Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 6.9.2022 בשעה 13:54, ofer3212 כתב:

אומנם המנועים של מאזדה לא השתנו אבל כרגע הם יותר אמינים משל הונדה לצערי

יאמר לטובת מאזדה שהם כניראה לא מאמינים או יודעים לעשות מנועי טורבו אז הם ממשיכים במה שעובד להם טוב

אני בזמנו התלבטתי בין מאזדה 3 לסיויק 1.5T.

בדיעבד אני שמח שקניתי מאזדה.

אני גם שמח שמאזדה לא נגררים אחרי האופנה של לדחוף טורבו בכל דבר. אולי חוסך קצת דלק, אבל בסופו של דבר מייקר ומסבך את הקונסטרוקציה. כנ"ל תיבת הילוכים כפולת מצמדים.

• אהבתי 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

זה מעבר לחיסכון בדלק, מנועי טורבו מתאימים הרבה יותר טוב לשימוש יומיומי.
המנוע במאזדות חלק כך גם הגיר, אבל כשנוהגים בלי להפעיל את מתג הספורט דוושת הגז מסורסת מאוד, צריך ממש ללחוץ עליה חזק כדי לקבל קצב ראוי. במצב ספורט זה הרבה יותר טוב, אבל מצב ספורט עצבני מדי לנהיגה יומיומית. אם במצב הרגיל המחשב עושה הכל כדי להעלות הילוכים ומסרס את דוושת הגז, אז במצב ספורט הוא עושה הכל כדי להישאר בטווח סל"ד אופטימלי - סל"ד גבוה והדוושה סופר עצבנית. חבל שאין מצב אמצע, ניהול גיר כמו במצב הרגיל אבל דוושה לא מסורסת.
לסיכום בגלל כיול הדוושה והניהול של הגיר המנוע מרגיש סופר מסורס במאזדות, כנראה כדי להשיג צריכת דלק סבירה. טורבו קטן היה עושה שם פלאים ללא ספק.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 28 דקות, vadim6385 כתב:

אני בזמנו התלבטתי בין מאזדה 3 לסיויק 1.5T.

בדיעבד אני שמח שקניתי מאזדה.

אני גם שמח שמאזדה לא נגררים אחרי האופנה של לדחוף טורבו בכל דבר. אולי חוסך קצת דלק, אבל בסופו של דבר מייקר ומסבך את הקונסטרוקציה. כנ"ל תיבת הילוכים כפולת מצמדים.

מאזדה לא יקבלו פרס על שהם נישארים אותו דבר כי זה פועל לרעתם בסופו של יום

כל הקטע שאתה קונה אוטו של מאזדה אתה יודע שחסכון בדלק לא יהיה לך וזה משמעותי מאוד 

אני בעצמי מחפש כרגע אוטו ואני מאוד. מתלהב מהמכוניות של מאזדה אבל חשוב לי רכב חסכוני ואין להם כאלה חוץ מהמנוע 1.5 שנותן כניראה צריכה סבירה

מה שכן לפחות הם לא פעלו כמו הונדה ויצרו מנוע שמצריך תחזוקה יקרה יותר פה בארץ ותכופה יותר

בסופו של יום כרגע ללכת להחליף את האוטו שלו למאזדה זה מהלך טוב אבל יקר מאוד שכן איך שאני רואה השוק מאזדה מאוד חזק ושל הונדה טיפה ירד מאז הקורונה (למרות שכולם תכלס מבקשים מעל המחירון) 

פורסם (נערך)

מאזדה 2 היא רכב זריז מאוד. היא גם חסכונית בתור מנועי אטמוספרי ולא כל כך רחוקה מטורבואים למינהם.

מעריך שמזדה 3 לא רחוקה כל כך ממנה.

עריכה אחרונה על ידי nev
פורסם (נערך)

המאזדות אוכלות דלק, הממוצע שאני רואה זה 1-12, ואני לא מנסה לחסוך ולא נוסע 90 מצד אחד. מצד שני אני לא לוחץ את הדוושה לרצפה ונוהג חזק את הרכב.
1-12 בשבילי זה בסדר. אני משקלל את זה שהרכב כנראה יגלה אמינות טובה מאוד וישמור טוב על ערכו. אני גם נהנה מהנהיגה והמראה של הרכב ומוכן לשלם על זה. 
עוד דבר שיקר במאזדות זה הביטוח מסיבות ברורות, והאמת שזה מה שמפריע לי יותר מצריכת הדלק, אני יודע שיש מצב טוב שאני לא אמצא את הרכב בחניה כי גנבו אותו.

למי שמחפש צריכת דלק טובה וביטוח זול אני אמליץ לקנות טויוטה היברידית ולהנות מכל העולמות. צריכת דלק טובה, ביטוח זול, אמינות ושמירת ערך. לא סתם זה הרכב הכי נמכר בקטגוריית המשפחתיות.

• אהבתי 2

פורסם
לפני 10 דקות, ofer3212 כתב:

הקטע שאתה קונה אוטו של מאזדה אתה יודע שחסכון בדלק לא יהיה לך וזה משמעותי מאוד 

יש כאן הנחה שגוייה שהמנוע של מאזדה מבוסס על טכנולוגייה מיושנת, אבל זה ממש לא המצב. מנוע המאזדה מצוייד בהזרקת דלק ישירה, תזמון שסתומים משתנה, כולל שינוי גובה השסתומים שמשנה את יחס הדחיסה( שילוב של עבודה במחזור "אוטו" ועבודה במחזור "אטקינסון"), לכן המנוע הוא חסכוני יחסית ולא בזבזני כמו מנועי עבר של מאזדה. הדבר היחיד שמאזדה לא התקינו הוא מגדש טורבו (יש להם דגם שמשלב גם מגדש טורבו אך הוא לא משווק בארץ). 

כל מנועי הזרקה ישירה סובלים במידה כזאת או אחרת מדילול של דלק בשמן. 

לפני 1 דקה, farkash7 כתב:

המאזדות אוכלות דלק, הממוצע שאני רואה זה 1-12

לא יודע מתי פעם אחרונה נהגת במאזדה עם המנוע הנוכחי - הם לא בזבזניות בדלק בשימוש מנהלי. אפילו חסכוניות למדי. בנהיגה תובענית, הם יצרכו קצת יותר כיוון ששיא המומנט מושג בסל"ד בינוני גבוה, אבל גם אז הם בסדר גמור. 

• רעיון טוב! 3

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

יש לי אחת (מאזדה 6). זה הנתון שאני מקבל, 8.1 ליטר ל100 קמ.

לא יודע מה זה נסיעה מנהלית. כשאני נוסע זה מהבית לעבודה, 90% כביש מהיר (עם פקקים כמובן).

מי שיסע 90 עם תאוצות בקצב צב בלי מזגן בטח יצליח יותר. 

פורסם
לפני 24 דקות, menir1 כתב:

יש כאן הנחה שגוייה שהמנוע של מאזדה מבוסס על טכנולוגייה מיושנת, אבל זה ממש לא המצב. מנוע המאזדה מצוייד בהזרקת דלק ישירה, תזמון שסתומים משתנה, כולל שינוי גובה השסתומים שמשנה את יחס הדחיסה( שילוב של עבודה במחזור "אוטו" ועבודה במחזור "אטקינסון"), לכן המנוע הוא חסכוני יחסית ולא בזבזני כמו מנועי עבר של מאזדה. הדבר היחיד שמאזדה לא התקינו הוא מגדש טורבו (יש להם דגם שמשלב גם מגדש טורבו אך הוא לא משווק בארץ). 

כל מנועי הזרקה ישירה סובלים במידה כזאת או אחרת מדילול של דלק בשמן. 

לא יודע מתי פעם אחרונה נהגת במאזדה עם המנוע הנוכחי - הם לא בזבזניות בדלק בשימוש מנהלי. אפילו חסכוניות למדי. בנהיגה תובענית, הם יצרכו קצת יותר כיוון ששיא המומנט מושג בסל"ד בינוני גבוה, אבל גם אז הם בסדר גמור. 

שאני אומר בזבזניות אני מתכוון אל מול המנועים האחרים של היצרנים השונים 

לא ספציפית שהמנוע של של מאזדה לא חסכוני בעליל, אני מבין שעם השנים הם יותר חסכוניות אבל שמשווים אותן אל מול מנועי טורבו מודרנים הם פחות חסכונים זה הכל 

פורסם
לפני 4 שעות, farkash7 כתב:

למי שמחפש צריכת דלק טובה וביטוח זול אני אמליץ לקנות טויוטה היברידית ולהנות מכל העולמות. צריכת דלק טובה, ביטוח זול, אמינות ושמירת ערך.

ואפס הנאה מנהיגה 🤷‍♂️

חייב לומר שאני לא מתחבר לנושא המרדף אחרי צריכת דלק.. אני נוסע בדיילי שעושה ביום טוב עם רוח גבית 1-10 ונהנה מכל שניה.

אבל - different strokes for different folks אני מניח .. 😶

• אהבתי 1

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם
בתאריך 6.9.2022 בשעה 13:32, RK כתב:

קנית רכב לא זול, ועוד פחות מ-1000 ש"ח הם דיל-ברייקר בשבילך?

תופעה שאף פעם לא הצלחתי להבין.

משלמים מעל ל-120,000₪, משלמים כל שנה סכום לא קטן לביטוח, אבל תדירות הטיפולים זה מה ששובר. זה הכי כסף קטן, בטח באוטו חדש.

• אהבתי 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 3 שעות, hans כתב:

משלמים מעל ל-120,000₪, משלמים כל שנה סכום לא קטן לביטוח, אבל תדירות הטיפולים זה מה ששובר. זה הכי כסף קטן, בטח באוטו חדש.

זה לא הכסף האישו פה זה הקאדר להיכנס פעמיים בשנה למוסך במקום פעם אחת באוטו רגיל

פורסם
לפני 8 שעות, farkash7 כתב:

יש לי אחת (מאזדה 6). זה הנתון שאני מקבל, 8.1 ליטר ל100 קמ.

המכונית שוקלת מעל 1.5 טון, אז בהתחשב במשקל הזה, אני חושב שזאת תוצאה לא רעה. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 8 שעות, nev כתב:

מאזדה 2 היא רכב זריז מאוד. היא גם חסכונית בתור מנועי אטמוספרי ולא כל כך רחוקה מטורבואים למינהם.

היא רכב זריז מאד לא בגלל המנוע אלא בגלל כיול המצערת.
ה10% שאתה לוחץ מתורגמים בתחילת נסיעה להרבה יותר וכך הרכב מרגיש זריז ויוצא מהמקום בהחלטיות.
זה לא בחינם, זה בא לידי ביטוי בצריכת הדלק.

לפני 16 דקות, אור מלך ההונדה כתב:

זה לא הכסף האישו פה זה הקאדר להיכנס פעמיים בשנה למוסך במקום פעם אחת באוטו רגיל

ה'קאדר' הזה הוא חצי יום פעם בשנה.
אז בוא... אם זה כלכך מפריע לך, תמכור.
לתחושתי אתה סתם מנפח את הדברים בדרמטיות ואם תקח רגע נשימה עמוקה ותבנה בראש משוואה של כל השיקולים תראה שלא מדובר באיזה עונש גדול.

כמובן - שאם לא נוח לך ברכב, זה כבר סיפור אחר לנושא אחר.

• אהבתי 4

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 4 שעות, hans כתב:

כן.

ברגע שהסטנדרט נהיה 15 אלף כבר לפני יותר מ20 שנה, לא בא לך לחזור אחורה, בטח לא עם הונדה, שפעם הייתה מתחרה בטויוטה על אמינות.

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...