רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,606 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
רצה המחשב והתראת חשמל בתוספת ״אל תזוז פן תיפגע״ הופיעה ב-2008 ליסינג של הזוגה, שמיהרה להתקשר אלי ולשאול: ״מה נסגר?״, שמיהרתי לווזאפ לה: ״מכפת׳ לי ולך בעיה של קצין הרכב חחח שיישלח חלופי מהר למה חמישי היום. חחח.״ תוך שלוש שעות הגיעה ניסאן סנטרה חליפית ביותר, ובעקבות הגעתה התעוררו בי הרהורים נוגים על הטמטום שנקרא ״רכב פנאי״. קודם כל, לי אין פנאי, עם הרכב או בלעדיו, ככה שלא ברור לי מה הקשר של הרכב לפנאי. בגלל שאין לי פנאי אני לא יודע כלום על הסנטרה מעבר לניסיון הנהיגה בה. דבר שני, כל הסיגמנט הזה בחטא לידתו, והחטא הוא חטא הטימטום. אין בתצורה הזו שום תכלית, סתם דרך לקחת פלטפורמה זולה יותר, להגביה אותה, ולמכור אותה ביוקר. היתרון היחידי של התצורה זה שבגלל הגובה, …
הודעה אחרונה מאת אורי מ., -
-
נירו פלוס כבר כאן 1 2 3
מאת PriceDevil-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 32 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
נירו פלוס כבר כאן. מדובר בנירו המוכר עם גג מוגבה בחלקו האחורי, יסיים תקופה של יובש יחסי באספקת הקיה נירו. נירו פלוס הברידי URBAN מחיר 151900 ש"ח נירו פלוס הברידי GX מחיר 162900 ש"ח כולל ניטור בשטח מת נירו פלוס פלאג-אין LX מחיר 172900 ש"ח נירו פלוס פלאג-אין EX מחיר 172990 ש"ח נירו פלוס חשמלי EV מחיר 189900 ש"ח
הודעה אחרונה מאת PriceDevil, -
-
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
רכב חדש, בן פחות משנה, עם תאונה קלה מאחורה אשר מצריכה החלפה פגוש. התיקון נראה יותר גרוע מאשר הפגוש לאחר התאונה. כמובן שאני תובע את צד ג' שפגע בי. אבל אם גם לאחר ניסיון נוסף לתיקון של בעל העסק, לא אהיה מרוצה - מה אני יכול לעשות? כרגע הפגוש החדש לא מורכב על הרכב, כי הוא מנסה מחדש לתקן אותו האם יש לי אופציה לפנות למוסך אחר? התהליך היה שהגיע שמאי, הלכתי למוסך לתיקון אבל התיקון נראה לא טוב. תודה
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
הספייס איתנו כבר 8 שנים ו146 אלף ק״מ, והגיע זמן לסיכום. גם השנה הסיכום יהיה קצר ויתמקד בבעיות, ועלויות אחזקה. טיפולים ונהנים. השנה החלטתי להחליף מוסך, ולטפל במוסך במעלות. כבר שנתיים שיש רעידות בעמידה כאשר משלבים לרוורס או דרייב, ובבלימה חזקה. מוסך אחר במעלות אמר שזה הגיר בעלות של 5 אלף,וזאת תקלה נפוצה בניסן מייקרה בעלת גיר דומה. אבל היה לי מוזר, אין תקלות בסורק, אין רעשים או החלקה ולמעט הרעידות הרכב נוסע מעולה. לקראת הטיפול הגעתי למוסך אחר, בוצע ניקוי מצערת, והתקלה נפתרה.. טיפול עצמו כלל שמן, פילטר שמן ואוויר, וניקוי מצערת, עלות הטיפול 650 שקל. היום בוצע טסט לרכב, אותו הספייס צלחה ללא בעיות. והמסביב השנה חודש…
הודעה אחרונה מאת Jack457, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 29 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
אז ברור שהכי יעיל זה להדליק את הפונקציה של הפשרת אדים = חום מקסימלי על השמשה. אבל כשלא רוצים להדליק חימום, מה השיטה הכי יעילה? אז שמעתי כבר את כל הדעות האפשריות, קירור / אוורור / סחרור פנימי / שאיבה מבחוץ. אבל בינתים לא הצלחתי להגיע לתוצאה משביעת רצון, ומידי פעם במהלך הנסיעה אני מפעיל את החימום לדקה שתיים. אשמח להחכים מחכמת ההמונים בנושא.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 17 תגובות
- 3 אלף צפיות
יש איזה מחקר ברור עד כמה באמת נהיגה חסכונית חוסכת בסופו של חודש בכיס שלנו? זכור לי שהנהיגה המיטבית היא באיזור ה2000 סל"ד , אני יותר קרוב לפי שתיים מזה, זה באמת שפיכת דלק סתם או שהפער לא כזה משמעותי?
הודעה אחרונה מאת FoxLight, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 18 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום, רוצה לסכם 3 שנים עם הרכב הנפלא הזה. רכב עבודה בליסינג. התקבל עם 0 קילומטרים, היום עדיין לא הוחלף עם 200k. ראשית כל רוצה לציין שאם היית יכול לקבל היום את אותו הרכב לעוד 3 שנים הייתי מסכים. תקלות - 0!!! כן כן, זה טויוטה אין מה לעשות. תגידו מה שתגידו, תשמיצו, תאהבו או לא זאת עובדה. והרכב נוסע עד היום מעולה. בעד נוחות נסיעה יוצאת דופן, לא פחות. למי שלא נסע לא יבין זאת. פשוט רכב נעים מאוד, רך מאוד שמשייט לו בנעימות במעט בכל כביש. יש לי חברים עם איוניק ורנו מגאן, נסיעות ארוכות מעדיפים לעשות בטיוטה! לא מכיר מתחרה בקטגוריה, אולי אוקטביה( לא נסעתי ). מזגן מעולה עד היום. איכות בניה, אין…
הודעה אחרונה מאת timur2008, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
כל שבוע אנחנו זוכים "להתבשר" על עוד יצרן סיני ששולח לפה כלים, הפעם זה מישהו בשם "וואי" מעניין שכל פעם היצרן הוא אחד מחמשת היצרנים הגדולים בסין... https://www.auto.co.il/article/135384-local-news
הודעה אחרונה מאת Potato, -
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
עולה יותר מטסלה (דגם בסיסי, קטן וצפוף 255K), נותנת פחות מטסלה... תימכר כמו לחמניות חמות? קשה לראות, במחירים כאלה, איך מי שקונה חשמלית עושה זאת מתוך תקווה לחסוך בדלק כשהפערים מרכבי בעירה פנימית כאלה דרמטיים. האם מי שקונה באמת חושב שירידת הערך האפסית של ימים אלו תימשך באופן שיצדיק את הקניה? זה אומר שירידת הערך הדרמטית, בניגוד למה שאנחנו רגילים, לא בפתיחת הניילונים אלא כשהרכב נמצא ביד השניה - שלישית, לקראת הפג תוקף של הסוללה? כתבה של והתרשמות ראשונית של דניאל שמיל בדה מרקר
-
- אחראי פורום
- 16 עוקבים
- 80 תגובות
- 16.1 אלף צפיות
הפולסטאר 2 הוא סוג של ספין-אוף של וולוו. מיובא ומשווק ע"י מאיר יבואן וולוו. מדובר על מכוניות ליפטבק (דלק חמישית אבל נראה כמו סדאן) אורך 4.60 רוחב 1.80 לכאן יגיע בשלב ראשון דגם ה-Long Range 4X4 הרכב מיוצר בסין. טווח WLTP ק"מ 483 גודל סוללה: 78kWh הספק: 408 כ"ס 0-100: 4.7 שניות הרכב מבוסס על פלטפורמת ה-XC40 ויחידת ההנעה זהה. מחיר 290000 ש"ח
הודעה אחרונה מאת mh53, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
חברים אני מחפש מצלמת דרך אבל עם סוללה חיצונית מה לעשות החום בארץ מבשל מאוד מהר את הסוללה הפנימית. ורציתי לשאול אם למישהו יש המלצה לדבר כזה ? תודה
הודעה אחרונה מאת FiS, -
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
ירדתי לודא שהרכב נמצא בחניה מתחת לבניין ומספרי הרישוי שלו עליו ואכן הרכב נמצא , מה עלי לעשות במקרה כזה? לדווח למשטרה ולהגיש תלונה על שכפול מספר?
הודעה אחרונה מאת הלוחש למכוניות, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
מאזדה הציגה לאחרונה מנוע חדש, טורבו דיזל בנפח 3.3 ליטר. על פי מקורות זרים(...) חברת מאזדה חשפה בתחילת יולי מנוע חדש מתוצרתה, טורבו דיזל בנפח 3.3 ליטר, במבנה של שישה צילינדרים בטור, וטכנולוגיה שנקראת במאזדאית 'Skyactive D'. ההכרזה של מזדה מעט מפתיעה כאשר יצרניות אחרות הפסיקו מעשית לפתח מנועי בעירה פנימית עקב מעבר לחשמל מלא. המנוע החדש של מאזדה נחשב לאחד ממנועי הדיזל הנקיים בעולם, והוא אינו מיועד לשיווק בצפון אמריקה. על פי מאזדה, המנוע החדש נועד לצרכני המבקשים מנוע יעיל המאפשר נסיעה למרחקים גדולים עם כושר גרירה משמעותי. (גרירת קראוון באירופה ?). במאזדה מציינים כי במנוע תשולב טכנולוגיה חדשה DCPCI – Distribution Con…
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
-
המלצה לצמיג
מאת AsShlomim- 8 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
חברים שלום יש לי יונדאי טוסון 2016. מידת צמיג 245/45R19 היום אני עם צמיגי קומו בני 3 שנים בערך ואני לא הכי מרוצה. אודה להמלצה לצמיגים חדשים
הודעה אחרונה מאת eliordadon, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
זה רק אני או שתחנות הדלק מתאמצות להשאיר מרווח גדול בין מחיר הבנזין והסולר? החודש אפילו הזולות שבהן מגיעות לעשרים וחמש אחוז הבדל! זה כבר לא זניח וההפרש היה עוד אמור להצטמצם בגלל שההנחה על הבלו בדיזל נמשכת ובבנזין פחות. מישהו מנסה לעשות עלינו קופה? כמו כן מעניין מה יקרה בעתיד בשנתיים שלוש הקרובות כשהביקוש לסולר יקטן עוד יותר... מה זה יעשה למחירים?
הודעה אחרונה מאת nev, -
-
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
חבר שואל מה מעלות והבעיות (אם יש) של כל אחד מהם? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת הייתי נהג חדש, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הייתה לי בעיית היגוי שעברתי איתה בכמה מוסכים וגם התייעצתי פה, מוסך אחד החליף הרבה חלקים וישלמתי ביוקר עד שהבעיה נפתרה, מוסך שעברתי בדרך אמר שלא יטפל כי אין לו ודאות שהבעיה תיפתר וגם לא כלכלי לטפל בזה.. (אמר שצריך להחליף קפלום הגה ואין לו איך להשיג משומש כדי לבדוק אם זה בוודאות יטפל בבעיה.. יש לי היכרות מעמיקה עם 2 מוסכים ושואל באופן כללי... מוסך יטפל במה שמשתלם לו לטפל? משמע טיפול תקופתי בלמים ושאר טיפולים שגרתיים?אם אני צריך טיפול שדורש איבחון מעמיק ובחינה שהכל בסדר אני בבעיה? לצערי עוד לא מצאתי מוסך שאני בטוח ב100% שלא משנה מה יקרה ביקור אחד יסגור את הפינה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
נוכלי רכבים
מאת וולטר 123- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
נוכל רכבים . שמו חליל שקדיף, המזדהה בתור עמיר / עמר / עומר מוכר רכבים, חלקי חילוף. אתם מעבירים אליו את הרכב, הוא נותן לכם שיק, או מבטיח העברה בנקאית ומסתבר ששום דבר לא נכון ומזוייף. ברגע שחליל מקבל את הרכב שלכם כדי, ימשוך אתכם וספר סיפורים שעוד שבוע תקבלו את הכסף. רוצו למשטרה מיד!!! לפני שהוא מוצא לקוח שיקנה את הרכב. המשטרה מכירה אותו. היה מספר פעמים במעסר. הבן אדם מסתובב במרכז כל הזמן ומציע לקנות רכבים. מספר טלפונים שהוא והכנופיה משתמשים בהם: 055-6896667 055-5032424 055-9990333 079-957444 מגרש נשר הזהב - Golden Eagle פסק דין נגדו https://lite.takdin.co.il/document/7433162/%D7%AA%D7%AA-%D7%9B%D7%A4%D7%A8…
הודעה אחרונה מאת eli1801, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי, האם אפשר לחבר למדחס כמו שמצורף אקדח אוויר? https://www.lastprice.co.il/p/100021633/קומפרסור-מקצועי-לרכב-כולל-תיק-נשיאה-Krauss/Krauss-KR~101
הודעה אחרונה מאת Boltik, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לקראת יום הולדתי המתקרב אני שוקל סוף סוף לממש חלום ולעשות יום כיף עם רכב מירוצים, רצוי על מסלול, בסגנון "נהג מירוצים ליום אחד" כזה, עם מדריך והכל. שיקולים: 1. אני רוצה ליהנות. ז"א לא קורס של נהיגה מתקדמת או משהו שישמש אותי בהכרח ליומיום בעתיד (מבין שזה מומלץ בלי קשר), אלא לחוות חוויה טובה ומרגשת. 2. עד כמה קריטי רכב עם הנעה אחורית לחוויה? מודה שמעולם לא נהגתי בכזה, אבל זה נשמע לי הרבה יותר מעניין, לא? וגם עד כמה עוצמת הרכב קריטית לחווייה? ראיתי שבין הרכבים הנפוצים ב"קורסים" האלה זה פיג'ו 208 GTI (הנעה קדמית...) וסובארי BRZ (אטמוספרית ולא חזקה יחסית לרכב ספורט). בכללי, עד כמה חשיבות יש לרכב שנוהגים בו לעומת איכות המדריך? 3. א…
הודעה אחרונה מאת aviaviavi, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, ראיתי רכב טויוטה ראב4 2018, שמור, יד 2 (ראיתי את הרכב והיסטוריה והכל, הכל טוב ויפה...) אבל יש הבדל ענק בין המחירונים של יד2 ולוי יצחק (בדר"כ יד 2 הרבה יותר נמוך אך פה זה לא המקרה) יד 2 מחירון - 125,800 משוקלל. לוי יצחק מחירון - 107,000 משוקלל. איך יכול להיות הפרש כזה ומה המחירון הנכון ? תודה לכל העונים ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת PinkDolphin, -
- 14 עוקבים
- 21 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
רגשות. סיכום שנה וקצת, במחיצתה של מיאטה na אספנות. הרכב: שנת 1990 יבוא מארה"ב, נרכש במערב קרוליינה, לאחר 4 חודשים של חיפושים קדחתניים. ידנית, מנוע 1.6 יד ראשונה, 30 שנה אצל בעלים יחיד. דבר ששמתי עליו דגש בחיפוש, מתוך הנחה שמי שרוכש רכב מהסוכנות ומחזיק אותו 30 שנה כנראה שומר עליו בקפדנות. 62000 מייל על השעון שמגובים בדוח CARFAX של 17 עמודים המפרט כל טיפול, טסט, בדיקות שבוצעו על הרכב - אמריקה. הרכישה בוצעה בשלהי 2019 ולכן הרכב נגרר ואוחסן במחסן בניו ג'רזי, ובינואר 2020 עם יום הולדת 30 לרכב, היא נארזה בקונטיינר והפליגה מניו-יורק לארץ. החיפוש, הרכישה, והבדיקה נוהלה ובוצעה בצורה עצמאית, את תהליך היבוא והשילוח הפקדתי בידיים מיומנות של דורון ברלצקי ( …
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
- 11 עוקבים
- 23 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
היום חבר בעבודה קיבל CX5 חדשה. שאל אותי לגבי חיפוש קולי בעברית באנדרואיד אוטו ולא ידעתי מה לענות לו . אני הפסקתי לחבר אנדרואיד אוטו כי הWAZE משום מה לא מתפקד -לא מצליח להיכנס דרך AA וגם בפעם האחרונה שבדקתי -לפני כחצי שנה ,החיפוש הקולי בעברית לא עבד אז השימוש נעשה די מסורבל והעדפתי לוותר .
הודעה אחרונה מאת TZR84, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
איך זה הגיוני שמחיר הנפט יורד ואי ו גם מחיר הבנזין אך מצד שני מחירי הסולר מתייקרים?
הודעה אחרונה מאת FROGIE, -
איזה כיף למצוא תמונות ישנות של מכוניות שהחזקת בעבר. התפלאתי שאף רכב מהישנים יותר לא צולם. פתאום היום מצאתי את התמונות המצורפות: 1. לנצ'יה דלתא 82' מנוע 1.3 ידני 2. פיג'ו 306 מנוע 1.8 XT, ידני, מודל 94' 3. סיטרואן וולקן 2.0 ידני, מודל 94' זרקור על העבר.
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
- 8 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
הלכתי למוסך מומלץ פה לבדוק נזילת שמן בין המנוע לגיר ברכב צרפתי מסוג פזו 206 2011 . הרכב נרשם לבדיקה אך לא נבדק עד הערב . כאשר הגעתי למחרת בצהרים לקחתי את הרכב תוך שבעל המוסך מעמיד פנים שעסוק בטלפון כדי לא לתת הסבר למה הרכב לא היה על הליפט יום שלם . גם שיקר לי שהרכב נבדק על ידי איקס ואיקס אמר את ההיפך בקיצוג הרכב לא נבדק . בשורה תחתונה הרכב לא נבדק והטענה היא שלא כדאי להשקיע ( למרות שהרכב לא נבדק כלל ) אני כבר מבינה שמי שלא כדאי לו להשקיע זה המוסך עצמו כי עלות הבדיקה לא גבוהה ומה עם הלקוח ?
הודעה אחרונה מאת Big Guy, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בייחוד בפקקים ובתנועה עמוסה מאד? תודה.
הודעה אחרונה מאת Tom777, -
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 20 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
יש לי רכב יותר משנה ומעולם לא השתמשתי ברדיו, אבסורד בעיניי שצריך לשלם על זה שקל, לא מעוניין להשתמש ברדיו, האם אני יכול להסיר אותו מהרכב ולהימנע מהתשלום המיותר הזה?
הודעה אחרונה מאת ליבמן, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 18 תגובות
- 5 אלף צפיות
אני כבר באמת לא יודע איך להתייחס לזה. טויוטה יאריס 2022, 91000 ק"ם, 4500 ש"ח מעל המחירון!!! יש מישהו שחושב שזה אמתי? האם יש גבול על כמה אפשר לעבוד על אנשים , או שנתקלתם בדוגמאות יותר קיצוניות?
-
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 36 תגובות
- 11 אלף צפיות
רוצה לשתף חוויה שלילית מול טרייד מוביל, אני אומר מי הם, ומבחינתי שיתקשרו אלי, אני רוצה פיצוי על היחס הזה, השארתי הודעה לגבי רכב שהתעניינתי בו, המחירים באלפי שקלים כמובן, התקשרה אלי בחורה מהמוקד וטענה שמחיר הרכב 137, כאשר המחירון המשוקלל בלוי יצחק 129, הרכב חדש עולה 155 אך יש מבצע ונותנים הנחה ל149, אמרתי לה את זה, ואמרה בוא לסניף חיפה הרכב שם, נדבר עם המנהל ואפשר לדבר על המחיר, איך שהגעתי היחס היה חיובי, הראו לי את הרכב וטענו שהמחיר 140, אמרתי במוקד אמרו 137 ושאפשר להוריד, מכאן כבר התחילו לדבר איתי בזלזול כאילו שאני משקר, עד שהעליתי את המוקדנית מאצלי בטלפון והוכיחה, בכל מקרה זה לא עזר, לא היו מוכנים לרדת מ138 וטענו רק AS IS, אין אח…
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
מי מחובר 54 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 1,218 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- spidrman
- ELI001
- stx
- AUDIO KING
- גולדן191
- natco
- Fluffy
- hans
- SurfHigh
- guy.a
- baer
- מיץ פטל