רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,605 נושאים בפורום הזה
-
צעד חשוב בדרך לתחבורה חשמלית - מפברואר כל בניין מגורים חדש יחויב בתשתית לעמדות טעינה. התקנות החדשות מחייבות התקנת תשתית חשמל לכל החניות בבניין, כך שבעתיד יהיה ניתן לחבר אותן בקלות לעמדת טעינה. https://www.calcalist.co.il/local_news/article/bk888udlo
הודעה אחרונה מאת Uri-G, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יש מי שיודע מתי התחילו להוציא מספרי רישוי המסתיימים ב 03? אני יודעת שזה התחיל לא מזמן, מענין אותי באיזה חודש ואם אפשר איזו חברה...
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 15 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
או במילים אחרות , האם ניתן לומר שחלק מהג'יפים הגדולים בעצם הפכו לסוג של נכס שבקושי מאבד מערכו? ניתן לראות גם דגמים כמו סקודה קודיאק 7 מקומות/טויוטה ראב 4/מיצובישי אאוטלנדר שמוצעים למכירה כמשומשות בנות3-4 במעל 150 אלף, ולעיתים גם במעל 200 אלף! אבל המקרה של הלנד קרוזר מסקרן במיוחד , כי הוא מוצע כמשומש לעיתים במחיר של 3 רכבים חדשים עממיים מהניילונים. ראו דוגמא מיד 2: https://www.yad2.co.il/vehicles/cars?manufacturer=19&model=1515,1387,1554,1480,1481,574&year=2018-2019&familyGroup=4X4 האם מדובר באיזה "ג'יפ על" שמצדיק מחירים כאלו? האם זה נובע ממחסור בג'יפים גדולים וזמני המתנה מטורפים לרכב חדש ,בעקבות משבר השבבים? גי…
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
בעקבות המלחמה באוקראינה וכל מיני שיחות שנהלתי עם אנשים שונים החלטתי לעלות שירשור סקירה של תעשיית הרכב באוקראינה בתקופות הטובות שלה. זו לא בדיוק הייתה תעשיה מפוארת אבל כן תעשיה משמעותית מבחינת היקפי הייצור. נכון לעכשיו ובלי קשר למלחמה, בגדול אין יותר תעשיית רכב באוקראינה. כל המפעלים נסגרו לפני כמה שנים (הרבה לפני המלחמה), למעט מפעל משאיות אחד שמנסה להמשיך לייצר ועדיין פעיל אבל תקוע עם דגם ישן ובהעדר תקציב לפיתוח דגמים חדשים מצבו לא בדיוק ורוד. בשירשור הזה כל התמונות חוץ מכמה התמונות של דגמים מעביים מקבילים להמחשה, אלו תמונות שאני צילמתי. בנוסף נסיתי כמה שפחות להשתמש במקורות ויותר בידע אישי וזה לא מתיימר להיות משהו מהימן ומדוייק מ…
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 11 עוקבים
- 29 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
האלפא רומיאו טונאלה בדרך לישראל (זה לא סוד, אפילו מופיע באתר של היבואן) אבל (כרגיל) לנו יש יותר פרטים לגלות לכם: הטונאלה תגיע לכאן בשלב ראשון בגירסה הבאה: רמת גימור: SPECIALE מנוע: 1469 סמ"ק טורבו עם מערכת הברידית קלה 48V הספק: 130 כ"ס. תיבת הילוכים: TCT אוטומטית 7 מהירויות. מערכות בטיחות: מקוריות מלאות כולל בקרת שיוט אדפטיבית, אך ללא ניטור עצמים בשטח מת. האבזור כולל לוח מחוונים דיגיטלי בגודל 12.3" ומערכת מולטימדיה 10.25" מידות: אורך: 4.53 רוחב: 1.84 גובה: 1.60 בסיס גלגלים: 2.63 נפח תא המטען: 500 ליטר מחיר: 249000 ש"ח סביר להניח שתגענה גירסאות נוספות - ככל שיהיו לי פרטים…
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 21 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
ברכב אוטומטי, אתה עומד ומרים את הרגל מדוושץ הבלם, הרכב יסע. באופנוע, הם עומדים ברמזור ללא לחיצה על ידית הבלם, והאופנוע עומד במקום ולא זז. איך זה ומדוע זה?.
הודעה אחרונה מאת BoazB11, -
-
- 6 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני לפני משפט ואתמול נסעתי וקלטתי שבנתיב הנגדי (עם חומת הפרדה ) הייתה ניידת עומדת , הכביש יחסית היה סואן ואני כנראה חרגתי מהמהירות , שם בוודאות לא הייתה מצלמה אבל קצת באיזור הניידת קיבלתי פלאש מהנתיב הנגדי , אני מתוסבך אם זה היה הבהוב של רכב מהנתיב הנגדי או מצלמה שהניח השוטר (במידה וקיים כזה דבר ) אשמח לעזרה אני לפני משפט חושב נורא חשוב לציין שאף אחד לא עצר אותי ובכביש שם לא הייתה מלצמה קבועה .
הודעה אחרונה מאת misterb, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, יש לי רכב סוזוקי קרוסאובר 2018 ואני אצטרך להשאיר אותו עומד ללא הנעה למשך 20-25 יום (אין לי אפשרות שמישהו יניע לי). מה האופציה המועדפות בקשר למצבר: להשאיר את המצבר מחובר ואם האוטו לא יניע להשתמש בבוסטר ? לנתק את המצבר ? (אם כן רק את המינוס?) האם ניתוק המצבר יכול לגרום לפגיעה במערכות המחשב של הרכב ? תודה
הודעה אחרונה מאת pouser, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי רכב שחור שקיבל כמה שפשופים קטנים [מחניה וכדו'] יש אופציה לטשטש- להעלים שפשופיןם תודה רבה
הודעה אחרונה מאת dorgr, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים אני מבקש עזרה בלה זמין חלקים שאני לא הצלחתי לימצוא אולי מישהו שמבין יוכל לעזור. מגני רוח בהשחלה. ומגן יתושים לגמפי 2006 תודה מראש
הודעה אחרונה מאת דובצע, -
מחירי הסולר
מאת usafun- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אחרי מספר שנים שהסולר היה זול מבנזין, המצב כעת התהפך. מדוע בעצם? מה השתנה (מלבד עלייה כללית במחירי הדלקים)? מלבד זאת, בהוזלה האחרונה של מחירי הבנזין, כמדומני שמחיר הסולר לתחבורה דווקא עלה. האמנם? ומדוע??
הודעה אחרונה מאת Froyne, -
ילד בן 13, ואדם בן 31 שנפגע לפני שבוע נפטר היום. עצוב. עוד מעט נהיה פה הודו בכבישים. מי שרוצה עולה על הכביש עם מה שבא לו.
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
- 8 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אבל מבחינתי 'סברה' זה קודם כל שמה של מכונית הספורט הישראלית היחידה. יחידה למיטב ידיעתי לפחות.. היא הוצגה ב 1960 ויוצרה עד 1968. שילדה בריטית, גוף פיברגלס (סוסיתא..) ומנוע 1.7 של פורד.
הודעה אחרונה מאת Froyne, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יש לי לאנסר ורציתי לשים את הלוחית בצד. איפה אפשר לעשות?
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שאלה למומחים בדם הנ"ל יש בדגם הנ"ל הדלקת אורות באופן אוטומטי כאשר מתחיל להחשיך או בכניסה למנהרה וכו'. אצלי המצב של הידית על אוטומט תמיד. בשבועות האחרונים שמתי לב שאני נוסע באור יום מלא, הנוריות הירוקות בלוח המכשירים דולקות כאילו חשוך בחוץ, יצאתי מהאוטו והאורות נסיעה דולקות וכן האורות מאחור. תופעה נוספת, התאורה של פנל הרדיו מוחשכת פתאום ולא רואים את מס' התחנות וכן לא רואים כלום.הלוח חשוך. לא זכורה לי תופעה כזאת לפני השבועות האחרונים. האם קרה משהו , או שזה מצב טבעי ופשוט לא שמתי לב עד כה?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 18 עוקבים
- 28 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
כן הספורטאז' מוכרת ויש שיאמרו משעממת, אבל בכל זאת זו לא גרסת הליסינג, אז לאחר חודש עם הרכב החלטתי לכתוב את הפוסט הזה (הזמן שהתפנה עם החגים והסגר הועיל)... לפני שנתיים-שלוש, בנסיעת עבודה, קיבלתי בהשכרה ראב4 שהיה מצויד בבקרת שיוט אדפטיבית. היו לי אז נסיעות של שעה וחצי לכיוון כמעט כל יום והתאהבתי במערכת הזאת. היה לי ברור שהרכב הבא שלי חייב להיות עם המערכת. מסקנה אחרת שיש לי מזמן - צריך שהרכב הבא יהיה מקבוצת הג'יפונים – בשביל להפסיק להרגיש מוקף חומה בכביש (שעשויה מג'יפונים) וגם בשביל להקל על חגירת הילדים ברכב. המסה והגובה יוסיפו לבטיחות הפאסיבית וגם הסחירות טובה יותר. בפברואר השנה הבשלתי לכדי תחילת חיפוש רכב חדש, אשר נקטע ע"י הקורונה בתחילת מרץ. כך יצא שרק בסוף יו…
הודעה אחרונה מאת רוןS, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
הי מישהו יודע מתי צפוי להגיע לארץ yaris cross hybrid urban? איך יכול להיות ש 2 סוכניות רכב אמרו שיש להם את הרכב הזה בנמל ורוצים עליו 160.000 שח(טויוטה מוכרים ב 144) ובטויוטה אין מלאי? הזמנתי את הרכב לפניי חודש וחצי מטויוטה. אשמח לשמוע מאנשים שמבינים. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
2. כנ"ל אם אני לא נכנס לצומת לא פנויה. תודה
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 998 צפיות
האם הבדיקה המצורפת היא כסת"ח או באמת בעייתית? ניסאן קשקאי +2 2014 130,000 קמ
הודעה אחרונה מאת Alon29, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 53 תגובות
- 10 אלף צפיות
אני חייב עזרה אני לא יודע מה לעשות עם הרכב הזה הסיוויק 1.5T שקניתי לפני שנה חדש מהחברה עשיתי לו טיפול A ב7500 אלף קמ לפני חודש ועכשיו הרכב אומר לי טיפול B עוד 7100 קמ ואני לא מתאים לי להיכנס פעמיםי בשנה למוסך לשים 900 שקל. אני ציפיתי להחלפה במקרה הכי גרוע כל 10-12K. לפני שקניתי את הרכב כולם אמרו שאין יותר בעיות שמן של החלפות קצרות ופתאום אני מגלה שאכלתי אותה וגם ככה הכיסא לא הכי נוח לי מה לעשות עם הרכב?
הודעה אחרונה מאת nev, -
-
בחודש מאי (לפני פחות משלושה חודשים) הזמנתי רכב שכור בגרמניה מחברת השכרה גדולה בארץ. הרכב שהוזמן היה מקבוצה D והוזמן ל-10 ימים. המחיר שנדרשתי (ושילמתי, כמובן) לשלם היה 778 יורו. בדקתי היום עלות באותה חברה, לאותו סוג רכב ולאותם מספר ימים בחודש ספטמבר (אפילו לא בחגים). נדהמתי! המחיר כמעט הכפיל את עצמו ל- 1318 יורו. זה לא נורמלי, יש גבול לכל תעלול. אשמח לשמוע אם יש לכם הצעה קונסטרוקטיבית - רצוי מהתנסות אישית, של שכירת רכב במחירים הגיוניים.
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
קניתי לפני שבועיים מיצובישי ספורטבק שנת 2015 היום נסעתי פעם ראשונה עם אשתי ברכב כשהיא נוהגת ואני לידה ואני קולט על תחילת הנסיעה שהיא נוסעת במצב של העברת הילוכים ינדית (במקום D רגיל) שאלתי אותה אם ככה היא נסעה בכל הנסיעות שלה עד עכשיו והיא אמרה שכן הנסיעות היו בינ-עירוניות והיא אומרת שהיא הגיעה ככה ל70-80 היו לה 3-4 נסיעות של 10 ק"מ לכיוון מה הנזק שיכול להיגרם מכך? בינתיים שאני נוהג בו עכשיו הוא מרגיש לי בסדר
הודעה אחרונה מאת iEminem, -
-
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם! קניתי רכב משלמה ובהתחלה היה לי את השירות שמאפשר לאתר את הרכב עם האפליקציה עכשיו כבר הפסקתי את השירות אבל הם לא פירקו שום דבר מהרכב אני רוצה להבין אם מותקן ברכב ג׳י פי אס והם יכולים לאתר את הרכב ואיך אפשר להוציא את הגיפיאס מהרכב
הודעה אחרונה מאת nev, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום מדובר בטויוטה אוונסיס שנת 2013 גיר רציף האם יש בעיה להתקין וו גרירה בגלל הגיר הרציף תודה מראש
הודעה אחרונה מאת guya72, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ככל הנראה עדיין היא תהיה זולה יותר מהתחרות יוקרה הגרמנית אבל נושקת לאזור ה-52 אלף יורו, ובמידה ותגיע לארץ תעלה באזור ה-350 אלף ש''ח. אני בספק שהיא תגיע לארץ בתג מחיר כזה, אותו דבר לגבי המאזדה 6 שעתידה לצאת בקרוב. ממקור אחר, מאזדה רומזת שמנועי ה-3.0 בנזין (Skyactiv-X) וה-3.3 דיזל (Skyactiv-D) החדשים יהיו מנועי הבעירה הפנימית האחרונים שהחברה תייצר... קצת צרם לי לשמוע. מאזדות חדשות השתדרגו מאוד אך גם הוסיפו המון משקל. אם מאזדה יתקינו את ה-6 בטור 3.0 במאזדה 3 (מה שאני די בטוח שלא יקרה), ביחד עם תיבת ההילוכים החדשה שיש ב-CX-60 (שמונה מהירויות), תשמור על מקדם גרר יעיל של 0.26, ככל הנראה תשקול בסביבות ה-1,600 ק''ג, בזכות כל הטכנולוגיה תצליח להגיע לצריכת דלק מ…
הודעה אחרונה מאת שליקו99, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 994 צפיות
קניתי שלט לרכב טיוטה קורולה 2007 באלי אקספרס איך אני מחליף אותו בשלט הישן אשמח לעזרתכם
הודעה אחרונה מאת IsraCar, -
שלום טויוטה בנזין 2013 (נהג יחיד) אני מבוטח באותו מקום כבר שנים רבות. כעת לקראת חידוש הביטוח קיבלתי הצעת מחיר שיקרה יותר משנה שעברה ב-300 ש"ח. מקיף + חובה + חבילת שירותי דרך - 3700 לעומת 3400 בשנה שעברה. שאלתי מדוע, נאמר לי שהיו התייקרויות השנה. התקשרתי לסוכנות ביטוח אחרת לשאול האם היו התייקרויות השנה, נאמר לי שכן, ושזה קשור גם לכך שבקורונה היתה ירידת מחירים. האם בקורונה ירדו המחירים לכולם באופן גורף? (בלי קשר לתעריפים לפי קילמוטראז וכדומה)? בכמה ירד? אצלי לא היתה ירידה בשנתיים האחרונות, אז אם זה קשור לקורונה לא מובן למה יש אצלי עליה אם לא היתה ירידה בשנים האחרונות. ובכל מקרה האם אחוזי ההתייקרות נראים סבירים? תוד…
הודעה אחרונה מאת aviaviavi, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת natco, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי,הגיע זמן טיפול 30K ב XV שלי. בגלל שהרכב באחריות, מחפש מוסך מורשה סובארו (יודע שאפשר מורשה משרד התחבורה אבל מעדיף של סמלת) גר באיזור יקנעם. מה מומלץ? חמודי בעכו? מישל בחיפה? הנוצץ בקרית אתא? או אמין בנצרת? אשמח לשמוע מנסיונכם. תודה, ליאור.
הודעה אחרונה מאת bjlb, -
-
- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
לנסיעה קצרה של יום או יומיים. מעדיף רכב. יש שם חנייה נורמלית ברוב המקומות הציבוריים או שהיא יקרה מאוד?
הודעה אחרונה מאת jeremychester,
-
מי מחובר 36 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 1,589 אורחים (הצג רשימה מלאה)