Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך מדליקים את הפנסים האלו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1367 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קוראים לזה אורות ערפל

יש בידית של האורות בד"כ צד שמאל 

מן חתיכה שמסתובבת קדימה ואחורה

סובב אותה ותראה שמופיע לך חיווי בלוח מחוונים צא החוצה ותראה 

פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, _-? כתב:

קוראים לזה אורות ערפל

יש בידית של האורות בד"כ צד שמאל 

מן חתיכה שמסתובבת קדימה ואחורה

סובב אותה ותראה שמופיע לך חיווי בלוח מחוונים צא החוצה ותראה 

לא מכיר את הרכב הזה, אבל יצא לי לראות כל מיני טריקים.

בדרך כלל זה אותו מתג של האורות, עוד קליק או שתיים בסיבוב (ערפל קדמי\אחורי)

יש כאלה שיש עוד מתג על הידית לאורות ערפל (עוד לולאה בהמשך הידית, לא חלק מהקצה. נראה לי בהיילקס זה ככה)

יש כאלה שאתה צריך למשוך את הבורר החוצה והוא בכלל לא על ידית (ראיתי בVAGיות)

תסתכל לפי הסמלים שיש על הכפתורים ליד המתג אורות, מקווה שתצליח לעלות על זה, מקסימום תעלה תמונה של האזור.

דרך אגב, אני מקווה שאתה יודע שמדליקים אותם רק בזמן ערפל, אם אתה סתם נוסע עם זה אתה מסנוור נהגים אחרים (ונדמה לי שזה גם לא חוקי, אבל אין על זה אכיפה)

עריכה אחרונה על ידי Sparrow420
פורסם

שוטרים מתים על זה. מציע לך להתעלם מקיומם מלבד אם במקרה יש באמת ערפל.

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

מפתיע ביותר כמות האנשים שלא יודעים מה זה אורות ערפל, לא יודעים להפעיל אותם ומתי.

רוב האנשים מפעילים אור גבוה בערפל - כאילו שזה יעזור במשהו.

ובמיוחד מפספסים שהאור האחורי שנדלק יחד איתם הוא החשוב יותר. 

רוב הזמן אני רואה ערסים מטופשים שמדליקים אותם בשביל הפוזה 

פורסם

בידית התאורה תמצא גלגל באמצע שלה, הוא יהיה מחוספס, תסובב אותו חצי זה יפעיל אור קדמי, תסובב עד הסוף יפעיל את האחורי בנוסף.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

בנוסף לכל מה שנכתב, אורות ערפל נדלקים רק אחרי שמדליקים אור חניה או אור נמוך.

אי אפשר לנדליק אורות ערפל בלבד, רק בשילוב עם תאורה אחרת כלשהי. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

פורסם

אני מדליק אורות ערפל גם בגשם מאוד חזק שמפריע מאוד לראות  (כשאני מזהה שקשה לי לראות את האורות האחוריים של המכוניות שלפניי...) . אני עושה טעות בזה?

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

זה הסמל של פנס ערפל קדמי:

image.png.cdaa1df47acb311cfedb7edf6a48085f.png

וזה של אחורי 

image.png.a897958ce230d5fe6c4c5c3fbc9414e8.png

תמצאו אותם בשני מקומות: על מתג ההפעלה ועל חיווי הפעולה בלוח המחוונים (אם קיים שם).

הפעלת פנסי הערל הקדמיים נפרדת מזו של האחוריים (אחד או זוג פנסים דומים חזקים באחורי הרכב, המשובצים באשכול התאורה האחורי או בפגוש האחורי). כפי שכבר נאמר פנסי הערפל יפעלו רק כאשר מופעלים פנסי החניה או הראשיים. מתג ההפעלה שלהם נמצא בדרך כלל על מוט הפעלת הפנסים או על הדאשבורד, משמאל ומתחת להגה. המתגים קפיציים, כלומר לאחר לחיצתם חוזרים למקומם, אך לחיצה\סיבוב שני מכבים אותם.

פנסי הערפל גורמים סינוור ולכן יש להפעילם רק בעת תנאי ראות קשים (ערפל\גשם סוחף) ולכבותם מיד כאשר תנאי הראות חוזרים לרגיל.

כאן מצאתי תדריך (בריטי, מתאים למזג האויר שם), לשימוש בפנסי ערפל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם כבר, עוד פרט שלא צוין. 

פנס ערפל אחורי (אחד לפחות, אפשרי שניים) חייב להיות בכל רכב, זו דרישת תקן.

לקידמיים אין דרישה, זה רמת איבזור נטו. יש המון מכוניות ללא פנסי ערפל קידמיים.

פורסם (נערך)

^

נתון מצחיק, נהגתי באוטו שלי(ארה"ב) והיה בוקר מעורפל  -  ערפל ממש חזק, באתי להפעיל אורות ערפל ו...לא מצאתי את הסוויצ' לא על הידית ולא בכפתור - הפעלתי 4 ווינקרים במקום ובדקתי בספר רכב אחר כך, בארה"ב אין חובה לאורות ערפל.

עריכה אחרונה על ידי noknok

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

גם בארץ אין להם יותר מידי שימוש, חוץ מאשר כדי להפגין ערסיות. אבל כנראה שנצמדו לתקן האירופי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...