Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיסכון בדלק - נהיגה חסכונית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש איזה מחקר ברור עד כמה באמת נהיגה חסכונית חוסכת בסופו של חודש בכיס שלנו?

זכור לי שהנהיגה המיטבית היא באיזור ה2000 סל"ד , אני יותר קרוב לפי שתיים מזה, זה באמת שפיכת דלק סתם או שהפער לא כזה משמעותי?

פורסם

לנסוע רוב הסמן על אלפיים סלד זה בלתי אפשרי,במיוחד אם אתה נוסע באזור הררי.

מה שמשחק תפקיד מרכזי זה קודם כול הרכב- הוא צריך להיות חסכוני.

לנהיגה חסכונית גם יש תפקיד, למשל לגלוש לפני רמזור אדום, לא להאיץ חזק,לחץ צמיגים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מה זה חוסך... זה פונקציה של כמה אתה נוסע, ועד כמה "לא חסכוני" אתה נוהג עכשיו. 

ברכב שלי ההבדל בכביש 6 אם אתה נוסע על  130 או על 100 זה הבדל בין 1 ל-17 לעומת 1 ל-13. בחודש אני נוסע 1800 קילומטר בכביש 6. זה חיסכון של 200 שקל בחודש על דלק. 

פורסם

השאלה בפורום הטכני כי אתה רוצה לדבר על עניין טכני שקשור סל"ד?
אם כן - הסל"ד הוא לא הגורם המכריע.
בסופו של דבר - כמה שתלחץ פחות על הדוושה הימנית ככה תצרוך יותר דלק.
'פול-גז' ב2000 סל"ד כי אתה מנסה להאיץ בהילוך הלא מתאים זה בזבזני כמעט כמו 'פול גז' ב4500 סל"ד ומשמעותית יותר מ'חצי גז' ב4500 סל"ד.

• אהבתי 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בגדול הנסיעה הכי חסכונית היא על הילוך הכי גבוה (כמובן בהתאמה לתנאי הדרך) ובטווח הסל"ד היעיל, כל מנוע שונה קצת מהאחרים בטווח שלו,

אני בודק תמיד מה הסל"ד שבו האוטו מעביר הילוך בנסיעה נינוחה, ומשתדל לא לעבור את הסל"ד הזה, (ברכבים שאני מכיר העברת ההילוך היא בד"כ בין 2.6 ל-3.5)

• אהבתי 1
פורסם

נהיגה חסכונית כוללת גם מעבר לנהגות, התנהגות, כמו לא להשאיר דברים כבדים ומיותרים ברכב ולטייל איתם חודשים.... 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

סל"ד זה לא פקטור עיקרי בצריכת דלק. תלוי מאוד במנוע ועומס. עומס אפשר לדעת לפי כמה אחוז פתוחה המצערת (לרוב האנשים אין גישה למידע כזה). יכול להיות מצב ברכב בנזין אטמוספרי רגיל שנהיגה על 2000סל"ד תיהיה פחות חסונית מנהיגה על 3500סל"ד באותה מהירות.

כדי לחסוך בדלק כדאי ליישם את שיטות של הייפר מיילינג. זו נהיגה יעילה ולאו דווקא איטית. פשוט לתכנן את הנסיעה לפי התוואי והתנאים מסביב. למשל אם הרמזור אדום לא להאיץ, אלא לעזוב את הגז ולהאט. אם תעשו את זה ממרחק הנכון בצמתים שאתם מכירים, כאשר תגיעו לרמזור הוא יהיה ירוק. כך גם אפשר לחסוך בבלאי. לכן יש נהגים שהלמים מחזיקים אצלם  15K ק"מ ויש כאלה שאותם בלמים מחזיקים 100Kק"מ.

וגם חיסכון כספי זה לא פונקציה של מחקר כללי שמחשיב ממוצעים, זה אינדיוידואלי ביחס לתוואי ומרחק נסיעה. אפשר לחסוך הרבה דלק ובהתאמה בכסף. כדי להוציא את מיטב החיסכון מהמכונה צריך להכיר את הרכב הספציפי ולהתאים סגנון נהיגה בהתאם. למשל לדעת תחום יעיל של מנוע, גרף של מומנט וכד'.

בעיר ופקקים הייבריד יהיה משמעותית חסכוני יותר, במיוחד אם מקפידים שהסוללה לא תתרוקן.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

האמת שהתכוונתי לשאול שאלה כללית יותר ולאו דווקא קשורה לסל"ד.

עד כמה בכלל כל המאמץ לחסוך בדלק משפיע על התוצאה הסופית, מה  בסופו של חודש הפער בעלויות הדלק, 

בין נהג זהיר לבין נהג שמתפרע עם הגז?

פורסם
לפני 5 שעות, army כתב:

האמת שהתכוונתי לשאול שאלה כללית....

מה  בסופו של חודש הפער בעלויות הדלק, 

בכל מקרה תוכל לקבל רק תשובה כללית.

תלוי בסוג הרכב, מנוע, משקל,  ובעיקר בנסועה.  אם אתה נוסע מעט הפער יהיה זניח.

ומה עם בלאי מהיר יותר,  לא מחושב כעלות ?

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם

סל"ד וצורת נהיגה זה הפקטור המרכזי אחרי מצב מנוע מכאניקה צמיגים וכיוון פרונט מדוייק, עם קורולה 13 הייתי עושה 1 ל 18 קל, ברקסים בקורולה 6 שנים לא החלפתי ועדיין היו חדשים בכלל הרכב הרגיש כמו רכב חדש כמו ביום שקניתי אותו, באוונסיס 1 ל 20 + , סל"ד על 1.5/2 הרכב פשוט משייט .

פורסם

בדקתי פעם הבדלים בנסיעה ביעירונית, הגעתי למשהו כמו 30 ש"ח הפרש בין נסיעה רגועה לעצבנית, בדרך של כ-120 ק"מ הלו"ש (סה"כ 240 ק"מ)

אבל כפי שציינו לפני - משתנה בסוג הרכב / מנוע, ובסופו של דבר תלוי כמה אתה נוסע.

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, army כתב:

האמת שהתכוונתי לשאול שאלה כללית יותר ולאו דווקא קשורה לסל"ד.

עד כמה בכלל כל המאמץ לחסוך בדלק משפיע על התוצאה הסופית, מה  בסופו של חודש הפער בעלויות הדלק, 

זה חישוב פשוט.
נגיד שאתה נוסע 15,000 ק"מ בשנה, בנהיגה חסכונית הרכב יצרוך 15 ק"מ לליטר ובנהיגה בזבזנית 10 ק"מ לליטר.
מחלקים את הנסועה בצריכת הדלק ומכפילים במחיר הדלק (נניח 6.5 שקלים לליטר). ההבדל הוא הוצאות דלק של 6500 ש"ח בשנה לעומת 9750 - הפרש של 3250 ש"ח בשנה או 270 לחודש.

יש רכבים שההפרש בצריכת הדלק בין נהיגה חסכונית לבזבזנית יהיה גדול יותר, בעיקר עם מנועי טורבו או רכבים עם הספק גדול יחסית לגודל הרכב.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם

דבר ששמתי לב שתורם מאוד לצריכת הדלק היא ללחוץ כמה שפחות על דוושת הבלם. (כמובן בגבולות האפשר😄)
הכוונה היא לא להיצמד למכוניות שלפניך ואז להיכנס בהם כי אסור ללחוץ ברקס, אלה לדעת להוריד את הרגל מהגז כשאתה מזהה שהכביש עמוס וסביר מאוד שהמכוניות שלפניך הולכות לבלום.

אני גם תמיד שם לב למצב הרמזורים הרבה לפני שאני מגיע אליהם ומנסה כמה שפחות להיתפס באדום.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 5 שעות, chezik כתב:

בדקתי פעם הבדלים בנסיעה ביעירונית, הגעתי למשהו כמו 30 ש"ח הפרש בין נסיעה רגועה לעצבנית, בדרך של כ-120 ק"מ הלו"ש (סה"כ 240 ק"מ)

אבל כפי שציינו לפני - משתנה בסוג הרכב / מנוע, ובסופו של דבר תלוי כמה אתה נוסע.

אומרים שאם נוסעים ב-120 קמש זה צורך 20 אחוז יותר דלק מ-100 קמש..

אבל מצד שני גם נוסעים 20 אחוז פחות זמן.. אז האם הצריכה זהה ב-2 הנסיעות?

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...