות לצורך השרשור הנוכחי, מחלק לתת קטגוריות ומבקש תשובות בעיקר לגבי הקבוצה הראשונה. התמונות שמצאתי כשחיפשתי הצ'בקים גדולים אכן הראו יותר גגות ודלתות אחוריות משופעות.

והערת אגב, לגבי הסופרמיני בעלי אחוריים - יש כאלה שבכלל לא הגיעו בתצורת האצ'בק. למשל היונדאי אקסנט, לפחות בחלק מדורותיו, שגם עם דלת אחורית הוא בעל סרח אחורי קטן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...