Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה אין האצ'בקים גדולים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, Buki כתב:

לפי ויקיפדיה שאני נוטה לסמוך עליהם יותר, 2.7 מיליון זה המספר הכולל של כל גירסאות פיאט 600, אשר רובן כמובן הדגם הרגיל הסטנדרטי. מולטיפלה 600 - רק 130 אלף יחידות.

אני אומר שוב, סדרי גודל 3 מיליון זה רכב המוני (פונטו, 206, וכו') שרואים בכל מקום, לזה מגיעות רק מכוניות מיינסטרים. שום רכב ייחודי לא יוצר ב 3 מיליון יחידות. 

206 בגרסא המקורית יוצרו בערך 9 מיליון, עד 2012 אז הפסיקו למכור באירופה.

היות והוא עדיין מיוצר בכל מיני מדינות אחרות, אני משער שיוצרו מעל 10 מליון.

פורסם
לפני 6 דקות, Ooga כתב:

206 בגרסא המקורית יוצרו בערך 9 מיליון, עד 2012 אז הפסיקו למכור באירופה.

נכון, אני יודע. 

הבאתי אותה כדוגמא כי היא מקבילה בערך  מבחינת שנות ייצור למולטיפלה ונגיד שעד סיום ייצר המולטיפלה ב 2010 ייצרו 7-8 מיליון 206. 

נטען שייצרו 2.7 מיליון מולטיפלה אז על כל 3  206 היינו רואים מולטיפלה אחת אבל בפועל היחס היה רחוק מאוד מאוד מזה, גם באירופה מולטיפלה זה רכב לא נפוץ. 

פורסם (נערך)
בתאריך 24.9.2022 בשעה 13:07, motior כתב:

וגם סוזוקי  - מ-1984

לפני 6 שעות, itaysamurai כתב:

ומיצובישי החל מ-88.

הראשונות היו הקונטסה והבריסקה באמצע שנות ה60.

ב69 , נדמה לי, סובארו נכנסו. ב82 דייהטסו ומ84 כבר הזכירו.

היו אלה 10 שניות מיותרות על יפניות בישראל. 😁

עריכה אחרונה על ידי שביט
  • רעיון טוב! 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם (נערך)

סובארו התחילה לשווק בישראל בסביבות 1970, אולי אפילו טיפה קודם.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 25.9.2022 בשעה 13:26, orankohn כתב:

ידוע ? למי ? 

בשוק הישראלי די נכון, אבל בהיבט גלובלי הרכב יוצר 13 שנים ברצף  במהלך 1998-2010  (אם לא נכליל ייצור בסין גם לאחר מכן) ומכר בסך הכל כ- 2,700,000 יחידות לאורך השנים, כך שזה בכלל לא נחשב כשלון מסחרי. 

ה-2.7 מליון שאתה מצטט מתייחס למולטיפלה הישנה משנות ה-50-60. לדגם שנמכר 1998-2011 היו סה״כ כ-330000 מכירות באירופה בתקופה הזו:
https://carsalesbase.com/europe-fiat-multipla/
אני אמנם לא יודע כמה נמכרו מחוץ לאירופה, וכמה הורכבו בסין תחת השם Zotye M300/E300  בשנים 2008-2013, אבל אהיה מאד מופתע אם המכירות העולמיות של הדגם האירופי עברו סה״כ את ה-400000. לחברה כמו פיאט שצריכה למכור כמויות כדי לשמור על מחיר זול ליחידה (מיצוב השוק שלה באותם שנים), זה רע למדי. הסיטרואן קסארה פיקאסו (מתחרה ישיר) נמכרה באותו טווח שנים במעל 1.5 מליון יחידות באירופה.

פורסם (נערך)

@PinkDolphinאתה השלישי בשרשור שנופל בפח של האתר הזה (אני הייתי לפניך!!😉). 

קישרתי קודם מקורות שנראים יותר הגיוניים. ה-2.7 מיליון הוא המספר הכולל של פיאט 600 שיוצרו באיטליה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 31 דקות, sperial כתב:

@PinkDolphinאתה השלישי בשרשור שנופל בפח של האתר הזה (אני הייתי לפניך!!😉). 

קישרתי קודם מקורות שנראים יותר הגיוניים. ה-2.7 מיליון הוא המספר הכולל של פיאט 600 שיוצרו באיטליה.

סביר מאד, אכן כך לפי מספר אתרים אחרים  .
בכל מקרה, המספר למולטיפלה של ה-90׳ / 2000 הוא בבירור מאות אלפים.

פורסם

איך הגענו למספרי מכירות של פיאט מולטיפלה? 
מי יכול לחשוב (או עדיף - יודע) על סיבות למה למעט אותן הבלחות חד-פעמיות פחות או יותר (מאליבו, FF, ואני אעצור פה כדי שלא תלכו לחפש בגוגל והעיניים שלכם ייפגעו...) רובם המוחלט של היצרניות ירדו מהרעיון של האצ'בק גדולה?

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני 25 דקות, פבל כתב:

רובם המוחלט של היצרניות ירדו מהרעיון של האצ'בק גדולה?

נראה ככה.

אולי זה קשור למותו של סגמנט D באירופה, פחות או יותר השוק היחידי שבו אוהבים האצ’בקים.

בשום מקום אחר בעולם לא יקנו מכונית גדולה שהיא לא סדאן או SUV. גם סטיישנים גדולות זה סגמנט די מת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ה-drift* הרגיל של CF.

שלחת אותי לגוגל ולויקיפדיה, ושם יש התיחסות לריבוי דגמי האצ'בק בסגמנט D. אבל זה נובע מהכללת הליפטבק לגווניו בהגדרת ההאצ'בק. נראה שהקהל שקונה את רכבי סגמנט D לא אוהב דלץ אחורית אנכית אלא אם מדובר ב-SUV או סטיישן באורך מלא.

* drift מתורגם לעברית כ"סחיפה". במקור על ידי רוח או זרם מים.

פורסם
לפני 29 דקות, sperial כתב:

ראה שהקהל שקונה את רכבי סגמנט D לא אוהב דלץ אחורית אנכית

אז אני שואל "למה". יש פה מספיק רוכשי סגמנט D, אולי הם יוכלו לתת קצת Insight*

קראתי כמה הסברים על למה מכוניות יוקרה (S קלאס ודומותיה) תמיד מגיעות כסדאן ואף פעם לא סטיישן או האצ'בק - אחד מהם הוא הרבה יותר קל לבודד את תא הנוסעים מרעשים במכוניות עם תא מטען נפרד. בהאצבק, המדף שמפריד בין תא המטען לתא הנוסעים עשוי מחומר פחות מבודד מאשר ה"תקרה" של תא המטען בסדאנים, ואם שוכחים לסגור אותו אז בכלל אללה יוסתור ולהקתו עם ההדהוד.

* Insight מתורגם לעברית כ"תובנה". במקור על ידי אדם או קבוצה.

פורסם

אז זהו, שהטענה היא שמדובר בסגמנט  נפוץ מאוד, או, לפחות, היה כזה -  אם כי עם דלת אחורית יותר משופעת. למעשה כך גם לא מעט נציגות בסגמנט C, למשל סיביק או מאזדה 3.

פורסם

תחזור לתחילת השרשור. 

סגמנט C הוא בדיוק הסיבה לתהיה - יש המון האצ'ים בסגמנטים A, B ו-C, וכמעט אפס בסגמנטים מעל. 

להגיד ש"למעשה כך גם לא מעט נציגות בסגמנט C, למשל סיביק או מאזדה 3." זה אשכרה להגיב נטו בשביל להגדיל את מונה ההודעות.

• תוכן חדש...